Şii Milisler

Şii Milisler

Son dakika şii milisler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şii milisler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şii milisler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şii Milisler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şii milisler gelişmeleri de dahil olmak üzere 307 şii milisler haberi bulunmuştur. Tüm şii milisler haberleri aşağıda listelenmiştir.
FETÖ’cü darbe başarılı olsaydı Türkiye'yi hangi felaketler bekliyordu?
FETÖ’cü darbe başarılı olsaydı Türkiye'yi hangi felaketler bekliyordu? Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), 6 yıl önce bugün darbe girişiminde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanında meydanlara çıkan vatandaşların da direnişiyle saatler içinde bastırılan girişim ile demokrasi tarihimizdeki bir kesintinin daha önüne geçildi. Peki hain darbe girişimi başarılı olsaydı Türkiye'de neler olacaktı? İşte cevabı...
15.07.2022 Gündem
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor
Türkiye'ye karşı kirli ittifak! Eski düşmanlar iş birliği yapıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir gece ansızın girebiliriz" söylemi ile Suriye'nin kuzeyine operasyon sinyali vermesinin ardından operasyonun yapılacağı tahmin edilen bölgelerde hareketlilik devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) gerçekleştirdiği Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı harekatı, Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü ve destekçilerince kurulmaya çalışılan "terör koridoruna" set çekti. Bu gelişmelerin ardından Türkiye'ye karşı ABD ile İran'ın ittifak yapabileceği ifade edildi.
4.06.2022 Gündem
İran'dan dünyayı sarsacak hamle! Başına 80 milyon dolar ödül koydular...
İran'dan dünyayı sarsacak hamle! Başına 80 milyon dolar ödül koydular... İran'ın Orta Doğu siyasetinin mimarı olarak gösterilen General Kasım Süleymani'nin Cuma günü ABD tarafından düzenlenen suikast sonucunda hayatını kaybetmesinin ardından iki ülke arasındaki karşılıklı tehdit ve uyarılar devam ederken, tansiyon gittikçe artıyor. Yabancı basında yer alan son dakika haberlerine göre, İran dün Kasım Süleymani'nin canlı yayınlanan cenazesi sırasında çok konuşulacak bir hamleye imza attı. ABD başkanı Trump'ın başına 80 milyon dolar ödül koydu.İran'ın dini lideri, doğrudan kendisine bağlı komutanın cenazesinde gözyaşlarını tutamadı. Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen anma törenine ise Rus komutanlar da katıldı.
6.01.2020 Dünya
Trump'tan korkutan çıkış: Orantısız bir ölçüde...
Trump'tan korkutan çıkış: Orantısız bir ölçüde... ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın bölgedeki Amerikan personeline veya hedeflerine saldırması durumunda hızlı ve "orantısız" şekilde karşılık verebileceklerini belirtti.
5.01.2020 Dünya
Netanyahu'nun amacı ne?
Netanyahu'nun amacı ne? İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ülkesiyle diplomatik ilişkisi bulunmayan Körfez ülkesi Umman Sultanlığı'nı ziyaret etmesi, özellikle ziyaretin amaçları konusunda soru işaretleri oluşturdu.
30.10.2018 Dünya
Basra'da kadın aktivist Suad el Ali öldürüldü
Basra'da kadın aktivist Suad el Ali öldürüldü Geniş çaplı protestolara sahne olan Irak'ın petrol kentinde, maskeli saldırganlar aktivist Suad el Ali'yi vurdu.
26.09.2018 Dünya
Esad rejimi YPG/PKK ve yasa dışı sol örgütleri himaye ediyor
Esad rejimi YPG/PKK ve yasa dışı sol örgütleri himaye ediyor Esed rejiminin kontrolündeki Suriye'nin Lazkiye ilinde, YPG/PKK ile yasa dışı sol örgütlere ait eğitim kamplarındaki teröristler faaliyetlerini sürdürüyor.
7.09.2018 Dünya
İran Irak'taki Şii müttefiklerine balistik füze transfer etti
İran Irak'taki Şii müttefiklerine balistik füze transfer etti Tahran yönetimi Irak'taki Şii müttefiklerine onlarca füze transfer etti. Menzili 700 kilometreyi bulan füzeler, Irak'ın batısı veya güneyine konuşlandırılması halinde Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad ve İsrail'in başkenti Tel Aviv'i vurma kapasitesine sahip. İran Devrim Muhafızları'nın Orta Doğu'ya sürdüğü Kudüs Güçleri'nin, Irak'ın hem güneyinde hem de batısında üsleri bulunuyor.
31.08.2018 Dünya
TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’in güneyine ilerliyor
TSK ve ÖSO birlikleri Afrin’in güneyine ilerliyor TSK ve ÖSO birlikleri, Afrin’in güneyinde stratejik Ahlam Dağı ve 4 köyü ele geçirdi. Bölgeden, Kimar ve Berad köylerine ilerleyen ÖSO ile rejime bağlı milisler arasında çatışmalar yaşandığı haberleri geliyor. Hava harekâtında milislerin üst düzey komutanlarından birinin öldüğü belirtildi.
22.03.2018 Gündem
Son dakika... TSK terör konvoyunu vurunca Karayılan kaçtı!
Son dakika... TSK terör konvoyunu vurunca Karayılan kaçtı! PKK elebaşılarıyla gövde gösterisi için 16 Şubat'ta Afrin'e gelen Murat Karayılan, 22 Şubat'ta terör konvoyu vurulunca panikleyerek geldiği yere kaçtı.
12.03.2018 Gündem
İbadi'den ortalığı karıştıracak hamle!
İbadi'den ortalığı karıştıracak hamle! İbadi yayınladığı kararnameyle Şii örgütleri ülkenin resmi güvenlik güçleri bünyesine alacak.
9.03.2018 Dünya
Esad'dan şok hamle: Afrin'e tank gönderdiler
Esad'dan şok hamle: Afrin'e tank gönderdiler İstihbarat birimlerinden gelen bilgilere göre PKK/PYD, özellikle Cinderes, Raco ve Burseya Dağı’ndaki çatışmalarda yaşanan kayıplar sonrasında Afrin kent merkezi için yığınak yapıyor.
5.03.2018 Gündem
Kürt kartı tutmayan PYD/PKK Suriye'de tüm oyunları oynuyor
Kürt kartı tutmayan PYD/PKK Suriye'de tüm oyunları oynuyor Güvenlik ve terör uzmanı Dr. İmbat Muğlu, terör örgütü PYD/PKK'nın, Zeytin Dalı Harekatı'na karşı Afrin'e girmeye çalışan terörist gruplarla İran, Suriye ve Türkiye'yi karşı karşıya getirmeyi amaçladığını belirterek, "PYD/PKK sanal ortamda tüm oyunları oynamakta, bunu net şekilde görüyoruz ama biz bu oyunların hiçbirine gelmiyoruz, gelmeyeceğiz." dedi.
21.02.2018 Gündem
'Şu an Türkiye ile görüşülüyor'
'Şu an Türkiye ile görüşülüyor' Rus Interfax haber ajansı, 3 Şubat'ta Suriye'nin İdlib kentinde düşürülen Rus savaş uçağının enkazını incelemek için Kremlin'in bölgeye heyet göndermek istediğini, enkazın bulunduğu bölgeye giriş için Türkiye ile görüşmeler yapıldığını aktardı.
7.02.2018 Dünya
Yüz binlercesi Türkiye'ye kaçacak...
Yüz binlercesi Türkiye'ye kaçacak... Hama ve İdlib'e yönelik yoğun bombardıman yüz binlerce Suriyeliyi yollara düşürdü. Esed ve Rus uçaklarının bölgedeki saldırıları sürerse Türkiye'ye doğru 2 milyonluk bir göç dalgasının daha kapıda olduğu belirtiliyor.
10.01.2018 Dünya
25 bin militan Lübnan yolunda
25 bin militan Lübnan yolunda Başbakan Hariri’nin istifaya zorlandığı ve İsrail’in saldırı hazırlığı yaptığı Lübnan’a gerilim iyice tırmanıyor. Tahran destekli Hizbullah’ın muhtemel savaş için Suriye ve Irak’taki yaklaşık 25 bin militanı Lübnan’a çağırdığı belirtiliyor. Bu sayı içinde diğer Şii milisler de var.
11.11.2017 Dünya
Irak ordusu peşmergeleri yakaladı! Diz çöktürülen fotoğraflar geldi
Irak ordusu peşmergeleri yakaladı! Diz çöktürülen fotoğraflar geldi Türkiye sınırına doğru ilerleyen ordu birlikleri, Fırat Nehri üstündeki Zumar'da Peşmerge ile çatışmaya girdi. Askerlerin gözaltına aldığı sekiz peşmergeyi diz çöktürdüğü görülüyor. Yerel kaynaklar, bölgeye ordunun tanklar, zırhlı araçlar ve topçu birlikleri sevk ettiğini bildiriyor. Sınıra hayli yakın Feys Habur'a kadar gelen Irak askerleri ilk kez fotoğraflandı.
26.10.2017 Dünya
Kerkük'te Peşmerge'nin kaçışının ardından yeni tehlike
Kerkük'te Peşmerge'nin kaçışının ardından yeni tehlike Irak'ta ordunun Kerkük'e karşı askeri harekât başlatmasının ardından hızlı bir şekilde kaçan Peşmerge'nin yerini doldurması beklenen Irak ordusunun yanından İran destekli ve insan hakları ihlalleriyle bilinen aşırı Şii örgüt Haşdi Şabi bulunuyor. Şii örgüt, Türkiye ile Irak arasında yaşanan Başika krizinde "Türkiye ile savaşırız" açıklamasında bulunmuştu.
18.10.2017 Dünya
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı
Irak ordusu iki bölgeyi daha aldı Irak ordusu Ninova vilayeti ve Musul Barajı'nın kontrolünü aldı. Irak'ta ordu birlikleriyle birlikte ilerleyen Şii milisler Haşdi Şabi, kentin doğusundaki baraj çevresini bırakmayan peşmergelerle çatışmaya girdi. En az dokuz can kaybının gerçekleştiği çatışmalarda, 11 de yaralı var. Taraflar henüz bölgeden çekilmiş değil, eller tetikte.
18.10.2017 Dünya
Irak güçleri Kerkük'te operasyon başlattı! Peşmerge geri çekiliyor
Irak güçleri Kerkük'te operasyon başlattı! Peşmerge geri çekiliyor Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Iraklı güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezindeki askeri üs ve petrol kuyularını Peşmerge'den almak için harekete geçtiğini açıkladı. Reuters haber ajansından gelen son dakika bilgisine göre Peşmerge güçleri Kerkük'ün güneyindeki mevzilerinden geri çekilmeye başladı.
16.10.2017 Dünya
Kerkük’te yüz yüze
Kerkük’te yüz yüze Irak Ordusu, Kerkük’teki Peşmerge’ye havalimanı ve petrol kuyularını teslim etmeleri için 48 saat süre tanıdı. Kürtler mevzilerini 3 km geriye çekti. Şii milis grubu Haşdi Şabi şehrin kapısına dayandı. Şii milisler ile Peşmerge arasındaki mesafe 500 metre
14.10.2017 Dünya
Kerkük'te tansiyon yükseliyor! 01:00'a kadar süre tanıdılar
Kerkük'te tansiyon yükseliyor! 01:00'a kadar süre tanıdılar Peşmerge, Irak merkezi hükümetinin kendilerine bu gece 1’e kadar süre tanıdığını belirtti.
14.10.2017 Dünya
Kürtler bölündü! 'Çok tehlikeli'
Kürtler bölündü! 'Çok tehlikeli' Kuzey Irak’ta pazartesi günü bağımsızlık için sandık başına gidilecek. Her ne pahasına olursa olsun sandığa gidileceğini açıklayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi (IKBY) lideri Mesut Barzani'ye rağmen, birçok Kürt referandumda hayır oyu kullanacak.
22.09.2017 Dünya
Barzani'den son dakika mesajı: Kürtler savaşa hazır!
Barzani'den son dakika mesajı: Kürtler savaşa hazır! Barzani'den son dakika açıklamaları: Irak Kürt Bölgesel Yönetimi lideri Barzani, 25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunu her ne pahasına olursa olsun yapacaklarını belirterek Kerkük için savaşa hazır olduklarını ilan etti.
8.09.2017 Dünya
ABD istedi ÖSO çekiliyor!
ABD istedi ÖSO çekiliyor! Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), ABD öncülüğündeki destekçilerinin "talimatı" üzerine, Suriye'nin güneydoğusunda terör örgütü DEAŞ'tan temizlediği çöl bölgesinden çekilmeye başladığını bildirdi.
6.09.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Şii Milisler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şii milisler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.