Siberkondri kaygı ve anksiyeteye yol açıyor!
Siberkondri kaygı ve anksiyeteye yol açıyor! “Bireylerin internet ortamında hastalıklarla ilgili araştırma yapması, sonrasında kendilerine tanı koyup tedavi etme çabası” olarak adlandırılan siberkondri, kişileri riskli durumlara sokabiliyor. Sanal ortamlardaki bilgi kirliliğinin riskli sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, sağlıkla ilgili şikayetler için uzmanlara başvurulması gerektiğini vurguluyor.
28.06.2021 Sağlık
Koronavirüs sürecinde 'siberkondri' arttı
Koronavirüs sürecinde 'siberkondri' arttı Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlhan Yalçın, koronavirüs sürecinde internetten hastalık araştırma hastalığının (siberkondri) arttığını söyledi. Yalçın, "Bu siberkondri düzeyi de özellikle obsesif kompülsif belirtileri artırmakta ve uyku kalitesini daha kötü hale getirmekte" dedi.
26.02.2021 Sağlık
Siberkondri nedir? Siberkondri hastalığı en çok Z kuşağını etkiliyor!
Siberkondri nedir? Siberkondri hastalığı en çok Z kuşağını etkiliyor! İnternetten hastalık arama hastalığı olarak tanımlanan ‘siberkondri’ ile ilgili yapılan araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırma sonuçlarına göre, en çok ‘Z kuşağı’ internetten hastalık araması yapıyor. İşte Siberkondri hastalığı hakkında merak edilenler…
17.09.2020 Gündem