Siber Saldırılar

Siber Saldırılar

Son dakika siber saldırılar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siber saldırılar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siber saldırılar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siber Saldırılar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siber saldırılar gelişmeleri de dahil olmak üzere 445 siber saldırılar haberi bulunmuştur. Tüm siber saldırılar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Dönmez'den 14 Mayıs açıklaması: Siber saldırılara karşı gerekli önlemleri de aldık
Bakan Dönmez'den 14 Mayıs açıklaması: Siber saldırılara karşı gerekli önlemleri de aldık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez 14 Mayıs seçimleri öncesi alınan önlemlerle ilgili açıklama yaptı.
8.05.2023 Gündem
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu
Deprem yardım kampanyaları siber dolandırıcıların hedefi oldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Siber Güvenlik Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Semih Çakır, siber dolandırıcıların kaos ortamından faydalandığına dikkat çekerek, oluşturulan sahte sayfalarla depremzedeler toplanan yardımları hedef aldığını söyledi. Çakır, kişilerin bazen de farkında olmadan kendilerine ait bilgileri kendi elleriyle verdiklerine dikkat çekti. Çakır, "Siber saldırılar ve siber dolandırıcılıkta en zayıf halkının insan olduğunu asla ve asla unutmamalıyız" dedi.
25.04.2023 Gündem
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi?
Hukukta 'metaverse' devrimi! Türkiye'de uygulanabilir mi? Kolombiya’da metaverse aracılığı ile yapılan bir duruşma ile dünya tarihinde bir ilk imza atıldı. Sosyal medyada geniş yankı uyandıran gelişmeyi yorumlayan Avukat Begüm Gencer Aytaç, benzer bir duruşmanın Türkiye’de uygulanıp uygulanmayacağına ilişkin önemli tespitlerde bulundu.
11.03.2023 Gündem
Tayvan Dışişleri Bakanı Wu: Çin, Tayvan işgaline hazırlık yapıyor
Tayvan Dışişleri Bakanı Wu: Çin, Tayvan işgaline hazırlık yapıyor Tayvan Dışişleri Bakanı Jaushieh Joseph Wu, düzenlediği basın toplantısında, Çin’in Tayvan adası etrafında düzenlediği tatbikatlara yönelik açıklamalarda bulundu. Wu, Çin’in bu tatbikatlarla Tayvan işgaline hazırlık yaptığını belirtti.
9.08.2022 Dünya
ABD, Çin Büyükelçisini Beyaz Saray'a çağırdı
ABD, Çin Büyükelçisini Beyaz Saray'a çağırdı ABD, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından Çin'in ABD Büyükelçisi Qin Gang'i Çin'in eylemlerini kınamak için Beyaz Saray'a çağırdı.
5.08.2022 Dünya
Paralar buhar oldu! Rezervasyon yaptıracaklar dikkat, bunu sakın yapmayın
Paralar buhar oldu! Rezervasyon yaptıracaklar dikkat, bunu sakın yapmayın Tatil planı yapanları çok yakından ilgilendiriyor. Milyonlarca lira buhar oldu. Herkesin başına gelebilir. Lüks otel ya da acentelerin internet sitelerini kopyalayarak yapılan 'rezervasyon' dolandırıcılığı ile ilgili turizm sektörünün 9 ayda 2 milyon dolar zarara uğradığı belirtildi.
12.06.2022 Ekonomi
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı
Rusya, Ukrayna’ya siber saldırılarını yüzde 196 artırdı STM ThinkTech, bu yılın ilk çeyreğini kapsayan Siber Tehdit Durum Raporu’nu açıkladı. Ukrayna-Rusya savaşındaki siber operasyonların ele alındığı raporda, Rusya’nın Ukrayna askeri ve devlet kurumlarına yönelik çevrimiçi saldırılarını yüzde 196 artırdığı vurgulandı. Ukrayna’nın ise, Rusya’daki askeri ve kritik altyapı hedeflerine saldırmak için siber güvenlik uzmanları ordusu oluşturduğuna dikkat çekildi.
20.04.2022 Dünya
Rus izleyiciler şaşkına döndü! Televizyon ekranları aniden karardı... 'Güle güle'
Rus izleyiciler şaşkına döndü! Televizyon ekranları aniden karardı... 'Güle güle' Rusya - Ukrayna savaşı 12'nci gününde devam ederken mücadele sadece cephede sürmüyor. Rusya'da televizyonlar bir anda karardı, haberler anında değişti. Ekran başındaki Ruslar ise gördükleri karşısında neye uğradıklarını şaşırdı. Hacker topluluğu Anonymous'un, Ukrayna'daki savaşın görüntülerini göstermek için Rus devlet televizyonu yayınlarını hack'lediği ve Rusya Federal Güvenlik Servisi'nin internet sitesini çökerttiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. BBC, iddiaları bağımsız olarak doğrulayamadı ancak saldırılar, Russia Today tarafından doğrulandı.
7.03.2022 Dünya
Ukrayna’da savaş nasıl sonlanabilir? 5 farklı senaryo ortaya çıktı
Ukrayna’da savaş nasıl sonlanabilir? 5 farklı senaryo ortaya çıktı Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ile başlayan savaştan gelen son dakika haberleri dünyayı dehşete düşürmeye devam ediyor. Cepheden gelen haberler, diplomatik açıklamalar, yerlerinden edilen ve yas tutan insanların acıları çok yoğun duygulara yol açıyor. Peki Ukrayna'daki çatışma nasıl sonlanabilir? Siyasetçilerin ve askeri planlamacıların incelemekte olduğu senaryolar neler? Bu kişilerin çoğu geleceği tahmin etmenin zor olduğunu söylese de bazı öngörüleri var. Senaryoların büyük bir kısmı ise iç karartıcı. İşte Ukrayna'da savaşın nasıl sonlanabileceği ile ilgili 5 farklı senaryo...
4.03.2022 Dünya
Savaştan üç saat önce doğan bebek ailesiyle birlikte yurda döndü
Savaştan üç saat önce doğan bebek ailesiyle birlikte yurda döndü Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından üç saat önce dünyaya gelen Türk bebek, düzenlenen tahliye seferiyle ailesiyle birlikte yurda döndü.
3.03.2022 Gündem
Jandarma'ya T129 ATAK Helikopteri teslim edildi: İsmail Demir'den 'bağımsız savunma sanayi' vurgusu
Jandarma'ya T129 ATAK Helikopteri teslim edildi: İsmail Demir'den 'bağımsız savunma sanayi' vurgusu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Jandarma Genel Komutanlığı'na T129 ATAK helikopteri teslim ettiklerini belirterek, "Dünyanın geçmiş olduğu kritik süreç bizlere bir kez daha tam bağımsız savunma sanayinin önemini gösterdi" dedi.
2.03.2022 Bilim ve Teknoloji
5 kadın mühendis adayı, 6 saat uçabilen görünmez İHA tasarladı
5 kadın mühendis adayı, 6 saat uçabilen görünmez İHA tasarladı Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde öğrenim gören 5 kadın mühendis adayı, orman yangınlarının tespiti ve sınır güvenliğinde kullanılabilecek, 6 saat havada kalabilen ve şeffaf yapısı ile uzaktan fark edilemeyen insansız hava aracı (İHA) tasarladı. Öğrenciler, içi helyum gazı dolu balonla 6 saat uçabilen ve PVC (polivinil klorür) maddesiyle görünmez hale getirilen İHA ile Teknofest 2022'ye katılacak.
1.03.2022 Bilim ve Teknoloji
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den açıklama: Bedel ödemeye hazır olmalıyız!
AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'den açıklama: Bedel ödemeye hazır olmalıyız! AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell Rusya-Ukrayna savaşındaki son durum ve AB'nin aldığı önlemler hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 'Yaptırımlar artarak devam edecek' diyen Borrell Ukrayna'ya askeri yardımların süreceğini belirtti.
28.02.2022 Dünya
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Rusya ile tüm ticari bağları kesin
Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Rusya ile tüm ticari bağları kesin Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Rusya ile tüm ticari bağları kesin” ifadelerine yer verdi.
28.02.2022 Dünya
Bakan Karaismailoğlu: Kurumları hedef alan siber saldırılar azaldı
Bakan Karaismailoğlu: Kurumları hedef alan siber saldırılar azaldı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'de kurum ve kuruluşları hedef alan siber saldırıların sayısının 2021'de 84 bin 113'e gerilediğini belirterek, "Yerli ve milli uygulamalarla siber kalkanını günden güne güçlendirmeyi sürdüreceğiz" dedi.
27.02.2022 Bilim ve Teknoloji
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu...
SWIFT hamlesi Rusya'nın nefesini kesecek! ABD duyurdu... ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasının ardından peş peşe yaptırım karalarını açıkladı. Öte yandan ekonomik olarak Rusya'nın nefesini kesecek bir hamle planlanıyor. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'nın Birleşmiş Milletler kürsüsünden Rusya'nın SWIFT adı verilen uluslararası ödeme sistemiyle olan bağlarının acilen kesilmesini istedi. Peki nedir bu SWIFT sistemi ve ne işe yarıyor? Daha da önemlisi Rusya'nın sistemin dışında bırakılması ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar...
26.02.2022 Dünya
Rusya'ya büyük darbe! ABD, İngiltere resmen açıkladı, hepsi yasaklandı
Rusya'ya büyük darbe! ABD, İngiltere resmen açıkladı, hepsi yasaklandı Rusya'ya son dakika darbesi. ABD, İngiltere peş peşe açıkladı. Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekâtı sonrası Batı ülkelerinden Rusya'ya yönelik yaptırım açıklamaları gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Joe Biden Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, Rusya'nın dolar, euro ve yen cinsinden işlem yapmasının kısıtlanacağını açıkladı. Putin'in verdiği kararın sonuçlarına katlanacağını söyleyen Biden, ABD ve NATO'nun 5. Madde çerçevesinde taahhütlerine bağlı kalacağını belirtti. Öte yandan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya'ya yönelik yeni yaptırımlar kapsamında Rus bankalarının Londra finansal siteminden çıkarılacağını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...
24.02.2022 Dünya
Ukrayna'ya siber saldırı! Harekete geçtiler, birçoğu engellendi
Ukrayna'ya siber saldırı! Harekete geçtiler, birçoğu engellendi Ukrayna-Rusya gerilimi siber krize de taşındı. Ukrayna Parlamentosu Rada'da dahil birçok devlet kurumunun internet sitelerine siber saldırılar yapıldığı açıklandı.
23.02.2022 Dünya
Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Rusya ve Ukrayna neden anlaşamıyor? Rusya Ukrayna geriliminde son durum ne?
Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Rusya ve Ukrayna neden anlaşamıyor? Rusya Ukrayna geriliminde son durum ne? Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilim tırmanmaya devam ediyor. Ukrayna ve Rusya arasında Kasım ayında baş gösteren siyasi gerilim gündemden düşmüyor. Rusya Ukrayna krizi ile ilgili gelişmeler anbean takip edilirken, krizin neden çıktığı ve son durum sıklıkla merak edilen konuların başında geliyor. Peki, Rusya Ukrayna krizi neden çıktı? Rusya ve Ukrayna neden anlaşamıyor? Rusya Ukrayna geriliminde son durum ne? İşte Rusya Ukrayna arasındaki sorun hakkında merak edilenler…
20.02.2022 Dünya
İngiltere'den Ukrayna'da darbe iddiası! Rusya saldırmaya başladı...
İngiltere'den Ukrayna'da darbe iddiası! Rusya saldırmaya başladı... Rusya - Ukrayna geriliminde tansiyon yükselmeye devam ediyor. Ukrayna, Rusya'nın siber saldırılar ve binlerce sahte bomba ihbarı gibi taktikler içeren hibrit savaşı ile saldırılara şimdiden başladığını söylerken, İngiltere ise Rusya'nın Ukrayna'nın büyük şehirlerinde darbe planladığını iddia etti. İki ülke arasındaki tansiyon hiç olmadığı kadar yüksek...
14.02.2022 Dünya
İsmail Demir: Donanımsal anlamda önemli adımlar atılması gerek
İsmail Demir: Donanımsal anlamda önemli adımlar atılması gerek Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, “Biz meselelere yazılımsal olarak yaklaşırken donanımsal anlamda da ülkemizde önemli adımlar atılması gerekiyor. Bundan sonra olacak girişimlerde eğer donanım anlamında geri kalırsak belki de yazılım anlamında alacağımız tedbirlerin etkisiz kalma ihtimali çok büyük" dedi.
11.02.2022 Bilim ve Teknoloji
Yeni tehlike Türkiye dahil 195 ülkeyi tehdit ediyor! Hepsi hedefte: Devletler de işin içine girince...
Yeni tehlike Türkiye dahil 195 ülkeyi tehdit ediyor! Hepsi hedefte: Devletler de işin içine girince... Dünyada teknolojik gelişmeler sanal hayat neredeyse gerçek hayatla eşdeğer bir hâl aldı. Kötü amaçlı yazılarımlar artık hayatımızın her noktasında karşımıza çıkıyor. Kişisel bilgileri bu yollarla ele geçirilen çok sayıda kişi ciddi problemler yaşıyor. Yakın zamanda ortaya çıkan yeni bir tehlike ise siber güvenlik konusunda yaşanan endişeleri iyice artırdı.
5.01.2022 Bilim ve Teknoloji
Facebook Instagram ve WhatsApp hakkında kritik açıklama! Siber saldırı uyarısı: Tüm bilgileriniz çalınmış olabilir
Facebook Instagram ve WhatsApp hakkında kritik açıklama! Siber saldırı uyarısı: Tüm bilgileriniz çalınmış olabilir WhatsApp, Facebook ve Instagram’la ilgili son dakika açıklaması geldi. Üç sosyal medya platformu da dünya genelinde aynı anda çöktü. Siber saldırı uyarıları art arda geldi. Tüm bilgileriniz çalınmış olabilir. Kullanıcılar bugün itibarıyla sitelere girebiliyor ama sorunun yankıları sürüyor. Yazılım Mühendisi Prof. Dr. Ali Okatan, “Bu platformlar dün siber saldırıya uğradı. Bu bilgiler çalınmış olabilir ancak hisseler düşmesin diye bunu söylemeyeceklerdir. Kullanıcılar, platformları kullanırken çok dikkat etmeli. Özellikle IBAN gibi önemli bilgiler bu platformlardan paylaşılmamalı” dedi.
5.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek
Siber felaket kapıda! Dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk gelecek Siber saldırılar koronavirüs salgını sürecinde büyük artış gösterdi. Birçok şirketin veri güvenliği tehdit altında. 2021 yılında şirketlerin yüzde 86,2’sinin en az bir kez siber saldırıya maruz kaldığı ortaya çıktı. Siber Güvenlik Uzmanı Alper Başaran, siber suçların 2025’te 10,5 trilyon dolara büyüklüğe ulaşarak dünyanın en büyük 3. ekonomisine denk hale geleceğini söyledi.
23.09.2021 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Siber Saldırılar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siber saldırılar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.