Sesli Arama

Sesli Arama

Son dakika sesli arama haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sesli arama ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sesli arama haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sesli Arama

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sesli arama gelişmeleri de dahil olmak üzere 352 sesli arama haberi bulunmuştur. Tüm sesli arama haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHRS randevu sisteminde yeni uygulama! 15 gün sınırı getirildi
MHRS randevu sisteminde yeni uygulama! 15 gün sınırı getirildi Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurdu. Randevularda oluşan yoğunluğun azaltılması için yaptırım uygulanacak. Oluşturduğu randevuya gitmeyeceği halde iptal etmeyenler 15 gün aynı bölümden tekrar randevu alamayacak.
24.12.2022 Gündem
e-Devlet'ten hemen engelleyin! Cep telefonu kullanan herkes için geçerli
e-Devlet'ten hemen engelleyin! Cep telefonu kullanan herkes için geçerli Cep telefonu kullanan herkese gün içinde pek çok istenmeyen mesaj geliyor. Mevcut yasalara göre; hiçbir şirket, kuruluş onay almadan SMS gönderemez. Ancak kişinin rızasını alan şirket ve kuruluşlar, aksi belirtilene kadar mesaj gönderebilir. Bu mesajları engellemek mümkün. Kişi istememesine rağmen mesajlar gönderen şirketlere ise dava açılabiliyor.
8.11.2022 Gündem
WhatsApp'ta yeni dönem! Tüm kullanıcılar için geçerli! Seçenekli olacak, son değişiklik ile artık...
WhatsApp'ta yeni dönem! Tüm kullanıcılar için geçerli! Seçenekli olacak, son değişiklik ile artık... WhatsApp'ta yeni dönem! Tamamen değişiyor. Resmen duyuruldu. Tüm kullanıcıları ilgilendiriyor. Dünyanın en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, uzun süredir test ettiği “Topluluklar” altyapısını resmi olarak tanıttı. Bu kapsamda sesli aramalardaki katılımcı sayısı artırıldı. Şirket ayrıca son görülme özelliğini seçenekli hale getiriyor. Son ortaya çıkan bilgilere göre WhatsApp gruplarından kimseye çaktırmadan çıkmak mümkün olacak. İşte tüm yeni özellikler...
18.05.2022 Bilim ve Teknoloji
Yeni ipad pro 2021! İpad pro fiyatı ne kadar? iPad Pro ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nelerdir?
Yeni ipad pro 2021! İpad pro fiyatı ne kadar? iPad Pro ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nelerdir? iPad Pro 2021 tanıtıldı. Teknoloji devi Apple devrim yaratacak iPad Pro serisinin yeni üyesini tanıttı. iPad Pro 2021, özellikler ile PC’nin yerini almayı hedefliyor. Güçlü işlemcisi, şık tasarımı ve efektif kullanımı ile dikkatleri üzerine çeken iPad Pro ne zaman satışa çıkacak, özellikleri nelerdir?
21.04.2021 Gündem
Türkiye sesli arama ve komut verme sistemini en çok kullanan 5'inci ülke
Türkiye sesli arama ve komut verme sistemini en çok kullanan 5'inci ülke RTÜK Başkan Yardımcısı İbrahim Uslu, Dijital 2021 Raporu'na ilişkin, "Raporda Türkiye'nin öne çıktığı başlıklar. Sesli arama ve komut verme sistemini dünyada en çok kullanan 5'inci ülkeyiz. Video oyunu kullanımında dünya ortalamasının üzerinde ve 5'inci sırada yer almaktayız. Tüm dünyada internette en çok üretilen içerik dili açısından Türkçe 4'üncü sırada" açıklamasında bulundu. Öte yandan Uslu Türkiye'de sosyal medya kullanıcı sayısının 60 milyona ulaştığını belirtti.
21.02.2021 Gündem
E-devlete akın ettiler! 32 milyonu iptal... Bakan duyurdu
E-devlete akın ettiler! 32 milyonu iptal... Bakan duyurdu Bakan duyurdu. Herkes E-devlet'e akın etti. Milyonlarca işlem yapıldı. 32 milyonu iptal edildi... Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "İstenmeyen SMS, sesli arama, e-posta gibi iletilerin önüne geçmek için hizmete açtığımız İYS'ye vatandaşlarımız büyük ilgi gösterdi. 2 milyonun üzerinde vatandaşımız İYS'ye girerek onaylarını kontrol etti, 32,2 milyon ret ve 300 bine yakın onay işlemi gerçekleşti." dedi.
17.02.2021 Ekonomi
Signal uygulaması (app) nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp alternatifi Signal’in farkı ve özellikleri (Elon Musk  “Signal kullanın” diyerek önerdi)
Signal uygulaması (app) nedir, nasıl kullanılır? WhatsApp alternatifi Signal’in farkı ve özellikleri (Elon Musk “Signal kullanın” diyerek önerdi) WhatsApp'in kullanıcılarını verilerini Facebook ile paylaşmaya zorlaması sonrası tepkiler çığ gibi büyüyor. SpaceX CEO'su Elon Musk, "Signal kullanın" diyerek takipçilerine farklı bir uygulama tavsiyesinde bulundu. Peki, Signal uygulaması nedir? Signal uygulamasının özellikleri nelerdir, nasıl çalışıyor? WhatsApp’ın alternatifi Signan uygulaması…
8.01.2021 Gündem
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Değişti...
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiriyor! Değişti... Cep telefonlarına gönderilen rahatsız edici sms, e-posta ve sesli aramalarla ilgili bakanlık harekete geçti. Ticaret Bakanlığı'nın, tüketicilerin istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar gibi iletilerle ilgili maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması amacıyla oluşturduğu "Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)" kullanıma açıldı. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.
8.01.2021 Gündem
Cezaevlerinde yeni dönem! E- görüş...
Cezaevlerinde yeni dönem! E- görüş... Pandemi koşullarında cezaevlerinde zorunlu yakın teması sınırlandıran, 'Akıllı Teknolojilerin Cezaevlerine Entegrasyonu Projesi' (E-Görüş) hayata geçti. İlk, Ankara Sincan Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kullanıma sunulan proje ile hükümlü ve tutuklular, yakınları ile cezaevlerine gelmeden görüntülü görüşebilecek. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hedefimiz, bu cihazların ülkemizdeki tüm cezaevlerine kurulması ve hükümlülerin hayatının evrensel insan haklarını önceleyen bir anlayışla kolaylaştırılması" dedi.
22.10.2020 Gündem
Google'a bomba özellik! Shazam'a rakip oluyor...
Google'a bomba özellik! Shazam'a rakip oluyor... Google yeni bir özellikle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bu özelliği ile Shazam'a rakip olacak. Artık Google'da mırıldanarak şarkı bulma dönemi başlıyor.
16.10.2020 Bilim ve Teknoloji
‘Uzman çavuşum’ dedi, uzman sapık çıktı
‘Uzman çavuşum’ dedi, uzman sapık çıktı Kendisini uzman çavuş yalanıyla tanıtan Burak Özdemir, 42 kadının Facebook, Instagram ve e-mail hesabını ele geçirdi. Ulaştığı kadınların kiminden çıplak fotoğraf isteyen, kimisiyle zorla birlikte olan sahte uzman çavuş, kadınlardan birinin dikkatiyle yakayı ele verdi.
15.05.2020 Yaşam
İşte o mucizevi yöntem: Hayat kuyusu!
İşte o mucizevi yöntem: Hayat kuyusu! Elazığ'daki deprem sonrası enkaz altında kalan vatandaşları kurtarmak için ekipler seferber oldu. Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timinin kullandığı kuyu ve galeri metodu kayıpları minimuma indirdi.
27.01.2020 Gündem
Ticari mesajlara düzenleme geldi! Gönderemeyecekler...
Ticari mesajlara düzenleme geldi! Gönderemeyecekler... Ticari elektronik ileti göndermek isteyen gerçek ve tüzel kişiler, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi'ne (İYS) kaydolacak, sistem üzerinde onayı bulunmayan alıcılara ticari elektronik ileti gönderilemeyecek.
4.01.2020 Bilim ve Teknoloji
Doktorlar 2 yıldan fazla yaşamaz demişti! 'Yatan adam' ile  fenomen oldu...
Doktorlar 2 yıldan fazla yaşamaz demişti! 'Yatan adam' ile fenomen oldu... Kahramanmaraş'ta 15 yıl önce geçirdiği trafik kazasında boyundan aşağısı felç kalan ve doktorların 2 yıl ömür biçtiği Ali Konuk (40), Apple'ın sesli asistanı Siri ile hayata yeniden tutundu. 'Yaşamak güzel' diyen ve Youtube'da açtığı 'Yatan adam' kanalı ile takipçi toplayan Youtuber Ali, 38 bin abonesi için inceleme videoları paylaşıp kendisi gibi yatağa mahkûm olan hastalara moral vermeye çalışıyor.
16.11.2019 Yaşam
Deprem anında haberleşmek için telefonunuzu böyle kullanın!
Deprem anında haberleşmek için telefonunuzu böyle kullanın! İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Karaçuha, deprem gibi kriz anlarında telefon görüşmesi yerine mesajlaşmanın tercih edilmesi gerektiğini belirterek, "Mesajlaşarak haberleşilirse şebekede trafik olmaz ve ses kanalı şebekelerde kullanılır hale gelir. Bu da ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşlarının kriz anlarında sesli görüşme yapabilmesini sağlar" dedi.
27.09.2019 Gündem
Dikkat! Engellemek yerine mutlaka şikayet edin
Dikkat! Engellemek yerine mutlaka şikayet edin Tüketiciyi Destekleme Derneği (TUKDES) Genel Başkanı Süleyman Bakal, telefon dolandırıcılığı olaylarında bu kişilerin numaralarının engellenmesi yerine ilgili kurumlara şikayet edilmesi gerektiğini söyledi.
22.09.2019 Ekonomi
Sivas'ta HES kanalı patladı
Sivas'ta HES kanalı patladı Sivas'ın Koyulhisar ilçesinde HES kanalının patlaması sonucu D-100 kara yolundan geçen iki araç suya kapıldı, kurtarılan 6 kişi hastaneye kaldırıldı.
29.08.2019 Gündem
Qualcomm 215 tanıtıldı!
Qualcomm 215 tanıtıldı! 2 serisinin yeni üyesi Qualcomm 215; 64-bit işlemci, çift ISP desteği ve bir günden fazla dayanan pil ömrüyle tasarlandı. Platformun şarj etme hızı da yüzde 75 daha yüksek
11.07.2019 Bilim ve Teknoloji
WhatsApp'ta büyük tehlike!
WhatsApp'ta büyük tehlike! WhatsApp'ta sesli görüşme yapmanıza olanak veren sesli arama özelliği kullanıcıların hayatını karartmak üzere.
14.05.2019 Bilim ve Teknoloji
Web sitelerinin tam adreslerini yazmıyoruz
Web sitelerinin tam adreslerini yazmıyoruz Masa ve diz üstü bilgisayarlardan ‘www’ ile başlayan adresleri yazarak web sitelerine girenlerin oranı yüzde 15 olarak saptanırken, cep telefonu ve tablette bu oran yüzde 3’e kadar düşüyor.
21.12.2018 Bilim ve Teknoloji
Eski savcıya 12 yıl hapis
Eski savcıya 12 yıl hapis FETÖ soruşturması kapsamında hakkında dava açılan savcı Mehmet Kaya'ya 12 yıl hapis cezası verildi.
19.09.2018 Gündem
Dikkat! Bu numaraya dönenin cebi yanıyor
Dikkat! Bu numaraya dönenin cebi yanıyor ‘0888’le başlayan numaralardan banka masraflarını geri alma, kredi kartı borcunu kapatma gibi acil kodlu mesajlarla vatandaşa ulaşan dolandırıcılar, dönüş yapan tüketicilere binlerce liralık faturalara mal oluyor.
20.04.2018 Gündem
Instagram'da yeni dönem: Sesli ve görüntülü...
Instagram'da yeni dönem: Sesli ve görüntülü... Instagram'ın güncellenen uygulama paketinde görüntülü ve sesli arama özellikleriyle alakalı dosyalara rastlandı
2.03.2018 Bilim ve Teknoloji
WhatsApp için yeni özellikler geliyor!
WhatsApp için yeni özellikler geliyor! Android 8.0 Oreo, WhatsApp için yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. WhatsApp, Android 8.0 Oreo’da Bildirim Kanalı’nı yayınladı ve bu özellik V2.18.18 beta sürümünde yer alıyor.
22.01.2018 Bilim ve Teknoloji
WhatsApp yeniliklere devam ediyor!
WhatsApp yeniliklere devam ediyor! En çok kullanılan mesajlaşma programı WhatsApp bir yenilik daha sunmaya hazırlanıyor. Sesli görüşmeden görüntülü görüşmeye geçişi daha hızlı hale getirmeye hazırlanıyor. Detaylar haberimizde.
9.01.2018 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Sesli Arama ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sesli arama haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.