Resmen değişti! Ve ertelendi...
Resmen değişti! Ve ertelendi... Yüz binlerce kişiyi ilgilendiren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yapılan değişiklik ile erteleme geldi. Okul servis araçları ile ilgili düzenleme ile taşımacıların kara yolu yolcu taşımacılığı yetki belgelerinden birine sahip olma zorunluluğuna ilişkin süre 30 Haziran 2021'e kadar uzatıldı. Ayrıca fabrika çıkışında üzerinde mevzuata uygun renkli cam olan araçlar için getirilen "iç mekanı gösteren beyaz cam zorunluluğu"na ve okul servis araçlarını kullanan şoförlerin Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu çerçevesinde alınan mesleki yeterlilik belgesine sahip olmalarına ilişkin süre ise 3 Eylül 2021 tarihine kadar uzatıldı.
12.09.2020 Eğitim
Plakalara tahdit geldi! Sahip olmak için...
Plakalara tahdit geldi! Sahip olmak için... Servisçi esnafının uzun süredir beklediği plaka tahditi geldi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi servis araçlarına tahsis edilen plakalara ilişkin bazı kurallar getirdi.
25.06.2019 Gündem
Ulaştırma Bakanı Arslan'dan servis araçlarıyla ilgili açıklama
Ulaştırma Bakanı Arslan'dan servis araçlarıyla ilgili açıklama Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Servis araçlarıyla ilgili üç bakanlık çalışma yapıyoruz. Bu hafta sonuna kadar çalışma bitecek. Mevcut yönetmelik yeterli aksaklıkları gözden geçiriyoruz. Araç ve sürücülerin kriterleri sağlaması gerekiyor. Daha sonra gerekirse yeni düzenleme yapılacak. Şartları taşımayan araçlar trafikten men edilecek. Affı yok." dedi.
29.09.2021 Gündem
‘Servis araçları boğuyor’
‘Servis araçları boğuyor’ İstanbul’da 56 bine ulaşan servis araçlarının caddelere, mahalle aralarına park etmesi yeni bir sorunu gündeme getirdi. Vatandaşlar “Trafikten bunaldığımız yetmiyor şimdi de mahallemizdeki, sokağımızdaki servis araçlarından boğuluyoruz” diyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri