Selenyum

Selenyum

Son dakika selenyum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan selenyum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını selenyum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Selenyum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan selenyum gelişmeleri de dahil olmak üzere 365 selenyum haberi bulunmuştur. Tüm selenyum haberleri aşağıda listelenmiştir.
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor...
Düzensiz beslenme kanser riskini artırıyor! Kanser oluşumunda ne yediğiniz değil nasıl yediğiniz etkiliyor... Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, çağın hastalığı kanser riskini düşürmek için sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekerek balık, üzüm ve kurubaklagiller gibi besinlerin sıklıkla tüketilmesini tavsiye etti.
20.04.2024 Adana
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları...
Pirit Taşı Özellikleri Nelerdir? Pirit Taşının En Bilinen Faydaları... Pirit taşı, günümüzde en önemli taş çeşitleri arasında yer alır. Pirit ya da Pyrite ismi verilen doğal taşının ismi, “ateş” anlamına gelen Yunanca “pyr” sözcüğünden gelir. Pirit, diğer bir sert yapılı malzemeye ya da metale çarpması halinde yangını başlatabilmek için gereken kıvılcımları yaratmak için kullanılabildiğinden bu doğal taşa bu isim verilmiştir.
29.01.2024 Yaşam
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 6 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 6 Barındıran Gıdalar Listesi... Çoklu doymamış yağ asitlerinden biri olan omega 6 vücut tarafından üretilmediği için besinler yolu ile alınmalıdır. Özellikle kalp sağlığının korunması için omega 6 içeren besinlerin düzenli şekilde tüketilmesi gerekir.
25.01.2024 Sağlık
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi...
Antioksidan İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Antioksidan Barındıran Gıdalar Listesi... Antioksidan, serbest radikaller ile savaşarak vücudun sağlıklı olmasına yardım eden maddelerdir. Antioksidanlar sayesinde birçok hastalığa yakalanma riski azalır ve vücudun bağışıklık sistemi de güçlenir.
24.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi...
Bakır İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Bakır Barındıran Gıdalar Listesi... Bakır, vücut sağlığını korumak için ihtiyaç duyulan bir mineraldir. Kemik, bağ dokusu, kırmızı kan hücreleri ve önemli enzimlerin oluşması için vücut tarafından bakıra ihtiyaç duyulur.
5.01.2024 Sağlık
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi... Selenyum, birçok gıdada doğal olarak bulunan, diğerlerine eklenen ve besin takviyesi olarak bulunan bir eser elementtir. Selenyum insan vücudu için gerekli olan elementlerden biridir.
4.01.2024 Sağlık
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Nohut Kaç Kalori? Nohut Besin Değerleri Ve Kalorisi... Nohut salatalarda ve yemeklerde tüketilen besinlerden biridir. Bakliyatlar arasında en sık tüketilen yiyecek olarak da bilinir. Yüksek besin değerine sahip olan bu ürün potasyum ve kalsiyum açısından da zengindir. 100 gr nohut içerisinde 364 kalori bulunmaktadır. Yapılma şekli ve kullanılan malzemelere göre kalori oranı da farklılık göstermektedir. Fosfor kaynağı olarak bilinen nohut ülkemizde yemeklerde de sıkça kullanılmaktadır. Kemik gelişiminde etkili olan nohut aynı zamanda lif ve C vitamini içermektedir. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemi de direnç kazanmaktadır.
19.12.2023 Sağlık
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Hurma Kaç Kalori? Hurma Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hurma yaş ve kuru olarak iki çeşittir. Genel olarak kurutulmuş haliyle görmeye alıştığımız hurma, yaş iken de tüketilir. Taze hurma, kalori değeri bakımından kuru hurmadan daha farklı değerlere sahiptir. Hurma her iki türlü de kalori yönünden uygun olduğu için birçok diyet ve tatlı tariflerinde tercih edilir. Folik asit, potasyum, kalsiyum, demir ve lif açısından iyi bir kaynaktır. Besin değerinin yüksek olmasının yanı sıra selenyum açısından da zengindir. Bu da hurmaya antioksidan etkisinin artırıcı bir özellik verir.
13.07.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor”
“C vitamini cildin yenilenmesini sağlıyor” Yediğimiz yiyeceklerin cildimiz dâhil genel sağlığımız üzerinde önemli etkileri olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Uzm. Dyt. Ege Ramadanoğlu, “Besinlerle aldığımız C vitamini antioksidan görevi ile cilt sağlığımıza ve cildin hızlı yenilenmesine katkı sağlamakta, zararlı güneş ışınlarından korumaktadır. C vitamini cildimizin parlak ve genç görünmesini sağlamaktadır. Yapılan çalışmalar C vitamininden zengin bir diyetin kırışıklıklarla savaşarak cildin daha genç ve güzel olmasını sağladığını göstermektedir” dedi.
4.05.2023 Sağlık
Selenyum bakımından çok zengin, bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor! Bunu yiyen doktor yüzü görmüyor
Selenyum bakımından çok zengin, bağışıklık sistemini çelik gibi yapıyor! Bunu yiyen doktor yüzü görmüyor Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, tam bir vitamin ve mineral kaynağı. Güçlü bir antioksidan grubunda yer alıyor, haftada 2 kez tüketenlerde mucizevi etkiler gösteriyor. Bağırsak dostu, sindirim sisteminin kolay bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko gibi mineraller ile B ve E vitaminleri bakımından doğal kaynak; vücudu hastalıklara karşı koruyor. İşte bağışıklığı adeta çelik gibi güçlendiren besinler...
23.03.2023 Sağlık
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin!
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin! Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Özellikle de B12 vitamini, vücut sağlığında önemli bir yere sahiptir. Bu besin hem hastalıklara karşı sizi koruyor hem de B12 vitamini deposunu dolduruyor.
18.03.2023 Sağlık
Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi?
Ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? Ekmek fiyatları ile ilgili son dakika haberleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Ekmeğe zam gelecek mi? Ocak ve şubat aylarına dilkkat çeken Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.
3.01.2023 Ekonomi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi
Soğuk havalarda hastalıklardan koruyan 7 besin önerisi Soğuk havaların insan sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kış aylarında doğru beslenmeye daha fazla dikkat etmek gerektiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Güçlü bir savunma mekanizmasının temelinde et, süt, yoğurt, peynir, meyve, sebze ve ekmek gruplarını içeren yeterli, dengeli ve sağlıklı beslenme ile birlikte antioksidanlardan zengin besinlerin tüketilmesi yer alır. Zencefil, zerdeçal, sarımsak-soğan, fermente gıdalar, yağlı tohumlar, keten tohumu ve sebze-meyve hastalıklardan korunmada etkili gıdalardır” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin
Akciğer kanseri riskini azaltıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin! İşte akciğer sağlığı için etkili 10 besin Akciğer sağlığını güçlü bir şekilde koruyor, akciğer kanseri riskini azaltıyor. Tam bir antioksidanlar zengini, vitamin-mineral, C,E ve B vitamini, magnezyum ile selenyum bakımından çok zengin. Mukus yapısının korunmasını sağlıyor. Diyetisyen Hande Güngör, akciğer sağlığı için tüketilmesi gerekli sebze ve meyveleri bir bir sıraladı.
17.11.2022 Sağlık
Kansere karşı çok etkili, antioksidan etkisi gösteriyor! En az 20 damla yetiyor
Kansere karşı çok etkili, antioksidan etkisi gösteriyor! En az 20 damla yetiyor Kanseri yenmede yardımcı oluyor, yetişkinler için en az 20 damla, çocuklar için ise günde en az 10 damla kullanılması tavsiye ediliyor. Antioksidan etkisi gösteriyor. Protein, A, C, E gibi vitaminleri, selenyum, çinko bakımından yönünden çok zengin. Kadınlarda en sık görülen meme kanserinin beslenmeyle yakından ilişkisi olduğunu belirten uzmanlar önemli uyarılarda bulundu. İçeriğinde 15 farklı fenolik ve flavonoid bulunan besin ile ilgili açıklama yapan Dr. Ender Saraç, “Bu değerli bileşenler sayesinde, kanser hücrelerinin sayısını azaltıcı yönde etki gösterirken, sağlıklı dokuya hiçbir şekilde zarar vermez” dedi.
15.10.2022 Sağlık
Kanser hücrelerini öldürüyor, kemoterapinin yapamadığını yapıyor! Kan şekerini de...
Kanser hücrelerini öldürüyor, kemoterapinin yapamadığını yapıyor! Kan şekerini de... Doğadaki en iyi kanser öldürücü olduğu keşfedildi, kan şekerini düşürme ve iltihabı hafifletme özellikleri de bulunuyor. Özü kanser hücrelerinin yayılmasını da önlüyor, akciğer, meme, prostat, kolorektal, pankreas, endometriyal, kolon kanserlerine karşı savaşıyor. Tam bir selenyum zengini, kemoterapi ilaçları kadar etkili. Kanser, birçok mücadeleye rağmen, hala dünyanın önde gelen ölüm sebeplerinden biri olmaya devam ediyor. Kemoterapi de dahil olmak üzere birçok tedavi çeşidi, hayatta kalma oranını iyileştirse de kesin çözümler aranıyor. Kanseri önlemek ve tedavi etmek için ise günümüzde gıdaların içerikleri daha fazla dikkate alınıyor. Bilim insanları ise kanserin her türlüsü üzerinden büyük etkiye sahip bir besin keşfetti. İşte detaylar...
22.07.2022 Sağlık
Mevsim geçisinde beslenme nasıl olmalı? Hızlı kilo verme için yapılan diyetler zararlı mı?
Mevsim geçisinde beslenme nasıl olmalı? Hızlı kilo verme için yapılan diyetler zararlı mı? Kış boyunca vücutta oluşan depolama ihtiyacının artmasıyla birlikte metabolizmanın yavaşlaması ve depresif ruh hali ile birlikte aldığımız kilolardan kurtulup, ideal vücut dengemize kavuşmak için ideal dönemdeyiz. Hızlı kilo vermek için yapılan diyetlerin kalıcı hasar bırakabileceğini dikkat çeken Diyetisyen Benan Koç, beslenme ve diyet konusunda uyarılarda bulundu.
27.05.2022 Sağlık
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler!
Hamile kalmak için ne yapılmalı? İşte hamile kalma şansını artıran yiyecekler! Çocuk sahibi olma hayali kuran çiftlerin pek çoğunda doğurganlık sorunları olabiliyor. Anne-Baba olmaya giden yolda bazı zorluklar ortaya çıkabilir. Son Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de 2 milyon çift çocuk sahibi olamıyor ya da zorlanıyor. Ancak, tedaviler ve yaşam alışkanlıklarının değiştirilmesi ile doğurganlığı arttırabilirsiniz. Yiyecek seçimleri ve yaşam tarzı değişiklikleri doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilen birkaç adımdan biri. Peki, Hamile kalmak için ne yapılmalı? Hamile kalmak için hangi yiyecekler tüketilmeli? Hamile kalmayı kolaylaştıran yiyecekler neler? Doğurganlığı artırmanın ve daha hızlı hamile kalmanın yollarını Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner anlattı.
23.05.2022 Sağlık
Testosteron düzeyini artırıyor, kellik tedavisinde kullanılıyor! Kalp sağlığında çok etkili, tam bir selenyum zengini, yüksek protein kaynağı...
Testosteron düzeyini artırıyor, kellik tedavisinde kullanılıyor! Kalp sağlığında çok etkili, tam bir selenyum zengini, yüksek protein kaynağı... Süper gıda kategorisinde yer alıyor, içerisinde glüten bulunmuyor. Günde 5-6 tane tüketmek yeterli oluyor, yüksek omega-3 barındırıyor, bu da kalp sağlığı üzerinde etkili oluyor. Tam bir selenyum deposu, antioksidan bakımından çok zengin. Stres, yorgunluk gibi sorunlara karşı canlandırıcı etkilere sahip, testosteron düzeyini artırıyor. Kanser riskini azaltıyor, saç sağlığı açısından olumlu etkileri bulunuyor, erkeklerin kellik tedavisinde etkili oluyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yüksek protein kaynağı olarak biliniyor, kilo vermede yardımcı oluyor. İşte mucize besinin saymakla bitmeyen faydaları....
7.05.2022 Sağlık
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum...
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum... Kanserli tümörlerin boyutunun küçültülmesinde çok etkili oluyor, LDL kolesterolünü düşürüyor, iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini ise yükseltiyor, akne, egzema ve dermatit gibi hastalıklar tedavisinde kullanılıyor. А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К ve РР vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu besin, içerisinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum, iyot, florin, bakır, manganez, demir, çinko, selenyum, fosfor ve sodyum bulunduruyor. Sinir ve beyin fonksiyonu üzerinde koruyucu bir etkiye sahip, mide yanması, bulantı, kusma gibi sindirim sorunlarında kullanılıyor. Uçuk, aft, hafif yanıklar, pişik, cilt tahrişine, egzama, kaşıntı ve cilt kuruluğuna karşı da oldukça etkili olduğu biliniyor. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan bu besini, kanser tedavisi görenlerin ve antioksidan takviyesi kullananların doktor tavsiyesi olmadan tüketmemesi öneriliyor.
6.05.2022 Sağlık
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı...
Kan şekerini düzenliyor, zihni açıyor! Diyabet, kanser, anemi, karaciğer ve kalp sağlığı... Diyabet hastalığında kan şekeri düşüklüğüne iyi geliyor, karaciğer ve kalp sağlığını koruyor. Çok sayıda önemli besin değerine sahip bu besinin içeriğinde B1,B2 ve C vitaminleri ile yüksek miktarda kalsiyum, sodyum, çinko ve potasyum bulunuyor. Zihni açıyor, bağışıklık sistemi üzerinde de güçlendirici bir etkiye sahip. Kansızlık olarak bilinen anemi hastalığının tedavisinde kullanılıyor, içerisindeki niosin ve selenyum maddeleri kansere karşı büyük bir etkiye sahip, özellikle prostat kanseri riski olanlar için tavsiye ediliyor. İşte göz hastalıklarından da koruyan bu besinin saymakla bitmeyen faydaları...
26.04.2022 Sağlık
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin!
Karaciğer sağlığı için çok önemli! Mutlaka tüketin! Pek çok organ için güç merkezi olan karaciğer, protein, kolesterol ve safra üretmenin yanında vitaminleri, mineralleri ve hatta karbonhidratları depolamaya kadar temel görevleri yerine getiren kilit organdır. Hem kanser riskini azaltmak hem de zararlı toksinlere karşı korunmak için bazı yiyecekleri beslenme programına dahil etmek gerekiyor. Toksinleri atarak karaciğerin iyi şekilde çalışmasına yardımcı olmak için uzmanlar faydalı besinleri tüketmek gerektiğini söylüyor. Peki, Karaciğeri koruyan besinler neler? Karaciğeri en hızlı ne temizler? Karaciğer dostu yiyecekler hangileri? İşte detaylar…
16.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Selenyum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki selenyum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.