Kredide yeni dönem! Artık nakit para verilmeyecek, değişiyor...
Kredide yeni dönem! Artık nakit para verilmeyecek, değişiyor... Kredide yeni uygulama! Artık nakit para verilmeyecek. Kredi ihtiyacında hangi alanda kullanılacaksa o alanda bir kart verilecek. Detaylar tek tek açıklandı. Kredi Garanti Fonu aracılığıyla ihracatçıya destek verilecek. Esnaf, yatırımcı ve ihracatçı için neler değişecek? Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener yeni bir uygulamanın geleceğini açıkladı. Şener, "Krediye ihtiyacınız olduğunda örneğin 100 bin lira ihtiyacınız varsa bunu alıyor ve kullanıyordunuz. Şimdi böyle bir sistem olmayacak." dedi.
11.02.2022 Ekonomi
TL mevduata dönüşümde vergi istisnası adımı! 'Tarihi avantaj'
TL mevduata dönüşümde vergi istisnası adımı! 'Tarihi avantaj' Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türk lirasına dönüşümün desteklenmesi kapsamına alınan kurumların kur ve altın değerlemesinde oluşan kazanç farklarına kurumlar vergisi istisnası getiriyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Sefer Şener, "Yeni yönetmeliğe göre şirketler TL’ye döndüklerinde bir vergi oluşacaksa ki oluşuyor doğal olarak bu da alınmayacak. Şirketlere sağlanan avantajlar tarihi avantajlardır." dedi. İşte detaylar...
12.01.2022 Ekonomi
Dövizdeki dalgalanma değerlendirmesi… Prof. Dr. Şener: Verilen mesaj çok net!
Dövizdeki dalgalanma değerlendirmesi… Prof. Dr. Şener: Verilen mesaj çok net! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altın ve dövizlerinizi ekonomiye kazandırın çağrısını ve Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamalarını, CNN Türk'te İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sefer Şener değerlendirdi.
30.03.2021 Ekonomi
128 milyar dolar rezervin buharlaşması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı…
128 milyar dolar rezervin buharlaşması mümkün mü? Uzmanlar açıkladı… Siyasette 128 milyar dolar tartışması var. Merkez Bankası'nın 128 milyar doları buhar mı oldu? Bu mümkün mü? CNN Türk canlı yayınına katılan ekonomi uzmanları İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener ve Stratejist Cüneyt Paksoy böyle bir buharlaşmanın neden mümkün olmadığını anlattılar.
24.02.2021 Siyaset