Seçmen Kaydı

Seçmen Kaydı

Son dakika seçmen kaydı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan seçmen kaydı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını seçmen kaydı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Seçmen Kaydı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan seçmen kaydı gelişmeleri de dahil olmak üzere 184 seçmen kaydı haberi bulunmuştur. Tüm seçmen kaydı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Seçim kağıdı zorunlu mu, olmadan oy kullanabilir miyim? Seçmen bilgi kağıdı e devletten alınır mı, seçmen kağıdı olmayan oy kullanabilir mi?
Seçim kağıdı zorunlu mu, olmadan oy kullanabilir miyim? Seçmen bilgi kağıdı e devletten alınır mı, seçmen kağıdı olmayan oy kullanabilir mi? Yaklaşık 61 milyon seçmen 31 Mart’ta oy kullanacak. 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticilerini seçecek olan vatandaşlar seçmen bilgi kağıtlarına yönelik araştırmalarını hızlandırdı. Peki, seçmen bilgi kağıdı olmadan oy kullanılır mı, seçmen bilgi kağıdı zorunlu mu? Seçmen kağıdı olmayan biri oy kullanılabiliyor mu?
30.03.2024 Gündem
Seçim görevine gitmemenin cezası nedir? Seçim görevine gitmeyen memur ceza alır mı, seçim görevine gidilmezse ne olur?
Seçim görevine gitmemenin cezası nedir? Seçim görevine gitmeyen memur ceza alır mı, seçim görevine gidilmezse ne olur? Yerel seçim sabırsızlıkla beklenirken seçim görev yerlerine ilişkin görevlendirmeler de bildirilmeye başlandı. YSK'nın açıklayacağı seçim görevleri ve sandık yerleri henüz netleşmemişken sandık görevlisi olacaklar olası bir durumda seçim görevine gitmeme ya da seçim görevini iptal etmenin bir cezası olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, seçim görevine gitmeme cezası nedir? Seçim görevi iptal edilebilir mi?
2.03.2024 Gündem
YSK seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak? Seçmen kaydı sorgulama
YSK seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak? Seçmen kaydı sorgulama Yerel seçimlere az bir zaman kala, seçmenler hangi okullarda ve sandıklarda oy kullanacakları için araştırmalarını arttırdı. Peki, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) seçmen kağıtları ne zaman verilecek?
28.02.2024 Gündem
Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak, nerede oy kullanacağım? YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı!
Seçmen kağıtları ne zaman dağıtılacak, nerede oy kullanacağım? YSK seçmen kaydı sorgulama ekranı! 31 Mart 2024 Yerel seçimleri için geri sayım başlarken hazırlıklar tamamlanıyor. 4-17 Ocak 2024 tarihlerinde askıya çıkarılan seçmen kağıtlarında isimlerini kontrol etmek isteyen ve adres değişikliği yapmak isteyenler "seçmen kağıdı sorgulama ekranı" araştırmalarına başladılar. YSK seçmen kaydı ysk.gov.tr üzerinden sorgulanabilecek. İşte seçmen kaydı sorgulama ekranı ysk.gov.tr
20.02.2024 Gündem
YSK Başkanı Yener'den yerel seçim açıklaması: 9 bilgiyle kontrol ediliyor
YSK Başkanı Yener'den yerel seçim açıklaması: 9 bilgiyle kontrol ediliyor Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Yener, deprem bölgesi ile ilgili iddialara, "Fazla seçmen kaydı, mükerrerlik, 'ölü seçmen, vatandaş olmayan oy kullandı' gibi algılar gerçeği yansıtmıyor. 9 bilgiyle bir kişinin kayıtları kontrol ediliyor" yanıtını verdi.
17.01.2024 Gündem
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı
İkinci tur heyecanı! Oy verme işlemi 08.00 itibarıyla başladı Türkiye'de bugün yaklaşık 61 milyon seçmen sandık başına gidiyor. Seçimlerin 2'nci turunda sandık başında bulunacak görevliler, sandık yemini ederek göreve başladı. Oy verme işlemi de saat 08.00 itibarıyla başladı.
28.05.2023 Gündem
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında
81 ilden seçim manzaraları! Tüm Türkiye sandık başında Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemi, Türkiye genelinde saat 08.00 itibarıyla başladı. 6 Şubat'ta meydana gelen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremden etkilenen illerde oy verme işlemine seçmenlerin ilgisi yoğun oldu. Karabük'te yaşayan dünyanın en uzun boylu kadını olan weaver sendromu hastası Rumeysa Gelgi (26) ise, oyunu evine getirilen seyyar sandıkta kullandı.
14.05.2023 Gündem
Batıdan doğuya seçim göçü başladı! Büyük yoğunluk yaşanacak
Batıdan doğuya seçim göçü başladı! Büyük yoğunluk yaşanacak Bu hafta sonu büyük bir seyahat trafiği bekleniyor. Özellikle İstanbul, İzmir ve Ankara gibi illerden hem deprem bölgesine hem de Anadolu’nun geri kalanına seçim göçü yaşanacak. Otobüs, tren ve uçak biletlerinin çoğu şimdiden tükendi. Partiler de seçmenleri için çok sayıda araç kiraladı.
11.05.2023 Gündem
İşte adım adım seçmen kaydı sorgusu
İşte adım adım seçmen kaydı sorgusu 14 Mayıs seçimlerine geri sayım sürüyor. Seçmenlerin nerede oy kullanacakları, sandık numaraları gibi pek çok detay e-devlet sistemine tanımlandı. Peki seçmenler oy kullanacakları adresleri nasıl öğrenecek? Adım adım, CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz ile kameraman Halil Kahraman'ın haberinde.
24.04.2023 Gündem
Oyumu nerede, hangi sandıkta kullanacağım? E devlet oy kullanma yeri nasıl sorgulanır? YSK oy kullanma yeri ve seçmen kaydı sorgulama ekranı
Oyumu nerede, hangi sandıkta kullanacağım? E devlet oy kullanma yeri nasıl sorgulanır? YSK oy kullanma yeri ve seçmen kaydı sorgulama ekranı e-Devlet yurtiçi seçmen kaydı sorgulama ekranı erişime açıldı. Vatandaşlar e-Devlet ekranı üzerinden kendilerinin ve birinci dereceden yakınlarının nerede oy kullanacağını öğrenebilecek. Peki, Hangi sandıkta oy kullanacağım? YSK nerede oy kullanacağım? İşte e devlet oy kullanma yeri öğrenme ve Oy kullanma yeri e devlet sorgulama ekranı…
17.04.2023 Gündem
Nerede oy kullanacağım 2023 e devlet sorgulama! TC no ile seçmen sorgulama nasıl yapılır, hangi sandıkta ve okul oy kullanacağım? YSK yurtiçi seçmen sorgulama
Nerede oy kullanacağım 2023 e devlet sorgulama! TC no ile seçmen sorgulama nasıl yapılır, hangi sandıkta ve okul oy kullanacağım? YSK yurtiçi seçmen sorgulama Nerede oy kullanacağım? Sorusuna Yüksek Seçim Kurulu 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerle ilgili verileri açıkladıktan sonra yanıt aranıyor. Seçime 27 gün kaldı. Yurt içinde 60 milyon 843 seçmenin oy kullanacak. Toplam seçmen sayısı ise 64 milyon 113 bin 941 olarak açıklandı. YSK sandık ve oy kullanılacak yerleri de e-Devlet üzerinden açıkladı. Peki, hangi okulda oy kullanacağım? İşte YSK seçmen kaydı sorgulama…
17.04.2023 Gündem
e-Devlet yurtiçi seçmen kaydı sorgulama ekranı erişime açıldı
e-Devlet yurtiçi seçmen kaydı sorgulama ekranı erişime açıldı e-Devlet yurtiçi seçmen kaydı sorgulama ekranı erişime açıldı. Yurt İçi seçmen kaydı sorgulama e devlet ekranı üzerinden vatandaşlar kendileri ve birinci dereceden yakınlarının nerede oy kullanacağını öğrenebilecek.
17.04.2023 Gündem
Yeni yöntemleri ifşa oldu! Seçmenler hedefte, bu linke sakın tıklamayın
Yeni yöntemleri ifşa oldu! Seçmenler hedefte, bu linke sakın tıklamayın Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı. Gündemdeki her konuyla ilgili vatandaşı dolandırmaya çalışan sahtekarlar şimdi de seçmenleri hedef aldı. Yüksek Seçim Kurulu adıyla sahte mail atan dolandırıcılar, vatandaşların kişisel bilgilerini çalıyor. İşte haberin detayları...
17.04.2023 Gündem
Seçmen kaydı sorgulama 2023! Seçmen listeleri ne zaman açıklanacak, seçmen kağıdı nereden alınır, ne zaman gelir? Seçmen kaydı nasıl sorgulanır? YKS ve e devlet seçmen sorgulama!
Seçmen kaydı sorgulama 2023! Seçmen listeleri ne zaman açıklanacak, seçmen kağıdı nereden alınır, ne zaman gelir? Seçmen kaydı nasıl sorgulanır? YKS ve e devlet seçmen sorgulama! Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün attığı imzayla 14 Mayıs'ta seçim kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada "Anayasamızın 116’ncı maddesinin verdiği yetkiyle, 18 Haziran 2023'te yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs’ta yenilenmesi kararını imzaladım. Resmî Gazete'de yayımlanacak bu kararın ardından, YSK iki aylık seçim takvimini başlatacaktır" ifadelerini kullandı. Seçim tarihi Resmi Gazete’de yayımlandı. Seçim tarihinin netleşmesiyle seçmen sorgulama için yapılan aramalar da arttı. Seçmen listeleri ne zaman açıklanacak, seçmen kağıdı nereden alınır? Seçmen kaydı nasıl sorgulanır? İşte YKS seçmen sorgulama süreci hakkında merak edilen detaylar…
11.03.2023 Gündem
Yeni seçim kanununda kritik detaylar ortaya çıktı! Erken seçim, oy pusulası, adres değişikliği...
Yeni seçim kanununda kritik detaylar ortaya çıktı! Erken seçim, oy pusulası, adres değişikliği... Seçim kanundaki düzenleme ile ilgili son dakika gelişmesi! YSK harekete geçti, o seçmenlerle ilgili kritik değişiklik. AK Parti duyurdu, yeni seçim yasasında detaylar ortaya çıktı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya göre, görme engelli seçmenlerin oy gizliliğine esasına uygun şekilde oy kullanabilmesine imkân sağlandı. Düzenleme ile adresi kapanan seçmen hak kaybı yaşamayacak.
13.04.2022 Siyaset
Seçim barajı kaç, düştü mü? Seçim barajı yüzde 7 oldu mu, bu ne demek oluyor?
Seçim barajı kaç, düştü mü? Seçim barajı yüzde 7 oldu mu, bu ne demek oluyor? Seçim barajı kaça düştü, seçim barajı yüzde 7 oldu mu? Seçim Kanunu teklifi TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi. AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin ortak imzasıyla hazırlanan Milletvekili Seçimi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Anayasa Komisyonunda kabul edildi.
24.03.2022 Gündem
23 yıl sonra öğrendi! Hayatı karardı...
23 yıl sonra öğrendi! Hayatı karardı... Ankara'da, Ramazan Sarı (23), 3 yaşındayken annesinden boşanan babası ölünce 'Ramazan Balcıoğlu' adına düzenlenmiş ikinci kimliğinin olduğunu öğrendi. Durumu düzelttirmek için nüfus müdürlüğüne giden Sarı, sahte kimlik bulundurmaktan gözaltına alındı. Adli kontrolle serbest bırakılan Sarı, askerliğini yapmasına rağmen kaçak göründüğü ve çift seçmen kaydından hakkında dava açıldığını öğrendi.
21.07.2019 Yaşam
YSK gerekçeli kararı açıkladı
YSK gerekçeli kararı açıkladı Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 31 Mart Pazar günü yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ilişkin 4'e karşı 7 üyenin oy çokluğuyla aldığı kararın gerekçesi açıklandı.
22.05.2019 Gündem
AK Parti'nin itiraz dilekçesinde belirttiği adresler görüntülendi
AK Parti'nin itiraz dilekçesinde belirttiği adresler görüntülendi AK Parti’nin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimine ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) sunduğu itiraz dilekçesinde, Büyükçekmece’de usulsüz seçmen kaydı yapıldığı belirtilen adresler Anadolu Ajansı (AA) tarafından görüntülendi.
17.04.2019 Gündem
Ali İhsan Yavuz: Tek tek tespit ettik FETÖ'den ihraç edilenler sandığa yazılmış
Ali İhsan Yavuz: Tek tek tespit ettik FETÖ'den ihraç edilenler sandığa yazılmış AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz İstanbul’da seçim sonuçlarına yönelik itirazlar hakkında açıklamalarda bulundu. Yavuz tek tek tespit ettikleri usulsüzlükleri şöyle açıkladı: "FETÖ'den ihraç edilenler sandığa yazılmış. FETÖ'nün aktif rol aldığını gösteren belgeler var.Bu iş CHP’ye yarasın diye yapıldı.Usulsüzlükler kasıtlı bir şekilde yapılmıştır. Sandık başkanları üzerinden usulsüzlük var.Sandık başkanlarının usulsüzlükleri her ilçede var.39 ilçenin 39’unda kanunsuzluk yapıldı. Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi yenilensin.Seçim güvenliği için suç duyurusu yapacağız.Kimin kusuru varsa cezasını çeksin."
17.04.2019 Siyaset
‘4 bin 459 kayıt güncellendi’
‘4 bin 459 kayıt güncellendi’ Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece’de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.
11.04.2019 Gündem
İBB Başkanı Mevlüt Uysal'dan flaş açıklamalar!
İBB Başkanı Mevlüt Uysal'dan flaş açıklamalar! İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Büyükçekmece'deki sahte seçmen iddialarıyla ilgili konuştu. Uysal, "Biz seçmen listeleri askıya çıktığında üyelerimiz yer almadığını gördüğümüzde bazı yerlerde boş arsa ve inşaatlarda seçmen olduğunu gördük." dedi.
10.04.2019 Siyaset
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz: İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceğiz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz yerel seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavuz, olağanüstü itiraz yolunu kullanarak İstanbul'da seçimin yenilenmesini isteyeceklerini açıkladı.
9.04.2019 Siyaset
Büyükçekmece'de sahte seçmen kaydı incelemesi!
Büyükçekmece'de sahte seçmen kaydı incelemesi! Büyükçekmece'de seçim öncesi seçmenlerin ikamet kayıtlarını değiştirdikleri iddiaları üzerine söz konusu adreslerde inceleme yapılıyor.
9.04.2019 Gündem
AK Parti'den 'İstanbul' açıklaması: Organize bir usulsüzlük var
AK Parti'den 'İstanbul' açıklaması: Organize bir usulsüzlük var AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, geçersiz oy sayımının yüzde 70'inin bittiğini, AK Parti lehine 4 bin 334 oy kaydedildiğini belirterek, "Sonuç, bunun adı şaibedir ama şöyle de diyebiliriz. Organize bir usulsüzlük ve bir suistimal var. Bunlar, hata ötesi şeylerdir. Nereye elimizi atsak gerçekten elimizde kalıyor. Araştırdıkça çok vahim tablo ve verilere ulaşıyoruz." dedi.
7.04.2019 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Seçmen Kaydı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki seçmen kaydı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.