Savaş Uçağı

Savaş Uçağı

Son dakika savaş uçağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan savaş uçağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını savaş uçağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Savaş Uçağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan savaş uçağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.828 savaş uçağı haberi bulunmuştur. Tüm savaş uçağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti Yerli ve milli Bayraktar TB3 31. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Baykar, resmi sosyal medyasından o uçuşu paylaştı. Paylaşımda toplam uçuşun 295 saat olduğu belirtildi. İşte detaylar...
25.04.2024 Ekonomi
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı?
Hava savunma sistemi nasıl çalışıyor? Hava savunma sistemi olan ülkeler hangileri, Türkiye’de var mı? İran, İsrail'e yaklaşık 290 füze ve kamikaze İHA ile saldırdı. İsrail'in hava savunma sistemleri çoğu saldırıyı önledi. Bu gelişmenin ardından Hava Savunma Sisteminin nasıl çalıştığı, hangi ülkelerde olduğu ve Türkiye’de olup olmadığına yönelik araştırmalar arttı.
14.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın uçuş saati ile ilgili sosyal medyadan önemli bir mesaj paylaştı.
9.04.2024 Gündem
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak
Yerli ve milli kaska görüntüleme sistemi Tulgar: Kaan pilotlarının gözü olacak Türkiye'nin ilk yerli ve milli muharip uçağı Kaan'ın kaska entegre görüntüleme sistemi Tulgar, Kaan pilotlarının adeta gözü olacak. CNN Türk ekibi, sistemin üretildiği Ankara'nın Akyurt ilçesindeki ASELSAN tesislerini ziyaret etti.
27.03.2024 Ekonomi
Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın lastikleri de yerli
Türkiye'nin yeni nesil savaş uçağı KAAN'ın lastikleri de yerli İlk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren 5'inci nesil savaş uçağı KAAN'da, lastik sektörünün Ar-Ge'ye yatırım yapan yüzde 100 yerli sermayeli şirketi Petlas'ın tasarladığı lastikler kullanıldı.
7.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremin tüm izleri bölgeden silinecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Ülkeye hiçbir faydanız dokunmayacak, millete hiçbir faydanız olmayacak, insanın hayatına olumlu yönde katkı yapamayacaksınız, sonra sadece yalan yanlış konuşarak, haksızca eleştirerek, siyaseti domine etmeye çalışacaksınız. Bunun adı siyasi şantajcılıktır. Türkiye bugüne kadar ne çektiyse programı ve projesi olmayan zübük siyasi tiplerinden çekmiştir. Son dönemde bu habis siyaset tarzının yeniden hortlamaya başladığını görüyoruz. Milletimizin sandıkta ne siyasi şantajcılara ne zübük siyasetçilere itibar etmeyeceğine inanıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ Mitingi'nde yaptığı açıklamada "Bütçe imkanlarımızı zorlayarak, emeklilerimizin yükünü hafifletecek çeşitli adımları attık, atıyoruz." ifadelerini kullandı.
6.03.2024 Gündem
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay
Macaristan'dan İsveç’in NATO üyeliğine onay Macaristan parlamentosu, İsveç’in NATO’ya katılımına 6’ya karşı 188 oyla onay verdi.
26.02.2024 Dünya
KAAN, Bayraktar TB-2, Akıncı ve Kızılelma! Yunan gazete manşetten verdi: Doktrini değiştirdi
KAAN, Bayraktar TB-2, Akıncı ve Kızılelma! Yunan gazete manşetten verdi: Doktrini değiştirdi Türkiye'nin savaş uçağı Kaan Yunanistan'ın gündemindeki yerini koruyor. Türkiye'nin bu alandaki atılımını yazan Kathimerini Türk SİHA'larını mercek altına aldı. Yunan gazete TB-2 için 'doktrini değiştirdi' yorumunda bulundu
26.02.2024 Dünya
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil'den KAAN mesajı: Dünyanın en hızlı biten uçak projesi TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, milli savaş uçağı KAAN’ın uçuşunun ardından ilk kez açıklamalarda bulundu. Kotil, "Zorun zorunu yaptık. Teknolojiyi seçerken de F-22 ve F-35'ten daha üst teknolojiyi seçtik. Bütün alt sistemleri Türkiye'de yapıldı." dedi.
23.02.2024 Ekonomi
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri
Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi dünyada manşet oldu! Yunan basını: Türk savunma sanayisinin en büyük projelerinden biri Kaan bugün gökyüzü ile buluşarak tarihi bir ilki gerçekleştirdi. Türkiye'nin milli muharip uçağı Kaan'ın ilk uçuşu dünya basınında yer buldu. Bloomberg tarihi uçuş için 'dönüm noktası' değerlendirmesinde bulunurken Yunan basını Kaan'ın gelişmiş özelliklerini yazdı.
21.02.2024 Dünya
Amerika'nın kimseye satmadığı F-22 Raptor'un muadili: Kaan savaş uçağının özellikleri neler? MMU Kaan savaş uçağında pilot var mı?
Amerika'nın kimseye satmadığı F-22 Raptor'un muadili: Kaan savaş uçağının özellikleri neler? MMU Kaan savaş uçağında pilot var mı? Türkiye'nin insansız savaş uçağı Kaan ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Milli Muharip Uçak ilk uçuşu başarıyla tamamladı. TUSAŞ tarafından geliştirildi. Türk Hava Kuvvetleri'nin envaterine 2028 yılında girmesi planlanıyor. Kaan savaş uçağının özellikleri de merak konusu oldu. Dünyanın en iyi savaş uçğı olarka gösterilen ve Amerika'nın kimseye satmadığı öne sürülen F-22 Raptor'un muadili olarak gösterilen Kaan Savaş uçağında pilot var mı, menzili ne kadar? İşte detaylar...
21.02.2024 Gündem
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş
Ankara'da tarihi gün! Milli Muharip Uçak Kaan'dan ilk uçuş 'KAAN' bugün sabah saatlerinde gökyüzüyle buluştu. Milli Muharip uçak ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. Genelkurmay Eski İstihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin "KAAN seri üretime geçtikten sonra Türk Hava Kuvvetleri, İsrail dahil bölgedeki en güçlü hava kuvvetleri haline gelecek" dedi. Pekin, KAAN'ın bazı özelliklerinin İsrail ve ABD'nin elindeki F-35'ten daha üstün olduğunu belirtti.
21.02.2024 Gündem
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor
MSB açıkladı! F-16 alım sürecinde takvim netleşiyor Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, ABD Kongresi'nde onay süreci tamamlanan Türkiye'ye F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuna ilişkin takvimin bu yılın haziran-temmuz aylarında yürürlüğe girmesinin beklendiğini aktardı.
15.02.2024 Gündem
İsrail'i şok eden F-35 kararı! Hollanda mahkemesi kararını verdi
İsrail'i şok eden F-35 kararı! Hollanda mahkemesi kararını verdi Hollanda Temyiz Mahkemesi, Hollanda hükümetinin İsrail’e F-35 savaş uçağı parçalarını ihracatını durdurmasına yönelik karar verdi.
12.02.2024 Dünya
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı
ABD'den Yunanistan'a ücretsiz askeri araçlar! Türkiye havada, karada, denizde fark atınca Yunan basını 2030 yılını yazdı Türkiye'nin yerli ve milli imkanlarla ürettiği hava, kara ve deniz araçlarıyla ordusunu, donanmasını ve hava kuvvetlerini güçlendirmesi Yunan basınında yer buldu. ABD'nin Türkiye’ye F-16 jetlerinin satılmasına onay vermesiyle birlikte Yunanistan'a da 40 adet F-35 savaş uçağı satışını yaptığını duyurması, Yunan basının Türk ordusu ile Yunan ordusunun güç dengesini karşılaştımasına neden oldu. 2030 yılındaki Türk ve Yunan ordusunu karşılaştıran Kathimerini gazetesi, iki ülkenin o yıllardaki askeri gücünü ele aldı.
29.01.2024 Dünya
Temel Kotil ‘KAAN’ hakkında son durumu paylaştı: Yer testleri yapıyoruz. Yakın
Temel Kotil ‘KAAN’ hakkında son durumu paylaştı: Yer testleri yapıyoruz. Yakın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla, 9. Verimlilik Proje Ödülleri Töreni gerçekleştirildi.
27.01.2024 Gündem
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışını onayladı
ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye F-16 satışını onayladı ABD Dışişleri Bakanlığı, yaklaşık 23 milyar dolarlık Türkiye'ye 40 adet F-16 blok 70 savaş uçağı ve 79 adet F-16 savaş uçağı modernizasyon kiti satışı konusunda Kongre'ye resmi bildirimde bulundu.
27.01.2024 Dünya
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu!
Biden'ın F-16 hamlesi dünyada manşet oldu! Biden yönetiminden Türkiye’ye F-16 satışına destek geldi. ABD Başkanı Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi. Biden'ın bu hamlesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. New York Times diplomatik girişimlere dikkat çekti ve Biden'ın mektubunda satışın hızla onaylanması çağrısında bulunduğunu yazdı. Yunan basını ise 'ABD Başkanı Erdoğan'a Savaş Uçağı Verdi' yorumunda bulundu. ABD Başkanı Joe Biden Türkiye’ye F-16 satışını onaylamaları için Kongre üyelerine mektup gönderdi.
25.01.2024 Gündem
ABD flaş açıklama: Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu destekliyor
ABD flaş açıklama: Biden yönetimi Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu destekliyor ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin Türkiye'nin F-16 savaş uçağı filosunun modernizasyonunu desteklediğini ancak ABD Kongresi’nin bu konuda kilit bir rol oynadığının farkında olduklarını belirtti. ABD Başkanı Biden, Türkiye'ye 50 milyar dolarlık F-16 savaş uçağı satışının onayı için kongreye mektup gönderdi.
24.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın planını manşetten duyurdular: F-16'lar Türkiye'ye geliyor TBMM'nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesi dünyanın gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Dünyanın dört bir yanından pek çok haber kuruluşu bu gelişmeyi manşetlerinden okurlarına duyurdu. İsveç, sürecin tamamlanması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası için geri sayıma geçerken Yunan Kathimerini gazetesi Erdoğan'ın bu süreçte izleyeceği yolu yazdı.
24.01.2024 Gündem
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA 15. test uçuşunu da başarıyla tamamladı.
17.01.2024 Ekonomi
Milli savaş uçağı Kaan için geri sayım başladı
Milli savaş uçağı Kaan için geri sayım başladı Milli Savaş Uçağı "KAAN" için geri sayım sürüyor. Türkiye'nin en önemli teknoloji projeleri arasında gösterilen muharip uçak, kısa süre içerisinde ilk uçuşunu gerçekleştirecek. KAAN stratejik taarruz imkanı sağlayacak.
14.01.2024 Gündem
Anka 3 özellikleri | TUSAŞ Anka 3 havalandı: ANKA-3 MİUS'un teknik özellikleri neler, ağırlığı nedir?
Anka 3 özellikleri | TUSAŞ Anka 3 havalandı: ANKA-3 MİUS'un teknik özellikleri neler, ağırlığı nedir? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) geliştirdiği insansız savaş uçağı ANKA-3'ün, ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. İşte ANKA-3 MİUS'un teknik özellikleri ve ağırlığı...
28.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Türk fotoğrafçının F-16 fotoğrafı, 2023'ün en iyisi
Türk fotoğrafçının F-16 fotoğrafı, 2023'ün en iyisi NATO Hava Komutanlığı'nın aralık ayında 2023 yılına ait savaş uçağı fotoğraflarını içeren 4 turdan oluşan yarışmasında ilk turu kazanan Cem Doğut'un Polonya Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'ların fotoğrafı, 2023'ün en iyi hava fotoğrafı seçildi.
28.12.2023 Gündem
MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN | İlk milli muharip uçağı ne zaman uçacak? Milli Savaş Uçağı Kaan’ın ilk uçuş tarihi ertelendi
MİLLİ MUHARİP UÇAK KAAN | İlk milli muharip uçağı ne zaman uçacak? Milli Savaş Uçağı Kaan’ın ilk uçuş tarihi ertelendi Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yürütülen en büyük proje olan Milli Muharip Uçak (MMU) KAAN’ın, en son 27 Aralık olarak açıklanan ilk uçuş tarihi ertelendi. Peki, Milli Muharip Uçak Kaan ne zaman uçacak, Kaan ilk uçuş ne zaman?
27.12.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Savaş Uçağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki savaş uçağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.