Sanal Gerçeklik

Sanal Gerçeklik

Son dakika sanal gerçeklik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sanal gerçeklik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sanal gerçeklik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sanal Gerçeklik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sanal gerçeklik gelişmeleri de dahil olmak üzere 397 sanal gerçeklik haberi bulunmuştur. Tüm sanal gerçeklik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik'
Bakan Uraloğlu açıkladı! 'Hava yolu yolcu sayısını 2023'te 214 milyonun üstüne yükselttik' Pegasus Liderler Toplantısı'na telekonferans yöntemi ile katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin erişilebilirlik konusunda eşsiz bir avantaja sahip olduğunu söyledi. Uraloğlu," "2002'de iç ve dış hatlarda seyahat eden yaklaşık 34,5 milyon olan yolcu sayısını 2023 yılında 214 milyonun üstüne yükselttik" dedi.
19.04.2024 Gündem
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor
Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji festivali kapsamında Can Sağlığı Vakfı yürütücülüğünde bu yıl ikincisi düzenlenen Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması için başvurular devam ediyor.
17.01.2024 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Artık AB bu yanlıştan vazgeçmelidir Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Budapeşte ziyaretine Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile Sandor Sarayı’nda yaptığı görüşmeyle başladı. Daha sonra Karmelita Manastırı’na geçen Erdoğan, burada Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile bir araya geldi. Erdoğan kritik ziyaret sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.
19.12.2023 Gündem
Bakan Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti: Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz
Bakan Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti: Mesleği bilen gençler yetiştiriyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Bakan Tekin, "Biz mesleki eğitimi revize edecek ve sektörün ihtiyaçlarını, Türkiye'deki bu anlamda nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayabilecek bir program hayata geçirmek istiyoruz. Bugün de burada bunun güzel örneklerinden bir tanesini gördük" dedi.
1.12.2023 Gündem
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı
TEKNOFEST İzmir için geri sayım başladı TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 2023’ün üçüncü ve son durağı olan İzmir’de 27 Eylül-1 Ekim tarihlerinde Çiğli Havalimanında toplam 205.000 m²’lik alan üzerinde düzenlenecek.
26.09.2023 Bilim ve Teknoloji
TEKNOFEST Ankara başlıyor
TEKNOFEST Ankara başlıyor Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 30 Ağustos – 3 Eylül 2023 tarihlerinde Ankara Etimesgut Havalimanında gerçekleşecek.
29.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı
Küresel Girişimcilik Etkinlikleri Çağrısı’na başvurular başladı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan Kalkınma Ajansları 100'ü aşkın teknoloji girişimini ABD, Portekiz, Finlandiya ve Katar'daki global etkinliklere taşıyacak.
25.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Tercihler için son gün! Geleceğin iletişimcileri bu lisede yetişiyor
Tercihler için son gün! Geleceğin iletişimcileri bu lisede yetişiyor Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor. Lise tercihlerinin bitmesine bir gün kala Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘geleceğin iletişimci ve medyacılarına kapılarını açıyor.
19.07.2023 Eğitim
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yeni öğrencilerini bekliyor İlk yılında LGS’de yüzde 1’lik dilime giren adayların tercih ettiği Türkiye’nin ilk ve tek medya lisesi Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ‘geleceğin iletişim ve medya’ çalışanlarını bekliyor.
6.07.2023 Eğitim
Metaverse arsaları çöküşe geçti, yatırıcımlar şokta! 'Kripto paralardaki dalgalanmalara dikkat'
Metaverse arsaları çöküşe geçti, yatırıcımlar şokta! 'Kripto paralardaki dalgalanmalara dikkat' Büyük kazançlar getireceğine inanılan ve geçen yıl adeta kendi alanında piyasa oluşturan Metaverse arsaları, yatırımcılara hüsran yaşattı. Metaverse evrenindeki kan kaybını değerlendiren Dr. Ayça Maden, kripto paradaki dalgalanmaların dahi Metaverse arsalarındaki fiyatları altüst edebileceğine dikkati çekerek, bu çöküşün olası nedenlerini bir bir anlattı.
29.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Apple’dan yeni 'Karma gerçeklik' gözlüğü
Apple’dan yeni 'Karma gerçeklik' gözlüğü Dünyaca ünlü teknoloji şirketi Apple, hem sanal hem de artırılmış gerçeklik deneyimi sunan “Karma gerçeklik” gözlüğünü tanıttı.
6.06.2023 Bilim ve Teknoloji
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu
Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri sahiplerini buldu Teknoloji ile spor, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödüllerinde buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, spor teknolojilerinde yenilikçiliğin önemine dikkat çekerek “Her alanda olduğu gibi sporda da teknoloji tabanlı girişimlerimize, yerli ve milli üretimimize özel bir ehemmiyet atfetmeliyiz” dedi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da TÜBİTAK BİGG Spor kapsamında yakında spor teknolojileriyle ilgili yeni bir çağrıya çıkacaklarının müjdesini verdi.
25.01.2023 Diğer Sporlar
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor
Bireysel Genç Girişimci Spor ödülleri sahiplerini buluyor Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor ödülleri, 24 Ocak Salı akşamı sahiplerini bulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da farklı kategorilerde ürünler geliştiren işletmelere ödüllerini verecek.
23.01.2023 Diğer Sporlar
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren IMEI uyarısı: En az bir kere yapın!
Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren IMEI uyarısı: En az bir kere yapın! Cep telefonu kullanan herkesi ilgilendiren son dakika gelişmesi! Resmi Gazete’de yayımlandı, tamamen değişti. Cep telefonlarının kimlik bilgileri yani IMEI kayıtlarına ilişkin oluşturulan düzenlemeyle şebeke almayan cep telefonlarının pasif hale getirilme süresi, 7 yıldan 1 yıla düşürüldü. Uzmanlar ise vatandaşlara hayati uyarılarda bulundu.
2.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı
Araştırmada çarpıcı ‘sanal gerçeklik’ detayı Teknoloji, medya ve telekomünikasyon öngörülerini içeren ve yeni yayınlanan bir araştırmaya göre sanal gerçeklik trendi hızla büyüyor. E-ticaretin de yükselişe devam edeceği, sosyal medya üzerinden yapılan alışveriş hacminin de 1 trilyon doları aşacağı tahmin ediliyor.
1.12.2022 Bilim ve Teknoloji
Girişimcilik ve yatırım ekosistemi bir araya geldi
Girişimcilik ve yatırım ekosistemi bir araya geldi “Corporate & Ventures Day” etkinliğinde teknoloji girişimcileri, kurumsal dünyanın liderleri ve girişim sermayesi temsilcileri bir araya gelerek yeni teknolojileri, yatırım ekosisteminin gelişimini ve girişim sermayesi yatırım fonlarını güncel konu başlıkları ile değerlendirdi.
23.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor
Göz ameliyatında devrim! Sadece Türkiye'de kullanılıyor, hastalar her şeyi önceden görüyor Teknoloji her alanda olduğu gibi tıp alanında da hızla ilerlerken Türk mühendisler, eşi benzeri olmayan bir işe imza attı. Göz ameliyatı olmak isteyen hastalar artık girecekleri operasyonları VR gözlüklerle deneyimleyebilecek. Dr. Sultan Kaya Ünsal, konuyla ilgili detayları anlattı.
20.11.2022 Sağlık
TOKİ Başkanı Bulut: Sosyal konut ve arsa projesine 5 milyon 100 bin başvuru oldu
TOKİ Başkanı Bulut: Sosyal konut ve arsa projesine 5 milyon 100 bin başvuru oldu Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, "Cumhurbaşkanı'mızın 13-14 Eylül'de açıklamış olduğu 250 bin sosyal konut, 1 milyon altyapılı arsa ve 10 bin iş yeriyle ilgili 31 Ekim itibarıyla konut başvuruları tamamlandı. 5 milyon 100 binin üzerinde geçerli başvuru oldu" dedi.
5.11.2022 Yaşam
Ev tasarımlarında sanal gerçeklik dönemi
Ev tasarımlarında sanal gerçeklik dönemi Teknolojik gelişmeler eğitim alanında da yakından takip ediliyor. Hayatın büyük bir alanında kullanılmaya başlanan metaverse lisans eğitiminde de uygulanmaya konuldu. Türkiye’de ilk defa iç mimarlık alanında VR gözlüklerle eğitime geçildi. Böylece tasarımlar artık sanal gerçeklikte yapılacak.
27.10.2022 Haber
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi
Arsa fiyatları artacak mı, takvim nasıl işleyecek? Bakan Kurum kafa karışıklığını giderdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal konut projesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum, arsa fiyatlarının artıp artmayacağı konusunda vatandaşları bilgilendirerek, "Konut projesine başvuranlar arsaya da başvurabilirler. İkisi de çıkarsa birini tercih etmek durumundalar. Arsalarda taksitlerde fiyat artışı olmayacak. Taksitler sabit olacak. Aynı anda başvuran çiftlerden biri müracaat ettikleri bankaya gidip başvurusunu çekmek durumunda. Başvuru ücreti de tarafına iade edilecek." dedi. Takvimle ilgili de Kurum, "Mart 2023’e kadar kuralar çekilecek. Noter huzurunda, adaletli bir şekilde yapılacak. Dileyenler yerinde görecek, dileyenler de canlı yayından takip edebilecek. İlk gün ya da son gün başvuran arasında bir fark olmayacak. Kura sonrasında da gerekli işlemler gerçekleştirilecek." diye konuştu.
17.10.2022 Ekonomi
Yerli otomobil Togg ile ilgili müjde! Tarih belli oldu
Yerli otomobil Togg ile ilgili müjde! Tarih belli oldu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı (TOBB) Rifat Hisarcıklıoğlu, 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursada gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, "Bu tarihi girişim, 29 Ekimde kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023ün ilk çeyreğinde de, yurt içinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGGu görmeye başlıyoruz dedi. 
30.08.2022 Ekonomi
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması, tarihi verdi!
TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan TOGG açıklaması, tarihi verdi! Türkiye’nin 60 yıl önce yarım kalan, yerli ve milli otomobil üretme rüyasını Bursa’da gerçekleştirmenin heyecanını duyduklarını belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bu tarihi girişim, 29 Ekim’de kapılarını açıyor ve fabrikada üretim resmen başlıyor. 2023’ün ilk çeyreğinde de, yurtiçinde satışa çıkıyor. Yani çok yakında Bursa caddelerinde, TOGG’u görmeye başlıyoruz” şeklinde konuştu.
29.08.2022 Gündem
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün
İş fırsatı! Maaşı 13 bin TL ile 20 bin TL arasında! Birkaç ayda öğrenmek mümkün Haziran ayı itibarıyla Türkiye'de 'Metaverse' kelimesini duyanların oranı yüzde 60'a yaklaştı. Bazı insanlar işini bu sanal evrene taşımak isterken, bazıları da kurum ya da şirketlerde kariyer planları yapıyor. Bu sanal dünyada yerini almak isteyenler için de birçok firma Metaverse uzmanlığı eğitimleri veriyor. Peki, bu eğitimlerin içeriği ne, kursta alanın sertifikayla iş kurmak ya da işe girmek mümkün mü? Uzmanlara sorduk.
2.07.2022 Çalışma Hayatı
Yeni nesil belediyecilik: "BADİ"
Yeni nesil belediyecilik: "BADİ" Kocaeli'de Başiskele Belediyesi, hizmetlerini dijital ortama taşıdı. Başiskele Dijital (BADİ) ismi verilen sistem, imar ve yapı ruhsat işlerinden yazı işlerine, halkla ilişkilerden akıllı şehir otomasyonlarına kadar birçok hizmeti içinde barındırıyor.
30.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor
Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini bekliyor Zengin müfredatla dünya standartlarında çağdaş medya eğitimi verecek olan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ilk öğrencileriyle buluşmaya hazır. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ders başı yapacak öğrenciler, geleceğin medyasını şekillendirecek yetkin elemanlar olarak yetiştirilecek.
30.06.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Sanal Gerçeklik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sanal gerçeklik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.