Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Son dakika Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan samsun ondokuz mayıs üniversitesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 556 samsun ondokuz mayıs üniversitesi haberi bulunmuştur. Tüm samsun ondokuz mayıs üniversitesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu
Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2 bin yıllık mezar bulundu Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyündeki Apollon Smintheus Tapınağı'nda 2023 yılı kazı çalışmalarında tapınağın kuzeybatısında kalan nekropoliste (mezarlıkta) Roma İmparatorluğu dönemine ait 2 bin yıllık anıt mezar bulundu. Mezar odasındaki tekne içinde ortaya çıkan, bütünlüğü bozulmuş ve karışmış haldeki iskeletler üzerindeki ilk değerlendirmelerde çocuk ve yetişkin ondan fazla bireyin bu mezara gömüldüğü ortaya çıktı. Bu mezarın planı ile Smintheion’da Roma İmparatorluk döneminde anıt mezarların varlığını anladıklarını belirten araştırmacılar, böyle bir mezar varlıklı kişi veya kişiler tarafından yaptırılmış olabileceği ifade ediyor.
27.12.2023 Gündem
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu
Kız yurdunda korkunç olay! Genç kız banyoda ölü bulundu Samsun'da üniversite öğrencisi genç kız, öğrenci yurdundaki banyoda ölü bulundu.
25.11.2023 Gündem
Samsun'da cuma namazı çıkışında dehşet! Silahlı çatışmada 2 ölü, 7 yaralı var
Samsun'da cuma namazı çıkışında dehşet! Silahlı çatışmada 2 ölü, 7 yaralı var Samsun'un Çarşamba ilçesinde iki aile arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle cuma namazı çıkışı yaşanan silahlı çatışmada 2 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
25.08.2023 Gündem
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi
Covid-19 sonrası avesküler nekroz artış gösterdi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ortopedi ve Travmatoloji Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. İsmail Büyükceran, Covid-19 tedavisi için kullanılan kortizon sonrası 'Avesküler Nekroz' hastalığının artış gösterdiğini ve görülme yaşınının da düştüğünü belirtti. Dr. Büyükceran, 20'li yaşlardaki bazı hastalara ise protez tedavisi uygulamak zorunda kaldıklarını söyledi.
29.06.2023 Gündem
Akrabalar arasındaki kavga hastaneye sıçradı, bir doktor yaralandı
Akrabalar arasındaki kavga hastaneye sıçradı, bir doktor yaralandı Samsun'un Terme ilçesi Bafracalı Mahallesi'nde akrabalar arasında kavgada 1 kişinin tüfekli saldırısında 7 kişiyi yaralandı. Çarşamba Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne götürülen yaralılar burada da kavga etti. Yaralılardan biri doktor Ekrem Kayaalp'e saldırdı. Yaralanan doktor, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.
16.06.2023 Yaşam
Bariyere çarpan hafif ticari araç takla attı: 1'i ağır 2 yaralı
Bariyere çarpan hafif ticari araç takla attı: 1'i ağır 2 yaralı Samsun'da refüjdeki bariyere çarpıp takla atan araçta bulunan 2 kişi yaralandı.
25.05.2023 Yaşam
Samsun'da alkollü sürücü dehşet saçtı! 4 ölü, 2 yaralı
Samsun'da alkollü sürücü dehşet saçtı! 4 ölü, 2 yaralı Samsun'da ehliyetine mahkemece el konulan ve 213 promil alkollü bir şekilde direksiyona geçen otomobil sürücüsünün çarptığı otomobilin yoldan çıkıp takla attığı kazada aynı aileden 1'i çocuk 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kazaya sebep olan otomobilde bulunan bir köpek de telef oldu.
19.05.2023 Yaşam
Tartıştığı kız arkadaşını silahla yaraladı
Tartıştığı kız arkadaşını silahla yaraladı Samsun'da bir kişi, tartıştığı kız arkadaşını tabancayla bacağından vurarak yaraladı
3.05.2023 Yaşam
'Yapılarda sismik izolatörlerin 50 yıllık ömrü var'
'Yapılarda sismik izolatörlerin 50 yıllık ömrü var' Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, sismik izolatörlerin kullanım ömrünün 50 yıllık olduğunu belirtip, “İzolatörün projelendirme aşamasında belirlenen sönüm oranı ve periyodunun üstyapı ile uyumlu olarak düzenlenmesi çok önemlidir. Aksi takdirde izolatör yapıya faydadan çok zarar getirebilecektir” dedi.
14.03.2023 Gündem
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!  Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasındaki yaklaşık 20 kilometrelik fay hattında yarıklar oluşturan zemin sıvılaşması dron ile görüntülendi. Bina ve kolonlar çok sağlam olsa da zeminde sıvılaşma varsa deprem anında binanın yere batacağı ya da yan yatacağı belirtildi. Söz konusu haberin ardından zemin sıvılaşması hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, zemin sıvılaşması nedir, neden tehlikelidir? Zemin sıvılaşması neden olur? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler nelerdir? 
25.02.2023 Gündem
Türkiye için yeni tehlike! Kuraklık alarmı verildi
Türkiye için yeni tehlike! Kuraklık alarmı verildi Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Demir, "Türkiye son 6-7 aydır ciddi bir kuraklık riskiyle karşı karşıya demiştik. Düşen yağmur parçaları bir nebze bize nefes aldırdı ama bunlar da dediğim gibi can suyu özelliğindedir. Türkiye için kuraklık riskini atlattı diyemeyiz" dedi.
25.02.2023 Gündem
16 yaşındaki çocuk sabah yanlış kişiyi, akşam da hedeflediği adamı vurdu
16 yaşındaki çocuk sabah yanlış kişiyi, akşam da hedeflediği adamı vurdu Samsun'da sabah silahla yanlış kişiyi vuran 16 yaşındaki çocuk, akşam da hedeflediği kişiyi vurarak ağır yaraladı.
21.12.2022 Yaşam
Kazada yeni gelişme!  Tam kusurlu bulundu
Kazada yeni gelişme! Tam kusurlu bulundu Amasya’da turnede olan “Baş Belası” oyunu ekibini taşıyan minibüsün TIR'A çarptığı feci kazada minibüste bulunan 3 kişi öldü, 8 kişi yaralandı. Hastanedeki tedavisi devam eden oyuncu Ceyhun Fersoy, kaybettiği dostu Tolga Güleryüz'e Instagram sayfasında yaptığı paylaşımlarla veda etti. Tiyatro emekçileri Özgür Karataş, Tolga Güleryüz ve Burak Topçu kazada hayatını kaybetti. Sergen Deveci, ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi. Deveci'nin hastaneden ilk görüntüleri de geldi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde turne dönüşü tiyatro oyuncuları Tolga Güleryüz (33), Burak Topçu (42) ve Özgür Karataş'ın (32) hayatını kaybettiği kazada; TIR'a çarpan minibüsün sürücüsü Aykut Bektaş'ın (28), tespit tutanağına göre, 8'de 8 kusurlu olduğu ortaya çıktı. DHA'nın ulaştığı savcılık ifadesinde ise tutuklu Bektaş'ın, "110-120 gibi hızla gidiyordum. TIR aniden önüme kırınca kaza oldu. Çok üzgünüm" dediği öğrenildi.
22.11.2022 Magazin
Kazada ağır yaralanan oyuncu Sergen Deveci ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi
Kazada ağır yaralanan oyuncu Sergen Deveci ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi Amasya’da tiyatrocuları taşıyan minibüsün tıra çarpması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği feci kazada ağır yaralanan oyuncu Sergen Deveci, Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla İstanbul’a sevk edildi.
21.11.2022 Magazin
Samsun'da fındık işçilerini taşıyan minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı
Samsun'da fındık işçilerini taşıyan minibüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 4 yaralı Samsun'da fındık işçilerine taşıyan minibüs ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
18.09.2022 Yaşam
7 yaşındaki kız çocuğunun acı ölümü! Merdivenden düşerek hayatını kaybetti
7 yaşındaki kız çocuğunun acı ölümü! Merdivenden düşerek hayatını kaybetti Sinop'ta 7 yaşındaki kız çocuğu merdivenden düşerek ağır yaralı olarak kaldırıldığı Samsun'daki hastanede hayatını kaybetti.
12.09.2022 Yaşam
11 yaşındaki çocuk tabancayla kendini vurdu, hayatını kaybetti!
11 yaşındaki çocuk tabancayla kendini vurdu, hayatını kaybetti! Samsun'da tabancayla kendini vuran 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi hayatını kaybetti.
11.09.2022 Yaşam
Hastanede baygın halde bulunan erkek hemşire hayatını kaybetti
Hastanede baygın halde bulunan erkek hemşire hayatını kaybetti Samsun'da görev yaptığı hastanede baygın halde bulunan erkek hemşire hayatını kaybetti.
21.08.2022 Yaşam
Mezbahadaki cinayete müebbet hapis
Mezbahadaki cinayete müebbet hapis Samsun’da mezbahada tartıştığı iş arkadaşını bıçakla öldüren şahıs, yargılandığı mahkemece müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
18.08.2022 Yaşam
O illerden peş peşe acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor
O illerden peş peşe acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor Kene kabusu yaz ayının gelmesiyle yeniden başladı. O illerimizden kötü haber geldi. Sivas’ta kene ısırması sonucu gelişen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsü nedeniyle bir kişi daha vefat etti. Geçtiğimiz günlerde Samsun ve Gümüşhane'de de Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısı 10'a yükselmişti. İşte son dakika haberinin detayları...
30.07.2022 Gündem
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek?
YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar yayınlandı! Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? YÖK duyurdu! Öğrenci affı ile ilgili düzenlemenin detayları belli oldu. 5 Temmuz 2022 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7417 sayılı Kanun'da kamuoyunda “öğrenci affı” olarak adlandırılan yasal düzenlemenin uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar Yükseköğretim Kurulu tarafından yayımlandı. Peki, Kimler öğrenci affından yararlanabilecek? Öğrenci affı ile kimler kayıt yaptırabilecek? Öğrenci affı kimleri kapsıyor? Kapatılan okulların öğrencileri aftan yararlanacak mı? İşte Öğrenci affı ile ilgili usul ve esaslar…
22.07.2022 Eğitim
O illerden acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor
O illerden acı haber geldi! Ölü sayısı giderek artıyor Kene kabusu yaz ayının gelmesiyle yeniden başladı. O illerimizden kötü haber geldi. Sivas, Samsun'dan sonra Gümüşhane'de bir kişi Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybetti. Öte yandan Sivas’ta kene ısırması sonrası Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalanarak ölenlerin sayısı 10’a yükseldi. İşte son dakika haberinin detayları...
17.07.2022 Gündem
Samsun'da 8 çocuk annesi kadın, keneden hayatını kaybetti
Samsun'da 8 çocuk annesi kadın, keneden hayatını kaybetti Samsun'da ayağına tutunan keneyi kendisi çıkaran 8 çocuk annesi kadın, Kırım Kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığından hayatını kaybetti.
14.07.2022 Yaşam
Hafif ticari araç halk otobüsüne çarptı! 2 ölü, 3 ağır yaralı
Hafif ticari araç halk otobüsüne çarptı! 2 ölü, 3 ağır yaralı Samsun'da hafif ticari aracın halk otobüsüne arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1'i askeri personel 2 kişi öldü, 3 kişi de ağır yaralandı.
13.07.2022 Yaşam
Samsun'da apartmanda silahlı saldırı! Kurşun yağdırdı
Samsun'da apartmanda silahlı saldırı! Kurşun yağdırdı Samsun'da kız meselesi yüzünden çıkan tartışmada silahlı saldırıya uğrayan bir kişi ağır yaralandı.
8.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki samsun ondokuz mayıs üniversitesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.