Sahte kurban skandalında yeni gelişme! İfadeleri ortaya çıktı
Sahte kurban skandalında yeni gelişme! İfadeleri ortaya çıktı Bursa'da kurban kesmek için 1800 kişiden, ortalama 7 bin 100 liradan vekalet alan et restoranı işleten Ali Açıkgöz (56) ile oğlu Enes Açıkgöz (31), vekalet aldıkları kişilere dini usullere uygun kesilmeyip, bozuk et verdikleri iddiasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Daha önce 111 olan şikayetçi sayısı ise 235'e çıkarken, mağdurların zararının yaklaşık 1 milyon 700 bin TL olduğu belirtildi. Tutuklanan baba ile oğlunun ifadelerinde vekalet aldıkları kişilere kurban etlerini dağıttıklarını, bin kişiden daha talep gelince bir şarküteriden 22'şer kiloluk paketler halinde et istediklerini ve kimseyi dolandırmadıklarını söyledikleri öğrenildi.
3.07.2023 Yaşam
Sahte kurban hisse sahiplerini isyan ettirdi! Yüzlerce mağdur var
Sahte kurban hisse sahiplerini isyan ettirdi! Yüzlerce mağdur var Bursa’da bir et restoranından kurbanlık için 7 bin 100 liraya hisse alan bin 700 kişi, kendilerine sosis gibi teslim edilen etin aylar önce kesildiğini ve bozuk olduğunu iddia etti. Restoranı basan vatandaşlar paralarının iadesini isterken, soluğu karakolda aldı. İş yeri sahibi gözaltına alınırken, Bursa İl Tarım Müdürlüğü tarafından yaklaşık 4,5 ton et imha edildi.
30.06.2023 Yaşam
Hem alıcılar hem de satıcılar tehlikede! Kurban sürecinde bu iki sahteciliğe dikkat
Hem alıcılar hem de satıcılar tehlikede! Kurban sürecinde bu iki sahteciliğe dikkat Kurban Bayramı sürecinde kimi vatandaşlar önceden kurbanlarını alırken, kimileri de son güne bırakıyor. Bu da büyük mağduriyetlere yol açabiliyor. Her sektörde olduğu gibi bu alanda da fırsatçılar kol geziyor. Alınan bazı hayvanların kurbanlık sayılmama ihtimaline karşı uyarı gelirken, iki sahtecilik olayına karşı tedbir çağrısı yapıldı.
27.06.2023 Yaşam