Sağlığı

Sağlığı

Son dakika sağlığı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sağlığı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sağlığı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sağlığı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sağlığı gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.009 sağlığı haberi bulunmuştur. Tüm sağlığı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Et ve Süt Kurumu'ndan asılsız iddialara ilişkin açıklama
Et ve Süt Kurumu'ndan asılsız iddialara ilişkin açıklama Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) yapılan açıklamada, “Bazı sosyal medya organlarında etlerin analizleri ve muayene kabulleri yapılmadan parasının peşin ödendiğine ilişkin iddiaların tamamı asılsızdır” denildi.
13.06.2024 Gündem
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı!
Adanalı vatandaşlara Kurban Bayramı uyarısı yapıldı! Sofra başında kontrolü elden bırakarak aşırı yemek yemenin sorunlara yol açıp bayram keyfine gölge düşürebileceğini söyleyen Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selva Oturakçıibogil, bayramda sağlıklı beslenmenin püf noktalarını anlattı.
14.06.2024 Adana
Sabiha Gökçen Havalimanı tatil yoğunluğuna hazır
Sabiha Gökçen Havalimanı tatil yoğunluğuna hazır Şehrin Havalimanı Sabiha Gökçen, turizm sezonuna hazır. İSG CEO Vekili Kerem Maybek, “Tatil sezonunun açılmasıyla havalimanımızda misafirlerimize kolay ve konforlu bir seyahat deneyimi sunabilmek için tüm hazırlıklarımızı yaptık” dedi.
11.06.2024 Gündem
‘Komplikasyonları ciddi’ dedi ve aileleri uyardı: Yeşil alanlarda çocukların çıplak ayakla dolaşmasına izin verilmemeli!
‘Komplikasyonları ciddi’ dedi ve aileleri uyardı: Yeşil alanlarda çocukların çıplak ayakla dolaşmasına izin verilmemeli! Yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte, doğaseverler ve açık alanlarda vakit geçiren vatandaşlar için kene ısırıkları önemli bir tehdit haline geliyor. Özellikle piknik alanları, ormanlar, tarlalar ve çalılık bölgelerde artan kene popülasyonu, insan sağlığı açısından ciddi riskler taşıyor. Sağlık uzmanları, kenelerin taşıdığı Lyme hastalığı ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi tehlikeli enfeksiyonlar konusunda halkı uyarırken, Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.06.2024 Yaşam
İngiltere'de salgın paniği! Kamu Sağlığı Kurumu duyurdu:  Ulusal çapta dağıtılan bir gıdadan bulaşıyor
İngiltere'de salgın paniği! Kamu Sağlığı Kurumu duyurdu: Ulusal çapta dağıtılan bir gıdadan bulaşıyor Salgın korkusu İngiltere'yi sardı. İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (UKHSA), bugün ülke çapında 113 kişiyi etkileyen koli basili salgınını duyurdu.
7.06.2024 Dünya
Üniversiteli motokurye Ata'yı öldürmüş! Babadan 'öldür' talimatı, hastane kayıtlarında çıkmadı
Üniversiteli motokurye Ata'yı öldürmüş! Babadan 'öldür' talimatı, hastane kayıtlarında çıkmadı Balıkesir'de, motokurye ve üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ın (20) yolunu kesip, bıçaklayarak öldüren E.Ö.'nün (17) yaş tespiti için Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen tensip kararında, topuk kanı ve hastane kayıtları istendi. İl Sağlık Müdürlüğü, E.Ö.'nün annesinin 2007'de doğum yaptığına dair bir kayda rastlanmadığını belirtti. Akman ailesinin avukatı İbrahim Erenci, bu durumun E.Ö.'nün 18 yaşından büyük olduğu yönündeki iddialarını destekler nitelikte ve kemik yaşının tespitinin zorunluluk olduğunu söyledi.
7.06.2024 Gündem
Arazide ayı saldırısına uğrayan bir kişi hayatını kaybetti
Arazide ayı saldırısına uğrayan bir kişi hayatını kaybetti Tunceli’nin Nazımiye ilçesinde hayvanlarını otlatmak için araziye çıkardıktan sonra kendisinden haber alınamayan vatandaşın cansız bedenine ulaşıldı. Vatandaşın, ayı saldırısında hayatını kaybettiği belirtildi.
7.06.2024 Gündem
Kadınları en genç gösteren saç tipi ve rengi belirlendi! Arttıkça daha çekici oluyorlar: Beklenen araştırma sonuçlandı!
Kadınları en genç gösteren saç tipi ve rengi belirlendi! Arttıkça daha çekici oluyorlar: Beklenen araştırma sonuçlandı! Fiziksel görünüm ve güzellik sosyal açıdan oldukça önemlidir. Ciltte yapılan değişiklikler bir kişinin yaş, sağlık ve çekicilik algısını değiştirdiği biliniyor. Ancak saçın algı üzerindeki etkisi uzun süredir bilinmiyordu. Yapılan bir araştırma kadınların en genç ve çekici gösteren saç tipi ve rengini belirledi.
4.06.2024 Yaşam
Ruslar tüm dünyaya bu besini yaydı! Damarları sabun gibi temizliyor: Doğal antikor diye nam salıyor
Ruslar tüm dünyaya bu besini yaydı! Damarları sabun gibi temizliyor: Doğal antikor diye nam salıyor Rusların bu kadar pürüzsüz ve genç cilde sahip olmalarının nedeni meğer bu besinmiş. Karamuk bitkisi bu mucize etkilerin adı olarak geçiyor. İnsan sağlığı için çok değerli olduğu bildirilen karamuğun hoşafı yapılıyor. Kalp sağlığından cildi pürüzsüz hale getirinceye kadar birçok faydası olan karamuk bitkisi hakkında bilinmeyenleri araştırdık.
3.06.2024 Yaşam
Gaziantep'te mahallenin kahramanlarına yeni bir vizyon: Muhtarlar Akademisi
Gaziantep'te mahallenin kahramanlarına yeni bir vizyon: Muhtarlar Akademisi Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) iş birliğinde muhtarların hizmet standartlarını yükseltmek ve kişisel gelişimlerine destek olmak amacıyla Türkiye genelinde hayata geçirilen Muhtarlar Akademisi’nin Gaziantep ayağının açılış toplantısı, HKÜ Hukuk Fakültesi amfisinde yapıldı.
4.06.2024 Gaziantep
Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme verileri açıklandı
Türkiye'nin ilk çeyrek büyüme verileri açıklandı Türkiye İstatistik Kurumu, Türkiye ekonomisinin ilk çeyrek büyüme rakamını açıkladı. İlk çeyrekte ekonomi yüzde 5.7 büyüdü. Büyüme beklentilerin üzerinde gerçekleşmiş oldu. Böylece Türkiye ekonomisi büyümede G20 ve OECD ülkeleri arasında 1'inci sıraya yerleşti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Programımız sayesinde dengelenen büyüme kompozisyonu, düşen cari açık, artan güven, iyileşen beklentiler ve hızlanan dış kaynak girişi dezenflasyona önemli katkı sağlayacak" dedi.
31.05.2024 Ekonomi
Gaziantep’te belirlenen yerler dışında kurban satışına izin yok! Halk birinci öncelik
Gaziantep’te belirlenen yerler dışında kurban satışına izin yok! Halk birinci öncelik Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde denetimleri sıklaştırdı. Ekipler, kent içerisinde bulunan hayvan barınakları, ahırları ve besihaneler hakkında alınan encümen kararı kapsamında yerleşim yerlerinde kurban satışı için hazırlık yapan yerleri tek tek tespit ederek mühürlemeye devam ediyor.
2.06.2024 Gaziantep
GTO’da buruk meclis toplantısı! Hayatını kaybeden üyeyi andılar
GTO’da buruk meclis toplantısı! Hayatını kaybeden üyeyi andılar Gaziantep Ticaret Odasının (GTO)mayısayı olağan meclis toplantısı; Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur başkanlığında Yönetim Kurulu, Meclis ve Disiplin Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
30.05.2024 Gaziantep
Çukurova'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi
Çukurova'da kurban satış ve kesim yerleri belirlendi Adana'da, geçen sene olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı’nda kesim hizmetini ücretsiz olarak verecek. Kurban satış noktası olarak önceki yıllarda olduğu gibi fuar alanının yanındaki boş alan belirlenirken, kurban kesim hizmeti ise Kurban Bayramının birinci ve ikinci günleri 5 ayrı noktada ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.
29.05.2024 Adana
Devlet koruması altında olmak ne demek? Devlet koruması altında olanlar kimler, devlet koruması nedir, nasıl olunur?
Devlet koruması altında olmak ne demek? Devlet koruması altında olanlar kimler, devlet koruması nedir, nasıl olunur? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eski manken Deniz Akkaya'nın kızını koruma altına aldı ve psikolojik destek sağlamaya başladı. Söz konusu gelişmenin ardından “Devlet koruması altında olmak ne demek, devlet koruması nedir, nasıl olunur? Kimler devlet koruması altına alınır?” sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
28.05.2024 Gündem
İSG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG sınav sonucu sorgulama: İSG/1 sonuçları ne zaman açıklanır?
İSG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İSG sınav sonucu sorgulama: İSG/1 sonuçları ne zaman açıklanır? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen İş Sağlığı Ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İş Yeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlığı Sınavı(2024-İSG/1) sonuçlarının açıklanacağı tarihi merak ediliyor. Peki, İSG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, ayın kaçında belli olacak?
24.05.2024 Çalışma Hayatı
Pişirme kağıdının sağlıklısı bu detayda saklı; alırken kimse dikkat etmiyor! Hormon dengesini altüst ediyor
Pişirme kağıdının sağlıklısı bu detayda saklı; alırken kimse dikkat etmiyor! Hormon dengesini altüst ediyor Pişirme kağıdı, yemek hazırlama ve depolamada oldukça pratik ve hijyenik biliniyor. Isıya dayanıklı bu kağıtlar, yemeğin tepsiye yapışmamasını sağlar. Bu yönden sağlıklı olduğu düşünülebilir. Ancak göründüğü kadar masum değil. Türlere ayrılan pişirme kağıtlarının insan sağlığı üzerindeki etkisi tahmin edilemiyor.
22.05.2024 Basketbol
Mutfakta elinizin altında duruyor! Böbrek hastalığına neden oluyor
Mutfakta elinizin altında duruyor! Böbrek hastalığına neden oluyor Tuzun insan sağlığı için zararlarına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzman Diyetisyen Ege Ramadanoğlu, fazla tuz tükettiğimizi nasıl anlayabileceğini söyledi. Ramadanoğlu, “İnme, böbrek hastalıkları, osteoporoz ve bazı kanser türleri gibi çeşitli hastalıklar için önemli bir risk etmenidir” dedi.
22.05.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın enkazı nasıl bulduğunu anlattı!
Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın enkazı nasıl bulduğunu anlattı! İran Cumhurbaşkanı Reisi ve heyetinin bulunduğu helikopteri arama çalışmalarında Akıncı TİHA, ısıya duyarlı kameraları sayesinde önemli rol oynadı ve enkazın yerini tespit etti. Akıncı’nın kritik görevinin ardından Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın enkazı nasıl bulduğunu anlattı.
21.05.2024 Gündem
GKV’li minik kulaçlardan yüzme başarısı! Derece elde ettiler
GKV’li minik kulaçlardan yüzme başarısı! Derece elde ettiler Katıldıkları yüzme yarışmalarında çeşitli dereceler elde eden öğrencileri kutlayan GKV Özel İlkokulu Müdürü Ali Dirgen, sporun ve özellikle yüzme sporunun insan sağlığı için büyük önem taşıdığını ifade ederek sporcuları kutladı.
21.05.2024 Gaziantep
Deprem sonrası riskler GİBTÜ’de masaya yatırıldı
Deprem sonrası riskler GİBTÜ’de masaya yatırıldı Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 10 farklı üniversiteden 120’ye yakın akademisyenin katıldığı “Mikrobiyoloji ve Halk Sağlığı Bakışı ile Afetler, Salgınlar, Etkenler” etkinliğinde Asrın Felaketi olarak tanımlanan 6 Şubat depremleri sonrası depremin yol açtığı yıkıcı etkiler ve sonrasında sağ kalanların risklerini içeren halk sağlığı sorunları, bulaşıcı hastalıklar ve etkenleri ile birlikte irdelenerek gün boyunca üç oturumla enine boyuna konuşuldu ve değerlendirildi.
21.05.2024 Gaziantep
Erdoğan, Reisi ile son görüşmesini anlattı: Çabalarına bizzat şahit oldum
Erdoğan, Reisi ile son görüşmesini anlattı: Çabalarına bizzat şahit oldum Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile beraberindekilerin helikopter kazasında hayatını kaybetmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.
20.05.2024 Gündem
Doktor bıçakla saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu!
Doktor bıçakla saldırıdan kapıyı kilitleyerek kurtuldu! Kahramanmaraş’ta, H.K., ilaç yazdırma nedeniyle tartıştığı Aile Hekimi İlber Yerli’ye bıçakla saldırdı. Doktorun kendisini odasına kilitleyerek saldırıdan kurtulduğu anlar, güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
19.05.2024 Gündem
Saçlarınızı yanlış yıkıyor olabilirsiniz? Uzmanı saç tipine göre haftalık çizelge verdi
Saçlarınızı yanlış yıkıyor olabilirsiniz? Uzmanı saç tipine göre haftalık çizelge verdi Saçlarımız, güzelliğimizi tamamlayan bir aksesuar olmanın ötesinde, kafa derimizi koruyan ve dış etkenlere karşı bariyer görevi gören canlı dokulardır. Saçlarımızı ne sıklıkla yıkadığımız ise hem saçlarımızın hem de kafa derimizin sağlığında büyük bir etkiye sahip. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk her gün saç yıkamanın doğal yağların kaybolmasına neden olarak saçları ve deriyi kurutabileceğini söyleyerek bununla beraber çeşitli saç ve deri problemlerinin gelişebileceğini söyledi. İşte saç tipine göre yıkama sıklığı önerileri ve saç sağlığını korumak için öneriler…
18.05.2024 Yaşam
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu!
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu! Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karar ile 28 Şubat davasında ceza alan emekli orgeneraller arasında bulunan emekli Orgeneral Çetin Doğan, tahliye oldu. Doğan, "Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil. Doğrudan doğruya anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir" dedi.
17.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Sağlığı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sağlığı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.