Şaban

Şaban

Son dakika şaban haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şaban ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şaban haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şaban

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şaban gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.577 şaban haberi bulunmuştur. Tüm şaban haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı Rize’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’li Rahmi Metin belediye başkanı oldu. İlçelerde ise AK Parti 7, CHP 3, MHP ise 1 başkanlık kazandı.
1.04.2024 Gündem
Yozgat'ta Manisa'da sandık başından 2 acı haber! Kalp krizi geçiren 2 kişi yaşamını yitirdi
Yozgat'ta Manisa'da sandık başından 2 acı haber! Kalp krizi geçiren 2 kişi yaşamını yitirdi Yozgat'ta Lök köyünde oy verme işlemi sırasında kalp krizi geçiren yetmiş altı yaşındaki Mustafa İldiş, hayatını kaybetti. Manisa'nın Alaşehir ilçesinde de sandığa oyunu attıktan sonra kalp krizi geçiren 73 yaşındaki Hasan Çay yaşamını yitirdi.
31.03.2024 Gündem
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi?
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi? Üç ayların son ayı olan ve Onbir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı bu yıl 11 Mart’ta başlıyor. Buna göre; 2024 Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. İlk oruç için sahura 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak. Ramazan ayı için geri sayım başlarken, oruç ile ilgili sorular da başladı. Peki, Hamileler oruç tutabilir mi? Hamile oruç fidyesi ne kadar?
8.03.2024 Dini Bilgiler
AVM inşaatında 11 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin dava yeniden görülmeye başlandı
AVM inşaatında 11 işçinin hayatını kaybetmesine ilişkin dava yeniden görülmeye başlandı Esenyurt'ta 2012 yılında bir AVM inşaatında, 11 işçinin kaldığı çadırın yanması sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin Yargıtay, mahkemenin verdiği kararın bir kısmını onarken bir kısmını da bozdu. Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından bugün ilk kez görülen duruşmada bir kısım şikâyetçilerin avukatı Berrin Demir, "Yargıtay sanki olayın ortaya çıkmasını engelleme noktasında yetkili kişilerin ceza almaması için cımbızla çeker gibi bir bozma kararı vermiş" dedi.
7.03.2024 Gündem
Ramazana 15 gün kala oruç tutulur mu? Ramazanı karşılamak için oruç tutulur mu?
Ramazana 15 gün kala oruç tutulur mu? Ramazanı karşılamak için oruç tutulur mu? Ramazan ayı Müslümanlar tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. On bir ayın sultanı Ramazan ayı bu sene 11 Mart günü başlayacak. Ramazan ayı, hayır ayı, yoksullara ve düşkünlere yardım ayı ve bütün anlarıyla Kur’an ayıdır. Peki, Ramazana 15 gün kala oruç tutulur mu? Ramazanı karşılamak için oruç tutulur mu?
27.02.2024 Gündem
Arızalanan otomobilini tamirciye bıraktı, gerçeği öğrenince hayatının şokunu yaşadı! 'Anahtarı alıp gitti. Arabayı zorla savcılık talimatıyla aldık'
Arızalanan otomobilini tamirciye bıraktı, gerçeği öğrenince hayatının şokunu yaşadı! 'Anahtarı alıp gitti. Arabayı zorla savcılık talimatıyla aldık' Arıza nedeniyle tamirciye bıraktığı otomobilini, motor ustası Şaban Özdemiroğlu’nun şahsi işlerinde kendi aracıymış gibi kullandığını iddia eden Gürkan Hepkaya şikayetçi oldu. Usta Şaban Özdemiroğlu da kendisine iftira atıldığını öne sürerek Hepkaya hakkında şikayette bulundu.
26.02.2024 Gündem
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?
Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür? Berat Kandili bugün idrak ediliyor. Ramazanın müjdecisi Berat Kandili’nde oruç tutan vatandaşlar “Berat kandili orucu tek gün tutulur mu 2024? Berat kandili orucu kaç gündür?” sorusuna yanıt arıyor.
24.02.2024 Gündem
Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? 100 rekat namaz niyeti: Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi?
Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? 100 rekat namaz niyeti: Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi? Berat Kandili, İslam takviminde önemli bir gecedir ve Şaban ayının onbeşinci gecesine denk gelir. "Berâet" kelimesinin kökeni, bir zorluktan kurtulmak ve temizlenmek anlamına gelir. Bu geceye aynı zamanda "Leyle-i Mübâreke" veya bereketli gece de denir. Ayrıca "Leyle-i Berâe", "Leyle-i sâk" (vesîka gecesi), "Leyle-i rahme" (rahmet gecesi) gibi isimlerle de anılır. Berat Kandili, Müslümanlar için duaların kabul edildiği bir zaman dilimidir. Bu geceyi ibadetle geçirmek isteyenler arayışlarını hızlandırmışlardır. Araştırılan ibadetlerden biri de 100 rekatlık namazlık namaz oldu. Peki, Berat gecesi 100 rekatlık namaz kılınır mı, Berat kandili 100 rekat namaz ne zaman kılınır, 100 rekat namaz bittikten sonra okunacak dua hangisi? İşte 100 rekat namaz niyeti ve Berat gecesi 100 rekatlık namaz nasıl kılınır? Sorusunun yanıtı…
24.02.2024 Gündem
Berat kandilinde kader mi değişir, Berat gecesi kaderimiz mi yazılır? Levh-i Mahfûz nedir, levhi mahfuz ne demek?
Berat kandilinde kader mi değişir, Berat gecesi kaderimiz mi yazılır? Levh-i Mahfûz nedir, levhi mahfuz ne demek? Kur'an'ın Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak kabul edilen Berat Kandili 24 Şubat’ta idrak edilecek. İslam Peygamberi Muhammed'in hadisinde “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (kandilden sonraki gün) oruç tutunuz. Çünkü o gece güneş batınca Allah-u Teâlâ, o andan fecir oluncaya kadar: "Benden mağfiret dileyen yok mu, onu mağfiret edeyim. Benden rızık isteyen yok mu, onu rızıklandırayım. (Bir belâ ile) müptelâ olan yok mu, ona kurtuluş vereyim." buyurur. (İbn Mâce)” ifadeleriyle Berat gecesinin önemi belirtilmiş. Kur'an-ı Kerimin Levh-i Mahfuz'a inişi, Berat gecesinde olmuş, Peygamber Efendimize gönderilmesi ise Kadir gecesinde başlamıştır. Levh-i Mahfuz aynı zamanda kader levhası olarak da bilinir. Peki, Levh-i Mahfûz nedir? Berat gecesi kaderimiz mi yazılır?
24.02.2024 Gündem
Berat Kandili yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve kılınacak namazlar! Berat Kandili ibadetleri neler, hangi dualar okunur?
Berat Kandili yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve kılınacak namazlar! Berat Kandili ibadetleri neler, hangi dualar okunur? Kur'an-ı Kerim'in Levh-i Mahfûz'dan Dünya semasına toptan indirildiği gece olarak bilinen bu mübarek gece, dua ve ibadetlerle geçirilecek. Şaban ayının 14. gününü 15. gününe bağlayan geceye denk gelen Berat Kandili yapılacak ibadetler, okunacak dualar ve kılınacak namazlar bu noktada merak konusu haline geldi. Berat Kandili ibadetleri nelerdir, hangi dualar okunur, neler yapılır?
23.02.2024 Dini Bilgiler
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri
Şaban ayı ikinci on gün zikri! Şaban ayının ikinci 10 gününde çekilecek tesbihler neler? Şaban ayının ikinci 10 gün tesbihi ve zikirleri Şaban ayının ikinci 10 günü teşbihi ve zikirleri sorgulanıyor. Üç aylardan biri olan Recep ayının son bulmasıyla birlikte 10 Şubat 2024 tarihinde Şaban ayı başladı. Peki, bu mübarek günlerde çekilecek tesbihler neler? İşte Şaban ayı zikirleri ve tesbihleri 2024...
22.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her sözümüzün altında hizmet yatıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her sözümüzün altında hizmet yatıyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Trabzon mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim her sözümüzün altında kısa sürede hayata geçirdiğimiz asırlara bedel eserler yatıyor. Trabzon'a 21 yılda 191 milyar lira tutarında kamu yatırımı yaptık" dedi.
17.02.2024 Gündem
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler
Erzincan'daki toprak kaymasında kahreden detay! Yerleri tespit edildi, son anda alana gelmişler İliç’te kayıp işçileri arama çalışmalarında dün bazı noktalarda metal yoğunluğu tespit edildi. Bakan Bayraktar “Kardeşlerimizin 3’ünün bir lokasyonda 6’sının diğer lokasyonda olduğunu tespit ettik” dedi. Soruşturma kapsamında Kanadalı yönetici dahil 6 kişi tutuklandı. Öte yandan altın madenindeki faciadan 5.5 saat önce alanda çatlaklar tespit edildiği, bunun üzerine bölgede çalışan 100 işçinin tahliye edildiği ortaya çıkmıştı. Toprak altında kalan madencilerden 3’ünün, çatlağı kontrol için sonradan görevlendirildiği ve daha araçlarından inemeden faciaya yakalandıkları öğrenildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan'daki maden kazası hakkında düzenlediği basın toplantısında "Heyelan iki yönlü gerçekleşti, işçilerin olabileceği yerlere yoğunlaşıyoruz. Yoğun bir çalışma devam ediyor. 9 lokasyonun hiçbirinde suda halk sağlığına zarar verecek olumsuzluk yok." dedi. Bakan Bayraktar "Bu olay esnasında 9 kardeşimiz şu anda kayıp. 6'sının dere yatağına gelen toprak yığınının içinde olduğunu düşünüyoruz. 3 kardeşimizin de manganez ocağının içinde olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.
17.02.2024 Gündem
Şaban ayının 15. günü ne zaman? 2024 Şaban ayı ne zaman bitecek? Şaban ayında gün gün zikir ve tesbihler
Şaban ayının 15. günü ne zaman? 2024 Şaban ayı ne zaman bitecek? Şaban ayında gün gün zikir ve tesbihler Şaban ayı başladı. 2024 Ramazan ayı öncesi üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 15'inci gecesi Berat Kandili olarak idrak ediliyor. Müslümanlar bu önemli ayda yapılacak ibadetleri araştırmaya başladı. Peygamber efendimizin “Allah’ım! Recep ve Şaban’ı bize mübarek kıl ve bizi Ramazan’a ulaştır.” duası de gündem oldu. Bu yıl Berat Kandili 24 Şubat Cumartesi gününe denk geliyor. Peki Şaban ayı ne zaman bitecek? İşte gün gün Şaban ayı zikir ve tesbihler
12.02.2024 Gündem
Şaban Ayı Mesajları ve Sözleri: Ayetli, dualı, Resimli 2024 Şaban ayı mesajları!
Şaban Ayı Mesajları ve Sözleri: Ayetli, dualı, Resimli 2024 Şaban ayı mesajları! Şaban ayı 11 Şubat 2024 Pazar günü başladı. Peygamber Efendimiz (S.A.V) "Şa'ban benim, Ramazan da ümmetimin ayıdır." buyurmuştur. Ramazan ayının müjdecisi olan bu ayın gelişiyle birlikte Şaban ayı mesajları, Whatsapp ve sosyal medya mecralarından paylaşılmaya başlandı. İşte en güzel, Ayetli, dualı, Resimli Şaban ayı mesajları
11.02.2024 Gündem
Şaban ayının önemli günleri: Şaban ayı zikir ve tesbihleri neler? Şaban orucu hangi gün tutulur?
Şaban ayının önemli günleri: Şaban ayı zikir ve tesbihleri neler? Şaban orucu hangi gün tutulur? Şaban ayı için müslümanlar hazırlıklarına devam ediyor. Mübarek Üç ayların ikincisi olan ve İslam peygamberi Hz. Muhgmmed'in "benim ayım" dediği Şaban ayında zikir ve tesbihler çekilecek, dualar okunacak. Peki Şaban ayının önemli günleri hangileri? Şaban ayı orucu ne zaman tutulur?
11.02.2024 Gündem
Tarihi Darcan Köşkü restore edildi! Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban'a ev sahipliği yapmıştı
Tarihi Darcan Köşkü restore edildi! Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban'a ev sahipliği yapmıştı Yeşilçam filmlerine ev sahipliği yapan Arnavut Hayreddin Bey Köşkü olarak bilinen Yeşilköy’deki tarihi Darcan Köşkü restore edildi. Süt Kardeşler’den Tosun Paşa’ya, Kanlı Nigar ve Orta Direk Şaban’dan Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni’ne kadar pek çok filme ev sahipliği yapan köşk, 2 yıl süren çalışmaların sonucunda restore edildi.
8.02.2024 Gündem
Bakan Yerlikaya'dan saldırı açıklaması: Polisimizin dikkati faciayı önledi
Bakan Yerlikaya'dan saldırı açıklaması: Polisimizin dikkati faciayı önledi İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis noktasında yapılan terör saldırısının ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya adliyeye gelerek basın açıklaması yaptı. Bakan Yerlikaya, "Teröristler D blok önündeki görevli polis memurlarımız tarafından GBT yapmak için durdurulmuş, ancak kadın terörist önce biber gazı sıkmış, ardından da silahla ateş etmeye başlamıştır. Buradaki bir polisimiz maalesef yaralanmıştır. Teröristler Çağlayan Adliyesi C blok istikametine doğru koşmuş, burada çıkan çatışmada her iki terörist de kahraman polislerimizce etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Tunç: Adliyedeki saldırıyla ilgili 34 şüpheli gözaltına alındı
Bakan Tunç: Adliyedeki saldırıyla ilgili 34 şüpheli gözaltına alındı İstanbul Adalet Sarayı'nda polis noktasına silahlı saldırı girişiminde bulunulmuş ve saldırganlar polis ekiplerince etkisiz hale getirilmişti. Çağlayan Adliyesi'ni ziyaret eden Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç, "Teröristleri lanetliyorum. Milletimize geçmiş olsun. GBT kontrolü sırasında polislerden kaçmak istiyorlar. D noktasından kaçıp C noktasına geliyorlar. Çatışmada iki terörist öldürüldü. Kahraman polisimizin özellikle kararlılığı ile hain terör saldırısı önlenmiş oldu." dedi.
6.02.2024 Gündem
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir?
Şaban ayı öncesi Miraç Kandili'nde zikire ve tesbihe başlayın: Miraç Kandili tesbih ve zikirleri nelerdir? Miraç Kandili zikir ve tesbihleri, 6 Şubat 2024 Salı akşamı idrak edilen Miraç Gecesi ile birlikte araştırılıyor. Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya oradan da gmğe yükselmesiyle gerçekleşen Miraç gecesi sonrasıb birçok müjde verilmiştir. Bu önemli günde çekilecek tesbihler ve edilecek dualar da merak edilir olmuştur. Peki Miraç Kandili'nde hangi zikir ve tesbihler çekilir?
6.02.2024 Gündem
Çağlayan adliyesi silahlı saldırı | Çağlayan Adliyesi olay nedir, ölü ve yaralı var mı? İstanbul Çağlayan adliyesi önünde neler oluyor?
Çağlayan adliyesi silahlı saldırı | Çağlayan Adliyesi olay nedir, ölü ve yaralı var mı? İstanbul Çağlayan adliyesi önünde neler oluyor? Çağlayan Adliyesi önünde silah sesleri paniğe neden oldu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Adliyeye giriş çıkışlar kapatıldı. Peki, Çağlayan Adliyesi olayı nedir? İstanbul Çağlayan adliyesi önünde neler oluyor?
6.02.2024 Gündem
Çağlayan Adliyesi'nde polise silahlı saldırı girişimi! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi
Çağlayan Adliyesi'nde polise silahlı saldırı girişimi! Bakan Yerlikaya'dan açıklama geldi İstanbul'da Çağlayan Adliyesi C Kapısı önünde silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Olayda 1’i kadın 1’i erkek 2 saldırgan ölü ele geçirilirken, 3’ü polis memuru 5 kişinin yaralandığı bir vatandaşımızın da hayatını kaybettiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada bir yaralının hayatını kaybettiğini duyurdu.
6.02.2024 Gündem
6 Şubat kandil mi? Yarın hangi kandil? Diyanet dini günler takvimi 2024
6 Şubat kandil mi? Yarın hangi kandil? Diyanet dini günler takvimi 2024 Recep ayının girmesiyle başlayan mübarek Üç aylar'da Şaban ayı yaklaşıyor. Regaip Kandilinin ardından sırada Miraç Kandili var. Diyanet dini günler takviminde yer alan bilgilere göre 6 Şubat 2024 Miraç Kandili idrak edilecek. Pek çok kişi ise sabah saatlerinden itibaren ‘Yarın kandil mi, ne kandili?’ ‘6 Şubat’ta hangi kandil var?’ araştırması yapıyor.
5.02.2024 Gündem
Recep ayının son 10 günü ne zaman, bugün recep ayının kaçıncı günü 2024? Recep ayının sonu ne zaman?
Recep ayının son 10 günü ne zaman, bugün recep ayının kaçıncı günü 2024? Recep ayının sonu ne zaman? Bugün Recebin kaçıncı günü, Şaban ayı ne zaman 2024? Recep ayının 12 Ocak’ta başladı. Üç ayların başlangıcı Recep ayından sonra Şaban ondan sonra da Ramazan geliyor. Peki, Recep ayının son 10 günü ne zaman?
31.01.2024 Gündem
Zırhlı dualar: Şaban ayında her gece okuyun! Korkuya, belaya iyi gelen sureler hangileri?
Zırhlı dualar: Şaban ayında her gece okuyun! Korkuya, belaya iyi gelen sureler hangileri? Mübarek Üç ayların ikincisi Şaban ayı başlıyor. 11 Şubat 2024'te başlayacak Şaban ayı için peygamber efendimiz, "Şaban ayı benim ayımdır" buyurmuştur. Bu ayda okunacak dualar, çekilecek zikirler ön plana çıkar. Öte yandan zırhlı olarak bilenen dua ve sureler de vardır. Korkuya, belaya iyi gelen Kur'an sureleri arasında 7 sure vardır. Peki zırhlı dualar hangileridir?
28.01.2024 Dini Bilgiler

Benzer Haber Etiketleri

Şaban ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şaban haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.