Retinopati

Retinopati

Son dakika retinopati haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan retinopati ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını retinopati haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Retinopati

haberleri sayfasında son dakika yaşanan retinopati gelişmeleri de dahil olmak üzere 65 retinopati haberi bulunmuştur. Tüm retinopati haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor
Alzheimer ve parkinsona karşı etkili, yaşlanmayı yavaşlatıyor! Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, cildi güzelleştiriyor Alzheimer’a iyi geliyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücut enerjisinin artmasına yardımcı oluyor, kas performansını artırıyor. Eklem ve kas ağrılarını gidermeye yardımcı oluyor, cilt yenilenmesini sağlıyor ve cilde parlaklık getiriyor. Yaşlanma karşıtı etki gösteriyor, sigara ve alkolün zararlarını azaltıyor. Uyku kalitesini iyileştirerek enerji veriyor. Vücuttaki serbest radikallerin ve vücuttaki reaktif oksijen türlerinin yok edilmesini sağlayan bu tedavi yöntemi birçok hastalığa çözüm oluyor.
22.01.2023 Sağlık
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin...
Diyabet hastaları dikkat! Kan şekeri kontrolünü sağlıyor, mutlaka beslenmenizde tercih edin... Dünyada milyonlarca insanın yaşamını olumsuz etkileyen diyabet, obezite sıklığına paralel olarak artış gösteriyor. Tip 1 ve Tip 2’nin en sık rastlanan diyabet türleri olduğunu belirten Öğretim Görevlisi Funda Tuncer, genellikle yüksek enerji alımı ve fast food türü besinlerin ağırlıklı olarak bulunduğu batı tarzı beslenme modelleri ile birlikte hareketsiz yaşamın diyabet gelişiminin birincil nedeni olduğunu ifade ediyor. Tuncer, tıpkı sağlıklı bireyler gibi diyabet hastalığına sahip bireylerin de yeterli ve dengeli beslenmeyi günlük yaşamlarına uyarlamaları gerektiğini vurguluyor. Tuncer, diyabetli bireylerin meyve suyu yerine meyveyi, lif içeriği yüksek olan tam tahıl, sebze ve kurubaklagilleri tüketmelerini tavsiye ediyor.
13.06.2022 Sağlık
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Sağlık
Bulanık görenlere kritik uyarı!
Bulanık görenlere kritik uyarı! Şeker hastalığı kontrol edilmediği takdirde ciddi görme kayıplarına sebebiyet verebiliyor. Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep olabiliyor.
22.02.2022 Sağlık
Hastanelerde yeni dönem başladı! Resmen devreye girdi, milyonları ilgilendiriyor
Hastanelerde yeni dönem başladı! Resmen devreye girdi, milyonları ilgilendiriyor Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Neyim Var uygulaması ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, kısa sürede milyonlarca kişinin kullandığı yapay zeka destekli "Neyim Var?" uygulamasının hekimlerin işini kolaylaştırdığını, hastayı doğru hekime yönlendirdiğini, hastaya erken ve doğru tanı imkanı sağladığını söyledi.
20.11.2021 Gündem
Cisim batması, ciddi görme sorunlarına yol açabiliyor
Cisim batması, ciddi görme sorunlarına yol açabiliyor Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Öğretim ve İlk ve Acil Yardım Program Başkanı Özlem Karagöl, gözde ağrı veya rahatsızlık hissi, kızarıklık, sulanma, bulanık görme, gözü açamama, göz kapaklarında ve gözde kaşınma hissi gibi belirti ve bulgular olduğunda göze yabancı cisim kaçmış olabileceğinin göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti. Karagöl, doğru müdahale yapılmaması durumunda görme kaybına dahi yol açabileceklerini söyledi.
12.10.2021 Sağlık
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir
Bu hastalıklar görme kaybına neden olabilir Diyabete bağlı ortaya çıkan diyabetik retinopati, kalıcı görme kaybına neden olabileceğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şeref Kayabaş, “Sarı nokta, glokom ve diyabetik retinopati hastalıkları görme kayıplarına neden olabilir” dedi.
4.09.2021 Sağlık
'Şeker hastalığı olanlar göz kontrollerini aksatmasın'
'Şeker hastalığı olanlar göz kontrollerini aksatmasın' Farklı hastalıklara bağlı olarak gelişen göz içi kanamalarının hızlı bir şekilde tedavi edilmesi gerektiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Şükran Evren Kaplan, kanamanın göz içinde bulunan damarların yırtılması veya damarlardan kan sızması şeklinde olduğunu belirtti. Göz içi kanmalarının her hastalıkta meydana gelebilecek bir durum olduğunu belirten Op. Dr. Kaplan, “Görülme durumu şeker hastası olan kişilerde yüzde 50 daha fazla o nedenle bu kişiler göz kontrollerini aksatmaması gerekiyor” dedi.
3.09.2021 Sağlık
Akıllı mercekler 50 yaş üstünde katarakt başlamadan uygulanabilir
Akıllı mercekler 50 yaş üstünde katarakt başlamadan uygulanabilir Göz bozuklukları için uygulanan akıllı mercekler hakkında bilgi veren Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Cem Mesçi, “Akıllı Mercekler olarak bilinen çok odaklı mercekleri, gözlüksüz yaşamak isteyen, 50 yaş üstündeki kişilere tavsiye ediyorum. Bu kişilerde katarakt başlamadan akıllı mercek implantasyonu uygulanabilir” dedi.
12.07.2021 Sağlık
Kontrol edilmeyen diyabet hastalığı gözleri etkiliyor!
Kontrol edilmeyen diyabet hastalığı gözleri etkiliyor! Erken teşhis, tedavi ve sık kontrollerle birçok diyabetli hastada ciddi görme kayıplarının engellenebileceğini dikkat çeken Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, diyabeti olanlarda katarakt gelişme riski yüzde 60 oranından daha fazla olduğunu söyledi.
7.07.2021 Sağlık
Göz rahatsızlıkları salgın sürecinde arttı
Göz rahatsızlıkları salgın sürecinde arttı Prof. Dr. Karalezli, Kovid-19 salgınında yakına odaklanma gerektiren bilgisayar oyunlarına eğilimin, çocuk ve gençlerin göz sağlığını olumsuz etkilediğini bildirdi
26.06.2021 Sağlık
Her yüz şeker hastasının 30'unda göz etkileniyor
Her yüz şeker hastasının 30'unda göz etkileniyor Diyabetin ülkemizde görülme sıklığının yüzde 11.9 olduğunu söyleyen Op.Dr. Ebru Ceyda Bostan, “Diyabet Hastalarında diyabetik retinopati dediğimiz şeker hastalığının gözü etkileme sıklığı yaklaşık olarak yüzde 30‘dur.” dedi.
8.06.2021 Sağlık
Türkiye'de her bin kişiden 3'ü görme engelli
Türkiye'de her bin kişiden 3'ü görme engelli Türkiye’de görme engelli oranının binde 3 olduğunu ifade eden Op. Dr. Ercan Sağlam, "Bu oran Türkiye nüfusuna indirgendiğinde ise ülkemizde yaklaşık 240 bin kişi görme engelli kişi var" dedi.
31.05.2021 Sağlık
Gözdeki bu sorun koronavirüs belirtisi olabilir
Gözdeki bu sorun koronavirüs belirtisi olabilir Türk Oftalmoloji Derneği, dünyadaki vakalardan alınan bilgiler çerçevesinde hastalardaki Kovid-19 ve göz sağlığı arasındaki ilişkinin yakından araştırıldığını ve takip edildiğini, göz damarlarında meydana gelen tıkanıklığın koronavirüs belirtisi olabileceğini duyurdu.
24.05.2021 Sağlık
Diyabetik retinopati
Diyabetik retinopati Diyabet hastalarının en büyük şikayetlerinden biri de diyabetik retinopatidir. Görmede azalmaya neden olan bu hastalığı Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Muhsin Eraslan sizler için açıkladı.
17.05.2021 Sağlık
En çok göze zarar veriyor! Diyabeti hafife almayın!
En çok göze zarar veriyor! Diyabeti hafife almayın! Diyabetin göz sorunlarına yol açtığı hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Bu sorunların erken tespit edilmesi durumunda tedavi başarısının daha yüksek olduğunu vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Yusuf Avni Yılmaz, “Diyabet hastalarının şikayetleri olmasa da düzenli göz muayenesi çok önemli. Koşullar aynı olmak şartıyla 10 yıldan beri diyabet olanın göz ve diğer dokulardaki komplikasyon riski 5 yıl diyabet olanlara göre daha yüksektir. Diyabetik hastalarda sık görülen göz problemleri glokom, katarakt ve retinopati olarak sıralanabilir” açıklamasında bulundu.
4.05.2021 Sağlık
'Göz sağlığı için Diyabet büyük risk oluşturuyor '
'Göz sağlığı için Diyabet büyük risk oluşturuyor ' Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Okan Toygar, göz tansiyonu, gözyaşı yetersizliği, katarakt ve görme sinirinde kuruma yapabilen şeker hastalığı hakkında uyarılarda bulundu.
16.03.2021 Sağlık
Göz hastalarına ‘Akıllı Mercek’ uyarısı
Göz hastalarına ‘Akıllı Mercek’ uyarısı Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Uğur Ünsal, akıllı mercek olarak adlandırılan, çok odaklı göz içi mercekler hakkında önemli uyarılarda bulundu.
15.02.2021 Sağlık
Kan şekerindeki ani değişimler göz sinirlerini vuruyor!
Kan şekerindeki ani değişimler göz sinirlerini vuruyor! Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşlerin göz sinirlerinde hasar bırakan diyabetik retinopati hastalığına neden olduğu konusunda uyaran uzmanlar erken teşhisin önemine dikkat çekiyor. Op. Dr. Adnan İpçioğlu, diyabet teşhisinin hemen ardından hastanın göz muayenesi olması gerektiğini ve 1 yıllık aralarla diyabet kontrollerinin yapılması gerektiğini söyledi.
9.01.2021 Sağlık
“Diyabet görme problemine yol açabilir”
“Diyabet görme problemine yol açabilir” Yüksek tansiyon ile şeker hastalığının sık rastlanan ve vücudu olumsuz yönde etkileyen rahatsızlıklar olduğunu söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Fatih Kenar, "Kontrol altına alınmamış şeker hastalığı kişide, katarakt ve göz tansiyonu gibi görme problemine yol açabilir" dedi.
14.12.2020 Sağlık
Pandemide şekere de mesafe koyun!
Pandemide şekere de mesafe koyun! Türkiye Diyabet Vakfı, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle yeni bir kampanya başlattı. Hedef “HbA1c” oranını yüzde 7’nin altına indirmek. Diyabet hastalarının, Pandemi sürecini fırsata çevirebileceğini vurgulayan Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, “Evde daha çok vakit geçirdiğimiz bu süreci, iyi planlayarak diyabete dur diyebilirsiniz. Dengeli beslenin, daha az karbonhidrat tüketin ve bol bol egzersiz yapın” dedi.
13.11.2020 Sağlık
Diyabet en çok gözlere hasar veriyor
Diyabet en çok gözlere hasar veriyor Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabete bağlı gelişebilen "diyabetik retinopati", 20-65 yaş arası önlenebilir körlüklerin en önemli sebebi olarak gösteriliyor ve zamanında önlem alınmadığında kalıcı körlükle sonuçlanabiliyor.
12.11.2020 Sağlık
'Hipertansiyonu gözardı etmeyin'
'Hipertansiyonu gözardı etmeyin' Doç. Dr. Göktuğ Demirci, “Hipertansiyon, kalp, damar ve böbreklerin yanı sıra gözlerde de yıkıcı etkiye sahip. Kalıcı görme kaybına yol açabilen hipertansif retinopati’ye karşı tansiyon hastaları göz muayeneleri ve tedavide geç kalmamalı” dedi.
15.10.2020 Sağlık
Yaklaşık 1 milyar kişide görme bozukluğu bulunuyor
Yaklaşık 1 milyar kişide görme bozukluğu bulunuyor Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar insanın, önlenebilecek veya henüz çözülmemiş bir görme bozukluğu bulunduğu bildirildi.
8.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Retinopati ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki retinopati haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.