Reaktör

Reaktör

Son dakika reaktör haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan reaktör ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını reaktör haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reaktör

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reaktör gelişmeleri de dahil olmak üzere 211 reaktör haberi bulunmuştur. Tüm reaktör haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede?
Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı? Çernobil patlaması nerede oldu, Çernobil nerede, hangi ülkede? Çernobil nükleer faciası, 26 Nisan 1986'da Ukrayna'daki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana geldi. Bir reaktör kazası sonucu büyük miktarda radyoaktif malzeme atmosfere salındı ve çevre felaketine yol açtı. Facia, bölgedeki yüz binlerce insanın tahliye edilmesine, birçok insanın radyasyon maruziyeti nedeniyle sağlık sorunları yaşamasına ve geniş çapta çevre kirliliğine neden oldu. Olayın etkileri, bölgeyi uzun yıllar boyunca etkiledi ve çevresel, sosyal ve ekonomik açıdan ciddi sonuçlar doğurdu. Peki, Çernobil faciası nedir, Çernobil reaktörü neden patladı?
14.02.2024 Gündem
Yaz saati uygulaması devam edecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Yaz saati uygulaması devam edecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaz saati uygulamasına yönelik eleştirilere karşılık, güneşin İstanbul’da saat 08.20’de, Paris’te 08.34’te, Berlin’de 08.30’da ağardığını belirterek, “Oralarda problem olmuyor, bizde neden problem oluyor?” dedi. Bayraktar, yaz saati uygulamasına devam edileceğini açıkladı.
15.12.2023 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde en önemli aşama tamamlandı! 600 ton ağırlığında 19,3 metre uzunluğunda...
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde en önemli aşama tamamlandı! 600 ton ağırlığında 19,3 metre uzunluğunda... Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 1’inci ünitesinin reaktör iç parçalarının tümü, Akkuyu Nükleer A.Ş uzmanları tarafından ekipmanın güvenli ve emniyetli işletilmesine ilişkin gerekliliklere uygunluğunun kontrolü için tasarım konumuna yerleştirilerek, kurulum testi tamamlandı.
7.12.2023 Gündem
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 500 tonluk kutup vinci işletmeye alındı! Yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacak
Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde 500 tonluk kutup vinci işletmeye alındı! Yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nde (NGS) 390 ton kaldırma kapasiteli ilk kutup vincinin işletmeye alındığı duyuruldu. Vincin, Akkuyu NGS’nin 1’inci güç ünitesinin yaşam döngüsünün tüm aşamalarında kullanılacağı belirtildi.
19.10.2023 Ekonomi
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar "Türkiye'ye çok ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la da enerji anlaşması imzaladık. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la enerji işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Biz gerek elektrik gerek doğal gazda çevresel işbirliğini geliştirmek istiyoruz" dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'nin 2'nci ünitesine iç koruma kabuğunun beşinci katmanı kuruldu
Akkuyu NGS'nin 2'nci ünitesine iç koruma kabuğunun beşinci katmanı kuruldu Akkuyu NGS'nin 2'nci ünitesine nükleer santralin güvenlik sisteminin en önemli unsurlarından biri olan ve reaktör bölmesini koruyarak sızdırmazlığını sağlayan iç koruma kabuğunun (İKK) beşinci katmanı kuruldu.
26.06.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak'
Akkuyu NGS ile 70 yıllık hayal gerçekleşti! 'Nükleer enerji muazzam katkı sağlayacak' Türkiye'nin en büyük yatırımları arasında bulunan ilk nükleer güç santrali Akkuyu NGS için nükleer yakıt getirme töreni geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Dünyanın izlediği tören sonrası nükleer enerjinin Türkiye'ye ne gibi faydalar sağlayacağı merak konusu oldu. MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş, Türkiye'nin nükleer enerji hamleleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak konuyla ilgili merak edilen detayları aktardı.
2.05.2023 Ekonomi
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz
Akkuyu NGS'ye ilk yakıt! Erdoğan: Artık nükleer güç sahibi ülkeler ligindeyiz Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni yapıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rus lider Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ilişkin açıklamasında, "Bu pilot bir projedir. Hem karşılıklı ekonomik çıkar içeriyor hem de iki ülke arasındaki çok yönlü partnerliğimizi geliştiriyor." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada "Ülkemiz 60 senelik gecikmenin ardından nükleer güç sahibi ülkeler ligine yükselmiştir" dedi.
27.04.2023 Ekonomi
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak
Akkuyu için tarihi gün: İlk nükleer yakıt bugün tesise ulaştırılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali için bugün tarihi gün. Enerji üretiminde kullanılacak 'taze nükleer yakıt' tesise getirilecek. Böylece Akkuyu, nükleer santral statüsüne kavuşacak. Ardından üretim için test aşamasına geçilecek.
27.04.2023 Gündem
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı
Akkuyu Santrali 'nükleer tesis' oluyor! Bakan Dönmez, CNN Türk'te detayları paylaştı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez Akkuyu Nükleer Santrali'nden CNN Türk canlı yayına bağlanarak ilk yakıt teslimine dair detayları paylaştı. "Tesis büyük oranda tamamladı" diyen Bakan Dönmez, "İlk reaktör devreye alındıktan sonra üretmemiz gereken enerjinin 4'te 1'i üretilecek. Dünyada aynı anda 4 reaktör inşaatı devam eden bir proje yok" dedi.
26.04.2023 Ekonomi
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu...
Dahi çocuğun trajik sonu! 15 yaşında icat ettiği nükleer reaktörle tüm mahalleyi radyasyona boğdu... ABD'nin dahi çocuğu henüz 15 yaşındayken annesinin arka bahçesinde nükleer reaktör icat eden izci çocuk tüm mahallesini radyasyona boğdu. David Charles Hahn'ın ilginç hikâyesi, trajik sona rağmen üzerinden yıllar geçse de merak konusu olmaya devam ediyor.
12.04.2023 Dünya
Akkuyu NGS’den dikkat çeken güvenlik açıklaması geldi!
Akkuyu NGS’den dikkat çeken güvenlik açıklaması geldi! Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.4’lük depremlerin ardından Akkuyu Nükleer A.Ş.'den güvenlik açıklaması yapıldı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.4’lük depremler Kilis, Adana ve Hatay’ın yanı sıra Mersin çevresinde de hissedildi. Depremle birlikte akıllara gelen sorulardan biri de Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) fay hattına yakın mı, olası bir depremden etkilenir mi?
9.02.2023 Gündem
Bakan Dönmez: Her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız
Bakan Dönmez: Her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, “Şu anda çalışan 102 bin megavatlık santralin yüzde 80’i özel sektör, önemli bir kısmı da yerli yabancı yatırımcı ile yapılmış. Biz gelen yatırıma 'senin memleketin neresi' demiyoruz ki. Pasaportuna da bakmıyoruz. Türkiye’de yapılan her yatırımı biz yerli yatırım olarak telaffuz ediyoruz” dedi. Doğal gaz fiyatlarında hacmi en büyük olan piyasanın Title Transfer Facility (TTF) olduğunu hatırlatan Dönmez, "TTF’de fiyatlar 120 dolarlardan ağustos ayında 3 bin 300’ü aşan dolarlara yükseldi. Ama bir miktar gevşeme var. Biz buna rağmen gerek geçtiğimiz yıl ve bu yıl aldığımız tedbirlerle vatandaşımıza en az oranda aktaran ülkelerden birisiyiz. Birçok Avrupa ülkesi sübvansiyon yapmaya çalışıyor. Ama ciddi faturalar karşısına çıkıyor. Ekim ayı itibariyle Avrupa’da başkentlerdeki kullanılan doğal gazın hane halkı fiyatlarını sizlerle paylaşmak isterim. Hollanda'da bin metreküp gaza 81 lira 25 kuruş ödeniyor. İtalya 58 lira 24 kuruş. Almanya 41 lira 42 kuruş. Komşumuz Bulgaristan 31 lira 53 kuruş. Biz Avrupa’da AB üyesi olmayanları da dikkate aldığımızda 5 lira 72 kuruş ile her şey dahil Avrupa’nın en ucuz doğal gaz kullanan ülkesi durumdayız" dedi.
16.11.2022 Ekonomi
Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili flaş gelişme! Bir işlem daha tamam
Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili flaş gelişme! Bir işlem daha tamam Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) inşaat sahasında 2’nci ünitenin reaktör şaftı kaplaması ile ilgili çalışmalar tamamlandı.
21.09.2022 Ekonomi
Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik bağlantısı kesildi Zelenski'den ilk açıklama geldi: Dünya felaketten kıl payı kurtuldu!
Zaporijya Nükleer Santrali'nin elektrik bağlantısı kesildi Zelenski'den ilk açıklama geldi: Dünya felaketten kıl payı kurtuldu! Ukrayna Devlet Nükleer Enerji Şirketi Energoatom, Zaporijya Nükleer Santrali'nin ulusal elektrik şebekesiyle bağlantısının tarihte ilk kez kesildiğini bildirdi. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski dünyanın bir radyasyon felaketinden kıl payı kurtulduğunu söyledi.
26.08.2022 Dünya
Ukrayna'da nükleer teyakkuz! 1000 Hiroşima gücünde felaket...
Ukrayna'da nükleer teyakkuz! 1000 Hiroşima gücünde felaket... Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı savaşın altıncı ayında çatışmalar ülkenin güneyindeki Zaporojya bölgesinde nükleer santralın etrafında yoğunlaştı. Reaktörlerin kazara isabet alarak büyük bir nükleer felaketi tetiklemesi endişesi yaşanıyor, reaktörlerden bir acilen devre dışı bırakıldı.
7.08.2022 Dünya
Akkuyu’da son reaktörün temeli atıldı! Bakan Dönmez duyurdu: Tünelin ucundaki ışık göründü
Akkuyu’da son reaktörün temeli atıldı! Bakan Dönmez duyurdu: Tünelin ucundaki ışık göründü Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 4’üncü ve son reaktörünün temeli Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı törenle atıldı. Dönmez, "Yarım asrı aşan nükleer enerji yolculuğunda artık tünelin ucundaki ışık görünmeye başlandı. Akkuyu sadece ekipman olarak değil iş gücü hacmiyle de dünyanın en büyük projelerinden biri olacak. Akkuyu 550 bin parçadan oluşacak" dedi.
21.07.2022 Ekonomi
Türkiye'nin ilki! Nükleer enerji için tarihi gün, yüzde 90...
Türkiye'nin ilki! Nükleer enerji için tarihi gün, yüzde 90... Türkiye için sevindiren gelişme. Türkiye'nin ilk nükleer santrali Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 4'üncü reaktörünün temeli yarın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in katılımıyla atılıyor. Türkiye'nin en büyük yatırımlarından olan Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) hakkında konuşan Bakan Dönmez, bu projenin enerji bağımsızlığına ciddi katkıda bulunacağını belirtirken aynı zamanda da alternatif enerji kaynağı olacağına da dikkat çekti. Santralin ilk etabının ise 2023'de tamamlanması bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...
20.07.2022 Ekonomi
Akkuyu NGS'nin 4'üncü ünitesine ait reaktör tabanının ham parçası yapıldı
Akkuyu NGS'nin 4'üncü ünitesine ait reaktör tabanının ham parçası yapıldı Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 4'üncü ünitesine ait reaktör tabanının ham parçası yapıldı.
5.07.2022 Ekonomi
Akkuyu NGS’nin 1. ünitesinde ana montaj işlemine başlandı
Akkuyu NGS’nin 1. ünitesinde ana montaj işlemine başlandı Mersin’de yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) birinci güç ünitesinde, 2022 yılının en önemli aşaması olan reaktör binasının ana sirkülasyon boru hattı (ASBH) kaynak çalışmalarına başlandı. ASBH, ünitenin ana ekipmanları olan reaktör, buhar jeneratörleri ve ana sirkülasyon pompalarını birbirine bağlayarak NGS’nin birinci çevrimini oluşturuyor.
21.03.2022 Ekonomi
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı
Ukrayna-Rusya savaşında nükleer savaş uyarısı! 'İntihar olur' deyip kritik detayı açıkladı Ukrayna’yı işgal eden Rusya’nın nükleer kartı masaya sürmesi ile tüm dünyayı dehşete düşürdü. Rus ordusunun Zaporijya Nükleer Santrali'ne yönelik saldırısı, nükleer yok oluş endişelerini tekrar diriltti. Çernobil faciasını akıllara getiren olayın ardından uzmanlardan nükleer savaş uyarısı art arda geldi.
6.03.2022 Gündem
Rusya'nın nükleer santrale saldırısında nasıl bir tehlike atlattık?
Rusya'nın nükleer santrale saldırısında nasıl bir tehlike atlattık? Rusya, Ukrayna saldırısının 9. gününde Zaporijya'daki nükleer santrali hedef aldı. Saldırıda nükleer reaktörlerin hasar almadığı açıklandı. Peki, nükleer santralin hasar alması durumunda ne olur? MEF Üniversitesi İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kibaroğlu, CNN TÜRK yayınında anlattı.
4.03.2022 Dünya
IAEA Genel Direktörü Grossi: Çernobil’e gitmek için iki tarafla görüştüm
IAEA Genel Direktörü Grossi: Çernobil’e gitmek için iki tarafla görüştüm Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı Genel Direktörü Grossi, bir nükleer santralin korunmasında ve güvenliğinin sağlanmasındaki en önemli ve birinci prensibin, santralin fiziksel bütünlüğünün korunması olduğunu belirterek dün akşam Zaporjiya Nükleer Santrali’nin bombalama olayından sonra santralin fiziksel bütünlüğünün tehlike altına girdiğini belirtti. Grossi, nükleer santrallerin güvenliğini sağlamak için müzakerede bulunmak üzere Çernobil’e seyahat edebileceğini belirtti.  
4.03.2022 Dünya
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme!  Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı
Rusya - Ukrayna savaşında sıcak gelişme! Dünyaya ilan ettiler: 3. Dünya Savaşı başladı Dünyanın korku ile takip ettiği Rusya-Ukrayna savaşı 9. gününde de tüm şiddetiyle sürüyor. Rusya ordusu ile Ukrayna ordusu Zaporoji nükleer santral için çatışmaya girince santralin bazı bölümlerinde yangın çıktı. Rusya'yı 'nükleer terörizm' ile suçlayan Zelenski, 'Rusya nükleer santral vuran ilk ülke olarak tarihe geçti' dedi. İngiltere, Rusya’nın Ukrayna'daki nükleer santrale saldırısı sonrasında BM Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. ABD'den "Çatışma bize gelirse biz hazırız" açıklaması gelirken, Ukrayna sınırına 5 kilometre mesafedeki Amerikan askerleri fotoğraflandı.
4.03.2022 Dünya
Akkuyu NGS'nin birinci güç ünitesinde ana ekipmanın montajı yapıldı
Akkuyu NGS'nin birinci güç ünitesinde ana ekipmanın montajı yapıldı Mersin'in Gülnar ilçesinde Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne ait (NGS) 1'inci Güç Ünitesinin reaktör binasında, reaktör tesisinin bazı ana ekipman bileşenlerinin kurulumu tamamlandı.
2.03.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Reaktör ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reaktör haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.