Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? Ramazan için basit ipuçları
Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? Ramazan için basit ipuçları 11 Ayın Sultanı Ramazan geldi. Ramazan'ın ilk günderi geride kalırken özellikle koronavirüs sürecinde ramazanı geçirmek bir kat daha önem taşıyor. Ramazanın ilk günlerinde vücudun oruca adapte olabilmesi için sofrada yer verdiğiniz gıdalara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Peki, Ramazanda nasıl beslenmeli? Sağlıklı ramazan sofraları nasıl olmalı? İşte Ramazan için basit ipuçları...
14.04.2021 Ramazan
İftar ve sahuru öğünlere bölün
İftar ve sahuru öğünlere bölün Beslenme Uzmanları Nilhan Esim ve Seniha Selen Acar, metabolizmayı yavaşlatmadan oruç ve beslenmeyi yönetebilmek için; neyi, ne zaman ve hangi ölçüde yemeniz gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan'da mor yiyerek zinde kalın
Ramazan'da mor yiyerek zinde kalın Uzman Diyetisyen İpek Ağaca Özger ‘daha çok çeşitte ve miktarda antioksidan almak için meyve ve sebzelerde renk çeşitliliğine dikkat edilmelidir’ diyor.
17.05.2018 Ramazan Sofrası
Ramazan'da sağlıklı beslenme önerileri
Ramazan'da sağlıklı beslenme önerileri Oruç tutarken sıcak ve susuzlukla baş etmek isteyen kişilerin yedikleri kadar yemedikleri de çok önemli. Diyetisyen Olcay Barış, Ramazan'da sağlıklı beslenme için 10 altın öneride bulundu.
17.05.2018 Arşiv