Pülümür

Pülümür

Son dakika pülümür haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pülümür ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pülümür haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pülümür

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pülümür gelişmeleri de dahil olmak üzere 712 pülümür haberi bulunmuştur. Tüm pülümür haberleri aşağıda listelenmiştir.
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir
Naci Görür'den flaş açıklama: Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Her depremde 80-90 bin insanı bir gecede toprağa veremeyiz. Bu bize yakışmıyor. Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi.
29.02.2024 Gündem
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı
Hakkari’deki deprem sonrası ilk açıklama! Bu kuşak çok sıkıştı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saat 07.36'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerine dikkat çekerek uyardı.
11.02.2024 Gündem
Tunceli ve Bingöl'de eğitime 'kar' engeli
Tunceli ve Bingöl'de eğitime 'kar' engeli Tunceli'nin 5 ilçesi ile Bingöl’ün 2 ilçesinde yoğun kar nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
16.01.2024 Gündem
Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
1.01.2024 Gündem
Tunceli’de kar yarım metreyi geçti; 303 köy yolu ulaşıma açıldı
Tunceli’de kar yarım metreyi geçti; 303 köy yolu ulaşıma açıldı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2 günlük yağışla kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken; Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde kapanan 303 köy yolu, ekiplerin 3 gün süren çalışmalarıyla ulaşıma açıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Tunceli’de kış kendini göstermeye başladı. Kar yağışıyla kapanan 303 köyümüzün yolunu, İl Özel İdare’ye bağlı 59 aracımız ve 100’ün üzerinde personelimizle mesai gözetmeksizin açtık. Tunceli karla mücadeleye hazır” dedi.
27.12.2023 Gündem
Tunceli’de kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı; 96 köy yolu kapalı
Tunceli’de kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştı; 96 köy yolu kapalı Tunceli'de iki gündür etkili olan sağanak yüksek kesimdeki ilçelerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar kalınlığının 35 santimetreye ulaştığı Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerindeki 96 köy yolu ulaşıma kapandı.
23.12.2023 Gündem
Deprem açıklaması Naci Görür'den geldi: Bursa'nın Gemlik ilçesi muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok!
Deprem açıklaması Naci Görür'den geldi: Bursa'nın Gemlik ilçesi muhakkak taşınmalı, kurtulma şansı yok! Peş peşe meydana gelen depremler vatandaşlar arasında tedirgiblik yarattı. Geçtiğimiz günlerde Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem İstanbul'da da hissedilmişti. Daha önce de büyük İstanbul depremiyle ilgili önemli uyarılarda bulunan Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir televizyon programında bu depremin İstanbul depreminin öncüsü olup olmayacağı konusunda açıklama yaptı. Tunceli ve Elazığ'daki deprem tehlikesine dikkat çeken Görür, Bursa'nın Gemlik ilçesi için "Muhakkak taşınmalı. Kurtulma şansı yok" dedi.
20.12.2023 Gündem
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı
Demirören Medya Lisesi, şehit edilen öğretmenleri unutmadı Demirören Medya ve Teknoloji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ‘vefa’ töreni düzenlendi. Öğretmenlere özverili çalışmaları için çeşitli hediyelerin takdim edildiği törende 2017 yılında Batman’da şehit edilen müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın ile yine aynı yıl Tunceli’de şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz unutulmadı. Aybüke Öğretmenin şehit edilmeden önce söylediği ve hafızalara kazınan ‘Magusa Limanı’ isimli türkünün yeniden icra edilmesi, duygusal anlar yaşattı. Öğretmenlere hediyeleri Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Demirören tarafından takdim edildi.
24.11.2023 Gündem
Yurda yılın ilk karı düştü
Yurda yılın ilk karı düştü Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 3335 rakımlı Hel Dağı'nın zirvesine kar yağdı.
1.10.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda zincirleme kaza; 4 yaralı
Kılıçdaroğlu'nun konvoyunda zincirleme kaza; 4 yaralı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erzincan programında, konvoyda zincirleme kaza meydana geldi. Kazada, 2'si basın mensubu, 4 kişi hafif yaralandı.
5.08.2023 Gündem
Arabanın motorundan çıkan 2 metrelik yılan hem şaşırttı hem de korkuttu
Arabanın motorundan çıkan 2 metrelik yılan hem şaşırttı hem de korkuttu Bolu'nun Mudurnu ilçesinde park halindeki otomobilin motor kısmına giren yaklaşık 2 metrelik yılan, itfaiye ekiplerinin uzun uğraşları neticesinde çıkarıldı. Aracının başına geldiğinde gördüğü manzara karşısında panik olan Elif Alemdar, "Arabanın önünde sallanıyordu, korktuk" dedi.
8.06.2023 Yaşam
Kayıp 3 kişi aranırken sudan başka araç çıktı
Kayıp 3 kişi aranırken sudan başka araç çıktı Tunceli'de Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp 3 kişi, 1073 kişilik ekip ile aranıyor. 7'nci günde de süren çalışmalar sırasında Pülümür Çayı'na düşen başka bir araç bulundu. Bulunan aracın, geçen ay kazada hayatını kaybeden Yusuf ile Öykü Yılmaz çiftine ait olduğu belirlendi.
27.04.2023 Yaşam
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfetti
Dünyada sadece Tunceli’de var! Türk bilim insanı keşfetti Dünyada sadece Tunceli'de var. Türk bilim insanı ilk kez keşfetti. Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Bölümünden Doç. Dr. Mehmet Yavuz Paksoy, yaptığı alan araştırmasında dünya üzerinde sadece Tunceli’de bulunan yeni bir türü keşfetti. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak?
TOKİ arsa listesi ve yerleri! TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? 'İlk Evim İlk İş Yerim' kampanyası kapsamında 1 milyon arsa ve 10 bin iş yeri için başvurular başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yapılacak arsaların hangi illerde olacağı belli oldu. Peki, TOKİ arsaları nerede olacak, arsalar hangi illerde ve ilçelerde yapılacak? İşte TOKİ arsa listesi…
11.10.2022 Ekonomi
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler
TOKİ'nin arsa ve iş yeri listesi belli oldu! İşte illere göre tahsis edilen yerler Toplu Konut İdaresi Başkanlığı kapsamında duyurulan 'İlk Evim Arsa' ve 'İlk İş Yerim' projesindeki yerlerin hangi illerde yapılacağı belli oldu.
10.10.2022 Ekonomi
Tunceli’de deprem oldu! AFAD duyurdu
Tunceli’de deprem oldu! AFAD duyurdu Merkez üssü Tunceli’nin Pülümür ilçesinde 3.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
29.09.2022 Gündem
Bakan Soylu: 2023 yılında Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak
Bakan Soylu: 2023 yılında Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bayburt’ta vatandaşların yoğun sevgi seliyle karşılandı. Vatandaşlara Valilik Binası önünde hitap eden Bakan Soylu, “2023 yılında Cumhuriyetin 100’üncü yılında bu ülkenin içerisinde bir tek terörist kalmayacak” dedi.
19.08.2022 Gündem
Tunceli’de köylüler dışında ormanlara giriş yasaklandı
Tunceli’de köylüler dışında ormanlara giriş yasaklandı Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent sınırları içerisindeki ormanlarda ateş yakılmasının yasak olduğu belirtilerek, 15 Haziran ile 31 Ekim tarihleri arasında Pülümür ve Munzur vadilerindeki ormanlık bölgelere, oralarda yaşayan köylüler dışında giriş çıkışın yasaklandığı duyuruldu.
21.06.2022 Gündem
Maltepe Belediyesi hangi parti? Maltepe Belediye başkanı hangi partiden? Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli?
Maltepe Belediyesi hangi parti? Maltepe Belediye başkanı hangi partiden? Ali Kılıç kimdir, kaç yaşında, nereli? Maltepe Belediyesi'nde görevli 10'u kamu çalışanı toplam 18 kişiye yönelik operasyon düzenlendiği duyuruldu. Söz konusu gelişmenin ardından Maltepe Belediye başkanı kimdir, Ali Kılıç hangi partiden? Maltepe Belediyesi hangi partiye ait? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
21.05.2022 Siyaset
Anneleri ölen yavru sincaplar, biberonla besleniyor
Anneleri ölen yavru sincaplar, biberonla besleniyor Tunceli’de araç çarpması sonucu ölen sincabın iki yavrusu Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Tunceli Şubesi’nde korumaya alındı. 'Munzur' ve 'Pülümür' isimleri verilen sincaplar, fındıkla ve biberonla süt verilerek besleniyor.
19.05.2022 Yaşam
Munzur Çayı, 10 yılın en yüksek debisine ulaştı, 'uzak durun' uyarısı geldi
Munzur Çayı, 10 yılın en yüksek debisine ulaştı, 'uzak durun' uyarısı geldi Tunceli'de sert geçen kışın ardından Munzur Çayı'nın debisi, ani kar erimeleriyle Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü verilerine göre son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Arama Kurtarma Uzmanı Mehmet Bidav da Munzur Çayı'nın hiç bu kadar şiddetli akmadığını belirterek, "Lütfen vatandaşlarımız sudan uzak dursun. Çünkü azgın su baş dönmesi yaratıyor. Fotoğraf çekeyim derken suya düşüp yaşamlarını yitirebilirler. Yine piknik yapan arkadaşların vadi tabanlarından uzak durması lazım. Çünkü ani bir sel baskınıyla karşı karşıya gelebilirler" dedi.
17.04.2022 Yaşam
Dünyada çok nadir görülen dağ keçisi türü 'şamua'lar, Tunceli’de görüntülendi
Dünyada çok nadir görülen dağ keçisi türü 'şamua'lar, Tunceli’de görüntülendi Dünyada görüntülenmesi en zor olan dağ keçileri familyasında yer alan ve Dünya Doğa Koruma Birliği'nin (IUCN) yayınladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi'nde olan şamua, sürü halinde Tunceli'de objektiflere takıldı. Şamuaları görüntülemeyi başaran Akın Gedik, "İlimizin her bölgesinde dağ keçileriyle karşılaşmak çok kolay fakat şamualar öyle değil. Görülmesi neredeyse imkansızdır. Yıllardır bölgede yaban hayatını ve doğal güzellikleri fotoğraflarım. Şamuaların sadece Munzur Dağları'nda ve Pülümür'ün Hel Yaylası'nda var olduğunu biliyorum" dedi.
6.03.2022 Gündem
Kar yağışı etkili oluyor! Okullar tatil edildi! İşte tatil kararı alınan iller...
Kar yağışı etkili oluyor! Okullar tatil edildi! İşte tatil kararı alınan iller... Uşak’ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışının ardından Vali Funda Kocabıyık resmi sosyal medya hesaplarından okulların tatil edildiğini açıkladı. Çankırı, Çanakkale, Tunceli ve Kütahya'da da okullar tatil edildi.
8.02.2022 Gündem
Tunceli-Erzincan yolu TIR geçişlerine kapatıldı
Tunceli-Erzincan yolu TIR geçişlerine kapatıldı Tunceli-Erzincan kara yolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle TIR geçişlerine kapatıldı.
26.01.2022 Gündem
Yarın okullar tatil edildi! İşte 20 Ocak'ta okulların tatil olduğu iller...
Yarın okullar tatil edildi! İşte 20 Ocak'ta okulların tatil olduğu iller... Kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın çok sayıda kentte okullar tatil edildi. Bazı illerde ise süre uzatıldı. İşte 20 Aralık için okulların tatil olduğu iller...
19.01.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pülümür ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pülümür haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.