Piyasalar

Piyasalar

Son dakika Piyasalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Piyasalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Piyasalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Piyasalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan piyasalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.015 piyasalar haberi bulunmuştur. Tüm piyasalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız
Bakan Şimşek: Enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atacağız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin açılışında bir konuşma yaptı. Şimşek enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atılacağını söyledi. Öte yandan Şimşek "Tasarruf konusunda çalışmalarımızı nihai bir noktaya getirdik, yakında bazı hususları paylaşacağız ve gereken adımları atacağız" açıklamasında bulundu.
26.04.2024 Ekonomi
Borsa ve altını uçuracak gelişme kapıda! Uzman isimden kritik uyarı yapıldı
Borsa ve altını uçuracak gelişme kapıda! Uzman isimden kritik uyarı yapıldı Borsa ve altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Hafta sonu İran’ın İsrail’e yönelik düzenlediği saldırılar piyasaları germişti ancak Ortadoğu’daki gerilimin son bulduğuna yönelik beklentilerin güçlenmesiyle piyasalar da haftaya pozitif seyirle başladı. Yaşanan gerilimin piyasalara etkisi sınırlı kaldı. Bu kapsamda borsadaki kâr satışları olağan. Ancak İsrail karşılık verir ve yeni bir saldırı başlarsa daha farklı yansımaları olacaktır.
16.04.2024 Ekonomi
İran, İsrail'i vurdu! Piyasalar alt üst oldu, ABD'den tehdit gibi açıklama
İran, İsrail'i vurdu! Piyasalar alt üst oldu, ABD'den tehdit gibi açıklama Ortadoğu'da son dakika gelişmeleri yaşanıyor. İran devlet televizyonu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail'deki hedeflere yönelik kapsamlı İHA operasyonunun başladığını duyurdu. İHA saldırıları sonrası İran medyası, İsrail'e ilk balistik füzelerin de fırlatıldığını açıkladı. IDF, İran'ın gece boyunca İsrail'e ateşlediği 300 kadar füzenin yüzde 99'u durdurulduğunu duyurdu. İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, İran'a 'ezici saldırı' çağrısında bulunurken, Gözler 15:00'daki savaş kabinesine çevrildi. Adı açıklanmayan yetkililer İsrail'in kararını bu toplantıdan sonra vereceğini duyurdu. Öte yandan bölgesel savaş riskinin artacağı beklentisi piyasaları hareketlendirdi.
14.04.2024 Dünya
10 Nisan borsa açık mı, Borsa İstanbul bayramda kapalı mı? Borsa ne zaman tatil?
10 Nisan borsa açık mı, Borsa İstanbul bayramda kapalı mı? Borsa ne zaman tatil? Ramazan Bayramı geldi çattı, Borsa açık mı kapalı mı diye merak edenler de arttı. 8-9-10-11-12 Nisan’da borsanın çalışma durumu sorgulanıyor. Borsa bayramda kapalı mı? 10 Nisan borsa açık mı?
6.04.2024 Yaşam
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
Dolardaki düşüş devam edecek mi? Yatırımcıyı neler bekliyor? Dikkat çeken analiz
Dolardaki düşüş devam edecek mi? Yatırımcıyı neler bekliyor? Dikkat çeken analiz Piyasalar güne nasıl başlıyor? Dolardaki düşüş devam edecek mi? Seçim öncesi dövizin yükseleceğine dair beklentiler vardı. Şimdiki tablo nasıl? TL'nin değer kazanması için neler yapılmalı? Detayları Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ata Özkaya aktardı.
4.04.2024 Ekonomi
S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye için büyüme tahminini yükseltme kararı aldı.
27.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz CNN Türk’te konuştu: Enflasyonda 2026'da tek haneye ulaşacağız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CNN Türk canlı yayınında soruları yanıtladı. Sosyal medyada ve çeşitli yerlerde spekülatif hava oluşturulmaya çalışıldığına dikkat çeken Yılmaz "Bu tür tartışmaların temeli yok. Yerel seçimde ulusal politikaların değişmesini beklemek hiçbir temeli yok" dedi. Öte yandan Yılmaz, temel hedeflerinin enflasyonla mücadele olduklarını vurgulayarak "2026'da tek haneye ulaşacağız. Bunun planını yaptık. Ne yaptığımızı biliyoruz. Hesabımızı kitabımızı biliyoruz" diye konuştu.
23.03.2024 Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak
Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını bugün açıklayacak. Faiz en son yüzde 45 olarak belirlenmişti.
21.03.2024 Ekonomi
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme!
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme! ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Peki karar sonrasında altın, dolara ilişkin beklentiler neler? Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek?
Fitch, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti! Karara piyasalar nasıl tepki verecek? Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye’nin kredi notunu artırdı. Ekonomik görünüm pozitife, kredi notu ise B’den B+ pozisyonuna yükseltildi. Not artırımı tahminlerin de üzerinde oldu. Peki karar piyasaları nasıl etkiler? Uzman isim canlı yayında değerlendirdi. İşte detaylar...
10.03.2024 Ekonomi
Piyasalar hareketli! Yatırımcı güvenli limanda demirliyor
Piyasalar hareketli! Yatırımcı güvenli limanda demirliyor Dalgalı seyir izleyen piyasalarda yatırımcılar daha seçici davranmaya başladı. Yaklaşan yerel seçimler, yüksek enflasyondan korunmak için uygun adreste bulunma isteği ve dış piyasalardaki gelişmeler karar vermeyi zorlaştıran etkenler. İleriye yönelik daha net projeksiyonlar yapılacak ortamlar oluşana kadar güvenli limanlarda demirlemek de seçenek olarak öne çıkabilir.
10.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Altın fiyatlarında Fed rüzgarı yaşanıyor! Yatırımcıya fırsat uyarısı yapıldı
Altın fiyatlarında Fed rüzgarı yaşanıyor! Yatırımcıya fırsat uyarısı yapıldı Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Altın fiyatları güçlenmeye devam ediyor. Gram altın tarihi yüksek seviyelerde işlem görürken piyasalar Perşembe günü Fed'in açıklayacağı faiz kararına odaklandı. Öte yandan altın fiyatları rekor tazeledi. Ons altın yaşadığı düşüşler sonrası 2000 dolar seviyesi üzerine tutunarak yükselişini güçlendirdi. Buradan esen rüzgarla altın gram fiyatı serbest piyasalarda 2128 lira seviyesini görerek yeni bir rekora imza attı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önümüzdeki haftayı işaret ederek flaş altın yorumlarında bulundu. İslam Memiş, 'Altın satış yiyebilir' ifadelerini kullanarak 2 farklı rakam verdi.
27.02.2024 Ekonomi
Büyük kazanç için yatırımcıya uyarı geldi! Dolar, altın ve borsa için flaş analiz
Büyük kazanç için yatırımcıya uyarı geldi! Dolar, altın ve borsa için flaş analiz Borsa, dolar ve altın ile ilgili yatırımcıya dikkat çeken uyarı geldi. Merkez Bankası yılın ikinci faiz kararını dün açıkladı. Banka faizi beklentiler dahilinde sabit tuttu, peki bu süreçte piyasalar nasıl etkilendi? Borsa, altın ve mevduatta yön ne olur?
23.02.2024 Ekonomi
Gram altında yeni rekor ilk kez telaffuz edildi! Altında yıl sonu için sürpriz rakam
Gram altında yeni rekor ilk kez telaffuz edildi! Altında yıl sonu için sürpriz rakam Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nden açıklanan enflasyon ve perakende satışlar verisinin piyasalar üzerindeki etkisi altın fiyatlarını dalgalandırdı. Bir süredir gerileyen altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Altın ve para piyasaları uzman Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Merkez Bankası'nın enflasyon raporu ve döviz piyasalarındaki beklentiler ışığında, yıl sonu dolar tahminleri ve altının geleceği ne olacak?" sorusuna cevap verdi.
22.02.2024 Ekonomi
Altın, borsa ve dolar yatırımı olanlar için kader günü! Piyasalar FED kararını bekliyor
Altın, borsa ve dolar yatırımı olanlar için kader günü! Piyasalar FED kararını bekliyor Altın, borsa ve dolar yatırımı olanlar için kader günü. Yeni hafta itibarıyla altın, dolar ve borsadaki hareketli seyir oldukça dikkat çekiyor. Öte yandan piyasalarda gözler bugün Fed faiz kararında olacak. Peki kritik gelişme öncesi piyasalarda tahminler neler? Borsadaki yükselişin nedeni ne?
21.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 18 istasyona sahip raylı sistemi İstanbul'a kazandıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. Toplantının ardından Erdoğan açıklamalarda bulundu.
12.02.2024 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak
Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'dan ilk açıklama: Önceliğimiz fiyat istikrarını sağlamak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, göreve gelmesinin ardından ilk açıklamasını yaptı.
4.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası’nın görev değişimi piyasaları nasıl etkiler? Dikkat çeken analiz
Merkez Bankası’nın görev değişimi piyasaları nasıl etkiler? Dikkat çeken analiz Piyasalar yeni haftayı Merkez Bankası’nın değişimi ile karşılayacak. Merkez Bankası Başkanlığı'na Dr. Fatih Karahan’ın getirilmesi ile para politikasına bir değişim olur mu, bu piyasalara nasıl yansır? Konuyla ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Murat Ferman canlı yayında değerlendirdi. İşte detaylar...
4.02.2024 Ekonomi
Bir Seçil Erzan vakası daha! Banka müdürünün oyunu böyle ortaya çıktı
Bir Seçil Erzan vakası daha! Banka müdürünün oyunu böyle ortaya çıktı İstanbul'da yüksek kar vaadiyle mağdurlardan para topladığı iddia edilen emekli banka müdürü Müjgan D.'nin (63) aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada şu ana kadar 7 kişiden 11 milyon lira para topladıkları öğrenildi. Müjgan D., oğlu, kızı ve eşinin de aralarında bulunduğu 6 kişi adliyeye sevk edildi. Mağdurlar arasında birçok iş adamının bulunduğu öğrenildi.
31.01.2024 Gündem
Altın, borsa ve dolar yatırımı olanlar için kader günü! Piyasalar FED kararına kilitlendi
Altın, borsa ve dolar yatırımı olanlar için kader günü! Piyasalar FED kararına kilitlendi Altın fiyatları için çarpıcı tahminler gelmeye devam ediyor. Son haftaları düşüşle tamamlayan altın fiyatlarında yön bu hafta itibarıyla değişti. Gram altın salı günü 2002 lira seviyesini gördü. Öte yandan Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor seviyelere doğru hareketini sürdürüyor. Endeks 8 bin 500 puan seviyesinin üzerine çıkarak önemli bir eşiği geçti. Borsa en son 3 Ekim tarihinde 8 bin 562 puan ile tarihi rekorunu kırmıştı. Peki borsadaki yükselişi nedenleri neler?
31.01.2024 Ekonomi
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı
Türkiye raporu için geri sayım! Piyasalar Moody's'e odaklandı Kredi derecelendirme kuruluşları, büyüyen ve sürekli ivme kazanan Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini açıklamaya başladı. S&P'nin not görünümünü yükseltmesiyle başlayan değerlendirmelerde sıra Moody's'e geldi. Moody's'in bugün saat 24:00'e kadar not ve not görünümüne ilişkin açıklama yapması bekleniyor.
12.01.2024 Ekonomi
Fed yöneticisinden sıkı faiz duruşu mesajı! İndirim gelecek mi?
Fed yöneticisinden sıkı faiz duruşu mesajı! İndirim gelecek mi? New York Fed Başkanı John Williams "Bir süre daha kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
11.01.2024 Gündem
Fed'den faiz mesajı: Bir süre daha sürdürmemiz gerekiyor
Fed'den faiz mesajı: Bir süre daha sürdürmemiz gerekiyor New York Fed Başkanı John Williams "Bir süre daha kısıtlayıcı politika duruşunu sürdürmemiz gerekeceğini tahmin ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.
11.01.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Piyasalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki piyasalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.