Peşmerge Güçleri

Peşmerge Güçleri

Son dakika Peşmerge güçleri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Peşmerge güçleri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Peşmerge güçleri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Peşmerge Güçleri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan peşmerge güçleri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.065 peşmerge güçleri haberi bulunmuştur. Tüm peşmerge güçleri haberleri aşağıda listelenmiştir.
Irak'ta askeri helikopter düştü, içinden PKK'lı teröristlerin ölüsü çıktı
Irak'ta askeri helikopter düştü, içinden PKK'lı teröristlerin ölüsü çıktı Kuzeydeki Duhok yakınlarında akşam saatlerinde bir dağın yamacına çakılan helikopterin hangi ülkeye ait olduğu henüz bilinmiyor. Yerel medya, Eurocopter AS350 tipi araçtaki yedi kişinin tümünün PKK'lı olduğunu yazdı.
16.03.2023 Dünya
Irak'ta Peşmerge ve PKK arasında çatışma çıktı
Irak'ta Peşmerge ve PKK arasında çatışma çıktı Irak'ın Duhok vilayetinde terör örgütü PKK ve Peşmerge güçleri arasında çatışma çıktığı, olayda 3 teröristin yaralandığı belirtildi.
13.12.2020 Dünya
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları Bağdat-Erbil anlaşmasında Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığının sonlandırılması öngörülen terör örgütü PKK, bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor. AA muhabirinin çektiği görüntülere göre PKK ve ona bağlı yerel milislerin konuşlandığı Sincar'da örgüte ait eğitim kampları, sözde halk meclisleri ve kontrol noktaları yer alıyor. PKK'nın Sincar'da herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket ettiği görülüyor.
13.10.2020 Gündem
Sınırda sıcak saatler! Metina Dağı'na konuşlandılar
Sınırda sıcak saatler! Metina Dağı'na konuşlandılar Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge Bakanlığı Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Cemal Eminki, Peşmerge güçlerine ait bir birliğin Türkiye sınırındaki Metina Dağı'na konuşlandığını duyurdu.
8.07.2020 Dünya
Korkutan uyarı: Yeniden başladılar
Korkutan uyarı: Yeniden başladılar Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, terör örgütü DEAŞ'ın Irak'ta birçok bölgede yeniden terör eylemlerine başladığını söyledi.
3.09.2019 Dünya
Kerkük’te asılan IKBY bayrakları ortalığı gerdi
Kerkük’te asılan IKBY bayrakları ortalığı gerdi Irak'ın Kerkük kentinde, Kürdistan Yurtseverler Birliğinin binalarına IKBY bayraklarının asılmasının ardından başlayan gerginlik devam ediyor.
9.01.2019 Dünya
ABD Irak'ta DEAŞ hedeflerini vurdu
ABD Irak'ta DEAŞ hedeflerini vurdu Irak'ta konuşlu ABD topçu birliğinin, Musul'un Mahmur ilçesindeki Karacak Dağı'nda yuvalanan terör örgütü DEAŞ hedeflerini vurduğu belirtildi.
21.12.2018 Dünya
ABD'den Kerkük petrolü açıklaması
ABD'den Kerkük petrolü açıklaması ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Irak'ın Kerkük kentindeki petrol ihracatının tekrar başlamasının olumlu bir gelişme olduğunu bildirdi.
17.11.2018 Dünya
Trump'ın adamından önemli açıklama: Türkiye üzerinden...
Trump'ın adamından önemli açıklama: Türkiye üzerinden... ABD Başkanı Donald Trump'ın DEAŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak'ın Kerkük kentindeki ham petrolün Türkiye üzerinden tekrar ihraç edilmesini önemli bir gelişme olarak değerlendirdi.
16.11.2018 Dünya
Estetikli katil
Estetikli katil Peşmerge güçleri Interpol’ün iki yıldır aradığı Sefin Pisso’yu Duhok’ta yakaladı. Estetikli Pisso, kuzeni Şilan’ı evlenme teklifini reddedince öldürmüştü.
14.10.2018 Dünya
Kendisiyle evlenmeyen kuzenini öldüren zanlı yakalandı
Kendisiyle evlenmeyen kuzenini öldüren zanlı yakalandı Kendisiyle evlenmek istemeyen kuzeni 21 yaşındaki Şilan Pisso'yu öldüren 24 yaşındaki Sefin Numan Pisso 2 yıl sonra Irak'ta yakalandı. Pisso'nun tanınmamak için estetik ameliyatlar yaptırdığı ortaya çıktı.
14.10.2018 Yaşam
Kerkük-Erbil karayolu açılıyor
Kerkük-Erbil karayolu açılıyor Kerkük Valisi Rakan Said, Irak'ta Erbil ile Bağdat arasında çıkan askeri gerginlikten dolayı Ekim 2017'den bu yana kapalı olan Kerkük-Erbil karayolunun açılmasına ilişkin anlaşma sağlandığını bildirdi.
12.08.2018 Dünya
Türkiye'nin dibinde petrol fışkırıyor
Türkiye'nin dibinde petrol fışkırıyor Şırnak'ın Silopi ilçesinin tam karşısında, sınıra sadece birkaç kilometre mesafede yer alan Peşhabur bölgesindeki petrol sahasında açılan 5 kuyudan adeta petrol fışkırıyor. Günde 35 bin varil petrolün çıkarıldığı saha şimdiden bölgenin en büyük ikinci sahası olurken önümüzdeki günlerde iki kuyudan daha petrol çıkarma işlemenin başlanacağı belirtiliyor.
30.07.2018 Ekonomi
PKK'nın Sincar'da yeniden konuşlandığı iddiası
PKK'nın Sincar'da yeniden konuşlandığı iddiası Irak'taki Musul vilayetinin Sincar Kaymakamı Mehma Halil, ordu güçlerinin ilçenin güneyi ile birlikte Irak-Suriye sınırından çekildiğini, yerine Haşdi Şabi ve PKK'lı unsurların konuşlandığını söyledi
10.07.2018 Dünya
ABD ve IKBY anlaştı! Kerkük'ün de  içerisinde olduğu...
ABD ve IKBY anlaştı! Kerkük'ün de içerisinde olduğu... Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ve terör örgütü DEAŞ karşıtı ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, Kerkük'ün de içerisinde olduğu tartışmalı bölgelerdeki güvenlik ve askeri planın tekrar gözden geçirilmesinde anlaşmaya vardıkları belirtildi.
2.07.2018 Dünya
Kanada, Peşmerge'ye verdiği desteği kesti!
Kanada, Peşmerge'ye verdiği desteği kesti! Kanada, Haziran 2014’te terör örgütü DEAŞ’ın Irak’ın büyük bölümünü işgal etmesinin ardından Kürt Peşmerge güçlerine verdiği askeri desteği durdurdu.
9.06.2018 Dünya
ABD’li askerler  Şengal  Dağı’nda
ABD’li askerler Şengal Dağı’nda PKK’nın Irak’ta ikinci Kandil yapmak istediği Şengal bölgesine ABD’li bir askeri birliğin konuşlandığı açıklandı
2.06.2018 Dünya
PYD'nin muhalif Kürt siyasilere tahammülü yok
PYD'nin muhalif Kürt siyasilere tahammülü yok PYD/PKK terör örgütü, elindeki silah gücü sayesinde bölge halkı ile muhalif Kürt grupları baskı altında tutuyor ve kendilerini Kürtlerin tek temsilcisi olarak ilan ediyor.
24.03.2018 Gündem
Musul'da, PKK'ya 10 gün süre tanındı
Musul'da, PKK'ya 10 gün süre tanındı Musul İl Meclisi, Sincar ilçesinde konuşlanan terör örgütü PKK'ya bölgeden çekilmesi için 10 gün süre tanıdı.
11.03.2018 Gündem
Bomba iddia! Hazırlık yapılıyor
Bomba iddia! Hazırlık yapılıyor Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Irak merkezi hükümetine bağlı ortak güçlerin Peşmerge'nin elinde tuttuğu bölgelere saldırmak için hazırlık yaptığını iddia etti.
18.12.2017 Dünya
IKBY: Irak hükümeti saldıracak
IKBY: Irak hükümeti saldıracak Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Irak merkezi hükümetine bağlı ortak güçlerin Peşmerge'nin elinde tuttuğu bölgelere saldırmak için hazırlık yaptığını iddia etti.
18.12.2017 Dünya
Son dakika... Barzani'den çağrı!
Son dakika... Barzani'den çağrı! Kuzey Irak Başbakanı Barzani, Bağdat ile sorunları diplomatik yollarla çözmeye bağlı kalacağını bildirdi. Barzani, Almanya'ya daha büyük bir arabulucuk rolü oynaması için çağrıda bulundu.
18.12.2017 Dünya
Almanya'dan Peşmerge açıklaması! Süre uzatıldı
Almanya'dan Peşmerge açıklaması! Süre uzatıldı Federal Alman Parlamentosu, Peşmerge Güçleri’ne askeri eğitim süresini uzattı.
12.12.2017 Dünya
Tezkere alacağı gün şehit oldu!
Tezkere alacağı gün şehit oldu! Kuzey Irak’taki PKK saldırısında şehit olan topçu er Suat Surki’nin o gün tezkere alacağı ortaya çıktı
29.09.2021 Gündem
Kerkük’ten Kürt izi siliniyor
Kerkük’ten Kürt izi siliniyor Kerkük’ün Irak ordusu tarafından Peşmerge’nin elinden alınmasının ardından kentte her geçen gün, Kürt yönetimine ait işaretler siliniyor.
5.11.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Peşmerge Güçleri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki peşmerge güçleri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.