İdrar kaçırmada pelvik tabanı çalıştıran yeni nesil tedavi!
İdrar kaçırmada pelvik tabanı çalıştıran yeni nesil tedavi! Erkeklere kıyasla kadınlarda daha sık görülen idrar kaçırma probleminde yeni nesil tedavi yöntemleri uygulanıyor. Erol Gürsoy, “Günümüzde Fonksiyonel Manyetik Stimülasyon teknolojisiyle kasların güçlendirilmesine yönelik geliştirilmiş Tesla Former, cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan, ağrısız bir şekilde bu sorunun önüne geçilmesine yardımcı oluyor” dedi.
29.07.2021 Sağlık
Pelvik taban fonksiyon bozukluklarının tedavileri
Pelvik taban fonksiyon bozukluklarının tedavileri Pelvik taban fonksiyon bozukluklarının tedavisinde cerrahi olmayan yöntemler tercih edildiğinde hastaya en uygun yöntemin belirlenmesinin önemine dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Deniz Evcik, ‘Biofeedback cihazlarının’ hastaya görsel, işitsel uyarılar vererek, kaslarının doğru kasıp kasmadığını daha iyi anlatan, gösteren ve öğreten özel cihazlar olduğunu ifade etti. Evcik, “Bu cihazlar ‘intravajinal’ dediğimiz vajen içerisine uygulanabildiği gibi hastanın hiç soyunmasına gerek kalmadan oturduğu yerden bilgisayar ekranı ile ‘bu hareketi ne kadar doğru yapıp, yapamadığını’ ölçebildiğimiz cihazlarla da yapılabilmektedir” dedi.
26.06.2021 Sağlık
Hapşırırken artık altınıza kaçırmayacaksınız
Hapşırırken artık altınıza kaçırmayacaksınız Çocuğundan yaşlısına, kadınından erkeğine herkesin korkulu rüyası olan idrar kaçırma rahatsızlığından pelvik taban tedavisiyle kurtulmanın mümkün olduğunu ifade eden uzman fizyoterapist Nuriye Büyüktaş, kadınlarda sık karşılaşılan hapşırırken idrar kaçırmanın da bu tedaviyle son bulduğunu söyledi.
22.11.2019 Sağlık
Her 4 kadından birinin sorunu!
Her 4 kadından birinin sorunu! Pelvik taban fonksiyon bozukluğu oldukça sık görülen önemli bir sorun. Klinik çalışmalara göre bu tablo neredeyse 4 kadından birinde ortaya çıkıyor.
29.06.2017 Sağlık