Kazı ekibi Patara'da iki heykel daha buldu
Kazı ekibi Patara'da iki heykel daha buldu Antalya'nın Kaş ilçesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 Yılı'nın teması olarak belirlenen dünyaca ünlü Patara Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarında, yüzlerce yıl öncesine ait iki heykel daha ortaya çıkartıldı. Yeni bulunan heykelllerden birinin parçası üstünde Eros'un mini ayak parmakları olduğu açıklandı.
26.05.2020 Gündem
Patarada bulunan 1900 yıllık kadın heykeli heyecan yarattı
Patarada bulunan 1900 yıllık kadın heykeli heyecan yarattı Antalya'nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Patara Antik Kenti'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2020 yılının 'Patara Yılı' ilan edilmesinin ardından çalışmalar aralıksız sürdürülürken, bulunan 1900 yıllık kadın heykeli heyecan yarattı. Antik kentin tiyatro sahne binası kazılarında bulunan 1,57 metre boyundaki başı olmayan Roma dönemine ait heykelle birlikte kazılarda ortaya çıkarılan heykel sayısının 10u geçtiğini belirten Prof. Dr. Havva İşkan Işık, antik Likyadan günümüze kalan heykel sayısının çok az olması nedeniyle, bulunan her heykel kalıntısının Likya arkeolojisi için çok kıymetli olduğunu söyledi.
23.05.2020 Gündem
Patara nedir? Patara Antik kent (plajı) nerede? (Erdoğan 2020 yılını Patara Yılı ilan etti)
Patara nedir? Patara Antik kent (plajı) nerede? (Erdoğan 2020 yılını Patara Yılı ilan etti) Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 2020 Patara Yılı ilan edildi. Noel Baba olarak da bilinen Aziz Nikolaos'un doğum yeri, Likya'nın başkenti ve Osmanlı döneminde de ilk telsiz telgrafın kullanıldığı ve dünyanın ilk meclis binasına ev sahihliği yapan Patara'nın 2020 Turizm Yılı teması olarak ilan edilmesi, Antalya'da da büyük sevinç yarattı. Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı bu açıklamanın ardından ‘’Patara nedir, Patara Antik Kenti nerede ve nasıl gidilir?’’ sorularında da artış oldu. İşte Patara hakkında merak edilenler...
12.02.2020 Gündem