Pastırma

Pastırma

Son dakika pastırma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan pastırma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını pastırma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pastırma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pastırma gelişmeleri de dahil olmak üzere 387 pastırma haberi bulunmuştur. Tüm pastırma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı
Ramazan'da merdiven altı ürünlere karşı uyarı Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, “Vatandaşımız elbette cebini ve bütçesini düşünmek zorunda. Ancak sırf ucuz diye alınan ürünlerin sağlığımızı etkilemesine müsaade etmeyelim“ dedi.
23.03.2024 Gündem
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir
Bakan Yumaklı'dan flaş açıklama: Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zaman zaman 'bakanlık yapay ete izin verdi' gibi bazı haberler, paylaşımlar yapıldığını belirterek, "Yapay et bakanlığımızın hiçbir zaman gündeminde olmamıştır, olmayacaktır. Yapay et üretimine izin verilmesi söz konusu değildir" dedi.
10.01.2024 Ekonomi
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Pastırma için Kayseri-Kastamonu didişirken Sivas coğrafi işaret tescili ile savaşa son noktayı koydu
Pastırma için Kayseri-Kastamonu didişirken Sivas coğrafi işaret tescili ile savaşa son noktayı koydu Sivas, coğrafi işaret tescili ile pastırma savaşına son noktayı koydu. Bazı iller arasında pastırmanın kendi bölgelerinde daha iyi yapıldığı tartışmaları yaşanırken, Sivas pastırma için 2022 yılında coğrafi işaret tescili aldı.
26.10.2023 Yaşam
Cicirya pidesi tarifi ve malzemeleri| Gökçeada cicirya pidesi nasıl yapılır? Hamuru ve iç harcı için malzemeler...
Cicirya pidesi tarifi ve malzemeleri| Gökçeada cicirya pidesi nasıl yapılır? Hamuru ve iç harcı için malzemeler... "Cicirya pidesi" olarak bilinen pide, ince ve çıtır hamurla yapılır. Cicirya pidesinin iç harcı ve sunumu farklı yerlerde değişebilir. Örneğin, İzmir'de "cicirya pidesi," ince hamurlu bir pide türüdür ve iç harcı genellikle sucuk, pastırma, kaşar peyniri, yeşillikler ve baharatlardan oluşur. Pide, fırında kızartılarak servis edilir ve sıcak olarak yenir. Peki, Gökçeada cicirya pidesi nasıl yapılır? Hamuru ve iç harcı için malzemeler ve Cicirya pidesi tarifi…
11.10.2023 Gündem
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi
Uzmanlardan ‘mutlaka su tüketin’ tavsiyesi Manisa Merkezefendi Devlet Hastanesinde görevli Dahiliye Uzmanı Dr. Burcu Almacan İnce, çay, kahve veya limonata gibi içeceklerin hiçbirinin suyun yerini tutmadığını belirterek, iftarla başlayıp sahur bitimine kadar geçen sürede en az 2,5 litre su tüketilmesini önerdi.
31.03.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Rami Kütüphanesi açıldı, 24 saat hizmet verecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Rami Kütüphanesi açıldı, 24 saat hizmet verecek Türkiye’nin en büyük kütüphanesi İstanbul Rami Kışlası hizmete açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, günün 24 saati gençler başta olmak üzere kitapseverlere hizmet verecek olan kütüphanede yapılan yemek ve içecek ikramlarına öğrencilerden ücret alınmayacağını açıkladı.
13.01.2023 Gündem
Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Meteoroloji ve uzman isim gün gün duyurdu, sıcaklık 7 dereceye düşecek
Kar yağışı ile ilgili son dakika açıklaması! Meteoroloji ve uzman isim gün gün duyurdu, sıcaklık 7 dereceye düşecek Meteoroloji'den son dakika açıklaması! Kuvvetli sağanak başlıyor. Kasım ayına yaklaşılırken, havalar da değişkenlik gösteriyor. Bir gün yağmur yağarken, diğer gün güneş açıyor. Vatandaşlar da hava durumuna ilişkin tahminleri yakından takip ediyor. Kar yağışı ve önümüzdeki günlerde bizi nasıl bir havanın beklediğine ilişkin de Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni tahminlerde bulundu. Yarın MGM'nin haritasına göre bazı illerde sıcaklıkların 7 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. Peki hangi illerde yağış var? Kar yağacak mı? Hafta sonu hava nasıl olacak? İşte son yapılan açıklamalar ve hava durumu tahminleri...
20.10.2022 Gündem
2022 Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda başlayacak, kaç gün sürecek?
2022 Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda başlayacak, kaç gün sürecek? Havaların aniden soğumasıyla birlikte ülke geneli soğuk havanın etkisi altına girdi. Yağmurlu günlerin başlamasıyla soğuk hava etkisini iyice gösterirken halk takviminde yer alan pastırma yazı olarak ifade edilen pastırma sıcaklarının ne zaman başlayacağı ise pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 2022 Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma yazı hangi ayda başlayacak, kaç gün sürecek? İşte detaylar…
16.10.2022 Gündem
Pastırma sıcakları ne zaman başlar, hangi ayda, kaç derece olur? Pastırma yazı 2022
Pastırma sıcakları ne zaman başlar, hangi ayda, kaç derece olur? Pastırma yazı 2022 Ekim ayının ilk haftası geride kalırken pastırma sıcaklıklarıyla ilgili aramalar da arttı. Kış gelmeden sıcak havanın tadını çıkarmak isteyenler, kış mevsimi öncesi tatil planı yapacaklar pastırma yazının ne zaman, hangi ayda geleceğini araştırıyor. Peki, pastırma sıcaklıkları ne zaman başlar, hangi ayda, kaç derece olur?
12.10.2022 Gündem
Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma sıcakları başladı mı? Pastırma sıcakları hangi ayda olur?
Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma sıcakları başladı mı? Pastırma sıcakları hangi ayda olur? Eylül ayı ile birlikte yurt genelinde hava sıcaklıkları düştü. Kışlıklar dolaplardan çıkarken sonbaharın ilk haftalarını yaşadığımız bugünlerde hava sıcaklıkları bir düşüyor, bir yükseliyor. Pek çok kişi yaza veda etmenin hüznünü yaşarken sonbaharda görülen ve halk takviminde pastırma yazı olarak adlandırılan sıcaklıkların ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki, Pastırma sıcakları ne zaman? Pastırma sıcakları başladı mı? Pastırma sıcakları hangi ayda olur? İşte detaylar…
21.09.2022 Gündem
Sucuk ve pastırmaya zam yapılacak mı? Açıklama geldi, Ramazan ayında...
Sucuk ve pastırmaya zam yapılacak mı? Açıklama geldi, Ramazan ayında... Sucuk ve pastırma fiyatlarına ilişkin yeni bir açıklama geldi. Pastırma, sucuk ve kırmızı et fiyatları hakkında değerlendirmede bulunan Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, "Ramazan ayında pastırma ve sucuk fiyatlarında artış olmayacak. 1 kilogram sucuk 150 TL, 1 kilogram pastırma 300 TL. Bunun dışında fiyat uygulaması olursa lütfen bize bildirin." dedi.
30.03.2022 Ekonomi
Kırmızı ete ve beyaz ete zam! Yüzde 48..
Kırmızı ete ve beyaz ete zam! Yüzde 48.. “Et fiyatlarına zam var mı?” ve “Et fiyatları ne kadar oldu?” soruları vatandaşlar tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Kırmızı et fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et satış fiyatlarına yüzde 47-48, beyaz et satış fiyatlarına ise ortalama yüzde 14-15 oranında zam yaptı
22.03.2022 Ekonomi
Et fiyatlarına zam var mı, et fiyatları ne kadar oldu? 2022 et zammı sonrası et balık kurumu et fiyatları listesi!
Et fiyatlarına zam var mı, et fiyatları ne kadar oldu? 2022 et zammı sonrası et balık kurumu et fiyatları listesi! “Et fiyatlarına zam var mı?” ve “Et fiyatları ne kadar oldu?” sorularına Et ve Süt Kurumu mağaza satış fiyatlarında zam yaptığını duyurmasının ardından yanıt aranıyor. Et ve Süt Kurumu (ESK) kırmızı et satış fiyatlarına yüzde 47-48, beyaz et satış fiyatlarına ise ortalama yüzde 14.15 oranında zam yaptı. İşte 2022 et zammı sonrası et balık kurumu et fiyatları listesi!
22.03.2022 Ekonomi
Kolon kanserinde 10 risk faktörüne dikkat!
Kolon kanserinde 10 risk faktörüne dikkat! Dünyada her yıl 2 milyon, ülkemizde de yaklaşık 20 bin kişi kolon kanseri tanısı alıyor. En sık görülen kanserler arasında yer alan kolon kanseri, hatalı beslenme alışkanlıklarının ve obezitenin giderek yaygınlaşmasıyla birlikte 50 yaş altındaki kişilerde giderek artıyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğuz Önder kolon kanseri riskini artıran 10 etkeni anlattı.
1.03.2022 Sağlık
Kayseri'nin neyi meşhur? Kayseri'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri…
Kayseri'nin neyi meşhur? Kayseri'nin en meşhur yiyecekleri ve yerleri… Ülkemizde yaşayan insanlara baktığımız zaman herkesin farklı bir yöreden olduğu görülmektedir. Bu yörelerin kendilerine has yiyecekleri ve yerleri bulunmaktadır. Hangi bölge olursa olsun ilgi çeken bir şehir bulmak oldukça kolaydır. Kayseri ilinin de oldukça meşhur olduğu herkesçe bilinmektedir. 
8.02.2022 Yaşam
Sosyal medyada tehlikeli kaşar tarifi! Uzmanlardan uyarılar geldi
Sosyal medyada tehlikeli kaşar tarifi! Uzmanlardan uyarılar geldi Son zamanlarda sosyal medyada, '1 litre sütten 1,5 kilogram kaşar peyniri' yapıldığı iddia edilen tariflerin yer aldığı videolar, hemen hemen herkesin karşısına çıkıyor! Akıllarda ise tek bir soru var: Ortaya çıkan ürün gerçekten bir peynir mi? Uzmanlar, "Mümkün değil" diyerek çok ciddi uyarılarda bulundu.
27.01.2022 Yaşam
Pastırma sıcakları ne demek, neden pastırma sıcakları denir? Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?
Pastırma sıcakları ne demek, neden pastırma sıcakları denir? Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor? Meteoroloji'den yapılan son hava durumu tahminlerine göre, hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üstünde seyredecek. Türkiye'nin tamamı güneşli veya parçalı bulutlu bir gün geçirecek. Peki, Pastırma sıcakları ne demek, neden pastırma sıcakları denir? Pastırma sıcakları ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?
5.11.2021 Gündem
Pastırma sıcakları geliyor! Tarih belli oldu, o gün...
Pastırma sıcakları geliyor! Tarih belli oldu, o gün... Yurt genelinde havalar mevsim normallerinde seyrediyor. Ancak herkes 'Pastırma sıcakları ne zaman gelecek?' diye merak ediyor. Hava sıcaklıklarının yükseleceği tarih belli oldu. Pastırma yazı bu hafta başlıyor.
2.11.2021 Gündem
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat!
Hamilelikte bu besinlerin tüketimine dikkat! Bebeğin oluşması ve gelişmesi için gebelerin düzenli, yeterli ve dengeli bir şekilde beslenmeleri gerekiyor. Gebelik sürecinde sıvı ihtiyacının da arttığını belirten uzmanlar, bu sebeple su, ayran, meyve suyu gibi sıvı içecekler tüketilmesi gerektiğini vurguluyor. Uzmanlar; gebelikte tüketilen yeşil yapraklı sebzelerin, portakal suyu, fındık ve fasulye gibi folik asitten zengin besinlerin tüketilmesinin artan gereksinimi karşılamaya yetmediğini ifade ederek ilk 3 ayda folik asit ve 12’nci haftadan itibaren ise D vitamini desteğine başlanmasını öneriyor. Uzmanlar ayrıca pastorize edilmemiş süt ve süt ürünleri, çiğ ya da az pişmiş yumurta ve işlenmiş et ürünleri gibi besinlerin gebelik süresince tüketilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.
27.10.2021 Sağlık
Kar geliyor! Çok kuvvetli olacak, canlı yayında duyurdu, 10 derece birden düşüyor...
Kar geliyor! Çok kuvvetli olacak, canlı yayında duyurdu, 10 derece birden düşüyor... Son dakika kar yağışı açıklaması! Çok kuvvetli olacak. Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Hava tamamen değişiyor. Canlı yayında duyuruldu. Pazartesi ve salı gün kar yağışı bekleniyor. Kar yağışının etkili olacağı bölgeler ise Karadeniz ile İç ve Doğu Anadolu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önümüzdeki günlerde Türkiye'nin nasıl bir havanın etkisinde olacağını değerlendirdi.
23.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pastırma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pastırma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.