Dürtü kontrolünü olmayan çocuk çevresi tarafından etiketleniyor!
Dürtü kontrolünü olmayan çocuk çevresi tarafından etiketleniyor! Kendileri veya başkaları için zararlı olan bazı eylemleri gerçekleştirme arzularına ya da dürtülerine karşı koymayı başaramayan çocuklarda dürtü kontrolü problemi görülüyor. Dürtü kontrolü problemine dikkat eksikliği ve hiperaktivite gibi birçok rahatsızlığın eşlik edebildiğini belirten uzmanlar, bu sorunu yaşayan çocukların çoğunlukla arkadaşlarının istemedikleri veya kızdıkları davranışları yaptıkları için etiketlendiklerine ve dışlandıklarına dikkat çekiyor. Çocuklarda dürtü kontrolünü sağlama sürecinde ebeveynlere net ve sınırlandırıcı olmalarını öneren uzmanlar, şiddet uygulayan çocuğa kesinlikle ceza veya şiddet uygulanmaması gerektiğini vurguluyor.
21.07.2021 Sağlık
Çocukların kelimeleri oyuncakları: 2-12 yaş arası...
Çocukların kelimeleri oyuncakları: 2-12 yaş arası... Klinik Psikolog Nilay Gürtaş, 2-12 yaş arası çocuklarda uygulanan ve problem çözme becerisini geliştiren, empati kurmayı ve dürtüleri kontrol etmeyi öğreten ‘oyun terapisi’ ile mümkün olduğunu söyledi.
26.09.2020 Sağlık
Çocuklar oyun terapisiyle normalleşecek!
Çocuklar oyun terapisiyle normalleşecek! Corona virüs hem duygusal hem de fiziksel olarak her yaş grubunu olumsuz etkiledi. Tüm dünyayı etkisi altına alan virüs nedeniyle aylarca evlerde kapalı kaldık. Tüm olanlar ile ilgili bir yetişkin olarak anlamak ve kavramak bu kadar zorken, çocuklar için bu durum daha da zor olabilir. Uzmanlara göre corona virüs çocukların psikolojisinde yıkıcı etkiler bırakmış olabilir. Peki, Corona virüsün çocuklar üzerinde bıraktığı travma nasıl tamir edilecek? Oyun terapisi nedir, nasıl uygulanır? Oyun terapisinin faydaları nelerdir? Özel Eğitim Öğretmeni, Terapist ve Psikoterapist Mine Ağır, çocuklarda oyun terapisi ve faydalarını anlattı
29.06.2020 Sağlık