Otomotiv Sektörü

Otomotiv Sektörü

Son dakika Otomotiv sektörü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Otomotiv sektörü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Otomotiv sektörü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Otomotiv Sektörü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan otomotiv sektörü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.292 otomotiv sektörü haberi bulunmuştur. Tüm otomotiv sektörü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartıyla ikinci el araç alınabilecek! Yeni dönem başlıyor
Kredi kartıyla ikinci el araç alınabilecek! Yeni dönem başlıyor Taşıt kredilerinin sınırlı ve faiz oranlarının yüksek olması sebebiyle ikinci el araç satın almak isteyen vatandaşlar kredi kartına başvurdu.
1.04.2024 Ekonomi
Araba fiyatlarına dibi gördürecek gelişme! Sıfır ve ikinci el araçta alım fırsatı
Araba fiyatlarına dibi gördürecek gelişme! Sıfır ve ikinci el araçta alım fırsatı Araba fiyatları düşürecek alan dikkat çeken gelişme açıklandı. Şubat ayında 105 bin 990 adetle rekor satış serisini sürdüren otomotiv sektörü, üretim ve ihracatta da önemli adetlere ulaşarak ilk çeyrek için pozitif sinyaller verdi. Öte yandan sıfır ve ikinci fiyatlarındaki büyük düşüş sonrası vatandaşlara yeni fırsat uyarısı yapıldı. İşte araba almak isteyen milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
11.03.2024 Ekonomi
Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması...
Türk sporuna büyük destek! 25 federasyonla sponsorluk anlaşması... Türkiye’nin lider filo kiralama şirketlerinden Intercity, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı 25 ayrı federasyon ile araç sponsorluğu anlaşmasına imza attı.
13.02.2024 Şampiy10
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık
Ticaret Bakanı Bolat: İhracatımızı 256 milyar dolara yükselterek rekor kırdık Ticaret Bakanı Prof.Dr. Ömer Bolat, "2022 yılında yüzde 11.4 , 2023 yılında yüzde 5 buçuk, inşallah bu yıl da ilk 9 ayda yüzde 4.7 büyümeyi başarmış bir ülke olarak milli gelirimizi yılın ilk 9 ayı sonunda 1 trilyon 75 milyar dolara çıkarmayı ve kişi başı milli gelirimizi de 12 bin 500 dolara çıkarmayı başardık. İhracatımız 2023 yılında dünya ihracatında ve ithalatındaki gerilemeye rağmen Türkiye olarak yüzde 0, 64’lük bir artışla 256 milyar dolara ulaştırdık. Bu da cumhuriyet tarihinin rekoru olarak kayda geçti" dedi.
7.02.2024 Ekonomi
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisi 2023 yılında bir önceki seneye kıyasla yüzde 13 artışla 35 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekoruna ulaştı.
4.01.2024 Gündem
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi
Türkiye’nin ilk tescilli kenevir tohumu ‘Narlı’ hasat edildi Tekstil, kozmetik, ilaç, inşaat ve otomotiv sektörü gibi birçok alanda kullanılacak olan ve Türkiye’nin ilk tescilli endüstriyel kenevir tohumu ‘Narlı’nın hasadı Amasya’da yapıldı. 
18.11.2023 Ekonomi
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu
Otomotiv ihracatı ekimde yüzde 17 artışla 3,1 milyar dolar oldu Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv sektörü ihracatı ekimde yüzde 16,6 artış ile 3 milyar 87 milyon dolar oldu. Ülke ihracatında birinci sırada yer alan endüstrinin payı ise yüzde 13,5 oldu. OİB yetkilisi, “Bugüne kadar ki en yüksek ekim ayı ihracatını gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm ihracatçıları kutluyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyet tarihimizin rekoruna ve çifte mutluluğa doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
8.11.2023 Finans
Araba alım satımında  yeni dönem! Spekülatif fiyat oluşumları ve  stokçuluk engellenecek
Araba alım satımında yeni dönem! Spekülatif fiyat oluşumları ve stokçuluk engellenecek Ticaret Bakanı Ömer Bolat, oldukça dinamik olan otomotiv piyasasındaki gelişmelerin aralıksız takip edildiğini söyledi. Bolat, "Hayata geçirdiğimiz tedbirlerin ve yaptığımız yoğun denetimlerin piyasanın işleyişi noktasında müspet etki yarattığını ve otomotiv piyasasında bir dengelenme süreci yaşandığını gözlemliyoruz. Önümüzdeki günlerde otomotiv piyasasındaki normalleşmenin artarak devam edeceğini öngörmekle birlikte, otomotiv sektörü temsilcilerinin görüşleri de dikkate alınarak, ihtiyaç duyulması halinde, ilave tedbirleri ivedilikle uygulamaya almaktan çekinmeyeceğiz" dedi.
5.11.2023 Ekonomi
Erdoğan'dan konut ve kira açıklaması: Piyasanın dengesini bozanlara ağır yaptırımlar getiriyoruz
Erdoğan'dan konut ve kira açıklaması: Piyasanın dengesini bozanlara ağır yaptırımlar getiriyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konut ve kira sektöründe piyasanın dengesini bozan, fahiş fiyat artışlarına yol açan kişi ve kurumlara yönelik ağır yaptırımlar getiriyoruz." dedi.
9.10.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere müjde: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödenecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kritik Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapmayı kararlaştırdık. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Yılbaşında emeklilerimizin durumun tekrar gözden geçirecek, o zaman her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz." diye konuştu.
9.10.2023 Gündem
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor
Araba alacaklara güzel haber! Fiyat artışı bıçak gibi kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor Araba alacaklar uzun süredir bu haberi bekliyordu. Otomotiv sektörü astronomik fiyat artışları ile gündemdeydi. Sıfır ya da ikinci el arama alma planı yapanlar ise beklemeye geçmişti. Geçtiğimiz aylardan ortalama 100 binli satışlarla rekorlar kıran otomotiv pazarı, resmen frene bastı. Hal böyle olunca fiyat artışları kesildi, bayiler indirimli fiyat teklif ediyor.
26.09.2023 Ekonomi
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor
Araba alan vatandaşlara uyarı yapıldı! 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Yeni araba alan vatandaşları ilgilendiren konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
6.09.2023 Ekonomi
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, CNN TÜRK'te! Üretilen Togg sayısını açıkladı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, CNN TÜRK'te! Üretilen Togg sayısını açıkladı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Bakan Kacır, "Bugün Türkiye'nin yollarında binden fazla Togg seyahat ediyor. Bu sayı artacak" diye konuştu. Bakan Kacır, "Togg'un Sedan modeli 2024 yılı sonunda piyasada olacak, 1,5-2 senede bir yeni modeller piyasaya sürülecek" dedi.
22.07.2023 Ekonomi
Araba fiyatlarında her şeyi tersine çevirecek karar! Dikkat çeken ‘plaka’ ve ‘vergi’ detayı
Araba fiyatlarında her şeyi tersine çevirecek karar! Dikkat çeken ‘plaka’ ve ‘vergi’ detayı Araba sektöründe son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Otomobil artık bir ihtiyaç gibi değil yatırım aracı olarak görülmeye başlaması fiyatların iyice şişmesine neden oldu. Son olarak "6 ay ve 6 bin kilometre sınırı" uzatılması ve ikinci el araba fiyatlarındaki fahiş fiyatlara sınır getirilmesi piyasayı büyük oranda rahatlattı. Bu düzenlemeler, satıcıları sevindirdi. İMAS Başkanı Hayrettin Ertemel, “Spekülatif şekilde aracın internette istenilen rakamlara yazılabilme kolaylığı. Bakanlığımızın getirdiği bu yeni uygulamayla birlikte sıfır aracın üzerinde, ikinci el otomobil fiyatı ilanı girilemeyecek. Bu neyi doğuracak, bu tarz araçtan rant elde etmek için alım yapan kişilerin araçları üzerine ciddi bir şekilde fark koyup satmalarını engelleyecek. Bakanlığımız ciddi bir şekilde bunların üzerine giderse otomotiv sektörü pandemi öncesine dönecek diye bekliyoruz. Bu alınan kararlar piyasayı rahatlatacak" dedi. İşte otomobil fiyatlarında her şeyi değiştirecek kararın detayları...
1.07.2023 Otomobil
6 ay 6 bin kilometre kısıtlaması süresi uzatıldı! Bakanlık harekete geçti
6 ay 6 bin kilometre kısıtlaması süresi uzatıldı! Bakanlık harekete geçti Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan son dakika açıklamasında, "Otomotiv sektöründe yaşanan aşırı ve fahiş fiyat artışı, stokçuluk ve bazı haksız ticari uygulamalarla mücadelede fayda sağladığı değerlendirilen “6 ay 6 bin kilometre” kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresi 1 Ocak 2024 tarihine kadar 6 ay süreyle uzatılmıştır." denildi. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat göreve başladıktan sonra ilk kez otomotiv sektörü temsilcileriyle görüştü. Ankara’daki otomotiv zirvesinin en önemli konularından biri yatırım amaçlı araç talebi ve ikinci el araç fiyatlarıydı. Bakanlık, ‘6 ay ve 6 bin km’ şartının şahısları da kapsaması ve ilan sitelerine fiyat düzenlemesi getirilmesi gibi yeni düzenlemeler için ilk sinyali verdi.
21.06.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık harekete geçti
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık harekete geçti Araba alma planı yapanlar sıfır ve ikinci el araba fiyatlarını yakından takip ediyor. Otomotiv piyasasında arz talep ve fiyat dengesini bozulduğu yönündeki eleştiriler üzerine Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki hareketleri görüşecek. İşte sıfır ve ikinci el araç fiyatlarını düşürecek gelişmenin detayları...sıfır
18.06.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili harekete geçildi! Bakan Bolat otomotiv sektörüyle buluşacak
Sıfır ve ikinci el araba fiyatları ile ilgili harekete geçildi! Bakan Bolat otomotiv sektörüyle buluşacak Ticaret Bakanı Ömer Bolat, otomotiv sektörü temsilcileriyle, sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarındaki hareketleri görüşecek.
15.06.2023 Ekonomi
Bayrama günler kala "sahte baklava" uyarısı!
Bayrama günler kala "sahte baklava" uyarısı! Baklavanın kilosu 300 ila 450 TL'den satılıyor. Ancak piyasada 200 liranın altında da baklava bulunuyor. Uzmanlar ise "sahte baklavaya dikkat" diyor.
17.04.2023 Ekonomi
Sıfır araba ile ilgili son dakika açıklaması! Otomotiv sektörü hareketli, talebe yetişemiyorlar
Sıfır araba ile ilgili son dakika açıklaması! Otomotiv sektörü hareketli, talebe yetişemiyorlar Sıfır araca olan talep Türkiye’deki otomotiv fabrikalarının üretim planlarını da değiştirdi. Fabrikalar talebe yetişmek için neredeyse tam kapasite çalışmaya başladı. Otomotiv sanayisinde kapasite kullanım oranının yüzde 74’e çıktığını belirten OSD Başkanı Cengiz Eroldu, “Bütün fabrikalarımız tam kapasite çalışmaya çalışıyor. Biz üretimi zorluyoruz ama bu talep normal değil. Kimse bu kadar yüksek bir talep için ‘ihtiyaç’ diyemez. Önemli bir kısmı yatırım amaçlı” dedi.
17.04.2023 Ekonomi
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun Zimmetine para geçirince işten atılan bankacı Raşit K., kurduğu çeteyle işsizleri VIP minibüslerle Ankara’ya götürdü, 5 yıldızlı otellerde konaklatıp lüks mekânlarda ağırladı. Fason şirketlerde yüksek ücretle ‘işe almış’ gibi yaptı. Bu kişiler adına kredi çekerek 500 milyon liralık vurguna imza attı.
17.04.2023 Yaşam
Sıfır araba alan vatandaşlara uyarı! 10 yıl süresince iade hakkı var
Sıfır araba alan vatandaşlara uyarı! 10 yıl süresince iade hakkı var Sıfır araba vatandaşları ilgilendiriyor. Sıfır alınan arabada herhangi bir ayıp çıkması durumunda 10 yıl boyunca iade hakkı tanınıyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Avukat Cansen Erdoğan, "Satılan sıfır arabada ayıp çıkması durumunda eğer satıcı ayıbı gizlemişse tüketicinin satın alınan tarihten itibaren 10 yıllık süre boyuncu iade hakkı var." şeklinde konuştu.
24.03.2023 Gündem
TOGG teslim tarihi! TOGG teslimatları ne zaman, TOGG ilk teslim tarihi ne?
TOGG teslim tarihi! TOGG teslimatları ne zaman, TOGG ilk teslim tarihi ne? Türkiye'nin ilk yerli ve akıllı otomobili Togg ilk 24 saatte 22 bin 150 adet ön sipariş aldı. Togg, sosyal medya hesaplarından araçların bantlardaki görüntülerini paylaşarak Türkiye'ye teşekkürlerini iletti. Bu ön sipariş rakamı oldukça yüksek bir talep gösterdiğinden, Togg'un Türk otomotiv sektörü için umut verici bir başlangıç olduğu yorumları yapıldı. Peki, TOGG teslimatları ne zaman, TOGG ilk teslim tarihi ne? İşte TOGG teslim tarihi…
18.03.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: İktisat Kongresi hassasiyetimiz Cumhuriyet kazanımlarına verdiğimiz önemin ifadesi
Bakan Nebati: İktisat Kongresi hassasiyetimiz Cumhuriyet kazanımlarına verdiğimiz önemin ifadesi Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İzmir programı kapsamında 100 yıl sonra yeniden düzenlenecek olan İzmir İktisat Kongresi'ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, "İlk kongrenin yapıldığı tarihi binanın, aslına tamamen sadık kalarak yeniden inşa edilmesi sürecinde arkadaşlarımız canla başla çalışmalarını sürdürüyorlar. Kongrenin gerçekleştirildiği tarihi binanın yeniden ayağa kaldırılması ve tam 100 sene sonra, İzmir İktisat Kongresi'nin yine aynı yerinde düzenlenmesi konusundaki hassasiyetimiz; esasen tarihimize, Cumhuriyet dönemindeki kazanımlarımıza ve milletimizin iradesine verdiğimiz önemin ve gösterdiğimiz özenin de çok net bir ifadesidir" dedi.
24.01.2023 Ekonomi
Araba satışlarında EYT etkisi! Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında dikkat çeken hareketlilik
Araba satışlarında EYT etkisi! Sıfır ve ikinci el otomobil fiyatlarında dikkat çeken hareketlilik Araba alacak milyonları ilgilendiriyor. Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İkinci el araba ilanlarında sert düşüş yaşandı. Galericiler, satışların iyi olduğunu ve bazı satıcıların da asgari ücret zammı ve EYT tazminatlarının hesaplara geçmesini bekledikleri için şimdilik ilanları kaldırdığını belirtirken yeni bir gelişme daha yaşandı. İkinci el otomobil tedarikinde sıkıntı yaşadıklarını belirten sektör temsilcileri, EYT borçlanmalarını ödemek isteyen vatandaşların araçlarını satmaya başlamasıyla bu sıkıntının azaldığını kaydetti. 2023 yılına girişle birlikte markalar fiyat listelerini değiştirmeye başladı. Bazı markalar sembolik artışlar yaparken, gelen zamlarla birlikte vergi dilimi değişen modellerde 30 bin TL'yi geçen artışlar oldu. 2023 yılında araba markaları tarafından belirlenen zam oranları ile sıfır otomobil fiyatları listesi güncellendi. İşte, marka marka araba fiyatları...
14.01.2023 Ekonomi
Araba satışında flaş gelişme! İkinci el arabalar yenilenip satılacak, tarih verildi
Araba satışında flaş gelişme! İkinci el arabalar yenilenip satılacak, tarih verildi Fabrika çıkışlı ikinci el araç dönemi 2023 yılında resmen başlıyor. Çalışmalarda sona gelindiğini belirten Renault Group Türkiye CEO’su Hakan Doğu, “İşlemler Bursa’daki Renault fabrikasında yapılacak. Başlangıçta 6 yaşına kadar araçlar yenilecek sonrasında bunu 10 yaşa kadar uzatacağız. Motor dahil her şey yenilenebilecek. 2 yıl da garanti sunulacak. 10 yıl boyunca aracı sürekli yenileyip garantiler vererek halkın güvenerek kullanacağı uygun fiyatlı araçlar yapacağız. Türkiye’de ikinci elin kaderini değiştireceğiz” dedi.
24.10.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Otomotiv Sektörü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki otomotiv sektörü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.