Olta

Olta

Son dakika olta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan olta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını olta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Olta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan olta gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 olta haberi bulunmuştur. Tüm olta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor
Su ürünlerinde endişeye yol açtı! Yapay resiflerde 'istilacı tür' tehlikesi devam ediyor Antalya'da son yıllarda balık popülasyonunun azalması ve balıkçıların çözüm beklentisi, yapay resif yapılmasını gündeme getirdi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, yapay resif alanında uzman isimlerinden biri olan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Altan, yapay resiflerde 'istilacı tür' endişesi gündeme gelmesinden sonra açıklamalarda bulundu.
25.04.2024 Gündem
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Fenerbahçe açıklaması: Şerefsizce bir saldırıya uğradık
Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan'dan Fenerbahçe açıklaması: Şerefsizce bir saldırıya uğradık Trabzonspor, Fenerbahçe maçından sonra yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi. Bordo-mavili ekibin Başkanı Ertuğrul Doğan, sert açıklamalarda bulundu.
20.03.2024 Fenerbahçe
Antalya'da ocak ayı ortasında denize girdiler
Antalya'da ocak ayı ortasında denize girdiler Tüm yurtta soğuk ve karlı hava etkisini gösterirken, Antalya'da ocak ayının ortasında yerli ve yabancılar denize girdi.
14.01.2024 Gündem
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli
Balon balığının en zehirlisini yemişler! Yasak getirilmeli Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Rıza Köşker, Hatay'ın İskenderun ilçesinde balon balığı tüketimi sonucu hastanelik olan 7 kişilik ailenin, Akdeniz'in en zehirlisi olanı benekli balon balığını yediklerini söyledi.
5.01.2024 Gündem
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Antalya'da yeni yılın ilk gününde denize girdiler
Antalya'da yeni yılın ilk gününde denize girdiler Antalya'da yerli ve yabancılar, 2024 yılının ilk gününde denize girdi.
1.01.2024 Gündem
İzmit Körfezi'nde ürküten görüntü
İzmit Körfezi'nde ürküten görüntü İzmit Körfezi'nde son günlerde denizanası istilası yaşanıyor. Kocaeli Çevre Koruma ve İklim Değişikliği Şube Müdürü Meriç Deniz, İzmit Körfezi'nde görünen denizanalarının tehlikeli olmadığını, mevsimsel geçişlerde çoğaldığını ancak endişe duyacak durumun oluşmadığını ifade etti.
24.10.2023 Yaşam
Olta balıkçılığında zargana bereketi! Bayram ettiler
Olta balıkçılığında zargana bereketi! Bayram ettiler Samsun'da kıyılarda amatör olarak yapılan olta balıkçılığında sıcak havaların bereketi yaşanıyor. Bu yıl özellikle zargana, lüfer ve istavrit gibi balıklar oltacıların iğnelerine yoğun olarak takılıyor.
28.09.2023 Yaşam
Bebek Sahil'de deniz temizliği
Bebek Sahil'de deniz temizliği Dünya Çevre Günü kapsamında Bebek Sahili'nde deniz temizliği yapıldı. Dalgıçlar denizden lastik, pet ve cam şişeler, hayalet ağları topladı. Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği (GEKADER) Başkanı Fatih Eren, "Denizin altında hiç alakasız şeyler çıkabiliyor. Bir bisiklet de çıkabiliyor, bir klozet kapağı da çıkabiliyor. Çöplük gibi insanlar bunları denize atıyorlar" dedi.
5.06.2023 Gündem
Yağışlardan sonra barajlardaki su seviyesi arttı
Yağışlardan sonra barajlardaki su seviyesi arttı Tekirdağ'ın Marmaraereğlisi ilçesinde bulunan Türkmenli Göleti'nde kurak geçen kış mevsiminin ardından son günlerde etkili olan yağışlarla birlikte su seviyesi arttı. Bölge halkının su ihtiyacını karşılayan gölette artan su seviyesi, vatandaşların da yüzünü güldürdü.
8.05.2023 Gündem
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor Türkiye'de gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen olta ve dalyan avcılığı sayesinde Çanakkale'de tezgahlarda balık çeşitliliği azalmadı.
17.04.2023 Ekonomi
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun
Kredi çetesi! 500 milyonluk VIP vurgun Zimmetine para geçirince işten atılan bankacı Raşit K., kurduğu çeteyle işsizleri VIP minibüslerle Ankara’ya götürdü, 5 yıldızlı otellerde konaklatıp lüks mekânlarda ağırladı. Fason şirketlerde yüksek ücretle ‘işe almış’ gibi yaptı. Bu kişiler adına kredi çekerek 500 milyon liralık vurguna imza attı.
17.04.2023 Yaşam
Depremin psikolojik etkisinden balık tutarak uzaklaşmaya çalıştılar
Depremin psikolojik etkisinden balık tutarak uzaklaşmaya çalıştılar Kahramanmaraş’ta yaşanan depremzede vatandaşlar, depremin hem psikolojik etkisini azaltmak hem de Ramazan ayında vakit geçirmek için oltasını alıp baraja balık tutmaya gitti.
25.03.2023 Gündem
Beklenen Gürcü hamsisi tezgâhlara yansımadı
Beklenen Gürcü hamsisi tezgâhlara yansımadı Karadeniz’de bu günlerde hamsi avında belirgin bir azalma yaşanırken, özellikle 1 Ocak itibariyle Gürcistan sularında başlayan hamsi avı şu ana kadar beklentileri karşılamadı.
9.01.2023 Gündem
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor
İstanbul Boğazı’nda büyük tehlike! Balık popülasyonunu yok ediyor İstanbul Boğazı’nın kıyı kesimlerinde görülen denizanası yoğunluğunun nedeninin hava sıcaklığı olduğunu ve Şubat ayına kadar görülebileceğini söyleyen İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Melek İşinibilir Okyar, "Denizanası balık yumurta ve larvaları üzerinden besleniyor. Aynı zamanda balıkların besini olan mikroskobik hayvansal organizmalar üzerinden de besleniyor. Bu da balık stoklarında bir şekilde azalmaya sebep oluyor" dedi.
5.01.2023 Gündem
İstiklal Caddesi saldırısında teröristin evlilik oyunu ortaya çıktı, işte sosyal medya hesabı
İstiklal Caddesi saldırısında teröristin evlilik oyunu ortaya çıktı, işte sosyal medya hesabı İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırısına ilişkin yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Terörist Ahlam Albashır ile Bilal Hassan'ın sınırı geçmesine yardım ettikleri tespit edilen 2 kişi gözaltına alındı. Bulgar basınındaki iddiaya göre bombalı saldırının 5 şüphelisi Bulgaristan'da yakalandı. Yakalananlar arasında Bilal Hassan'ın yardımcısı Amran Abdulrami de bulunuyor. Hain saldırı sonrası deşifre oldular. Bombalı saldırıyla irtibatlı isimlere dair kritik tespitler var. İşte ‘Hacı’dan ‘Jarkas Kardeşler’e, saldırının organizasyonunda yer alan kilit isimler ve rolleri...
19.11.2022 Gündem
Bakan Çavuşoğlu: Thodex kurucusu Özer’in ülkemize iadesini bekliyoruz
Bakan Çavuşoğlu: Thodex kurucusu Özer’in ülkemize iadesini bekliyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bir mahkeme süreci var, bugün 4’üncü mahkeme görüldü. 5’inci mahkeme 10 Kasım’da olacak, hukuki sürecin bir an önce tamamlanması ile birlikte bu şahsın (Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer) ülkemize iadesini bekliyoruz. Çok sayıda vatandaşımızı dolandıran bir sahtekardır” dedi.
1.11.2022 Siyaset
Elazığlı balıkçılar, olta ile 1.5 metrelik balık tuttu
Elazığlı balıkçılar, olta ile 1.5 metrelik balık tuttu Elazığ’da iki arkadaş olta ile 55 kilo ağırlığında 1.6 metre uzunluğunda turna balığını tuttu.
16.10.2022 Yaşam
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira
Balık fiyatlarında flaş gelişme! Kilosu 320 lira Çanakkale’de 1 Eylül’de av yasağının sona ermesinin ardından olta ile tutulan denizlerin prensi lüfer kilosu 320 liradan balıkçı tezgahlarında yerini almaya başladı.
12.10.2022 Ekonomi
Keşif dalışında ilk defa görüldü: Zehirli dikenli çizgili kedi balığı Akdeniz'e yerleşti
Keşif dalışında ilk defa görüldü: Zehirli dikenli çizgili kedi balığı Akdeniz'e yerleşti Akdeniz'e 321 kilometre kıyısı bulunan Mersin'de alanında uzman akademisyenlerin keşif dalışında bu kez bölge de ilk defa istilacı türlerden zehirli dikenleri bulunan çizgili kedi balığı (Plotosus lineatus) görüntülenirken kıyıya kadar yerleştiği belirlendi. Çizgili kedi balığı türünün dikenlerinde zehir bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Deniz Ayas, "Hem sırt yüzgeci, hem göğüs yüzgeçlerinde çok sayıda ışın bulunuyor, kemiksi ışın. Ve bunların içerisinde de zehirler var. Turizmin yaygın olduğu bu bölgede insan temelli ciddi yaralanmalara sebep olabilir." dedi.
10.10.2022 Yaşam
Palamut bolluğu yüzleri güldürdü! Kilo fiyatı düştü
Palamut bolluğu yüzleri güldürdü! Kilo fiyatı düştü Balık avı sezonunun açılışıyla birlikte balıkçı tezgâhları da şenlendi. Sezona güzel başlangıç yapan palamut balığı, fiyatının düşmesiyle dar gelirliyi de mutlu etti. Balıkçılarda palamutun tanesi 25-60 TL arasında satılıyor.
16.09.2022 Gündem
Bakan Kirişci balıkçılarla denize açıldı: Balıkçılara 19 yılda 18.2 milyar TL ödeme yapıldı
Bakan Kirişci balıkçılarla denize açıldı: Balıkçılara 19 yılda 18.2 milyar TL ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana’da ‘2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu’ açılışına katıldı, balıkçılarla birlikte 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Bakan Kirişci, “2003 yılından itibaren balıkçılarımıza bugünün parasıyla 10.2 milyar TL ÖTV indirimli yakıt desteği sağlanmıştır. Yetiştiricilerimize 7.2 milyar TL olmak üzere diğer desteklerle toplam 18.2 milyar TL ödeme yapılmış ve bu ödemeleri yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Balık tezgâhlarında büyük yoğunluk! Fiyatlar düşüşe geçti
Balık tezgâhlarında büyük yoğunluk! Fiyatlar düşüşe geçti Denizlerde av sezonunun başlamasıyla Eskişehir’de balık tezgâhları vatandaşların özlemle beklediği mezgit ve barbunlarla şenlendi. Dört buçuk aylık aranın ardından denizlerde avlanma yasağı sona erdi. Balıkçıların denizlere çıkmasıyla tezgâhlar da dolmaya başladı. Vatandaşların özlemle beklediği mezgit, barbun, levrek, çupra gibi balıklarla en taze halleriyle tezgâhları süsledi. Sezonun ilk günlerinde mezgit bolluğu yaşanırken 35 TL olan kilogram fiyatı vatandaşın yüzünü güldürdü.
3.09.2022 Ekonomi
Oltasına takılan 3 metrelik köpek balığını tekrar denize saldı
Oltasına takılan 3 metrelik köpek balığını tekrar denize saldı Çanakkale Boğazı'nda tekneyle balık avlayan Hakan Karakaş'ın oltasına yaklaşık 3 metre boyunda boz camgöz türü köpek balığı takıldı. O anları cep telefonu kamerasıyla kaydeden Karakaş, ardından balığı oltadan kurtarıp denize bıraktı.
3.09.2022 Yaşam
Tuzla’da balıkçılar sezonun ilk ağlarını denize attı
Tuzla’da balıkçılar sezonun ilk ağlarını denize attı Su ürünleri kaynaklarından ekonomik yararlanmak, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 1 Eylül itibariyle kalktı. Tuzlalı balıkçılar 1 Eylül’ün ilk dakikalarında ‘Vira Bismillah' diyerek Marmara denizine açıldı ve ilk ağı denize bıraktı. Ağlara takılan balıklar ise palamut oldu. Gece boyunca denizde kalan balıkçılar, tuttukları palamudu pişirerek yediler.
1.09.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Olta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki olta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.