Olimpos

Olimpos

Son dakika olimpos haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan olimpos ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını olimpos haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Olimpos

haberleri sayfasında son dakika yaşanan olimpos gelişmeleri de dahil olmak üzere 105 olimpos haberi bulunmuştur. Tüm olimpos haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi İzmir'de ikinci el kitapları 'Hermes Sahaf' adını verdiği iş yerinde satan 16 yıllık sahaf Ümit Nar'ın (51) tescil talebi, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes’in Türkiye’deki avukatlarının ‘ticari isim ihlali itirazı’ üzerine Türk Patent Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Hermes'e karşı dava açan Nar, "Bana bu durum komik geliyor. İzmir'de şubesi olmayan, dünya çapında çok yüksek gelir kategorisindeki bir kesime hitap eden firmayla karıştırılma ihtimalim yok denecek kadar az. Bazı iletişim, çevre danışmanlığı, arkeoloji veya tercüme firmaları da aynı isme sahip. Ayrıca bunlar tescil edilmiş. Yani ya patent kurumu ya mahkeme bu firmaları haklı bulmuş. Ben de bu hukuki sürecin sonunda haklı bulunarak markamı tescil ettireceğime inanıyorum" dedi.
6.03.2024 Gündem
'Cumhuriyet' coşkusu; Mete Gazoz, sönmeyen ateşle ok yakıp, atış yaptı
'Cumhuriyet' coşkusu; Mete Gazoz, sönmeyen ateşle ok yakıp, atış yaptı Antalya'nın Kemer ilçesinde Cumhuriyet'in 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında; olimpiyat şampiyonu milli okçu Mete Gazoz, Yunan mitolojisine 'Olimpos'un Sönmeyen Ateşi' olarak konu olan Yanartaş Milli Parkı’ndaki ateşle ok yakıp, atış yaptı.
29.10.2023 Gündem
Antalya’da bayram teyakkuzu! Nüfus ikiye katlanacak
Antalya’da bayram teyakkuzu! Nüfus ikiye katlanacak Ülke genelinde 2 milyon kişinin tatil planı yaptığı Kurban Bayramı’ndaki 9 günlük dönemde, en yoğun ilgiyi Antalya görüyor. 2 milyon 688 bin nüfuslu kent, yerli ve yabancı turistlerle nüfusunu ikiye katlayacak. En gözde beldeler ise Kemer, Kaş, Çıralı, Olimpos, Adrasan, Side, Belek, Kundu, Lara ve Alanya olacak.
24.06.2023 Gündem
Aleyna Tilki mini bikinisiyle poz verdi!
Aleyna Tilki mini bikinisiyle poz verdi! Şarkılarıyla ve sosyal medya paylaşımlarıyla magazin gündeminden düşmeyen Aleyna Tilki tatile devam ediyor. Şimdilerde Olimpos’ta tatil yapan Tilki, mini bikinisiyle takipçilerinin karşısına çıktı.
22.06.2023 Magazin
Erkan Kolçak Köstendil'den 'Zekeriyaköy'e taşındığı' iddiasına yanıt!
Erkan Kolçak Köstendil'den 'Zekeriyaköy'e taşındığı' iddiasına yanıt! 'Ulan İstanbul', 'Çukur', ve 'Muhteşem Yüzyıl: Kösem' gibi yapımlarda kamera karşısına geçen Erkan Kolçak Köstendil, eşi Cansu Tosun ile Cihangir'de otururken, şehrin kalabalığından sıkıldıkları ve oğullarının rahatını düşündükleri için Zekeriyaköy'de bahçeli bir eve taşındıkları iddiasına açıklık getirdi.
21.05.2023 Magazin
Antalya turizmine 2022 dopingi; Yüzde 48 artış, 13.4 milyon turist
Antalya turizmine 2022 dopingi; Yüzde 48 artış, 13.4 milyon turist Antalya Valisi Ersin Yazıcı, 2022'de kenti hava yoluyla 13 milyon 432 bin 593 turistin ziyaret ettiğini açıkladı. Vali Yazıcı, aralık ayında ise 'rekorlar yılı' 2019'un aralık ayı rakamlarının aşıldığını belirtti.
3.01.2023 Gündem
Dünyada sadece Manavgat'ta yetişiyor! 10 yıl sonra ortaya çıktı
Dünyada sadece Manavgat'ta yetişiyor! 10 yıl sonra ortaya çıktı Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Biyoloji Bölümü Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Deniz, Antalya ormanlarında türleri tehlike altında olan 40 bitkiyi yakından takip ettiklerini belirterek, Manavgat yangının ardından dünyada yayılış alanı sadece o bölgede olan Antalya orkidesini 10 yıl sonra yeniden bulduklarını söyledi.
5.10.2022 Yaşam
Likya Uygarlığı bu müzede sergileniyor
Likya Uygarlığı bu müzede sergileniyor Antalya'nın Demre ilçesindeki Likya Uygarlıkları Müzesi, Likya Birliği kentlerinden çıkarılan tarihi eserlerle Likya uygarlığını bugüne taşıyor. Binası da tarihi kalıntı olan müze, dünyada farkındalık yaratan müzelerden biri. Aynı zamanda önündeki Noel Baba Kuş Cenneti ile iç içe olması da müzenin farkındalığını artırıyor.
15.07.2022 Kültür Sanat
Dokuz günlük bayram tatili sahillerde nüfusu patlattı!
Dokuz günlük bayram tatili sahillerde nüfusu patlattı! Kurban Bayramı'nda tatilcilere sahil bölgelerine akın etti. Dokuz günlük bayram tatilinde büyük bayram göçü yaşanırken kentlerdeki nüfus sahillerde buluştu. Bodrum’un 188 binlik nüfusu 1 milyona dayandı. Çeşme’de nüfus 20 kat, Kemer’de 3.5 kat, Şarköy’de sekiz kat arttı.
13.07.2022 Gündem
Bayramda doğayla iç içe çadır ve karavan tatiline yoğun ilgi
Bayramda doğayla iç içe çadır ve karavan tatiline yoğun ilgi Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde bütçelerine uygun tatil yapmak isteyenlerin tercihi kamp alanları oldu. Turizm kentleri İzmir ve Antalya’da arife gününden itibaren, çadır ya da karavanlarıyla kamp alanlarına gelmeye başlayan tatilciler orman içinde temiz hava alıp denizin ve tatilin keyfini çıkardı.
10.07.2022 Yaşam
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın Uzun kış döneminin ardından ilk tatil fırsatı olan Ramazan Bayramı'nda, Akdeniz ve Ege sahillerindeki popüler destinasyonlar yoğun ilgi gördü. Sektör temsilcileri, bayram tatili için 'Rezervasyonsuz yola çıkmayın' uyarısında bulundu. Ajda Pekkan'dan Şevval Sam'a, Ebru Gündeş'ten Sibel Can'a birçok sanatçı da otellerde konser verecek.
28.04.2022 Yaşam
Ucuz tatil fırsatı! Günlük ücretler 40 ile150 lira arasında değişiyor, Antalya, Muğla, Çanakkale, Balıkesir dahil onlarca kentte geçerli
Ucuz tatil fırsatı! Günlük ücretler 40 ile150 lira arasında değişiyor, Antalya, Muğla, Çanakkale, Balıkesir dahil onlarca kentte geçerli Havalar ısındı. Tatil planları yapılmaya başladı. Artan fiyatlar nedeni ile herkes ucuz tatil yapmanın yollarını araştırıyor. Ülkemizde tatil için farlı bütçelere uygun pek çok alternatif bulunuyor. Günlük ücretler 40 liralardan başlıyor. İsteyen herkes ucuz tatil imkanından yararlanabiliyor. Çok sayıda il ve ilçede geçerli. Olimpos'tan Datça'ya, Bozcaada'dan Foça'ya çok geniş bir yelpazede ucuz tatil yapma imkanı bulunuyor. Uygun bütçeli tatil denildiğinde kamp tatili ön plana çıkıyor. Çadır ya da karavan kiralama seçenekleri özellikle kalabalık aileler için ekonomik avantaj sunuyor. Peki ilk kez kamp yapacaklar nelere dikkat etmeli? Kampa giderken alınması gereken malzemeler neler? İşte ucuz tatilin şifreleri...
24.04.2022 Ekonomi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi
2021'de en çok Konya Mevlana Müzesi ziyaret edildi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bağlı müze ve ören yerlerine ilişkin, Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü'nün (DÖSİM), 2021 yılı ziyaretçi verileri belli oldu. Türkiye'de en çok ziyaret edilen müze ve ören yerlerine yönelik listede ilk 15'te, birinci sırada Konya Mevlana Müzesi yer aldı.
17.01.2022 Kültür Sanat
Antalya'ya gidecekler dikkat! Satışlar kapandı
Antalya'ya gidecekler dikkat! Satışlar kapandı Tatile çıkacaklar dikkat! Satışlar 20 gün öncesinden kapandı. Fiyatlar 20 bin euroya kadar çıkıyor. Ama boş yer yok. Gelen geri dönüyor. Pandemi kısıtlamalarının ardından ilk tatil fırsatı olan 9 günlük Kurban Bayramı tatiliyle Akdeniz ve Ege sahillerinde birçok otel tamamen doldu. Bayramda Türkiye genelinde 10 milyon kişi ve 10 milyar TL'lik seyahat ekonomisi bekleniyor. Turizm kenti Antalya'da Kaş, nüfusunun 6 katını ağırlayacak. Nüfuslarının 7-8 katına çıkacak Olimpos-Adrasan-Çıralı bölgesinde çadır bile kuracak yer kalmazken, Konyaaltı'nda ise oteller satışları 20 gün önce durdurdu.
18.07.2021 Ekonomi
Bayram için tatil planı yapmayanlara kötü haber! Gelmeyin
Bayram için tatil planı yapmayanlara kötü haber! Gelmeyin Tatil rezervasyonu yapmayanlara kötü haber geldi. Antalya Adrasan’da pandemi sonrası yaşanan hareketlilik, bayramın yaklaşmasıyla arttı. Bölgedeki turizmciler, özellikle bayram sürecinde 30 bin civarında tatilci beklediklerini söyleyip, Adrasan’a gelmek isteyenlere ’rezervasyon’ çağrısında bulundu. Turizmciler, Adrasan’da ambulans ve otopark sorunu yaşandığına dikkat çekerek, yetkililerden çözüm bulunmasını istedi.
12.07.2021 Yaşam
Tatilcilere 'Adrasan'a rezervasyonsuz gelmeyin' çağrısı
Tatilcilere 'Adrasan'a rezervasyonsuz gelmeyin' çağrısı Antalya Adrasan'da pandemi sonrası yaşanan hareketlilik, bayramın yaklaşmasıyla arttı. Bölgedeki turizmciler, özellikle bayram sürecinde 30 bin civarında tatilci beklediklerini söyleyip, Adrasan'a gelmek isteyenlere 'rezervasyon' çağrısında bulundu. Turizmciler, Adrasan'da ambulans ve otopark sorunu yaşandığına dikkat çekerek, yetkililerden çözüm bulunmasını istedi.
12.07.2021 Yaşam
Ucuz tatil fırsatı! İndirim imkanı, acele edin
Ucuz tatil fırsatı! İndirim imkanı, acele edin Yaz aylarının gelmesi ve koronovirüs salgını sürecinde normalleşmenin başlaması ile birlikte birçok kişi tatil planları yapmaya başladı. Uygun koşullarda, çok para harcamadan tatil yapmak isteyenler için çeşitli imkanlar bulunuyor. Erken rezervasyon ile yüzde 40 daha ucuza talik yapmak mümkün. Uçuk biletlerinde gün tercihi de fiyatı etkiliyor. İşte Ucuz tatil yapmanın yolları...
8.07.2021 Ekonomi
13. Cuma nedir? Uğursuz olduğu inanılan 13. Cuma olayı nereden geliyor?
13. Cuma nedir? Uğursuz olduğu inanılan 13. Cuma olayı nereden geliyor? 13. Cuma nedir? 13 sayısına yönelik ortaya ayılan iddialar ve komplo teorileri ilgi çekmeye devam ediyor. 13. Cuma’nın sosyal medyada gündem olmasıyla, 13. Cuma ile ilgili olan araştırmalar arttı. Birçok ülkede ve kültürde 13 sayısının uğursuzluk getirdiğine inanılınca, 13. Cuma daha çok araştırılmaya başlandı. Peki, 13. Cuma nedir?
13.11.2020 Gündem
Rus otel sahibi 15 kişiyle baskın yaparak, el ve ayaklarını bağladığı kiracısını dövdü
Rus otel sahibi 15 kişiyle baskın yaparak, el ve ayaklarını bağladığı kiracısını dövdü Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos tatil beldesinde otel işleten Orhan Kaplan (27) ve 2 personeli, otelin mülk sahibi Rus G.A. ve 15 kişi tarafından darbedildi. Elleri ve ayakları bağlanan, zorla senet imzalatılmak istenen Kaplan, jandarma tarafından kurtarıldı. G.A.'nın oteldeki turistleri kovmaya çalıştığını, kasadaki bin 200 lirayı da aldığını söyleyen Kaplan, saldırganlardan şikayetçi oldu.
23.10.2020 Haber
Rus otel sahibi 15 kişiyle baskın yaparak, el ve ayaklarını bağladığı kiracısını dövdü
Rus otel sahibi 15 kişiyle baskın yaparak, el ve ayaklarını bağladığı kiracısını dövdü Antalya'nın Kumluca ilçesindeki Olimpos tatil beldesinde otel işleten Orhan Kaplan (27) ve 2 personeli, otelin mülk sahibi Rus G.A. ve 15 kişi tarafından darbedildi. Elleri ve ayakları bağlanan, zorla senet imzalatılmak istenen Kaplan, jandarma tarafından kurtarıldı. G.A.'nın oteldeki turistleri kovmaya çalıştığını, kasadaki bin 200 lirayı da aldığını söyleyen Kaplan, saldırganlardan şikayetçi oldu.
23.10.2020 Gündem
2 bin 500 yıldır aktif olan doğa harikası: Chimaera
2 bin 500 yıldır aktif olan doğa harikası: Chimaera Yunan mitolojisi kahramanı Bellerophon tarafından öldürülen ateş püskürten yaratığa ithafen antik çağlarda adı 'Chimaera' olan Antalya Çıralı'daki Yanartaş, en az 2 bin 500 yıldan bu yana aktifliğini sürdürüyor. Alanda toplam 50 metan gazı çıkış bacasından 20'si aktif bulunuyor.
6.09.2020 Yaşam
İlk kez yapılıyor! 50 bin kişi rezervasyon yaptırdı
İlk kez yapılıyor! 50 bin kişi rezervasyon yaptırdı Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı okullarda ara tatil uygulaması, turizm sektörünü de hareketlendirdi. Özellikle havaların sıcak gittiği Antalya'nın en yoğun talebi gördüğü ara tatilde, Türkiye genelinde şu ana kadar 50 bin kişinin tatil rezervasyonu yaptırdığı açıklandı.
15.11.2019 Gündem
Maldivler değil Suluada
Maldivler değil Suluada Antalya'nın Kumluca ilçesinde beyaz kumsalı ve turkuaz renkli suyuyla Maldivler'e benzetilen ve sadece tekneyle ulaşımın olduğu Suluada, yaz döneminde günde 50'yi aşkın tekneyle 1500'ü aşkın ziyaretçi ağırlıyor. Yüzerek kayalıkların altından adanın diğer tarafına da geçilebilen ve 'Aşk Mağarası' olarak adlandırılan mağaralar da büyük ilgi topluyor.
10.07.2019 Ekonomi
Antalya'da bulundu! 'Çok tuhaf bir durum, anlayamadık'
Antalya'da bulundu! 'Çok tuhaf bir durum, anlayamadık' Antalya Belek sahilinde tüfekle vurulmuş, 30-40 yaşlarında olduğu tahmin edilen, bir caretta caretta türü kaplumbağa ölüsü bulundu. Vücudunda ağ ya da misina izine rastlamadık. Çok tuhaf bir durum. Bir caretta neden silahla vurulur anlayamadık. Belki de kumsalda vuruldu onu da bilmiyoruz.
19.06.2019 Yaşam
Görüntü Antalya'da çekildi! Polis o her yerde onu arıyor
Görüntü Antalya'da çekildi! Polis o her yerde onu arıyor Antalya'da TIR'ın trafikteki tehlikeli manevraları, motosikletin kamerasına yansıdı. Görüntülerden yola çıkan polis, sürücüyü yakalamak için çalışma başlattı.
10.06.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Olimpos ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki olimpos haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.