Olağanüstü Hal

Olağanüstü Hal

Son dakika olağanüstü hal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan olağanüstü hal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını olağanüstü hal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Olağanüstü Hal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan olağanüstü hal gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.888 olağanüstü hal haberi bulunmuştur. Tüm olağanüstü hal haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması
Adalet Bakanı Tunç'tan mesleklerine geri dönen hakim ve savcı açıklaması Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Danıştayın FETÖ'den ihraç edilen yargı mensuplarıyla ilgili kararına ilişkin, "Mesleklerine geri dönen 387 isimle alakalı Hakimler ve Savcılar Kurulu olarak yeniden bir inceleme başlattık. Bunun neticesinde yeniden bu dosyalar incelenecek" dedi.
17.02.2024 Gündem
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak!
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı yapacak! Sağlık alanında eleman temininde sıkıntı çekilen yerlerde sözleşmeli pozisyon sayısının 27 binden 36 bine çıkarılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.
5.02.2024 Çalışma Hayatı
Papua Yeni Gine’deki şiddet olaylarında can kaybı 16’ya yükseldi
Papua Yeni Gine’deki şiddet olaylarında can kaybı 16’ya yükseldi Papua Yeni Gine’de hükümetle maaş anlaşmazlığı yaşayan polislerin greve gitmesiyle yaşanan şiddet olaylarında hayatını kaybedenlerin sayısı 16’ya yükselirken, ülkede olağanüstü hal ilan edildi.
11.01.2024 Dünya
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı
Ekvador’da çetelere operasyon: 329 gözaltı Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa, sokakları karıştıran uyuşturucu çetelerini "terör örgütü" olarak nitelendirerek, “Savaştayız ve bu terör örgütleri karşısında teslim olamayız” dedi. Ülke genelinde çetelere yönelik operasyonlarda 329 kişi gözaltına alındı.
11.01.2024 Dünya
İzlanda’da volkanik patlama endişesiyle OHAL ilan edildi
İzlanda’da volkanik patlama endişesiyle OHAL ilan edildi İzlandalı yetkililer, dün yaptıkları açıklamada ülkenin güneybatı Reykjanes yarımadasını sarsan ve bölgede volkanik patlama olasılığının arttığına işaret eden bir dizi güçlü depremin ardından olağanüstü hal ilan ettiklerini duyurdu.
11.11.2023 Dünya
Depremzedelere konut kredisi ve hibe kararı Resmi Gazete'de
Depremzedelere konut kredisi ve hibe kararı Resmi Gazete'de Olağanüstü Hal Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.
6.10.2023 Ekonomi
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi
EPDK'dan flaş karar! deprem bölgesinde avans ödemeleri ertelendi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, deprem bölgesindeki şirketlerin avans ödemelerine erteleme ve bu süre boyunca piyasa işletmecisi ve katılımcısına temerrüt faizi uygulamama kararı aldı.
30.09.2023 Ekonomi
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi
New York’ta su baskınları nedeniyle OHAL ilan edildi ABD’nin New York kentinde yoğun yağışlar nedeniyle su baskınları meydana geldi. Eyalet Valisi Kathy Hochul, OHAL ilan etti.
29.09.2023 Dünya
ABD'de enflasyon sebebiyle acil durum ilan edildi
ABD'de enflasyon sebebiyle acil durum ilan edildi Georgia Valisi Brian Kemp, Washington DC'den gelen politikaları suçlayarak yüksek enflasyona tepki olarak acil durum ilan etti. Karar dün ABD'de enflasyon açıklanmadan önce alındı ancak veri ile birlikte artışın hızlandığı görülünce daha geniş yankı buldu.
14.09.2023 Ekonomi
Bulgaristan-Türkiye sınırındaki yangın sebebiyle 2 köy boşaltıldı
Bulgaristan-Türkiye sınırındaki yangın sebebiyle 2 köy boşaltıldı Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Edirne’nin Büyükismailçe köyünün karşı kısmında bulunan, Svilengrad’a bağlı Varnik ve Matochina köyü sakinleri yangın sebebiyle tahliye edildi. İki gün önce Prisadets köyünden başlayan yangın tehlikeli bir şekilde Matochina köyü istikametine doğru ilerlemeye devem ediyor.
3.09.2023 Gündem
Honduras'ta kadın hapishanesinde isyan: 41 kişi yanarak hayatını kaybetti
Honduras'ta kadın hapishanesinde isyan: 41 kişi yanarak hayatını kaybetti Honduras’ta bir kadın hapishanesinde çıkan isyanda 41 kişi hayatını kaybetti.
21.06.2023 Dünya
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak
LGS sınavı bugün yapılacak! 1 milyondan fazla öğrenci katılacak Lise ve üniversite yolundaki sınav maratonunun ilki olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) bugün yapılıyor. 1 milyon 246 bin 429 öğrencinin katılması beklenen sınav 09.30’da başlayacak. Adaylar, 90 soru için iki oturumda 155 dakika boyunca ter dökecek.
4.06.2023 Eğitim
Doğal gaz ve elektrik fatura borçları silindi! Karar resmen duyuruldu
Doğal gaz ve elektrik fatura borçları silindi! Karar resmen duyuruldu 11 ilde elektrik ve doğal gaz fatura borçları silindi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler nedeniyle, afet bölgesi olarak kabul edilen yerlerde, konutu ve/veya işyeri yıkılan, acil yıkılacak olan, ağır veya orta hasarlı hale gelen elektrik ve/veya doğal gaz abonelerinin ödenmemiş fatura borçlarının silinmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.
25.05.2023 Ekonomi
YÖK yeni kararı duyurdu! Yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılacak
YÖK yeni kararı duyurdu! Yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılacak Yükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasını kararlaştırdı. Depremzede öğrencilere ayrıca vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1’er kontenjan ayrılacak.
10.05.2023 Eğitim
Yıldız futbolcuya ilk 11 şoku! Savunmaya yardıma gelmeyince Okan Buruk hesabını kesti
Yıldız futbolcuya ilk 11 şoku! Savunmaya yardıma gelmeyince Okan Buruk hesabını kesti Süper Lig'in 29.haftasında Kayserispor'la karşı karşıya gelecek olan Galatasaray'da çalışmalara tam gaz devam edilirken, Okan Buruk'un Başakşehir maçının analizini yaptığı, başarılı teknik adamın genç futbolcuyu ilk 11'den keseceği öğrenildi. Rashica'ya yeniden forma vermeye hazırlanan Buruk Florya'da olağanüstü hal ilan ederken, oyuncuların da şampiyonluk için ekstra mesai yaptıkları bildirildi.
11.04.2023 Galatasaray
OHAL uzatıldı mı, 2023 OHAL ne zaman bitecek? Deprem bölgesinde Olağanüstü Hal (OHAL) kararı!
OHAL uzatıldı mı, 2023 OHAL ne zaman bitecek? Deprem bölgesinde Olağanüstü Hal (OHAL) kararı! OHAL ne zaman bitiyor, uzatıldı mı? sorusunun yanıtı sorgulanıyor. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük deprem felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiğini açıklamıştı. Deprem bölgesinde yaşayan insanlar arama motorlarına yönelerek OHAL uzatıldı mı, 2023 deprem bölgesinde Olağanüstü Hal (OHAL) ne zaman bitecek? Sorularının yanıtını araştırıyor.
5.04.2023 Gündem
TFF'den Beşiktaş'a 1989 Samsun ve 1991 Erzincan örnekleri
TFF'den Beşiktaş'a 1989 Samsun ve 1991 Erzincan örnekleri TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Beşiktaş'ın başvurusu hakkında "Geçmiş örneklere bakarak aldık. Ligden çekilen takımlarla ilgili uygulama aynı, bundan sonra da böyle olacak." ifadelerini kullandı.
3.04.2023 Beşiktaş
ABD'de üst üste felaketler: 22 kişi hayatını kaybetti
ABD'de üst üste felaketler: 22 kişi hayatını kaybetti ABD’nin merkezinde Arkansas, Illinois, Indiana ve Tennessee eyaletlerinde meydana gelen kasırgada 22 kişi hayatını kaybetti. Indiana ve Arkansas valileri, eyaletlerde olağanüstü hal ilan etti.
2.04.2023 Dünya
KOSGEB'den KOBİ'lere yaşam alanı desteği
KOSGEB'den KOBİ'lere yaşam alanı desteği KOSGEB, afetzedelerin geçici barınma ihtiyaçlarını karşılamak üzere yeni bir program başlattı. Afet Dönemi Yaşam Alanı Desteği ile deprem bölgelerindeki KOBİ ve sanayici esnafa 300 bin liraya kadar geri ödemesiz konteyner desteği verilecek.
27.03.2023 Ekonomi
Almanya ve Polonya'da örnekleri var! Beşiktaş'tan UEFA'ya başvuru
Almanya ve Polonya'da örnekleri var! Beşiktaş'tan UEFA'ya başvuru Beşiktaş, TFF’nin ligden çekilen takımların kalan maçlarını hükmen mağlup sayılması kararını UEFA’ya taşıyacak. Şampiyonlar Ligi'nin yönetmeliğinde bulunan 28. maddesinin 3. bendinde belirtilen karar üzerinden başvuruda bulunulacak.
22.03.2023 Beşiktaş
TFF'den resmi açıklama! Süper Lig'de bu sezon 4 takım yerine 2 takım küme düşürülecek...
TFF'den resmi açıklama! Süper Lig'de bu sezon 4 takım yerine 2 takım küme düşürülecek... TFF, Süper Lig'den bu sezon 4 takımın yerine 2 takımın düşürüleceğini açıkladı.
22.03.2023 Süper Lig
Deprem bölgesinde tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanlar, başka kurumlarda görevlendirilebilecek
Deprem bölgesinde tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanlar, başka kurumlarda görevlendirilebilecek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem bölgesinde tıp ve diş hekimliği uzmanlık eğitimi alanların, kendi kurumlarının uygun görmesiyle, başka kurumlarda görevlendirilebileceğini duyurdu.
19.03.2023 Gündem
3 OHAL kararnamesi Meclis'te
3 OHAL kararnamesi Meclis'te Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 3 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.
15.03.2023 Gündem
2 OHAL Kararnamesi, Meclis'te
2 OHAL Kararnamesi, Meclis'te Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 2 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi daha TBMM'ye sunuldu.
13.03.2023 Gündem
AFAD: Vinçler için ailelerden para alındığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor
AFAD: Vinçler için ailelerden para alındığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı'nca, kurumun kontrolü altındaki vinçler için ailelerden para alındığına yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, "Asrın felaketi sonrasında gerekli her türlü tedbir alınmasına rağmen insani ve ahlaki anlamda süreci istismar eden bir münferit durumun dahi tespit edilmesi halinde, gerekli yasal süreç anında başlatılarak takipçisi olunacaktır" açıklaması yapıldı.
13.03.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Olağanüstü Hal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki olağanüstü hal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.