Okula Uyum

Okula Uyum

Son dakika Okula Uyum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Okula Uyum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Okula Uyum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okula Uyum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okula uyum gelişmeleri de dahil olmak üzere 378 okula uyum haberi bulunmuştur. Tüm okula uyum haberleri aşağıda listelenmiştir.
(Uyum haftası programı ve tarihleri) 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023, anaokulları ne zaman açılıyor? Uyum haftası ne zaman başlayacak?
(Uyum haftası programı ve tarihleri) 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023, anaokulları ne zaman açılıyor? Uyum haftası ne zaman başlayacak? Anaokulu öğrencileri ve 1. sınıfların okula başlayacağı tarihi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala sorgulanıyor. Veli okula uyum haftası olup olmayacağını sorgularken, anaokulları ve 1. Sınıfların başlayacağı tarihi de öğrenmeye çalışıyor. Peki, 1. sınıflar okula ne zaman başlayacak, 1. sınıflara uyum haftası var mı? Anaokulları ve 1. Sınıflar ne zaman açılıyor?
2.09.2023 Eğitim
MEB duyurdu! Dersler o tarihte başlıyor
MEB duyurdu! Dersler o tarihte başlıyor MEB'den son dakika açıklaması geldi. Yüz binler öğrenci için ders zili çalıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nca bu yıl gerçekleştirilecek okula uyum eğitimleri kapsamında okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9'uncu sınıf öğrencileri, 4-8 Eylül'de okullarıyla buluşacak.
31.08.2023 Eğitim
İlkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor 2023, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? İlkokul 1. sınıf erken mi başlayacak?
İlkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor 2023, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? İlkokul 1. sınıf erken mi başlayacak? 1. sınıflar okula ne zaman başlayacak, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023? Yeni eğitim öğretim sürecinin başlamasına az bir süre kala okulların açılacağı tarih sorgulanırken, 1. sınıflar ne zaman açılacak 2023, ilkokul 1. sınıflar ne zaman açılıyor? Sorularına yanıt aranıyor. İlk kez okula başlayan 1. sınıf öğrencilerinin, geçtiğimiz yıllarda uygulanan "uyum haftası" kapsamında okullara erkenden başlamıştı.
24.08.2023 Eğitim
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu
6 yaşındaki kıza istismar skandalı! TBMM’den 323 sayfalık 'çocuk istismarı' raporu Çocuk istismarının panzehirinin “okullaşma” olduğuna dikkat çekilen raporda çocukları damgalamadan “Risk Haritası” çıkarılması tavsiye edildi. Öneriler arasında, mükerrer suç işleyen çocukların ailelerine yaptırım uygulanması da yer aldı.
4.05.2023 Gündem
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor
Uzmanlardan kritik uyarı geldi: Okul korkusu ve reddine neden oluyor Milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Uzun bir yaz tatilinin ardından okula geçiş süreci uyumu da zorlaştırıyor. Çocukların uyum sorunu uykudan, beslenmeye, oyun sürecinden televizyon izleme vakitlerine kadar pek çok şeyi baştan değiştirecek. Okul, sorumluluk ve düzeni getirirken yazın getirdiği rahatlığın yerini kuralların eşlik ettiği okul dönemi yer alacak. Aileler tatil sonrası rutine dönme konusunda endişe yaşarken uzmanlardan da uyarılar geldi. Uzman Psikolog Melis Tiftikci ve Diyetisyen Duygu Çiçek’le uyum süreci ve beslenme konusunda konuştuk. İşte okula dönüşü kolaylaştıracak ve beslenme düzeni oluşturacak tüyolar…
12.09.2022 Eğitim
Anne ve babalara okula başlayacak çocuklar için uzmanından ilk gün rehberi
Anne ve babalara okula başlayacak çocuklar için uzmanından ilk gün rehberi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvimle birlikte anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri eğitime başladı. Okul başlangıcının çocuklar ve ebeveynler için heyecan verici olmasının yanı sıra kaygı verici bir süreç olduğunu da belirten Uzman Klinik Psikolog Burçin Deniz, sadece çocukların değil, anne ve babalarının da bu sürece hazırlanması gerektiğini ifade etti.
5.09.2022 Eğitim
Anaokulları ne zaman açılacak? Anaokulu uyum haftası ne zaman? Anaokulu ihtiyaç listesinde neler var?
Anaokulları ne zaman açılacak? Anaokulu uyum haftası ne zaman? Anaokulu ihtiyaç listesinde neler var? 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı başlıyor. Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesinde anaokulu ile 1. Sınıfa başlayacak öğrencilerin uyum haftası başlayacak. İlk defa eğitime başlayacak öğrenciler heyecanlıyken ebeveynler uyum haftası ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Anaokulları ne zaman açılacak? Anaokulu uyum haftası ne zaman? Anaokulu ihtiyaç listesinde neler var? İşte detaylar…
4.09.2022 Eğitim
Çocuğunuz size bağımlı mı? 9 soruda test edin!
Çocuğunuz size bağımlı mı? 9 soruda test edin! “Çocuğum bana yapışık”, “Bir dakika ayrılamıyoruz, hiçbir yere gitmeme izin vermiyor”, “Okula bırakmak bir dert; ağlıyor, gitmek istemiyor”, “Parkta oynarken bile beni yanında istiyor”… Eğer siz de sık sık bu cümleleri sarf ediyorsanız, dikkat! Bu yakınmalarınız çocuğunuzun size ‘bağlı’ olmaktan ziyade ‘bağımlı’ olduğunu gösteriyor!
3.10.2021 Sağlık
Ebeveynin endişesi, çocuğun kaygı düzeyinin artmasına neden oluyor!
Ebeveynin endişesi, çocuğun kaygı düzeyinin artmasına neden oluyor! Okulların açılmasıyla birlikte okula adaptasyonda sorunlar yaşanabileceğini belirten uzmanlar, bu durumun normal olduğunu vurguluyor. Ebeveynlerin yüz yüze eğitim ile ilgili kendi endişelerini çocuklarına yansıtmaması ve dile getirmemesi gerektiğini kaydeden uzmanlar, “Ebeveynlerin endişelerinin yüksek olması çocuğun kaygı düzeyinin artmasına sebep olur. Bu yüzden çocuğun okula karşı motivasyonuna zarar verip, okula karşı konsantrasyonunun azalmasına ve uyum sürecinin zorlaşmasına sebebiyet verebilirler”uyarısında bulunuyor.
28.09.2021 Sağlık
Okulda skandal! Minik öğrenci gözyaşlarına boğuldu, anbean kaydedildi
Okulda skandal! Minik öğrenci gözyaşlarına boğuldu, anbean kaydedildi Konya’da 1’inci sınıfa başlayan A.Ç.'nin, okulun ikinci gününde sınıfa uyum sağlayamayıp, ağlayarak annesini istemesi üzerine sınıf öğretmeni Ayşe I., ''Terbiyesiz, ağla, ağla seni disipline yollayacağım. Ulan sizi bana sayıyla mı verdiler?” diye azarladı. O anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. A.Ç.’nin babası G.Ç., 'Kızımın böyle kötü bir muameleye maruz kalması bizi çok üzdü. Öğretmeni kızımın psikolojisini bozuyor' dedi.
27.09.2021 Gündem
Anne-çocuk arasındaki bağımlı ilişki okul fobisine yol açıyor!
Anne-çocuk arasındaki bağımlı ilişki okul fobisine yol açıyor! Okula uyum sürecinin her çocukta farklı şekilde olabileceğini belirten Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, okula uyumda bireyselleşmenin önemini vurguladı. Prof. Dr. Nevzat Tarhan, 3 yaşından itibaren çocuğun bireyselleşmeye başladığını, bu dönemin anne tarafından mutlaka desteklenmesi gerektiğini kaydetti. Çocukla anne ilişkisinin bağımlı olması halinde çocukta özgüven eksikliğinin ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Bu durum ilerleyen dönemde okula uyum sürecini etkileyebilir ve okul fobisi ortaya çıkabilir” uyarısında bulundu. Tarhan, çocuğun sosyal ve duygusal becerilerinin gelişimi için de 3 yaşından itibaren çocuğun okula gönderilmesini tavsiye etti.
13.09.2021 Sağlık
Çocuğunuza 1 ay süre tanıyın
Çocuğunuza 1 ay süre tanıyın Yüz yüze eğitimin başlamasıyla çocukların okula uyumda zorlanabileceğini belirten Uzm. Dr. Leyla Ezgi Tüğen, “Kaygı bulaşıcıdır ve ailelerin covid-19 ile ilgili kaygıları çocuğun okula gitme motivasyonunu azaltabilir. Çocuk ve gençlerin büyük bir kısmı geçen 1.5 yıl okula gidemediği için arkadaşlarını ve öğretmenlerini tanıyamadı. Tanımadığı ortam ve kişiler bazı çocukları duygusal olarak daha zorlayabilir. Hem ebeveynler hem öğretmenler yaklaşık 1 aylık dönemi okula uyum süreci olarak görmeli” dedi.
13.09.2021 Sağlık
Okula uyum sürecinde 8 öneri
Okula uyum sürecinde 8 öneri Okullar uzun bir pandemi arasının ardından açıldı. Çocukların hem eğlenip hem öğrendikleri, bireysel vakit geçirebildikleri okullarına bir süre uzaktan eğitimle devam etmeleri ne yazık ki çocukların sosyal becerilerinin gelişimi için yetersiz olduğunun ve okulların yüz yüze eğitime başlamasının çocukların gelişimleri için çok önemli olduğunun altını çizen Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Pandemi süreci, yetişkinlerin dahi uyum sağlamakta güçlük çektiği günlük yaşamda yeni kurallara adapte olmayı ve sürdürmeyi gerektiren bir süreç. Özellikle çocuklar için pandemi ve beraberindeki kuralların okulda da uygulanacak olması zaman zaman bunaltıcı olabilir. Bu nedenle ebeveynlerin, pandemi sonrası okula uyum sürecinin normal okula uyum sürecinden daha uzun sürebileceğini unutmamaları ve okulların açıldığı ilk birkaç haftada sabırlı olmaları gerekiyor” açıklamasında bulundu.
7.09.2021 Sağlık
Çocuklar disiplinli ortama geçişte uyum sorunu yaşayabilir
Çocuklar disiplinli ortama geçişte uyum sorunu yaşayabilir Çocuklar tatildeki rahat ortamdan disiplinli ve kuralları olan okul ortamına geçişte adaptasyon sorunu yaşayabiliyorlar. Ailelerin çocukları ile konuşup sorunlarını dinlemeleri gerektiğini belirten uzmanlar, var olan problemlere yönelik çözüm üretme sürecinin birlikte yönetilmesini ve empati yapılarak yaklaşılmasını tavsiye ediyor. Uzmanlar, oryantasyon programları ve rehberlik birimlerinin aktif faaliyetleri sayesinde çocukların okula daha çabuk alışabileceğini ifade ediyor.
30.08.2021 Sağlık
Kolay Kampüs, Da Vinci Kids ile çocukları eğitime yeniden adapte edecek
Kolay Kampüs, Da Vinci Kids ile çocukları eğitime yeniden adapte edecek Yeni eğitim yılı kısa bir süre sonra başlıyor… Çocukların uzun bir aradan sonra “adaptasyon” sorunu yaşamamaları için yeni nesil eğitim platformu olan Kolay Kampüs ve Da Vinci Kids iş birliği çok yönlü çalışıyor…
27.08.2021 Eğitim
Okula gitmeyi reddediyorsa nedenleri araştırılmalı!
Okula gitmeyi reddediyorsa nedenleri araştırılmalı! Okula başlama yaşı, özellikle yeni eğitim dönemleri öncesi sürekli tartışılan konuların başında geliyor. Genellikle çocukların 30-36 ay arası anaokuluna ve 66-72 ay arası ise ilkokula gidebilecek olgunluğa eriştiğini vurgulayan uzmanlar, yaşla birlikte zihinsel, duygusal ve bedensel gelişimlerin de dikkate alınması gerektiğini ifade ediyor. Çocukların ebeveynlerinden ayrılmak istemedikleri için veya çeşitli farklı sebeplerle okula gitmeyi reddedebildiklerini belirten uzmanlar, okulun eve yakınlığının uyumu kolaylaştırdığını belirtiyor.
24.08.2021 Sağlık
MEB'den son dakika açıklaması! 81 ile yazı gönderildi! Tarih belli oldu
MEB'den son dakika açıklaması! 81 ile yazı gönderildi! Tarih belli oldu MEB son dakika gelişmesini duyurdu! Milyonları ilgilendiriyor. MEB tarafından tüm illere gönderilen yazıda, öğretmenlerin mesleki çalışmalarının 31 Ağustos Salı günü başlayacağı ve eğitim öğretim yılı hazırlıkları ile uyum eğitimine yönelik planlamalar sebebiyle okula uyum eğitimlerinin 1-3 Eylül'de yapılacağı hatırlatıldı.
23.08.2021 Eğitim
Okula uyum eğitimleri ne zaman? MEB'den 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi yazısı!
Okula uyum eğitimleri ne zaman? MEB'den 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi yazısı! Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2021-2022 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi konulu resmi yazı yayımladı.
20.08.2021 Eğitim
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler aşı grubunda kaçıncı sırada?
Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler aşı grubunda kaçıncı sırada? Koronavirüs nedeniyle okullar uzaktan eğitime devam ediyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılının başından bu yana okullarda yüz yüze eğitim tartışmaları devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 15 Şubat’ta tekrar kademeli ve seyreltilmiş olarak yüz yüze eğitime geçilebileceğini açıkladı. Okullarda yüz yüze eğitimin bir an önce başlamasını isteyen sendikalar ise sağlıklı bir eğitim için Bilim Kurulu’nun yayınladığı Aşı Uygulanacak Grup Sıralaması’nda öğretmenlere öncelik verilmesini istiyor. Peki, Öğretmenler aşı olacak mı? Öğretmenler ne zaman aşı olacak? Öğretmenler aşı grubunda kaçıncı sırada? İşte yüz yüze eğitim ve öğretmenlerin aşı programı hakkında merak edilenler...
24.01.2021 Eğitim
MEB harekete geçti ve resmen duyurdu! Ertelendi...
MEB harekete geçti ve resmen duyurdu! Ertelendi... Milyonlarca kişiyi ilgilendiren kararı MEB resmen duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti ve değişti. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların bünyesinde faaliyet gösteren kantin, kafeterya, yemekhane, büfe, çay ocağı gibi gıda işletmelerinde doğrudan öğrenciye satışa sunulacak hazır ambalajlı gıdalar için artık Tarım ve Orman Bakanlığından okul gıdası onayı alınması zorunlu olacak. Kararın uygulanmasında 3 bakanlık iş birliği yapacak. Okul gıdası onayı alma zorunluluğu ise 6 Eylül 2021 tarihine ertelendi. Milli Eğitim Bakanlığı öte yandan 81 ile yazı gönderdi. Yazıda okul öncesinde her saatte bir çocukların 10 dakika açık havaya çıkarılması, ikili eğitim halinde sabahçı ve öğlenci öğrenciler arasında en az 1,5 saat boşluk olacak şekilde planlama yapılması istendi. Velileri maske konusunda uyaran Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, pandemi döneminde eğitimde yaşanan süreçle ilgili milyonlarca öğrencinin ve velinin merak ettiği soruları da yanıtladı. Okullar tam olarak ne zaman açılıyor? Tam tarih var mı? Yüz yüze geçişin 3'üncü aşamasında planlar ne? Evinde interneti olmayan ne yapacak? İşte tüm detaylar...
22.10.2020 Eğitim
Okula başlayan çocuklar için uyku tavsiyesi
Okula başlayan çocuklar için uyku tavsiyesi Yüz yüze eğitim faaliyetlerine başlayan anaokulu ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin uyku düzeni hakkında velilere önemli uyarılarda bulunan Tüm Uyku Tıbbı ve Araştırmaları Derneği (TUTDER) Başkanı Doç. Dr. Vural Fidan, "Çocukların 8-9 saatlik uyku sürelerini tamamlamaları gerekir. Uyku düzeni sağlanması sürecinde ebeveynler de aktif rol almalıdır" dedi.
24.09.2020 Sağlık
Beklenen gün geldi! Yarın başlıyor
Beklenen gün geldi! Yarın başlıyor Milyonlarca öğrenci ve veli bekliyordu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulamalarla anasınıfı ve ilkokul 1'inci sınıflarda haftada bir gün olacak şekilde yarın başlatılacak.
20.09.2020 Eğitim
Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okula uyum etkinlikleri  hazırlandı
Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okula uyum etkinlikleri hazırlandı Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler için okula uyum etkinliklerine ilişkin rehberi yayımladı.
19.09.2020 Eğitim
Bakan Selçuk: Okulların tam olarak açılması birinci senaryomuz
Bakan Selçuk: Okulların tam olarak açılması birinci senaryomuz Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olarak bizim görevimiz okulları açmak, açık tutmak. Okulların açılması için her türlü hazırlığımızı en küçük ayrıntısına kadar devam ettiriyoruz. Burada okulların tam olarak açılması ve tüm öğrencilerin okula devam etmesi birinci senaryomuz" dedi.
30.07.2020 Eğitim
MEB'den özel çocuklar için 'eğlenceli etkinlik' takvimi
MEB'den özel çocuklar için 'eğlenceli etkinlik' takvimi Milli Eğitim Bakanlığı, özel çocukların evde aileleriyle uygulayabilecekleri eğlenceli ve öğretici etkinlikleri kapsayan 'Özel Çocuklarımızla Eğlenceli Etkinlikler Takvimi'nin hazırlanarak, yayımlandığını açıkladı. Bakan Ziya Selçuk, "Takvimdeki etkinlikleri tüm çocuklarımız yapabilirler" dedi.
15.05.2020 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Okula Uyum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okula uyum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.