Oğuz Gündoğdu

Oğuz Gündoğdu

Son dakika oğuz gündoğdu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan oğuz gündoğdu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını oğuz gündoğdu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Oğuz Gündoğdu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan oğuz gündoğdu gelişmeleri de dahil olmak üzere 252 oğuz gündoğdu haberi bulunmuştur. Tüm oğuz gündoğdu haberleri aşağıda listelenmiştir.
'Müsilaj' operasyonu kapsamında Adana'da 4 kişiye gözaltı
'Müsilaj' operasyonu kapsamında Adana'da 4 kişiye gözaltı Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Müsilaj' adı verilen operasyon kapsamında Adana'da 'nitelikli dolandırıcılık' suçu işledikleri belirlenen 1'i kadın, 4 kişi gözaltına alındı.
27.05.2022 Gündem
Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti!
Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti! İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu vefat etti.
27.05.2022 Gündem
Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti
Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu hayatını kaybetti İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu  vefat etti.
27.05.2022 Gündem
Cumbre Vieja Yanardağı binlerce kişiyi evinden etti! Türkiye'de tam 13 tane var...
Cumbre Vieja Yanardağı binlerce kişiyi evinden etti! Türkiye'de tam 13 tane var... Doğanın yarattığı yıkıcı felaketler arasında yer alan volkanik patlamalar, tüm dünyada uzmanlar tarafından yakından takip ediliyor. Dünya üzerinde 500 aktif volkan bulunuyor ve her yıl bunlardan 50 kadarı harekete geçerek lavlarını püskürtüyor.
25.09.2021 Gündem
Korkutan deprem açıklaması! 'İstanbul için büyük felaket oluşturacak'
Korkutan deprem açıklaması! 'İstanbul için büyük felaket oluşturacak' Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Marmara Denizi’nde ve Muğla açıklarında meydana gelen depremlerin olası İstanbul ve İzmir depremlerinin habercisi olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Gündoğdu, "İstanbul için hesapladığımız yedinin üzerinde bir deprem. Bu İstanbul için çok büyük tehlike ve büyük felaket oluşturacak bir büyüklüktür. İzmir fayının hiçbir hareket göstermemesi bizde deprem beklentisini arttırıyor. İzmir’deki faylar İstanbul’daki gibi çok büyük değil. Olası İzmir depreminin büyüklüğü ile ilgili bir şey diyemem ancak hasar verici deprem olacağı kesin." dedi.
19.04.2021 Gündem
Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var?
Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var? İstanbul için “zemin sıvılaşması” uyarısı yapıldı. Yapay olarak yapılan dolgu alanlarının deprem anında hasar alacağı belirtilerek, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekildi. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' uyarısında bulunurken, İstanbul'un zemin sıvılaşması konusunda riskli bölgeler sıralandı. Zemin sıvılaşması nedir? İstanbul’da hangi ilçelerde zemin sıvılaşması riski var?
11.11.2020 Gündem
İstanbul için 'zemin sıvılaşması' uyarısı! Riskli bölgeler...
İstanbul için 'zemin sıvılaşması' uyarısı! Riskli bölgeler... Olası İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu belirten uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' uyarısında bulunuyor. İstanbul'un zemin sıvılaşması konusunda riskli bölgeleri de sıralandı.
11.11.2020 Gündem
Jeofizik uzmanı Oğuz Gündoğdu: Marmara Denizi’ndeki fay aktif
Jeofizik uzmanı Oğuz Gündoğdu: Marmara Denizi’ndeki fay aktif Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Silivri’de geçen yıl 26 Eylül’de meydana gelen Silivri Depremi’ni değerlendirirken, “Buradaki fay halen aktif. Marmara’nın içinde Silivri’nin açıklarında bir yoğunluk var. Bu yoğunluk birkaç depremin peş peşe oluşu şeklinde. Ancak bu depremler insanların hissedeceği büyüklükte değil” dedi.
25.09.2020 Gündem
Uzmanlardan İstanbul depremi açıklaması! 'Son uyarı, eli kulağında'
Uzmanlardan İstanbul depremi açıklaması! 'Son uyarı, eli kulağında' İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisi ve Afet Yönetim Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile İstanbul Üniversitesi (İÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Jeofizik Uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Gölcük Depremi’nden bu yana geçen 21 yılda olası İstanbul Depremi için risk oranının büyüdüğünü söylediler. İki bilim insanı Silivri’de geçen yıl meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ciddi bir uyarı olduğu konusunda birleşti.
17.08.2020 Gündem
Korkutan açıklama geldi! Jeofizik uzmanı Gündoğdu: Silivri depremi hala çözümlenemedi
Korkutan açıklama geldi! Jeofizik uzmanı Gündoğdu: Silivri depremi hala çözümlenemedi Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul’da 28 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin geçen süre içerisinde henüz çözümlenemediğini söyledi. Dr. Gündoğdu, bu depremin 7’nin üzerinde beklediği olası Marmara Depremi’ne neden olacak fayın çok yakınında meydana geldiğini hatırlatırken, “Bu depremin ‘Doğru atımlı’ yerine neden ters atımlı olduğu açıklanamadı” dedi.
26.06.2020 Gündem
Bingöl depremi, İstanbul depremini tetikler mi?
Bingöl depremi, İstanbul depremini tetikler mi? Bingöl'de saat 17:24'te meydana gelen deprem, Doğu'nun bir çok ilinde hissedildi. Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda meydana gelen sarsıntı, akıllara İstanbul Depremi'ni getirdi. Jeofizik Uzmanı Oğuz Gündoğdu Bingöl Depremi'ni yorumladı.
14.06.2020 Gündem
DOHAD depremi önceden bilecek mi?
DOHAD depremi önceden bilecek mi? İstanbul’u etkileyecek olası ‘Büyük Marmara Depremi’ üzerindeki tartışmalar sürerken, deprem tahminine yönelik çalışmalar da devam ediyor. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği de (DOHAD), kayaçların sıkışmasıyla oluşan elektrik, sismik ve meteorolojik değişimleri takip etmek üzere sayısal gözlem istasyonları kurarak, depremlere yönelik tahminler öne sürüyor.
13.02.2020 Gündem
"İstanbul depremini 30 gün önceden tahmin edecek"
"İstanbul depremini 30 gün önceden tahmin edecek" Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Ağalday, 17 yıldan bu yana sürdürdükleri çalışmalarla, depremi önceden tahmin edecek sistemde yüzde 80-90 oranında başarı elde ettiklerini açıkladı.
27.01.2020 Gündem
Uzmanlardan flaş deprem açıklaması
Uzmanlardan flaş deprem açıklaması Deprem uzmanlarından İstanbulluların içini rahatlatan açıklama: Manisa ve Ankara’da meydana gelen depremler, Marmara depremini hiçbir şekilde tetiklemez
24.01.2020 Gündem
Manisa Akhisar'da 5.4 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar deprem nöbetinde...
Manisa Akhisar'da 5.4 büyüklüğünde deprem! Vatandaşlar deprem nöbetinde... Manisa’nın Akhisar ilçesinde 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem yerin 8.5 kilometre derinliğinde kaydedildi. Deprem İzmir, İstanbul'da da hissedildi. Bölgede deprem fırtınası yaşanıyor. Vatandaşların büyük panik yaşamasına neden olan depremler sonrası kentte yaşayanlar geceyi sokaklarda geçirdi.Saat 09.25 itibariyle 212 adet artçı deprem meydana geldi. İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan CNN TÜRK canlı yayınında Manisa ve Ankara'daki son depremleri yorumladı. Altan, "Her an büyük bir deprem olabilir" diye konuştu
23.01.2020 Gündem
Manisa'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi
Manisa'da korkutan deprem! İstanbul'da da hissedildi Manisa'nın Akhisar ilçesinde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
23.01.2020 Gündem
Deprem uzmanının fay turu deprem etkisi yarattı! 185 lira...
Deprem uzmanının fay turu deprem etkisi yarattı! 185 lira... Jeofizik profesörü Övgün Ahmet Ercan, Kuzeybatı Marmara kıyılarında yer alan bölgelere gezi düzenliyor. Ercan'ın yarınki gezisine katılmak isteyenler kişi başı 185 lira verecek. Gezide Kuzey Anadolu Kırığı'nın görülmesinin yanı sıra, manzara fotoğrafı çekilebilecek alanların da gezilebileceği kaydediliyor. Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu ise sınıf arkadaşı Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın 'Deprem Gezisi'ni akla uygun bulmadığını söyledi. Ahmet Ercan ise geziyle ilgili basın açıklama yapmak istemedi.
17.01.2020 Ekonomi
Ünlü profesör açıkladı! İşte depremden en çok etkilenecek yerler
Ünlü profesör açıkladı! İşte depremden en çok etkilenecek yerler Marmara’nın tabanını inceleyen isimlerden Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür, son depremle Marmara’daki riskin daha da arttığını belirtti. Silivri açıklarında meydana gelen 5.8’lik depremden sonra Marmara’da riskin daha da arttığını vurgulayan Görür, ‘Yöneticilerimiz dikkatli olmak zorunda’ dedi.
28.09.2019 Gündem
Jeofizik uzmanı Dr. Gündoğdu: Silivri açıklarında olması tedirgin edici
Jeofizik uzmanı Dr. Gündoğdu: Silivri açıklarında olması tedirgin edici Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, Silivri açıklarında meydana gelen depremlerden tedirgin olduğunu, beklenen olası Marmara Depremi için öncü olup olmadığına karar verebilmek için artçı sarsıntıların seyrini izlemek gerektiğini söyledi.
27.09.2019 Gündem
Deprem uzmanından Sakarya depremi sonrası açıklama
Deprem uzmanından Sakarya depremi sonrası açıklama Jeofizik uzmanı Dr. Oğuz Gündoğdu, bugün Sakarya'nın Hendek İlçesinde kaydedilen depremin olası Marmara Depremi için yer, büyüklük ve oluşum karakteri açısından öncü olmadığını söyledi.
2.06.2019 Gündem
İstanbul için "zemin sıvılaşması" uyarısı
İstanbul için "zemin sıvılaşması" uyarısı Olası İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin "zemin sıvılaşması" olduğunu belirten uzmanlar dolgu alanlara dikkat çekti. Uzmanlar, "Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır" uyarısında bulunuyor.
11.11.2018 Gündem
Oğuz hocanın isyanı
Oğuz hocanın isyanı Türkiye’nin az sayıda deprem uzmanından biri olan Oğuz Gündoğdu, “Oturduğum binaya güvenmiyorum. Binayı tutan demirler paslı. Yönetime söyledim. Onlar çatlakları mantolama ile kapattı” dedi.
18.10.2018 Gündem
Flaş deprem açıklaması: Marmara sakin, Akdeniz'deki normal faylanma
Flaş deprem açıklaması: Marmara sakin, Akdeniz'deki normal faylanma İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu "Depremlerin büyüklük ve yerlerine bakınca ben endişeden uzaklaştım. Bunlar, Marmara'daki 1-2 yıldır olan aktivitelerinin devamı niteliğinde. Çok küçük mikro depremlerin aktivitelerine bakıp da 'Deprem oluyor' diye ayağa fırlanacak bir şey değil" dedi.
26.09.2018 Gündem
Marmara’da hareketlilik arttı
Marmara’da hareketlilik arttı JEOFİZİK Mühendisi Oğuz Gündoğdu, Marmara’da daha önce görülmeyen hareketlilik yaşandığını, ancak buna rağmen yakın vadede bir deprem beklemediklerini söyledi.
16.08.2018 Gündem
Oğuz Gündoğdu: Mudanya'ya doğru gelen uzun bir fay hattı var
Oğuz Gündoğdu: Mudanya'ya doğru gelen uzun bir fay hattı var BURSA'nın Mudanya ilçesinde açıklamalarda bulunan Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç.Dr. Oğuz Gündoğdu, "Bursa'da 1855 yılında depreme yol açan fay hattının, Nilüfer'den geçen kolları tespit edildi. Mudanya da, İznik'ten Gemlik Körfezi'ne gelen ve Uluabat Gölü'nden gelen iki tehlikeli fay hattının arasında kalıyor. Fayın büyüklüğü henüz belirli değil. Sismik geminin gördüğü izlerde Mudanya'ya doğru gelen uzun bir fay hattı var. Bu ciddi bir tehlike çünkü diri bir fay. 7 büyüklüğünde olası bir deprem beklenebilir" dedi.
17.05.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Oğuz Gündoğdu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki oğuz gündoğdu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.