İstanbul Depremi

İstanbul Depremi

Son dakika istanbul depremi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanbul depremi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanbul depremi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Depremi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul depremi gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.422 istanbul depremi haberi bulunmuştur. Tüm istanbul depremi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı
Jeoloji Mühendisi İstanbul'u uyardı! Beklenen depremi yorumladı Atatürk Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi kurucusu ve Jeoloji Mühendisi Dr. Mehmet Salih Bayraktutan, İstanbul için ezber bozan açıklamalarda bulundu. İstanbul'da 4- 5 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin doğal olduğunu söyleyen Bayraktutan, "İstanbul'da iddia edilen yıkıcı deprem olmayacak. İstanbul'un en büyük şansı, zeminin geoteknik dayanımı yüksek kayalardan oluşmasıdır. Zemin ve eviniz sağlamsa; rahat uyuyabilirsiniz" dedi.
9.04.2024 Gündem
Turgut Altınok'tan minibüs esnafına müjde: 30 bin liralık destek
Turgut Altınok'tan minibüs esnafına müjde: 30 bin liralık destek AK Parti ABB Başkan Adayı Turgut Altınok, minibüs esnafı için müjde verdi. Altınok, aylık 30 bin TL yakıt desteği verileceğini duyurdu.
28.03.2024 Gündem
AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok müjdeyi verdi! Emekli ve öğrenciye ulaşım ücretsiz
AK Parti'nin Ankara adayı Turgut Altınok müjdeyi verdi! Emekli ve öğrenciye ulaşım ücretsiz Emeklilere ve öğrencilere müjde veren AK Parti'nin Ankara adayı Altınok, "Öğrencilerimize 31 Mart'tan sonra ulaşımı ücretsiz yapıyoruz. Emeklilerimize de ulaşım yine ücretsiz olacak. Ankara'da ulaşım 24 saat devam edecek." şeklinde konuştu.
28.03.2024 Gündem
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan fal gibi deprem tahmini: Deprem olacak yıl bunlar olur!
Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan'dan fal gibi deprem tahmini: Deprem olacak yıl bunlar olur! Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Deprem olacak yıl doğada olan değişiklik hakkında konuşan Ercan, beklenen İstanbul depreminde en riskli 5 ilçeyi de açıkladı.
28.03.2024 Gündem
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'dan gençlere mektup
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'dan gençlere mektup AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, gençlere yazdığı mektubunda, "İşim ne oyun oynamak ne de rol yapmaktır. İşim; İstanbul’u olabildiğince en erken vakitte depreme hazır hale getirmektir. İşim; olası depremdeki can kayıplarını engelleyici tedbirleri şimdiden almaktır. Çünkü İstanbul için deprem, algı değil gerçek ve ne yazık ki gelecektir. Sadece İstanbul için tüm yaşam alanları güvenli olana dek çalışacağım" ifadelerini kullandı. Kurum, "31 Mart, senin için sağlam ve dirençli bir İstanbul’da yaşamak adına tarihi bir fırsat. Deprem kapıyı çalmadan, her şey altüst olmadan İstanbul kazanacak" dedi.
27.03.2024 Gündem
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor
AK Parti Büyük İstanbul Mitingi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor Atatürk Havalimanında düzenlenen 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi’nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un fethi için 8 asır boyunca milletlerin Fatihlerin, kumandanların rüyasına giren şehir. Ama bu şehri CHP zulmünden 31 Mart'ta kurtarmamız gerekiyor" dedi.
24.03.2024 Gündem
Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy İstanbul depremi için uyardı! Yeni fay hattı tespit edildi
Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy İstanbul depremi için uyardı! Yeni fay hattı tespit edildi Büyük Marmara depremi için ne kadar süre kaldı? İstanbul’da beklenen 7 üzeri depremi tetikler mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bursa'da tespit edilen yeni fay hattını CNN Türk’te değerlendirdi. Ersoy, "yerleşim alanlarındaki tüm yerlerin önemli bir deprem riski daha var” dedi.
18.03.2024 Gündem
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı
İstanbul afetlere nasıl hazırlanacak? AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum açıkladı AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, “Risksiz İstanbul” tanıtım toplantısında İstanbul’da 5 yılda 650 bin konut yapacaklarını açıkladı. Kurum, “İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar durmayacağız, dinlenmeyeceğiz, hep birlikte çalışacağız” dedi.
15.02.2024 Gündem
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde  “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında. Bilim dünyası bunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş depreme hazırlanmak, bizi yönetenleri depreme hazırlamak için kentimizi, bulunduğumuz yeri onlardan talep etmek, zorlamak. Bize düşen görev bu" dedi.
19.12.2023 Gündem
Şener Üşümezsoy'dan İstanbul depremi açıklaması: Marmara'nın kuzeyindeki fay ölü
Şener Üşümezsoy'dan İstanbul depremi açıklaması: Marmara'nın kuzeyindeki fay ölü Deprem Bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan beklenen Marmara depremiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Gemlik'te meydana gelen depremler sonrası deprem yeniden gündem olurken Prof. Dr. Üşümezsoy, Marmara'ın kuzeyindeki fayın ölü olduğunu aktararak, asıl fayın Yalova'nın Çınarcık bölgesinin önlerinden geçtiği aktardı.
9.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki duyurdu: Tüm hazırlıkları tamamladık 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacağız
Bakan Özhaseki duyurdu: Tüm hazırlıkları tamamladık 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacağız Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, olası İstanbul depremi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını 10 gün içinde tüm projeleri açıklayacaklarını söyledi.
7.12.2023 Ekonomi
1766 İstanbul depremi kaç şiddetinde olmuştu, saat kaçtaydı? 1766 depreminin merkez üssü neresiydi, bu depremde kaç kişi öldü?
1766 İstanbul depremi kaç şiddetinde olmuştu, saat kaçtaydı? 1766 depreminin merkez üssü neresiydi, bu depremde kaç kişi öldü? Marmara Denizi’nde gerçekleşen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından uzmanlar İstanbul depremi için uyarılarına devam ediyor. Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki de beklenen İstanbul depremi için tedbir alınması gerektiğini belirtirken, "Mesela Kahramanmaraş'ta 7.7'lik büyük deprem olmadan önce 4 ve 5 büyüklüklerinde depremler oluyordu, büyük depremin habercisiydi. Ama tek tek geliyorsa orada büyük deprem bekleniyor diyemiyoruz. Daha sık olmaya başlarsa büyük deprem yaklaştı diyebiliriz. Genel olarak aniden gelmiyor çok büyük depremler. İstanbul'da da sarsıntılar sıklaşırsa; 5, 4, 3 şeklinde depremler olursa büyük depremi konuşabiliriz. Ancak kaçınılmaz olan büyük deprem yaklaşırken, asıl önemli olan nokta kentsel dönüşümü iyi bir şekilde yapmak olacaktır.” İfadelerini kullandı. Depremler gündem olurken vatandaşlar 1766 İstanbul depremi ile ilgili ayrıntıları tekrar sorgulamaya başladı. Peki, 1766 İstanbul depremi kaç şiddetindeydi, 1766 depremi saat kaçta meydana geldi? 1766 depreminin merkez üssü neresiydi, 1766 İstanbul depreminde kaç kişi öldü?
6.12.2023 Gündem
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli
Bakan Özhaseki'den kentsel dönüşüm açıklaması: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki canlı yayında açıklamalarda bulundu. Özhaseki olası İstanbul depremine değinerek, kentsel dönüşümün önemini vurguladı ve 'çok riskli' konut sayısını açıkladı.
5.12.2023 Ekonomi
Gemlik depremi öncü mü, İstanbul depremini tetikler mi? Gemlik Körfezi depremi büyük İstanbul depreminin habercisi mi, 4 Aralık 5.1 Gemlik depremi kaç saniye sürdü?
Gemlik depremi öncü mü, İstanbul depremini tetikler mi? Gemlik Körfezi depremi büyük İstanbul depreminin habercisi mi, 4 Aralık 5.1 Gemlik depremi kaç saniye sürdü? Marmara Denizi'nde 5,1 ve 4,5 büyüklüğünde iki deprem hissedildi. Depremi değerlendiren yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik konusunda "Bu fay KAF’ın güney kolunun bir parçası. Güney kol yavaş hareket eden ama stres biriktiren bir fay zonu. 1999 depremlerinde tahmin ediyorum stres kaybına uğradı. Biz şimdi depremi kuzey kolda bekliyoruz" açıklaması yapınca gözler bir kez daha deprem konusuna çevrildi. Vatandaşlar arama motorları aracılığıyla Gemlik depreminin İstanbul depremini tetikleyip tetiklemeyeceğini, Gemlik Körfezinin öncü deprem olup olmadığını araştırmaya başladı.
4.12.2023 Gündem
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir? Deprem uzmanı Türkiye için ne dedi? Yoshinori Moriwaki’nin İstanbul depremi yorumu Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Türkiye'de depreme yönelik açıklama yaptı. Türkiye'deki fay hatlarının doğudan batıya doğru harekete geçtiğini belirten Moriwaki, Bingöl, Bitlis, Muş ve Van tarafında bir deprem beklenebileceğini söyledi. Peki, Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki kimdir, Türkiye için ne dedi?
30.11.2023 Gündem
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı
Artan depremlerin yeni depremleri tetikleme ihtimali var mı? Şükrü Ersoy Marmara depremi ile ilgili en kötü senaryoyu açıkladı Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminde en kötü senaryoya ilişkin bilgileri verdi. Avşa açıklarında 4 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Ersoy, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
12.11.2023 Gündem
Zeynep Beşerler - Emir İçgören boşanıyor mu? Ünlü oyuncudan ihanet iddialarına imalı yanıt
Zeynep Beşerler - Emir İçgören boşanıyor mu? Ünlü oyuncudan ihanet iddialarına imalı yanıt Emir İçgören ile 2013 yılında nikâh masasına oturan Zeynep Beşerler, 'boşanma' haberleriyle gündemde. Yedi yaşında bir oğlu olan oyuncunun, ihanete uğradığı ve bir süredir eşiyle ayrı yaşadığı konuşuluyor. Asmalımescit'te görüntülenen Zeynep Beşerler, ihanet iddiasına yanıt verdi.
5.11.2023 Magazin
Zeynep Beşerler boşanıyor
Zeynep Beşerler boşanıyor 2013 yılında iş insanı Emir İçgören ile Bodrum'da nikâh masasına oturan Zeynep Beşerler boşanma kararı aldı. İkilinin birlikte yaşadıkları evi ayırdıkları belirtildi.
27.10.2023 Magazin
Japon deprem uzmanından olası İstanbul depremi uyarısı: 7.9 büyüklüğünde olabilir
Japon deprem uzmanından olası İstanbul depremi uyarısı: 7.9 büyüklüğünde olabilir Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'u bekleyen deprem konusunda uyararak, vatandaşların bilgilenmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Moriwaki, Türkiye'de depremle ilgili eğitimlerin yeterli olmadığını söyledi.
19.10.2023 Gündem
Eğlence mekanındaki fahiş hesap tahsilatına hapis cezası
Eğlence mekanındaki fahiş hesap tahsilatına hapis cezası Ankara'da eğlence mekanında gelen ilk iki hesabı ödedikten sonra gelen 61 bin 500 liralık üçüncü hesabı ödemek istemeyen Haydar B.'yi (30) darbederek, cep telefonundaki mobil bankacılık uygulamasından parayı tahsil eden iş yeri sahibi ve çalışanı toplam 9 şüpheli hakkında, 33 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
12.09.2023 Yaşam
Anadolu yaban koyununu avlayan yandı! Cezası büyük
Anadolu yaban koyununu avlayan yandı! Cezası büyük Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü'nce, 2023-2024 av turizmi uygulama talimatı ek kararı kapsamında; ülke genelinde 225 yaban keçisi, 57 kızılgeyik, 17 çengel boynuzlu dağ keçisi, 17 karaca ve 1 Anadolu yaban koyunu avlanmasına izin verildi. Anadolu yaban koyununu avlama ücreti 675 bin lira olarak belirlendi.
12.09.2023 Yaşam
Tekirdağ'da 84 ton kaçak ekmeklik buğday ele geçirildi! Polis saniye saniye takip etti
Tekirdağ'da 84 ton kaçak ekmeklik buğday ele geçirildi! Polis saniye saniye takip etti Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Tekirdağ'da, kuru yük gemisinden çalındığı belirlenen toplam 84 ton ekmek buğdayı ele geçirildi.
12.09.2023 Yaşam
İstanbul depremi için en riskli ilçeler açıklandı! Bu bölgelerde oturanlar aman dikkat!
İstanbul depremi için en riskli ilçeler açıklandı! Bu bölgelerde oturanlar aman dikkat! İstanbul depremi için en fazla risk taşıyan 15 ilçe açıklandı. Listelenen ilçelerin ise zemin sıvılaşma riskine göre belirlendiği vurgulandı. Olası İstanbul depremi için en riskli 15 ilçe şöyle sıralandı...
12.09.2023 Gündem
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde
Prof. Dr. Orhan Şen duyurdu: Barajlardaki doluluk son 10 yılın en düşük seviyesinde Tüm yurtta etkili olan rekor sıcaklıklar kuraklık tehlikesini de beraberinde getirdi. İstanbul'daki barajlarda doluluk oranı yüzde 30'un altına düştü. Prof. Dr. Orhan Şen, içme suyu barajlarında doluluk oranının son 10 yılın en düşük seviyesine geldiğini açıkladı.
30.08.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Depremi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul depremi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.