Normalleşme Desteği

Normalleşme Desteği

Son dakika normalleşme desteği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan normalleşme desteği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını normalleşme desteği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Normalleşme Desteği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan normalleşme desteği gelişmeleri de dahil olmak üzere 309 normalleşme desteği haberi bulunmuştur. Tüm normalleşme desteği haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren...
SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan flaş açıklama, 11 Mart'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) resmen duyurdu. SGK, kovid salgını boyunca, 11 Mart 2020 tarihinden bu yana vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalara imza attı. Bu süreçte covid-19 vakalarına yönelik tanı ve tedavi hizmetlerini "acil hal” kapsamına alarak tanı ve tedavilerden ilave ücret almadı. Kronik hastalığı olanların ve yüksek risk grubunda bulunan vatandaşlarımızın ilaç ve tıbbi malzeme bedelini karşıladı. Reçete ve rapor süresi bitenlerin ilaca erişimi sorunsuz şekilde devam etti. Sigortalıların geçici iş göremezlik ödemelerini ortalama 7 gün içerisinde tamamlanırken, piyasayı rahatlatmak adına işverenlerin prim ödemeleri ertelendi. Yaklaşık 1 milyon 300 bin işverenin 40 milyar TL’ye yakın prim ödemesi 6 ay süreyle ertelendi. En düşük emekli aylığı bin 500 liraya çıkarıldı. Ayrıca 76 yaş üzeri emeklilerin istemeleri halinde emekli aylıklarının evlerinde ödenmesi sağlandı. Geçmiş yıllarda ortalama 6 ayda emekli aylığı bağlanırken bu süreçte ortalama 11 gün içerisinde bağlanmaya başlandı. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini bayramdan önce ödendi.
11.03.2022 Ekonomi
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “2022 yılında da Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerimizin, Toplu Sözleşme uyarınca da memurlarımızın maaşlarında artışlar yapılacağı unutulmamalıdır. Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz” dedi.
10.12.2021 Gündem
Her ay  1.556 TL ödeniyor! Bir yıl sürüyor
Her ay 1.556 TL ödeniyor! Bir yıl sürüyor Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 12 ay boyunca 1.556 TL ödeniyor. Bazı durumlarda bu süre 18 aya kadar çıkıyor. Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların ekonomik olarak zor durumda kalmaması için sağlanan desteklerden bazıları devam ediyor. Özellikle pandemi sürecinde vatandaşların işini kaybetmemesi için bir dizi destek paketi devreye alındı. İşen çıkarma yasağının uygulanması bunlar içerisinde en önemli olandı. Pandemi döneminde istihdamı korumak amacıyla uygulanan kısa çalışma ve işten çıkarma yasağı 30 Haziran’da sona erdi. İşletmeler normalleşme döneminde iki teşvik mekanizması ile desteklenecek. Destekten yararlanabilmek için geçen yılki işçi sayısına ilave işçi almak gerekecek. İşçi sayısı geçen yılın altına düşenler ise teşviklerden yararlanamayacak.
14.07.2021 Ekonomi
Emekli maaşları düşüyor, emeklilik tarihleri gecikiyor! 2 gün kaldı...
Emekli maaşları düşüyor, emeklilik tarihleri gecikiyor! 2 gün kaldı... Emekli maaşları daha düşük olacak, emeklilik tarihleri gecikecek. Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. 2 gün kaldı. Bu hafta sona eriyor. Son anda yeni bir karar alınıp süre uzatılmazsa kısa çalışma, işten çıkarma yasağı, ücretsiz izin uygulaması, nakdi ücret desteği ve normalleşme desteği 30 Haziran'da sona erecek. Sosyal güvenlik primleri yatırılmayan çalışanların emeklilik tarihleri gecikecek, emekli maaşları daha düşük olacak. Hastalık ve doğum nedeniyle rapor parası alamayacaklar. Emeklilikle ilgili bu riskleri bulunan çalışanlar için borçlanma hakkı verilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
28.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması
Bakan Elvan'dan flaş dolar ve enflasyon açıklaması Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, döviz kuruna yönelik "Kur istikrarının sağlanması ve enflasyonda düşüşle sermaye girişi hızlanacak, TL varlıklara giriş artacak" mesajı verdi.
18.06.2021 Ekonomi
Bakan Elvan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması!
Bakan Elvan'dan döviz kuru ve enflasyon açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Enflasyon sürdürülebilir büyümenin önündeki en büyük engeldir. Bakanlık olarak enflasyon ataletini engellemek amacıyla yönetilen ve yönlendirilen ürün ve fiyat politikasını uyumlu bir şekilde uyguluyoruz. Son dönemde üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasında artan makas bizleri oldukça rahatsız ediyor. Üretici fiyatlarının artışında döviz kuru geçişkenliği ve artan emtia fiyatları rol oynuyor. " dedi.
11.06.2021 Ekonomi
Bakan Bilgin'den destek açıklaması! 9,5 milyon kişi yararlandı
Bakan Bilgin'den destek açıklaması! 9,5 milyon kişi yararlandı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı salgın sürecinde işçi ve işletmelerin yanında olduğunu belirterek kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği, işsizlik ödeneği ve normalleşme desteğine dair verileri açıkladı. Yapılan 55 milyarlık destek ve ödemeden toplam 9,5 milyon kişi istifade etti.
2.06.2021 Ekonomi
5000 TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? 5000 lira hibe desteği kime verilecek? İşte esnafa 5000 lira hibe desteği 2021 başvurusu!
5000 TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? 5000 lira hibe desteği kime verilecek? İşte esnafa 5000 lira hibe desteği 2021 başvurusu! Esnafa normalleşme desteği... Esnafa moral olacak destek geliyor. Devreye alınan esnafa 5000 lira hibe desteği nefes aldıracak! Hükümet, kademeli normalleşme sürecinde esnafa can suyu olacak destek paketini devreye aldı. Salgından en çok zarar gören kesim olan esnaf pandemide alınan kapanma kararlarından en çok etkilenen kesimdi. Hükümet esnafın durumunu masaya yatırdı ve esnafa öncelik verdi. Salgının başından bu yana art arda açıklanan destek paketleri esnafa nefes aldırsa da yeni destekler için de harekete geçildi ve ilk aşamada verilecek destekleri Cumhurbaşkanı duyurdu. Binlerce esnaf devlet tarafından verilecek esnafa 5000 lira hibe desteği ile ilgili araştırmalarına devam ederken detaylar kimlere destek verileceğini de Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki, 5000 TL hibe desteği başvurusu nasıl yapılır? 5000 lira hibe desteği kime verilecek? İşte esnafa 5000 lira hibe desteği 2021 başvurusu ile ilgili tüm detaylar...
19.05.2021 Ekonomi
Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama...
Okullar ne zaman açılacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş açıklama... Milyonlar bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan normalleşme takvimi ile ilgili konuştu. Erdoğan, "17 Mayıs sonrası yeni normalleşme takvimimizi önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Bu takvim içinde okulların açılışı ile ilgili süreç de yer alacak. Normale kısa sürede döneceğimize inanıyorum" dedi. Erdoğan "Artık gençlerimiz transkript belgelerini istedikleri yerden, çift dilli olarak, herhangi bir ücret ödemeden ve hızlı bir şekilde alabilecekler." dedi
8.05.2021 Siyaset
Hesaba yattı! Bakan duyurdu geri ödeme yok...
Hesaba yattı! Bakan duyurdu geri ödeme yok... Paraların hepsi hesaba yattı. Geri ödeme yok. Bakan sosyal medya hesabından tek tek duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk salgın sürecinde vatandaşlara 60 milyar liranın üzerinde doğrudan destek ve yardım sağlandığını açıkladı. Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımızın 65 bin TL tutarındaki Engelli Hibe Desteği başvurularının bugün sona ereceğini duyurdu.
15.04.2021 Çalışan Hakları
Çalışanları kapsıyor! Bugün bitiyor maaş, ücretsiz izin, kredi ve...
Çalışanları kapsıyor! Bugün bitiyor maaş, ücretsiz izin, kredi ve... İşçi ve işveren yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Bugün sona eriyor. Bir yıldır uygulanıyordu. Çalışana ücretsiz izne çıkarılması durumunda bin 420 lira ödenecek, işverenin onay alması zorunlu. Uygun fırsatlarla işveren kredi kullanabilecek. Çalışanı normal çalışmaya geçiren işverene işçi başına ayda bin 341 liraya kadar ödeme yapılacak. Şubatta yaklaşık 1.3 milyon çalışanın yararlandığı Kısa Çalışma Ödeneği'nin sona ermesiyle normal çalışmaya geçilecek. Herkes kısa çalışmanın bitmesiyle nasıl bir yol izleneceğini merak ediyor. Peki Kısa Çalışma Ödeneği'nin sona ermesiyle birlikte bu süreçte işçi ve işverenlerin karşısına neler çıkacak? İşte fesih yasağı, nakdi ücret desteği, işsizlik maaşı ve işverene kredi ile ilgili tüm bilgiler...
31.03.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği sonrası normalleşme desteği verilecek mi?
Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği sonrası normalleşme desteği verilecek mi? Koronavirüs nedeniyle bir yıl önce devreye giren başlanan Kısa çalışma ödeneği (KÇÖ) uygulamasında sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa çalışma ödeneğinin uzaltılmayacağını açıklamıştı. Kısa çalışma ödeneği sonrasında normalleşme ve ücretsiz izin uygulaması devreye alınacak. Peki, Kısa çalışma ödeneği ne zaman bitiyor? Kısa çalışma ödeneği uzatılır mı? Kısa çalışma ödeneği sonrası normalleşme desteği verilecek mi? Kısa çalışma ödeneği bittikten sonra ücretsiz izin nasıl olacak? İşte kısa çalışma ödeneği, normalleşme desteği ve üzretsiz izin konularında merak edilenler...
29.03.2021 Ekonomi
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiriyor! Bitiyor, tarih belli oldu...
İşçi ve işveren milyonları ilgilendiriyor! Bitiyor, tarih belli oldu... Çalışan ve iş yeri sahibi herkes merak ediyordu ve tarih belli oldu. Artık bitiyor ama ödemeler sürecek. Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ), 31 Mart’ta sona eriyor. KÇÖ bitse bile işçisini çalıştırmaya devam eden işveren ayda 1.341 liraya kadar normalleşme desteği alacak. Normalleşme desteğinin sona ereceği tarih ise 31 Haziran 2021.
24.03.2021 Çalışan Hakları
İşçi ve işverene müjde! Resmen duyuruldu ve belli oldu
İşçi ve işverene müjde! Resmen duyuruldu ve belli oldu İşçi ve işveren için müjde! Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Devam edecek, tarih belli oldu. Bakan Selçuk güzel gelişmeyi duyurdu. Desteğin 30 Haziran'a kadar süreceği belirtildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'tan normalleşme desteğine ilişkin açıklama yapıldı. Bakan Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneğinin ay sonunda biteceğini bildirirken, işçi ve işverenleri yakından ilgilendiren normalleşme desteğinin 30 Haziran 2021 tarihine kadar süreceğini, SGK'ya ödenecek primlerde mahsuplaşma yapılacağını belirtti. Normalleşen işverenlere işçi başına günlük 44.72 TL, aylık 1341.56 TL’ye kadar destek sağlanıyor. İşte bakanın öne çıkan açıklamaları...
22.03.2021 Ekonomi
Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman bitecek, Kısa Çalışma Ödeneği son durum…
Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman bitecek, Kısa Çalışma Ödeneği son durum… Kısa çalışma ödeneğinin ne zaman biteceği, uzatılıp uzatılmayacağı merak edilirken, gözler Kabine toplantısından çıkacak karar çevrildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında ekonomik tedbir olarak sunulan kısa çalışma ödeneği, salgınla birlikte ödenemeye devam etti. Kısa çalışma ödeneğinin mart ayında biteceğine işaret edilmişti. Ancak vatandaşlar Kabine toplantısından KÇÖ ile ilgili bir haberin gelip gelmediğini sorguluyor. Kısa Çalışma Ödeneği uzatıldı mı? KÇÖ ne zaman bitecek, Kısa Çalışma Ödeneği son durum…
15.03.2021 Çalışma Hayatı
Bakan Selçuk: İŞKUR, 2020'de 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti
Bakan Selçuk: İŞKUR, 2020'de 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "İŞKUR, 2002 yılında özel sektörde 25 bin işe yerleşmeye aracılık etmişken, 2020 yılında salgına rağmen 830 bini aşkın kişinin işe yerleşmesine aracılık etti. Son 18 yılda işe yerleştirilen kişi sayısı 9 milyona yaklaştı" dedi.
15.03.2021 Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişecek, yeni düzenleme...
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Hepsi değişecek, yeni düzenleme... Çalışan milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Hepsi değişecek. Yeni düzenlemeler yolda. Yeni adım atıldı ve çalışmalar başladı. Tek tek açıklandı. Hafta tatili, yıllık ücretli izin ve kıdem tazminatı ile ilgili düzenleme geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomi paketinde istihdama ilişkin 2 önemli detay dikkat çekti. Esnek çalışma düzenlemesi ve ücretsiz izindeki kişilerin işinin korunmasının sağlanması. Esnek çalışmada çalışanların kıdem tazminatı haklarının ortadan kalkacak olması eleştirilere sebep olmuştu. Son anda yasa teklifinden çıkarılan düzenleme yeniden kurgulanacak. Yeni nesil çalışma yöntemleri yaygınlaşacak. Uzaktan çalışma mevzuatı revize edilecek. İşte tüm detaylar...
15.03.2021 Ekonomi
Çalışanları ilgilendiriyor! Mart ayında...
Çalışanları ilgilendiriyor! Mart ayında... Milyonları çok yakından ilgilendiriyor. Mart ayında karar verilecek. Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma hayatına giren kısa çalışma ve ücretsiz izin hakkının bu ay sona eriyor. Mart ayı, milyonlarca çalışan için de karar ayı olacak. Bu ay son kez verileceği açıklanan kısa çalışma düzenlemesinde, taleplere bağlı olarak bir değişiklik olup olmayacağı, önümüzdeki günlerde belli olacak. Ücretsiz izin ve işten çıkarma yasağının ise bir veya iki ay daha uzatılması beklenirken, asgari ücret ve normalleşme desteklerine ilişkin kararlar da önümüzdeki günlerde alınacak.
Bakan Koca: Salgını en kısa zamanda geride bırakacağız
Bakan Koca: Salgını en kısa zamanda geride bırakacağız Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu salgında 83 milyon olarak sağlık risklerine karşı en örgütlü mücadeleyi dinamik bir şekilde gerçekleştirmeyi başardık. İnşallah bu salgını en kısa zamanda geride bırakacağız" dedi.
4.03.2021 Gündem
Normalleşme Desteği devreye alınacak! Günlük prim desteği miktarı...
Normalleşme Desteği devreye alınacak! Günlük prim desteği miktarı... Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Tarih belli oldu. Artık sona eriyor. Koronavirüs pandemisi nedeniyle hükümet tarafından devreye alınan Kısa Çalışma Ödeneği son kez uzatıldı. Kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan son Kabine toplantısında duyurmuştu. Milyonlarca kişinin yararlandığı Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili akıllarda pek çok soru işareti de belirdi. Bunlardan biri de Kısa Çalışma Ödeneği alanların normalleşmeden faydalanıp faydalanmayacağı. Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması sonrasında devlet tarafından sağlanacak normalleşme desteği ile ilgili uzmanlar işyerlerinin bir müddet daha rahat nefes almalarına imkan vereceğini belirtiyor. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği ne zaman bitecek? Kısa Çalışma Ödeneği uzatılacak mı? Kısa Çalışma Ödeneği sonrasında ne olacak? Normalleşme desteği verilecek mi? Normalleşme desteği ne kadar olacak? İşte Kısa Çalışma Ödeneği ve Normalleşme Desteği ile ilgili merak edilenler...
25.02.2021 Ekonomi
Çalışanları ilgilendiren normalleşme kararı! Tarih belli oldu, bitiyor
Çalışanları ilgilendiren normalleşme kararı! Tarih belli oldu, bitiyor Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor. Sona eriyor. Tarih belli oldu. Detaylar netleşti. Normalleşme kararıyla değişecek. Kısa Çalışma Ödeneği Uygulaması Cumhurbaşkanı Kararı ile 31 Mart 2021 tarihine kadar son kez uzatılmış oldu. Kısa Çalışma Ödeneği, işten çıkarma yasağı ve ücretsiz İzin ile ilgili açıklamalarda bulunan Milliyet yazarı Cem Kılıç 17 Mart'a işaret ederek önemli bilgiler verdi. İşte Kısa Çalışma, Ücretsiz İzin ve Fesih Yasağı detayı…
23.02.2021 Çalışma Hayatı
Normalleşme desteği! Aylık bin 341 lira...
Normalleşme desteği! Aylık bin 341 lira... Yüz binlerce çalışanı ilgilendiren flaş bir karar! Ödeme miktarı aylık bin 341 lira. En fazla 30 Haziran tarihine kadar devam etmesi bekleniyor. Kısa çalışma uygulaması son kez mart ayının sonuna kadar uzatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 1 Mart’tan itibaren kademeli olarak normalleşmenin başlayacağını açıklasa da birçok sektörde işlerin hemen eski haline gelmesi beklenmiyor. İşte bu dönemde işverenin imdadına normalleşme desteği yetişecek. İşçisini çalıştırmaya devam eden işveren ayda 1341 TL’ye kadar normalleşme desteği alacak.
22.02.2021 Ekonomi
Kısa çalışma ödeneği ilgili flaş karar!
Kısa çalışma ödeneği ilgili flaş karar! Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kısa çalışma başvurusunda bulunan iş yerleri için kısa çalışma ödeneğinin süresinin 31 Mart 2021'e kadar uzatıldığına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.
19.02.2021 Gündem
Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman bitecek? Kısa Çalışma ödeneği mart ayını kapsıyor mu?
Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman bitecek? Kısa Çalışma ödeneği mart ayını kapsıyor mu? Koronavirüsün Türkiye'de görülmesinin ardından istihdamı korumak ve işverene destek olmak amacıyla hükümet tarafından devreye alınan Kısa Çalışma Ödeneği neredeyse 1 yıldır uygulanıyor. Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin son kez uzatıldığını duyurdu. Peki, Kısa Çalışma Ödeneği (KÇÖ) ne zaman bitecek? Kısa Çalışma Ödeneği uzadı mı? Kısa Çalışma ödeneği mart ayını kapsıyor mu? İşte Kısa Çalışma Ödeneği ile ilgili merak edilenler...
18.02.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Son kez olacak' dedi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Son kez olacak' dedi ve duyurdu! Hafta sonu, hafta içi sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? Restoran kafe ve lokantalar açılacak mı? Kısıtlamalar ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart başı itibarıyla kademeli normalleşme döneminin başlayacağını duyurdu. Erdoğan, merakla beklenen restoran ve kafelerin açılmasına ilişkin ise yol haritasının önümüzdeki günlerde belirleneceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa çalışma ödeneği ile ilgili beklenen müjdeyi verdi. Erdoğan, "Kısa çalışma ödeneğinin süresini son kez olarak mart ayının sonuna uzattık" dedi.
17.02.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Normalleşme Desteği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki normalleşme desteği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.