Nedir

Nedir

Son dakika nedir haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nedir ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nedir haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nedir

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nedir gelişmeleri de dahil olmak üzere 22.943 nedir haberi bulunmuştur. Tüm nedir haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri
Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek? Rop hastalığı belirtileri ve Rop muayenesi yapan devlet hastaneleri ROP muayenesi, prematüre bebeklerde görme kaybını önlemek için kritik öneme sahiptir. Peki, Rop muayenesi nedir, bebeklerde rop muayenesi ne demek?
14.05.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan fahiş fiyat açıklaması: Fırsatçılara göz açtırmayacağız Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle düzenlenen Türkiye Ziraat Odaları Birliği Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Son dönemde kırmızı ve beyaz et fiyatlarındaki suni fiyat artışını yakından takip ettik. Fahiş fiyat artışları sadece piyasa şartları ile ifade edilemez. Burada fırsatçılık vardır. Bu ürünlerin arz talep dengesini bozacak çıkar odakları piyasayı bozmakta. Milletin aşına göz dikenlerden bunun hesabını mutlaka soracağız." ifadelerini kullandı.
14.05.2024 Gündem
Adana'nın güldüren geleneği: İpler misafirde güç davulcuda! Şaba geleneği nedir?
Adana'nın güldüren geleneği: İpler misafirde güç davulcuda! Şaba geleneği nedir? Adana halk kültüründe yer alan birçok gelenek günümüze kadar uzanıyor. Özellikle düğün törenleri sırasında yapılan uygulamalar şehrin birçok noktasında hala yaşatılmaktadır. Binlerce yıllık geçmişi ve birçok medeniyeti barındıran Adana'nın güldüren şaba geleneğini sizler için araştırdık.
14.05.2024 Adana
İblisin cennetteki ismi nedir? Cemil olabilir mi Cemil akımı
İblisin cennetteki ismi nedir? Cemil olabilir mi Cemil akımı Youtube’de yayın yapan Ahsen Tv'nin sokak röportajında bir vatandaşın verdiği "Cemil olabilir mi cemil" cevabı sosyal medyada viral oldu. Peki İblis'in cennetteki ismi neydi?
14.05.2024 Yaşam
Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı! Büyük katılım sağlandı
Gaziantep AB Bilgi Merkezi 9 Mayıs Avrupa Günü’nü coşkuyla kutladı! Büyük katılım sağlandı Türkiye’nin ilk AB Bilgi Merkezi olarak 1996 yılında Gaziantep Ticaret Odası'nda (GTO) kurulan ve kurulduğu günden bu yana Gaziantep’in sosyal ve kültürel hayatını zenginleştirecek etkinliklere imza atan Gaziantep AB Bilgi Merkezi, 9 Mayıs Avrupa Günü’nü de eğlence ve sanat dolu bir konserle kutladı.
13.05.2024 Adana
Tasarruf paketinde neler var? Hangi tasarruf önlemleri alınacak? Kamuda verimlilik ve tasarruf paketi nedir?
Tasarruf paketinde neler var? Hangi tasarruf önlemleri alınacak? Kamuda verimlilik ve tasarruf paketi nedir? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf verimlilik paketi açıklanacağını duyurdu. Alınan tedbirleri, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyuracak. Peki, tasarruf paketi ne zaman açıklanacak? Tasarruf paketinde neler var?
13.05.2024 Ekonomi
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır?
100 milyar TL’lik tasarruf paketi için geri sayım! Vatandaşa nasıl yansır? Vatandaşın gözü kulağı yarın açıklanacak olan kamuda tasarruf paketinde olacak. Peki açıklanacak önlemler neler olacak? Kamuda tasarruf tedbirleri vatandaşa nasıl yansır? İşte detaylar...
12.05.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunan basınına konuştu: Önyargı duvarını yıkmak elimizde Yunanistan'ın Kathimerini gazetesine konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilere dair yeni mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önyargı duvarını yıkmak elimizde. Ebedi huzur için çalışıyoruz." dedi.
12.05.2024 Gündem
Kimler Geldi Kimler Geçti Serenay Sarıkaya takıları gündem oldu! Serenay Sarıkaya’nın kolyesi ne, belli oldu mu, kıyafetleri ve gözlüğü nereden?
Kimler Geldi Kimler Geçti Serenay Sarıkaya takıları gündem oldu! Serenay Sarıkaya’nın kolyesi ne, belli oldu mu, kıyafetleri ve gözlüğü nereden? Serenay Sarıkaya, Metin Akdülger, Boran Kuzum'un başrolü paylaştığı Kimler Geldi Kimler Geçti izleyici tarafından sevildi. Dizide en merak edilen ise Serenay Sarıkaya’nın takıları oldu. Peki, Kimler Geldi Kimler Geçti Serenay Sarıkaya takıları ne?
11.05.2024 Magazin
Tam ATM’de hangi bankalar var, Tam ATM ne demek? Tam ATM para kesiyor mu?
Tam ATM’de hangi bankalar var, Tam ATM ne demek? Tam ATM para kesiyor mu? Yedi kamu bankasının hizmetleri tek ATM'de toplandı. Konuya ilişkin bilgi veren Bileşim AŞ Genel Müdürü Murat Akseven, "Üye bankaların müşterileri şu an için 5 bin 600, yakın bir tarihte 19 bin TAM ATM'sine erişebilme ve işlem yapabilme imkanı elde edecekler" dedi. Peki, TAM ATM hangi bankalarda var, TAM ATM nedir, ne demek? Tam ATM para kesiyor mu?
11.05.2024 Ekonomi
Güneş patlaması nedir? Güneş patlaması neden olur?
Güneş patlaması nedir? Güneş patlaması neden olur? NASA'nın güneş patlaması ile ilgili yaptığı açıklama gündeme oturdu. Güneş yüzeyinde şiddetli bir jeomanyetik fırtına tespit ettiklerini açıklamasının ardından vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapmaya başladı. Dünya'daki internet, elektrik ve televizyon yayınları kesilebilir uyarısında bulundu. Peki, Güneş patlaması nedir? Güneş patlaması neden olur?
11.05.2024 Gündem
DGS başvuru ücreti kaç para?  Bu sene 2024 DGS başvurusunda son gün ne zaman, başvuru nasıl yapılır?
DGS başvuru ücreti kaç para? Bu sene 2024 DGS başvurusunda son gün ne zaman, başvuru nasıl yapılır? Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için uygulanan DGS sınavına başvurular bugün itibariyle başladı. DGS başvuru ücreti 590 lira olarak belirlendi. 2024 DGS başvuru şartları nedir, başvuru nasıl yapılır? İşte her yıl düzenli olarak uygulanan Dikey Geçiş Sınavı hakkında bilinmesi gerekenler
11.05.2024 Gündem
Jeomanyetik fırtına nedir? Jeomanyetik fırtına tehlikeleri neler?
Jeomanyetik fırtına nedir? Jeomanyetik fırtına tehlikeleri neler? Jeomanyetik fırtına Dünyamızın manyetik alanı ile mücadeleye girmeye başlayan ve gözle görülmez fırtınaların çeşitli yan etkileri olabiliyor. Dünya'nın yüzeyindeki manyetik alanın bozulmasına yol açabilir. Ayrıca manyetik fırtınalar, radyo iletişimini, uydu sistemlerini, elektrik iletim hatlarını ve GPS gibi teknolojileri olumsuz etkileyebilir. Peki Jeomanyetik fırtına tehlikeleri neler?
11.05.2024 Gündem
Akshaya Tritiya nedir, Akshaya Tritiya 2024 saatleri ne zaman? Akshaya Tritiya günü ne yapılır, ritüelleri nelerdir?
Akshaya Tritiya nedir, Akshaya Tritiya 2024 saatleri ne zaman? Akshaya Tritiya günü ne yapılır, ritüelleri nelerdir? Yılın altın günü başladı. Hindu takvimine göre bir festival olan Akshaya Tritiya bereket ve bolluk simgesidir. Peki, Akshaya Tritiya 2024 ne zaman, bugün neler yapılır? Akshaya Tritiya 2024 saatleri ne zaman? İşte Akshaya Tritiya günü ritüelleri…
10.05.2024 Yaşam
ONAYLI RANDEVU NEDİR? Onaylı randevu sistemi nasıl olacak, MHRS yeni randevu sistemi ne zaman değişecek?
ONAYLI RANDEVU NEDİR? Onaylı randevu sistemi nasıl olacak, MHRS yeni randevu sistemi ne zaman değişecek? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gelinmeyen randevular sebebiyle yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek amacıyla MHRS randevu sisteminin değiştiğini duyurdu. Randevu kapasitesinin yüzde 30'unun gelinmeyen randevular sebebiyle kullanılamadığını hatırlayan Bakan Koca, onaylı randevu dönemine geçildiğini söyledi. Peki, onaylı randevu sistemi nedir? MHRS randevu ne zaman değişecek? Yeni randevu sistemi olan onaylı randevu nasıl olacak?
10.05.2024 Yaşam
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır?
Lassa ateşi belirtileri neler, Lassa hastalığı nedir? Lassa salgını nasıl bulaşır? Nijerya'da hayvandan insana bulaşan ve ölümcül olabilen Lassa ateşi nedeniyle 4 ayda 156 kişi yaşamını yitirdi. Şubat 2023'te Nijerya hükümeti, Lassa ateşi salgını nedeniyle "acil durum" ilan etmişti. Peki, Lassa ateşi nedir, belirtileri neler? Lassa salgını nasıl bulaşır?
10.05.2024 Gündem
Okullar 10 Mayıs Cuma günü tatil mi, 10 Mayıs öğretmen grevinde okul var mı? Öğretmenler cuma günü iş mi bırakıyor, 10 Mayıs ders işlenecek mi, dersler boş mu?
Okullar 10 Mayıs Cuma günü tatil mi, 10 Mayıs öğretmen grevinde okul var mı? Öğretmenler cuma günü iş mi bırakıyor, 10 Mayıs ders işlenecek mi, dersler boş mu? 10 Mayıs okullar tatil mi, 10 Mayıs Cuma okul var mı yok mu? Eyüpsultan'daki özel okul müdürü İbrahim Oktugan'ın eski bir öğrencisi tarafından silahla vurularak öldürülmesi tüm öğretmenleri harekete geçirdi. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı Talip Geylan sosyal medya hesabından ''Tüm meslektaşlarımı ve öğretmen adaylarımızı destek olmaya davet ediyorum.'' mesajı verdi. Öğretmenlerin ve sendika üyelerinin 10 Mayıs Cuma günü iş bırakma eylemi yapacağı gündeme gelirken “Öğretmenler cuma günü iş mi bırakıyor, 10 Mayıs cuma günü grev mi var?” sorularının yanıtı gündem oldu. İşte 10 Mayıs okullar tatil mi 2024, sorusunun yanıtı…
9.05.2024 Yaşam
Koç Metalurji halka arz kaç lot verir? Koç Metalurji katılım endeksine uygun mu? Koç Metalurji hisse fiyatı ne kadar?
Koç Metalurji halka arz kaç lot verir? Koç Metalurji katılım endeksine uygun mu? Koç Metalurji hisse fiyatı ne kadar? Koç Metalurji halka arz için 9-10 Mayıs tarihlerinde talep toplamaya başladı. SPK tarafından halka arzına onar verilen 1 TL nominal değerli paylarını 20,30 TL sabit fiyat üzerinden katılımcalara sundu. Yatırımcılar da Koç Metalurji halka arz ne zaman, hissee fiyatı nedir, Koç metalurji borsada ne zaman işlem görecek sorularına yanıt aramaya başladı. Halka arz büyüklüğü 2,5 milyar olan olan Koç Metalurji katılım endeksine uygun mu? İşte detaylar...
9.05.2024 Ekonomi
Emekliye kira desteğinde rakam belli oldu; 10 bin TL emekli maaşı alana kira, fatura ve gıda desteği şartları nedir?
Emekliye kira desteğinde rakam belli oldu; 10 bin TL emekli maaşı alana kira, fatura ve gıda desteği şartları nedir? Emekliler 10 bin TL maaşa ek olarak kira, gıda, fatura desteği almak için başvurulara yakında başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilecek destek ödemelerinde en düşük emekli maaşı alan emeklilere "bölgesel destek" geliyor. Buna göre kira, gıda ve fatura desteği olacak. Peki emeklilere bölgesel destek şartları nedir?
8.05.2024 Ekonomi
AstraZeneca, nadir görülen yan etkiyi itiraf etti! Koronavirüs aşısı aylar sonra geri çekiliyor
AstraZeneca, nadir görülen yan etkiyi itiraf etti! Koronavirüs aşısı aylar sonra geri çekiliyor Mahkeme belgelerinde ürettiği kocid-19 aşısının çok nadir görülen bir yan etkiye neden olabileceğini kabul eden ilaç devi AstraZeneca, tartışmaların odağındaki aşısını dünya çapında geri çekme kararı aldı.
8.05.2024 Gündem
Basit usul nedir, basit usul kalkıyor mu?
Basit usul nedir, basit usul kalkıyor mu? Vergilendirme, bir hesap dönemi içinde elde edilen gelir ile giderler ve satılan malların alış bedelleri arasındaki müspet farka uygulanan vergilendirme olan basit usul ile ilgili sosyal medyada kaldırılacağına dair iddialar dolaşıyor. Peki, Basit usul kalkıyor mu?
7.05.2024 Ekonomi
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı!
İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu raporu açıkladı! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, beraberinde 22 milletvekili, bir grup uzmanla Erzincan'a geldi. Komisyonda grubu bulunan partilerin tamamının temsilinin söz konusu olduğunu vurgulayan Başkan Uslu, AFAD'da düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
7.05.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı
MHP lideri Bahçeli: Sinan Ateş davası derhal başlamalı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Sinan Ateş davasına ilişkin iddialara tepki gösteren Bahçeli, "Sinan Ateş davası derhal başlamalı. Ne biliyorlarsa acilen mahkemeye yetiştirsinler. Bakalım hukuki süreç Ankara'da mı bitecek Pensilvanya'ya mı dayanacak hep beraber göreceğiz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in görüşmesini değerlendiren Bahçeli "Siyasette duvar örersek yanlışa düşeriz. Sıkılı yumrukların açılması, yumuşamanın hakim olması halisane dileğimizdir. Kutuplaşmak yerine kucaklaşma lazımdır. Yumuşamanın hakim olması dileğimizdir. Siyaset kavga arenası değil konuşma sahasıdır." ifadelerini kullandı.
7.05.2024 Gündem
Ali Sukas kimdir, görevden alındı mı, Edanur Gezer olayı nedir?
Ali Sukas kimdir, görevden alındı mı, Edanur Gezer olayı nedir? İstanbul Küçükçekmece'deki sahil parkında yapılan kazı çalışması sonrasında oluşan su birikintisine düşen 5 yaşındaki Edanur Gezer'in hayatını kaybetmesine ilişkin düzenlenen bilirkişi raporunda asli kusurlu bulunan ve yakalama kararıyla aranan İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas ifade vermek üzere avukatlarıyla birlikte Küçükçekmece Adliyesi'ne geldi.
6.05.2024 Gündem
Hıdırellez’de gül ağacı şart mı, Hıdırellez dilekleri gül ağacı yoksa ne yapılır? Hıdırellez’de gül ağacı bulamazsak alternatif nedir?
Hıdırellez’de gül ağacı şart mı, Hıdırellez dilekleri gül ağacı yoksa ne yapılır? Hıdırellez’de gül ağacı bulamazsak alternatif nedir? Hıdırellez'de yapılan ritüellerden biri de dilek dileyip gül ağacına asma ya da gül ağacı altına gömmedir. Hıdırellez'de 5 Mayıs akşam ezanı ile gül ağacına dilekler asılır, 6 Mayıs sabah erkenden geri toplanır ve sonrasında ise suya bırakılır. Peki, Hıdırellez’de gül ağacı şart mı, Hıdırellez dilekleri gül ağacı yoksa ne yapılır? Hıdırellez’de gül ağacı bulamazsak alternatif nedir?
6.05.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nedir ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nedir haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.