Mta

Mta

Son dakika mta haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mta ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mta haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mta

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mta gelişmeleri de dahil olmak üzere 143 mta haberi bulunmuştur. Tüm mta haberleri aşağıda listelenmiştir.
Marmara için endişelendiren uyarı: 2000 yıllık suskun fay uyandı mı?
Marmara için endişelendiren uyarı: 2000 yıllık suskun fay uyandı mı? Maden Tetkik Arama'nın güncel fay haritasına birkaç yıl önce eklenen ve tahmini olarak 2 bin yıldır deprem üretmediği tespit edilen Gökçeyazı Fayı'na çok yakın bir noktada önceki dün meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki deprem akıllarda soru işareti bıraktı. Jeoloji Mühendisi Aysun Aykan, Balıkesir il merkezinin de içinden geçen Gökçeyazı Fayı'nın her an kırılabileceğine işaret ederken, Balıkesir'in deprem riskinin İstanbul'dan daha fazla olduğunu vurguladı.
21.12.2023 Gündem
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı
Türkiye'nin diri fay haritası güncellendi! Büyük risk oluşturuyor, il il açıklandı Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde depremler olmaya devam ederken, MTA tarafından Türkiye'nin diri fay haritası da güncellendi. Yapılan araştırmada 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunurken, birinci derece risk altında olan şehirler; İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt oldu. Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz Türkiye'deki deprem üretebilen fayları anlatarak risk haritasını yorumladı.
21.12.2023 Gündem
Diri fay hatları haritası açıklandı! 45 ilde onlarca bölge tehlike altında
Diri fay hatları haritası açıklandı! 45 ilde onlarca bölge tehlike altında Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 11 ilde yıkıma yol açmıştı. Bu depremin üzerinden 11 aya yakın bir süre geçmesinin ardından Yalova'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem yine kendisini hatırlattı. Büyük endişe yaşayan vatandaşlar fay hatlarının hangi bölgelerden etkin olduğunu merak ediyor. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı. İşte diri fay hatlarının olduğu bölgeler...
18.12.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor!
Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri tek tek sıraladı: Aktif fay hattı 45 il 110 ilçeden geçiyor! Deprem uzmanı Prof. Dr. Pampal en riskli yerleri CNN Türk ekranlarında tek tek sıraladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü, Türkiye'deki canlı fay hatları haritasını güncelledi. Buna göre 45 ile 110 ilçe aktif fay hatları üzerinde yer alıyor. O ilçeler nereler ve hangi iller fay hatları üzerinde bulunuyor?
5.10.2023 Gündem
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir
AFAD'dan dikkat çeken uyarı: 5'in üzerinde artçı sarsıntılar meydana gelebilir AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, "Baktığınızda, gerçekten halen şunu söyleyebiliriz, önümüzdeki dönemlerde bölgede 5'in üzerinde oluşabilecek artçı sarsıntılar meydana gelebilir, bunu her zaman söylüyoruz. Çünkü 7,7- 7,6 büyüklüğündeki bir deprem, bu depremin oluşturduğu etki alanı, ortaya çıkan enerji, kırdığı fay parçasının büyüklüğü ve diğer bütün parametreleri dikkate aldığınızda bu belki de 6'nın üzerine kadar çıkabilecek büyüklükte artçı sarsıntılar yaratabilir" dedi.
20.03.2023 Gündem
Fay hattı haritası 2023! Deprem risk haritası ile Türkiye'de fay hattı nelerden geçiyor, hangi iller riskli, evimin altından fay hattı geçiyor mu? Bolu depremi sonrası MTA diri fay hattı sorgulama ile AFAD deprem risk haritası!
Fay hattı haritası 2023! Deprem risk haritası ile Türkiye'de fay hattı nelerden geçiyor, hangi iller riskli, evimin altından fay hattı geçiyor mu? Bolu depremi sonrası MTA diri fay hattı sorgulama ile AFAD deprem risk haritası! Türkiye fay hattı haritası ile MTA diri fay hattı sorgulama süreci devam ediyor. Bolu'da meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde hissedilen 4.8 büyüklüğündeki deprem sonrası yenilenmiş diri fay haritaları yeniden gündeme geldi. Olası deprem riski nedeniyle tedirgin olan İstanbullular Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde yer alan Bolu'da meydana gelen deprem sonrası araştırmalarını yoğunlaştırdı. Türkiye deprem risk haritası ve MTA'nın paylaştığı diri fay hatları haritası son depremler sonrası yoğunluk kazandı. Peki, Fay hattı nerelerden geçiyor? Fay hattı nasıl sorgulanır? İşte Türkiye deprem risk haritası ve MTA diri fay hattı...
16.03.2023 Gündem
MTA diri fay haritası! MTA ekipleri fay hatlarındaki incelemelerini tamamladı: Yeni diri fay hatları bulundu mu, MTA güncel diri fay hatlarını açıkladı mı?
MTA diri fay haritası! MTA ekipleri fay hatlarındaki incelemelerini tamamladı: Yeni diri fay hatları bulundu mu, MTA güncel diri fay hatlarını açıkladı mı? MTA ekipleri fay hatlarındaki incelemelerini tamamladı. Kahramanmaraşlı ve Hatay Defne depremlerin fay hattı üzerindeki incelemelerini tamamlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden Tetkik Arama (MTA) ekipleri raporlama aşamasına geçti. Peki, Yeni diri fay hatları bulundu mu, MTA güncel diri fay hatlarını açıkladı mı? İşte MTA diri fay haritası…
11.03.2023 Gündem
Sosyal medya fenomeni dolandırıcılıktan gözaltına alındı
Sosyal medya fenomeni dolandırıcılıktan gözaltına alındı İstanbul'da yurtdışında internet üzerinden alışveriş yapan yabancı şirketlerin, “man in the middle yöntemi” ile ödeme bilgilerini değiştirerek dolandırdığı tespit edilen 1'i yabancı uyruklu 5 şüpheli düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla yakaladı. 5 ayrı adrese düzenlenen operasyonlarla; çok sayıda cep telefonu ve bilgisayar ele geçirildi.
7.03.2023 Yaşam
Son depremler MTA’nın diri fay haritasını doğruladı
Son depremler MTA’nın diri fay haritasını doğruladı 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş ve 20 Şubat tarihli Hatay depremleri, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün(MTA) deprem üreten diri fayları gösteren “Türkiye Diri Fay Haritası”nı doğruladı.
7.03.2023 Gündem
Diri faya yasak var! MTA olumsuz rapor verirse inşaat yapılmayacak
Diri faya yasak var! MTA olumsuz rapor verirse inşaat yapılmayacak TOKİ’nin konut yapmayı planladığı proje alanlarında MTA uzmanlarınca diri fay hattı bulunup bulunmadığı kontrol edilecek. MTA uzmanları bir sahaya olumsuz yanıtını verirse, o sahaya inşaat izni verilemeyecek. Japonya ile ABD’deki konutların yapımında kullanılan perlit ağırlıklı olarak kullanılacak.
6.03.2023 Gündem
Diri fay haritası! MTA 485 diri fay hattı bulunuyor: Evimin altından fay hattı geçiyor mu? MTA diri fay hattı sorgulama
Diri fay haritası! MTA 485 diri fay hattı bulunuyor: Evimin altından fay hattı geçiyor mu? MTA diri fay hattı sorgulama Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını güncelledi. MTA'nın yayımladığı haritaya göre Türkiye'de 45 ilde 5,5 ve üzeri deprem üretebilecek 485 diri fay bulunuyor. Kahramanmaraş depreminin ardından ise MTA diri fay hattı sorgulama süreci başladı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü MTA diri fay haritası üzerinden deprem riski olan iller ve ilçeler kontrol ediliyor. Peki, oturduğum ev depreme dayanıklı mı, evimin altından fay hattı geçiyor mu? İşte, Türkiye'nin MTA Diri Fay Haritası...
2.03.2023 Gündem
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim
Dünya bu görüntüleri konuşuyor: İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim Depremden sonra Hatay'daki arama kurtarma çalışmalarında yer alan İngiliz ekipteki Adam Varey, "İnsanları hiç bu kadar cesur görmedim" dedi. Bir diğer isim Jim Davison ise "Kuşkusuz, Türk halkının felaketle baş etme şekli inanılmazdı" ifadesini kullandı. Çin televizyonunda yayınlanan görüntüler ise dünyada ses getirdi.
25.02.2023 Dünya
11 il için 11 master plan! İşte örnek konutlar
11 il için 11 master plan! İşte örnek konutlar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “11 ile 11 ayrı master plan çalışıyoruz. TOKİ’mizle her şehre özel konutlar inşa edeceğiz!” ifadelerini kullanarak afet konutlarının görselini paylaştı. Öte yandan Bakan Kurum, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kalıcı konutlarımızı tamamlayana kadar vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz! Konteynerlerden sonra prefabrik ve tuğla evlerimiz de hazır!” ifadelerini kullandı.
25.02.2023 Ekonomi
MTA'dan flaş deprem raporu! 6.4'lük deprem potansiyeli var
MTA'dan flaş deprem raporu! 6.4'lük deprem potansiyeli var Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA), 20 Şubat’ta Hatay’ın Defne ilçesinde meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki deprem ile ilgili saha gözlemleri ve değerlendirmelerini paylaştı.
25.02.2023 Gündem
Diri fay hatları haritası açıklandı! 45 il 110 bölge tehlike altında
Diri fay hatları haritası açıklandı! 45 il 110 bölge tehlike altında Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ilde yıkıma yol açtı. Bu depremin üzerinden 15 gün geçtikten sonra merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesi 6.4 şiddetinde bir depremle sallandı. 3 dakika sonra ise merkez üssü ise yine Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem yaşandı. Kahramanmaraş ve Hatay'da yaşanan depremlerle fay hattı o bölgelere doğru kaydı. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü (MTA) yenilenmiş diri fay haritalarını sitesinde yayınladı. İşte diri fay hatlarının olduğu bölgeler...
20.02.2023 Gündem
Bakan Kurum: Tek hedefimiz konutları en doğru yerde hızlı şekilde yapmak
Bakan Kurum: Tek hedefimiz konutları en doğru yerde hızlı şekilde yapmak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Bölgenin kültürüne, sanatına, geleneklerine, tarihi dokusuna göre planladık, bu plan çerçevesinde yapacağız. Ovalardan dağlara doğru bir yerleşim modelini hayata geçireceğiz’’ dedi.
19.02.2023 Gündem
MTA raporu yayınlandı! Yollar, raylar, duvarlar, tarlalar yer değiştirmiş
MTA raporu yayınlandı! Yollar, raylar, duvarlar, tarlalar yer değiştirmiş Maden Teknik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü ekiplerinin 10 ili etkileyen deprem bölgesinde yaptığı saha incelemelerinde yollarda, bahçe duvarlarında, tarlalarda, tren yollarında fay kırıkları nedeniyle oluşan kayma ve yer değişiklikleri fotoğraflarla tespit edildi.
13.02.2023 Gündem
Maden Tetkik ve Arama (MTA) personel alacak! İşte MTA personel alımı şartları!
Maden Tetkik ve Arama (MTA) personel alacak! İşte MTA personel alımı şartları! Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) duyurdu. En az lise mezunu personel alacak! Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) mühendis, tekniker ve teknisyen kadrolarına KPSS’den en az 70 puanla personel alınacak. Peki, MTA personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte MTA personel alımı şartları!
12.12.2022 Personel Alımı
Evimin altından fay hattı geçiyor mu nasıl öğrenebilirim? Adresten MTA fay hattı sorgulama ve AFAD MTA deprem fay hattı haritası!
Evimin altından fay hattı geçiyor mu nasıl öğrenebilirim? Adresten MTA fay hattı sorgulama ve AFAD MTA deprem fay hattı haritası! Fay hattı sorgulama Düzce'de yaşanan 5,9 şiddetindeki depremden sonra vatandaşlar tarafından en çok araştırılan konu oldu. Vatandaşlar 'Evimin altından fay hattı geçiyor mu, fay hattı sorgulama nasıl yapılır?' sorularına yanıt aramaya başladı. Maden Tetkik Arama (MTA) fay hattı haritası üzerinden evinizin altından fay hattı geçip geçmediğini sorgulayabiliyorsunuz.
24.11.2022 Gündem
Fay hattı nedir? Fay hattı kırılması ne demek, fay hattı haritası sorgulama e devlet ile nasıl yapılır?
Fay hattı nedir? Fay hattı kırılması ne demek, fay hattı haritası sorgulama e devlet ile nasıl yapılır? Düzce'de saat 04.08'de 5,9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Gölyaka ilçesi olan depremde panik nedeniyle 1'i ağır 50 kişi yaralandı. Söz konusu depremin ardından “Fay hattı nedir? Fay hattı kırılması ne demek?” sorularına yanıt aranıyor. İşte fay hattı hakkında merak edilenler…
23.11.2022 Gündem
Kuzey Anadolu fay hattı illeri! Kuzey Anadolu Fay Hattı nereden geçiyor, hangi iller kapsar? Türkiye fay hattı haritası!
Kuzey Anadolu fay hattı illeri! Kuzey Anadolu Fay Hattı nereden geçiyor, hangi iller kapsar? Türkiye fay hattı haritası! Kuzey Anadolu Fay hattı illeri ve depremleri için yapılan aramalar Düzce bu sabah 04.08'de 5.9 büyüklüğünde şiddetli bir depremle sarsılınca arttı. AFAD depremin merkez üssünü Gölyaka, Sarıdere olarak belirledi. Düzce depremi İstanbul, Sakarya, Ankara, Eskişehir, Bursa, Yalova, Kocaeli, Bolu, Zonguldak, Çankırı, Edirne’de de hissedildi. Peki, Kuzey Anadolu Fay Hattı nereden geçiyor, hangi iller kapsar? Türkiye fay hattı haritası…
23.11.2022 Gündem
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası
Türkiye deprem haritası 2022! AFAD MTA Sorgulama Ekranı ile Türkiye Fay Hatları ve Deprem Risk Haritası Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, vatandaşın, AFAD'ın yayımladığı 'Türkiye Deprem Tehlike Haritasını inceleyerek, bölgelerindeki deprem zemin büyütme değerlerini görebileceklerini belirtip, verilere göre binalarını inceletmelerini tavsiye etti. Kutoğlu, "Bu haritada deprem zemin büyütme değeri 0.5g'nin üzerindeyse sarsıntı, binalarda hasar vermeye başlıyor. Kendi seçtiğiniz bölge 0.5g'nin üzerindeyse binanızın depreme ne kadar dayanıklı olduğunu inceletmenizde fayda var" dedi. Söz konusu açıklamaların ve deprem tatbikatının bugün yapılacak olması AFAD MTA fay hattı sorgulama ekranının araştırılmasına neden oldu.
12.11.2022 Gündem
Petrol bulundu! TPAO değerini de açıkladı: 'Rüyamda gördüm tarlaya kuyu açtırdım'
Petrol bulundu! TPAO değerini de açıkladı: 'Rüyamda gördüm tarlaya kuyu açtırdım' Adana’nın Ceyhan ilçesinde bulunan ve değeri 1 milyar dolar olduğu açıklanan petrol sonrası, tarlanın sahiplerinden Cengiz Buhur, gördüğü rüyadan etkilenerek tarlasına yıllar önce kuyu açtığını söyledi. Cengiz Buhur, ”1998 yılında rüyamda kanlı su gördüm, bunun üzerine 204 metre derinliğe kadar kuyu vurdurdum. Daha sonra çıkan suyun içerisinde petrol olduğunu öğrendik” dedi.
2.07.2022 Ekonomi
Asırlık keşifte çalışmalar başladı!
Asırlık keşifte çalışmalar başladı! Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyü yakınlarında yer alan, tarihi M.Ö. 600’lü yıllara dayanan ve ‘Kerkenes Harabeleri’ olarak bilinen Pteria Antik Kenti’nde kazı çalışmaları başladı.
12.06.2022 Bilim ve Teknoloji
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) personel alacak! İşte başvuru şartları!
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) personel alacak! İşte başvuru şartları! Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) duyurdu! Yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın 70 sözleşmeli personel alınacak! Başvuru yapacak adayların KPSS’den en az 70 puan almış olmaları gerekiyor. Başvurular 27 Mayıs’ta sona erecek. Peki, MTA personel alımı başvurusu nasıl yapılır? MTA personel alımı başvuru şartları ne? İşte Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı!
18.05.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Mta ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mta haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.