Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?
Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir? Gülşah Gizem Angı girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdi. Söz konusu gelişmenin ardından “Miyom nedir, neden olur? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?” gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
7.04.2022 Sağlık
Düşük ve erken doğumun arkasında miyom olabilir!
Düşük ve erken doğumun arkasında miyom olabilir! Kadınların yüzde 50’sinde görülen miyomlar, özellikle üreme dönemindeki kadınlarda yani 30-40 yaş arası kadınlarda sıklıkla karşılaşılıyor. Miyomların, adet düzeninde bozulma, adet döneminde aşırı kanama ve tekrarlayan alt karın ağrılarına sebep olabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu gebelik planlayan kadınların özellikle dikkat etmesi gerektiğini dikkat çekti. Doç. Dr. Kahramanoğlu, miyomların tedavi edilmediğinde düşük ya da erken doğuma neden olabileceği konusunda uyardı.
1.11.2021 Sağlık
Miyomlar sinsi ilerliyor, belirti vermiyor!
Miyomlar sinsi ilerliyor, belirti vermiyor! Kadınların yaklaşık yüzde 30’unda miyom görülüyor ve kadınların büyük bir çoğunluğunun bundan haberi bile olmuyor. Çünkü miyomların çok büyük bir kısmı belirti ve klinik bulgu vermez. Ancak kadınların bazılarında miyomlar anormal kanamaya neden olabilir. Anormal kanama ve kitle şeklinde kendisini gösteren miyomlar tüm karın içini dolduracak kadar büyüyebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Murat Naki, genellikle belirti vermediği için sinsice ilerleyen miyomları anlattı.
22.12.2020 Sağlık