Kalp kası iltihabı nedir? Kalp kası iltihabı (Miyokardit) belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? BioNTech sonrası kalp kası iltihabı görüldü!
Kalp kası iltihabı nedir? Kalp kası iltihabı (Miyokardit) belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir? BioNTech sonrası kalp kası iltihabı görüldü! İsrail Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pfizer/BioNTech tarafından geliştirilen Covid-19 aşısı olan kişilerde aşının ikinci dozu sonrası "onlarca miyokardit vakasının" tespit edildiği belirtilirken, bu vakaların 30 yaş kişiler arasında görüldüğü bildirildi. İsrail'in Pandemi Müdahale Koordinatörü Nachman Ash bunun alışılmadık derecede yüksek olup olmadığının ve aşıya bağlı olup olmadığının belirsiz olduğunu açıklayarak, "Sağlık Bakanlığı şu anda hastalık oranında fazlalık olup olmadığını ve aşılara atfedilip atfedilemeyeceğini inceliyor" dedi. Ash, bu konuyu "soru işareti" olarak nitelendirerek, Sağlık Bakanlığı'nın henüz bir sonuca varmadığını vurguladı. Peki, Kalp kası iltihabı nedir? Kalp kası iltihabı (Miyokardit) belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?
26.04.2021 Gündem
Kalp hastalarına 5 önemli uyarı! Ölümcül olabilir!
Kalp hastalarına 5 önemli uyarı! Ölümcül olabilir! Koronavirüs sürecinde özellikle kronik hastalığı olanların daha dikkatli olması gerekiyor. Koronavirüs korkusu özellikle kalp ve damar sorunları olan hastaların, virüs kapma endişesiyle tedavilerini ertelemelerine neden oluyor. Uzmanlar, tedavilerin ertelenmesinin ölümcül sonuçlara neden olabileceği konusunda uyarıyor.
22.02.2021 Sağlık