Milli Tren

Milli Tren

Son dakika milli tren haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan milli tren ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını milli tren haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Milli Tren

haberleri sayfasında son dakika yaşanan milli tren gelişmeleri de dahil olmak üzere 607 milli tren haberi bulunmuştur. Tüm milli tren haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak
Bakan Uraloğlu: Milli tren seti sayısı 56'ya ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2 yıl içerisinde yerli ve milli tren seti sayımız 25'e ulaşacak. 2030 yılına kadar ise toplam 56 setimiz vatandaşlarımıza hizmet vermek üzere yola çıkmış olacak" dedi.
10.04.2024 Ekonomi
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak
Yerli ve milli hızlı tren geliyor! Saatte 225 km hıza ulaşacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TÜRESAŞ Sivas Bölge Müdürlüğü “Boji Üretim Fabrikası” açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Saatte 225 km hıza sahip Milli Elektrikli Hızlı Tren Seti Projesinde de tasarım çalışmalarında son aşamaya geldik” dedi.
13.03.2024 Ekonomi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan engelli yolcular için açıklama
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan engelli yolcular için açıklama Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, demir yolunda yapılan 'Erişilebilir Ulaşım' çalışmaları ile 2023 yılının başından bugüne kadar yüksek hızlı tren ve ana hat trenlerinde 1 milyon 142 bin 142 engelli yolcunun seyahat ettiğini duyurdu. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, 'Temin çalışmaları devam eden Milli Tren Projesi ve yeni imal edilecek araçlar engelli yolcuların erişimine uygun olarak projelendirildi.' ifadeleri kullanıldı.
3.12.2023 Gündem
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz
Bakan Uraloğlu teslim töreninde konuştu: Ülkemizi üretim üssü haline getireceğiz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Yerli ve milli sürücüsüz ilk metro aracının teslim töreninde açıklamalarda bulundu.
1.09.2023 Gündem
Bakan Karaismailoğlu: Milli tren bugün yolcu taşımaya başlayacak
Bakan Karaismailoğlu: Milli tren bugün yolcu taşımaya başlayacak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yerli ve milli trenin ilk kez bugün saat 20.10'da Adapazarı'ndan yolcu taşımaya başlayacağını açıkladı.
27.05.2023 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Tren hatlarımızda milli trenleri kullanacağız
Bakan Karaismailoğlu: Tren hatlarımızda milli trenleri kullanacağız Türkiye Yüzyılı Zirvesi ve Para Sohbetleri programına gönderdiği video mesajla katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Son 20 yılda ülkemizin ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 1 trilyon 743 Milyar lira yatırım gerçekleştirdik. Çok yakında hızlı tren hatlarımızda TÜRASAŞ’ın ürettiği milli trenleri kullanacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne derlerse desinler biz yatırımlarımızı kesmeyeceğiz. Türkiye’yi Asya, Avrupa, Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Kafkaslar ve Kuzey Karadeniz ülkeleri arasında ulaşımın her modunda uluslararası bir koridora çevireceğiz" dedi.  
2.02.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: İnşallah çok yakında...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: İnşallah çok yakında... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sakarya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Müjdeyi veriyorum size. İnşallah çok yakında Sakaryamıza da bin yataklı bir şehir hastanesini kazandırıyoruz. Sakaryalı kardeşlerimiz artık bir başka şehre gitmeyecek. Burada tüm sorun çözülecek. Kendi aşımızı da artık devreye alıyoruz." dedi.
2.07.2021 Siyaset
Milli elektrikli tren bu yıl içinde hizmete sunuluyor! Bakan duyurdu
Milli elektrikli tren bu yıl içinde hizmete sunuluyor! Bakan duyurdu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, saatte 160 kilometre hıza ulaşan Milli Elektrikli Tren Seti'nin prototip üretimini ve fabrika testlerinin gerçekleştirilmesini takiben yol testlerine başlandığını belirterek, "Bundan sonra da akredite kuruluş kontrolündeki seyir emniyet ve konfor testlerine geçilecek. Trenimizi bu yıl içerisinde milletimizin hizmetine sunacağız." dedi.
14.06.2021 Ekonomi
Bakan Karaismailoğlu: Milli Elektrikli Tren Seti'nin seri üretimine 2021'de başlıyoruz
Bakan Karaismailoğlu: Milli Elektrikli Tren Seti'nin seri üretimine 2021'de başlıyoruz Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Hepimizin göğsünü kabartan projemiz Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretimine başlandı. 2020 yılının ilk yarısında prototipi raylara indirilen 2 adet setin 2021 yılında seri üretimine başlıyoruz" dedi.
7.12.2020 Ekonomi
Milli elektrikli tren ile ilgili flaş açıklama! Yıl sonuna kadar...
Milli elektrikli tren ile ilgili flaş açıklama! Yıl sonuna kadar... Bakan Mustafa Varank milli elektrikli trenle ilgili yaptığı açıklamada, "Trenimiz mayıs sonunda raylara indi, hamdolsun bugün itibarıyla da fabrika testlerine başlanıyor."dedi.Bakan Karaismailoğlu ise, Milli elektrikli trenle ilgili, "Bu yıl sonunda raylara indirilecek ve Allah'ın izniyle kısa sürede yolcu taşımacılığına başlayacağız." dedi.
29.06.2020 Ekonomi
Milli Elektrikli Tren, 29 Mayıs'ta raylara inecek
Milli Elektrikli Tren, 29 Mayıs'ta raylara inecek Sakarya'nın Adapazarı ilçesindeki Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. (TÜVASAŞ) Fabrikası'nda üretilen Milli Elektrikli Tren, 29 Mayıs'ta kutlanacak İstanbul'un Fethi'nin 567'nci yıl dönümünde raylara inecek.
26.05.2020 Gündem
Milli elektrikli trenin gövde üretimleri yapılmaya başlandı
Milli elektrikli trenin gövde üretimleri yapılmaya başlandı TÜVASAŞ'ı ziyaret eden Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, alüminyum gövdeli milli elektrikli tren setleri üretilmeye başlanıldığı belirterek, 225 kilometre hıza ulaşacak elektrikli tren setleri projesinin de bitmek üzere olduğunu ve üretimine başlanacağını müjdeledi.
11.02.2020 Bilim ve Teknoloji
İki kurum çok sayıda personel alacak
İki kurum çok sayıda personel alacak Bilgi Teknolojileri Kurumu'na 120 memur alımı yapılacak. Ayrıca TÜVASAŞ da Milli Tren Projesi'nde istihdam edilmek üzere 12 personel alacak. İşte başvuru koşulları...
6.11.2019 Personel Alımı
TÜVASAŞ milli tren projesi için 12 personel alımı yapıyor!
TÜVASAŞ milli tren projesi için 12 personel alımı yapıyor! TÜVASAŞ milli tren projesinde görevlendirmek için mühendis alımı yapacağını duyurdu. Milli tren projesinde, Makine, Elektrik, Endüstri, Metalürji, Yazılım ve Bilgisayar mühendisliği bölümlerinden mezun, KPSS ve YDS’den en az 70 alan adaylar değerlendirilecek. İşte TÜVASAŞ personel alımı hakkındaki detaylar…
1.11.2019 Personel Alımı
Başlıyor! İki il arası 5 buçuk saate inecek
Başlıyor! İki il arası 5 buçuk saate inecek Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) tarafından yakın şehirler arasında hızlı, rahat ve konforlu seyahat imkanı sağlamaya yönelik üretimi yapılan Anadolu DMU Milli Tren Seti'nin Uşak test sürüşü, Vali Funda Kocabıyık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
16.10.2019 Yaşam
Bakan Arslan: Türkiye kendi milli trenini yapabilir hale gelecek
Bakan Arslan: Türkiye kendi milli trenini yapabilir hale gelecek Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Türkiye kendi milli trenini yapabilir hale gelecek” dedi.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan söz almıştı! Rekabet başladı
Erdoğan söz almıştı! Rekabet başladı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, üretimi için TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’ndan söz aldığı yerli otomobil, paylaşılamıyor.
22.06.2017 Ekonomi
14 kente hızlı tren
14 kente hızlı tren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nüfusumuzun yüzde 55'inin yaşadığı 14 şehri 2023 hedefleri içerisinde hızlı trenle birbirine bağlayacağız" dedi.
1.03.2016 Ekonomi
14 kente hızlı tren
14 kente hızlı tren Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Nüfusumuzun yüzde 55'inin yaşadığı 14 şehri 2023 hedefleri içerisinde hızlı trenle birbirine bağlayacağız" dedi.
29.09.2021 Gündem
Asgari ücretli ve emekliler yaşadı!
Asgari ücretli ve emekliler yaşadı! Tek parti iktidarı özellikle gençler ve dar gelirlilere fayda sağlayacak. Ak Parti seçimde 1300 TL asgari ücret, emekliye zam ve gençlere ücretsiz internet gibi vaatlerle öne çıktı
2.11.2015 Ekonomi
'Milli tren'de tarih belli oldu
'Milli tren'de tarih belli oldu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, milli trenin Kasım ayında raylarda olacağını söyledi.
29.09.2021 Gündem
Bakan o tarihi açıkladı!
Bakan o tarihi açıkladı! Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "TCDD'nin manevra ve kısa mesafe yük taşıma ihtiyaçlarını karşılamak için 1 megavat gücünde elektrikli lokomotif milli trenin kasım ayında raylarda olacağını" bildirdi.
11.10.2014 Ekonomi
Milli tren yola çıktı!
Milli tren yola çıktı! "2,5 sene içinde milli tren raya konulacak"
9.10.2014 Ekonomi
İşte milli hızlı trenimiz!
İşte milli hızlı trenimiz! TCDD'nin aylardır büyük bir gizlilik ve titizlikle yürüttüğü Türkiye'nin ilk 'Milli Hızlı Treni'nin konsept tasarımlarının ayrıntıları ortaya çıktı...
6.05.2014 Ekonomi
Güzergâhı belli oldu!
Güzergâhı belli oldu! Ankara-Sivas arası iki saate iniyor
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Milli Tren ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki milli tren haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.