Meslekler

Meslekler

Son dakika meslekler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan meslekler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını meslekler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Meslekler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan meslekler gelişmeleri de dahil olmak üzere 649 meslekler haberi bulunmuştur. Tüm meslekler haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
Döner ustası, protez tırnak uzmanı ve elektrikçi için haftalarca bekliyorlar! Aylık 41 bin lira maaş fırsatı
Döner ustası, protez tırnak uzmanı ve elektrikçi için haftalarca bekliyorlar! Aylık 41 bin lira maaş fırsatı Bazı meslekler adeta karaborsaya düşmüş durumda. Öyle ki kariyer sitelerinin verilerine göre kebap ustası için açılan bir pozisyonun dolma süresi 62 güne, protez tırnak ustası için 49 güne, elektrik ustası için 42 güne, ızgaracı için 35 güne kadar çıktı. Maaşlar ise döner ustasında 41 bin lira, tırnak ustasında 39 bin lira, elektrik ustasında 37 bin liradan başlıyor. İşverenler döner ustası ve protez tırnak uzmanı için haftalarca sırada bekliyorlar. Bazı ustalar kendi sektörlerinde yıldız muamelesi görüyor.
26.03.2024 Çalışma Hayatı
Altın değerindeki meslekler yüksek maaşla eleman arıyor! 300 bin lira gelirle iş imkanı fırsatı
Altın değerindeki meslekler yüksek maaşla eleman arıyor! 300 bin lira gelirle iş imkanı fırsatı Yüksek kazanç ve iyi bir gelir elde etmek milyonların hayalini süslerken bir çok meslek verdikleri çok iyi imkan ve şartlarına rağmen eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Çırak yetişmemesinden dolayı eleman bulmakta zorlanan sektörler sıkıntı yaşarken çareyi aylık ücretleri yükseltmekte buluyor. Sektör temsilcileri "Makas operatörüne aylık 300 bin lira maaş veriyoruz ama operatör bulamıyoruz. Makasımız da görüldüğü üzere boşta bekliyor. Eleman yetişmiyor. Bizim de anlam veremediğimiz bir olay" dedi.
21.03.2024 Gündem
Erken emekli olacak meslekler arttı: SGK listeye 44 mesleği daha ekledi!
Erken emekli olacak meslekler arttı: SGK listeye 44 mesleği daha ekledi! Çalışanlar, erken emekli olmak istediklerinde belirli bir çalışma yılı ve sigortalılık süresine ve minimum prim gün sayısına dikkat etmek zorundadır. Öte yandan bazı meslek grupları için belirlenen özel şartlar da var. Yeni düzenlemeyle zorlu ve riskli meslek gruplarında çalışan milyonlarca işçi ve çalışana fırsat sunuldu. Erken emekli olacak mesleklere 44 tane daha eklendi.
6.02.2024 Çalışma Hayatı
İŞKUR resmen duyurdu! Binlerce kişi işe yerleştirilecek, en çok personel aranan meslekler ise tek tek açıklandı
İŞKUR resmen duyurdu! Binlerce kişi işe yerleştirilecek, en çok personel aranan meslekler ise tek tek açıklandı İŞKUR'dan yeni açıklama geldi. İş arayan milyonları yakından ilgilendiriyor. Binlerce yeni personel alımı yapılacak. Türkiye İş Kurumu Aralık ayına ilişkin istatistikleri yayımladı. İşkur'un verilerine göre Aralık ayında İŞKUR aracılığıyla 83.407’si (%60,1) erkek, 55.482’si (%39,9) kadın olmak üzere 138.889 işe yerleştirildi. En çok iş açığı özel güvenlik sektöründe oluştu. İşte tüm detaylar...
10.01.2024 Çalışma Hayatı
Şişli'de taksideki yolcunun açtığı kapıya çarpan motokurye öldü
Şişli'de taksideki yolcunun açtığı kapıya çarpan motokurye öldü Şişli'de taksici İsa A., yolcusunu indirmek için sokak başında durdu. Kadın yolcu taksiden inmek için sol arka kapıyı açtığı anda, motokurye Oğuzhan Gezer açılan kapıya çarptı. Çarpmanın etkisiyle yere düşen Gezer karşı yönden gelen minibüsün tamponuna çarparak yaralandı. 1 hafta hastanede tedavi gören Oğuzhan Gezer, hayatını kaybetti. Olay nedeniyle gözaltına alınan taksici İsa A. hakkında ev hapsi şeklinde adli kontrol kararı verildi. Olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.
6.01.2024 Gündem
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez
Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2.pist! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terör baronları bizi yolumuzdan çeviremez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı 2'nci Pist Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, "Terörle, ülke siyasetinin şekillendirildiği eski Türkiye artık geride kalmıştır. Terör saldırılarıyla milletimizi bölme planlarının raf ömrü tükenmiştir. Biz son 21 yılda ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP ve koro üyelerinin istemezükçü nakaratlarına rağmen başardık" dedi.
25.12.2023 Gündem
En çok kazanan meslekler belli oldu! TÜİK verileri ortaya koydu brüt ücret 293 bin 511 TL...
En çok kazanan meslekler belli oldu! TÜİK verileri ortaya koydu brüt ücret 293 bin 511 TL... Asgari ücret zammı toplumun büyük çoğunluğu tarafından yakından takip ediliyor. Doğrudan milyonlarca kişiyi etkileyecek olan zam oranı dolaylı olarak da tüm vatandaşları etkiliyor. Şu an 11.401 TL olan asgari ücret neredeyse ortalama gelir olarak kabul ediliyor. TÜİK verilerine göre; aylık ortalama kişi başı kazanç 12 bin 450 TL oldu. Sektörlere göre farklılık gösteren saatlik ücret cinsiyete göre de değişiyor. Öte yandan en yüksek brüt ücretin ödendiği sektörler de belli oldu.
25.12.2023 Ekonomi
16 yaşındaki kız çocuğu kayıplara karıştı! 'Beni kaçırdılar, koluma iğne yaptılar'
16 yaşındaki kız çocuğu kayıplara karıştı! 'Beni kaçırdılar, koluma iğne yaptılar' İstanbul Gaziosmanpaşa’da kaybolan 16 yaşındaki kız çocuğundan günlerdir haber alınamıyor. Neside Aldanma'nın ailesine gönderdiği mesajlarda kaçırıldığını yazdığı görülüyor. Anne Özgür Aldanma, "Neside kuzenlerine babasına mesaj atıyor. Mesajlarda, 'Beni kaçırdılar, koluma iğne yaptılar. Ben nerede olduğumu bilmiyorum' yazmış. Biz o mesajları kızımın gönderdiğine inanmıyoruz. Babası mesaj atana 'Eğer sensen kızım büyük amcanın ismini söyle' demiş telefon kapanmış" dedi.
13.12.2023 Gündem
En çok eleman arayan meslekler açıklandı! Binlerce işçi aranıyor...
En çok eleman arayan meslekler açıklandı! Binlerce işçi aranıyor... Türkiye'de en çok işçi ve eleman arayan meslekler belli oldu. Türkiye İş Kurumu Kasım ayına ilişkin istatistikleri yayımladı. İşkur'un verilerine göre Kasım ayında 53 bin 204 erkek, 34 bin 237 kadın olmak üzere toplamda 87 bin 441 kişi işe yerleştirildi. En çok iş açığı özel güvenlik sektöründe oluştu. İşte tüm detaylar...
13.12.2023 Ekonomi
Almanya'da alım başladı! Aranan meslekler belli oldu, başvuru ekranı: Almanya işçi alım şartları güncellendi!
Almanya'da alım başladı! Aranan meslekler belli oldu, başvuru ekranı: Almanya işçi alım şartları güncellendi! Almanya işçi alımları için sona gelindi. Aranan mesleklerin belli olduğu alımlarda yurt dışında yaşamak isteyenler için şartlar da güncellendi. Avrupa Birliği'nin en büyük ve güçlü ülkesi Almanya, bu amaçla uzun süredir yasa tasarısı üzerinde çalışıyordu. Dil bilme şartının gözleri korkuttuğu alımlarda iş bulma fırsatları daha da çoğaldı. Gelen haberlere göre 2 milyon işçi alımının yapılacağı belirlendi. Peki Almanya işçi alım başvurusu ne zaman? Almanya işçi alım şartları nedir? İşte aranan meslekler...
1.12.2023 Yaşam
Cinsel gücü tavan yapmış 10 meslek belirlendi! Eşinizi işe yollarken iki kez düşünün
Cinsel gücü tavan yapmış 10 meslek belirlendi! Eşinizi işe yollarken iki kez düşünün Yapılan bir araştırmaya göre cinsel gücü tavan yapmış 10 meslek belirlendi. Bu meslekleri yapan her beş kişiden biri eşini aldatıyor. İşte eşlerini aldatan 10 meslek grubu...
30.10.2023 Gündem
Erken emeklilik ve yüksek aylık alma imkanı! Detaylar netleşti
Erken emeklilik ve yüksek aylık alma imkanı! Detaylar netleşti Çalışanların büyük kısmı belli bir süre çalıştıktan sonra ne zaman emekli olacaklarını araştırmaya başlıyor ve erken emekliliğin yollarını arıyor. Bazı mesleklerde ise erken emeklilik hakkı bulunuyor. 45 yaşında dahi emekliliğe imkan sağlayan meslekler bulunuyor. İşte erken emeklilik hakkı ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
25.10.2023 Emekli
TEKNOFEST heyecanı sürüyor: 1 milyondan fazla genç başvuru yaptı
TEKNOFEST heyecanı sürüyor: 1 milyondan fazla genç başvuru yaptı BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar TEKNOFEST Ankara'nın açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Bayraktar, 1 milyondan fazla gencin TEKNOFEST'E başvuru yaptığını açıkladı.
30.08.2023 Ekonomi
Son yılan bükücüsü, Ankara’nın efsaneleri arasına girdi
Son yılan bükücüsü, Ankara’nın efsaneleri arasına girdi Ankara’da yaşayan Tuncay Sezer, yılanları yakalama konusundaki marifetleri nedeniyle, bölge halkı tarafından “Son yılan bükücü” ve “Yılanların efendisi” ismiyle biliniyor.
20.08.2023 Gündem
Brunelleschi Eserleri Nelerdir? Brunelleschi Eserleri'nin Özellikleri
Brunelleschi Eserleri Nelerdir? Brunelleschi Eserleri'nin Özellikleri İtalyan olarak bilinen Filippo Brunelleschi oldukça donanımlı bir sanatçıdır. Yaptığı meslekler arasında mimar, heykeltraş ve kuyumcu gibi mesleklerin olduğu görülmektedir. Tabi asıl işi mimarlıktır. Ancak mimarlık yapmaya hayatının ilk yıllarından henüz karar vermemişti. Önce kuyumculuk ve heykeltraşlık yapmıştır. İtalyan mimarisi için kilit isimlerden birisi olmuştur.
19.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önceliğimiz Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin hedeflerine ulaşmasının önündeki en büyük engelin darbe ürünü mevcut anayasa olduğunu belirterek, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılını darbe anayasasıyla karşılamış olmayı açıkçası içimize sindiremiyoruz. Yargı alanında 2002'den beri yürüttüğümüz zorlu mücadeleyi inşallah sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. 28'inci Yasama Dönemi'nde önceliklerimizin en başında Meclisimizin de takdiri ile Türkiye'yi darbe anayasasından kurtarmak vardır" dedi.
25.07.2023 Gündem
Maaşı iyi, geleceği var! Eşit ağırlıktan seçilebilecek en iyi meslekler belirlendi!
Maaşı iyi, geleceği var! Eşit ağırlıktan seçilebilecek en iyi meslekler belirlendi! En iyi eşit ağırlık bölümleri için araştırmalar sürüyor. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin tercih dönemi başladı. ÖSYM sitesinden yapılacak tercihler öncesi eşit ağırlıktan seçilecek ve geleceği olan meslekler hakkında bilgi arayışı da devam ediyor. Biz de üniversite adayları için en iyi eşit ağırlık bölümlerini araştırdık.
23.07.2023 Eğitim
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI
YÖK Atlas sıralama 2023 || YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır? Üniversite YÖK tercih robotu ile ön lisans-lisans üniversite taban puanları ve YÖK ATLAS EKRANI YÖK tercih robotu 2023, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından merak konusu oldu. YKS sonuçları açıklanınca lisan ve ön lisans programlarından birini seçmek için adaylar YÖK Atlası kullanacak. Üniversite tercihlerinde başarı sıralaması, taban ve taban puanları baz alındığından tercih robotu 2 yıllık ve 4 yıllık tercihlerde kullanılacak. Peki, YKS ATLAS tercih robotu nasıl kullanılır? YÖK Atlas sıralaması ve üniversite tercih robotu…
20.07.2023 Eğitim
Trafikte dehşet anları! Tartıştığı motokuryeyi otomobilin kaputunda sürükledi
Trafikte dehşet anları! Tartıştığı motokuryeyi otomobilin kaputunda sürükledi Ankara'nın Altındağ ilçesinde otomobil sürücüsü A.K., trafikte tartıştığı motokurye Uğur G.'yi, aracının ön kaputunun üzerine metrelerce sürükledi. Olay cep telefonu kamerasına yansıdı.
11.07.2023 Yaşam
Yüksek tansiyona neden olan meslekler açıklandı! Böbrekleri bitiriyor ve kalp krizine yol açıyor
Yüksek tansiyona neden olan meslekler açıklandı! Böbrekleri bitiriyor ve kalp krizine yol açıyor Tansiyonu yükseltiyor, insan sağlığını tehdit ediyor. Yüksek tansiyonu yaşam tarzı hastalığı olarak tanımlayan Prof. Dr. Özlem Esen, “Hayatlarında, stres faktörü yüksek olan örneğin finans sektörü çalışanlarının yüksek tansiyon hastası olma riskleri yüksektir. Bu, aslında hayatınızda bazı şeyleri yanlış yaptığınızın sinyalidir” dedi. İşte yüksek tansiyona neden olan meslekler ve korunma yöntemleri...
11.07.2023 Sağlık
Artık Kimse yüzüne bakmıyor! Evlenecek kişide en çok bu meslekler tercih ediliyor!
Artık Kimse yüzüne bakmıyor! Evlenecek kişide en çok bu meslekler tercih ediliyor! Evlilik öncesi çiftlerin uyumunda en önemli kriterlerin başında meslekler geliyor. Tarafların karakteristik özelliklerinin yanısıra mesleki hayatları da evliliği şüphesiz çok etkiliyor. Geçmişte gelin veya damadın öğretmen, doktor ya da mühendis olmasını önemseyen eşler artık farklı meslekleri tercih ediyor. İşte son yılların en çok tercih edilen meslek grupları...
10.07.2023 Gündem
Bir postacı ömrü boyunca kaç km yol yapıyor? Mesleklerin hayret verici özellikleri!
Bir postacı ömrü boyunca kaç km yol yapıyor? Mesleklerin hayret verici özellikleri! Her mesleğin kendine has özellikleri var. Gündelik hayatın içerisinde çarpıcı hikayelere sebep olan bazı meslekler, hayret verici durumlara sahne oluyor. Hayatı boyunca kaç km yol yaptığı konusunda merak uyandıran postacıların ne kadar yol yürüdüğü konusu ise ağızları açık bırakıyor. ABD merkezli bir araştırma şirketinin verileriyle İşte mesleklerin şaşırtıcı özellikleri...
30.06.2023 Gündem
5 bin kişi için iş fırsatı! Almanya'da ‘beyaz yaka'lı olma imkanı
5 bin kişi için iş fırsatı! Almanya'da ‘beyaz yaka'lı olma imkanı Almanya’da 2 milyona yakın açık bulunan eğitmen, yazılımcı ve mühendislik gibi meslekler için Türkiye’deki akıl gücüne başvuruluyor. Yıl sonuna kadar 5 bin kişinin, kritik görevlerde yer almak için ülkeye götürülmesi planlanıyor.
30.05.2023 Ekonomi
Yapay zekânın (şimdilik) elimizden alamayacağı meslekler! 3 grupta toplanıyor...
Yapay zekânın (şimdilik) elimizden alamayacağı meslekler! 3 grupta toplanıyor... ‘Yapay zekâ kimleri işsiz bırakacak?’ son zamanlarda en çok duyduğumuz sorulardan biri; liste uzun ve anlaşılan daha da uzayacak.
12.05.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Meslekler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki meslekler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.