Mesam

Mesam

Son dakika MESAM haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MESAM ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MESAM haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mesam

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mesam gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 mesam haberi bulunmuştur. Tüm mesam haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ünlü sanatçı İlham Gencer hayatını kaybetti! 'Babama kalp masajı yaptım ama kurtaramadık'
Ünlü sanatçı İlham Gencer hayatını kaybetti! 'Babama kalp masajı yaptım ama kurtaramadık' Türk caz müzisyeni, piyanist şantör Bozkurt İlham Gencer, Bodrum’da tedavi gördüğü hastanede 101 yaşında vefat etti. Babasının vefatıyla büyük üzüntü yaşayan Bora Gencer “Kalp masajı yaptım ama kurtaramadık” dedi.
25.05.2023 Magazin
Erhan Güleryüz "Ölünce sevemezsem seni" şarkısı için Erol Köse'ye açtığı davayı kaybetti
Erhan Güleryüz "Ölünce sevemezsem seni" şarkısı için Erol Köse'ye açtığı davayı kaybetti 'Ayna' grubunun solisti Erhan Güleryüz, "Ölünce Sevemezsem Seni" adlı şarkının sözlerini kendisinin yazdığını belirterek telif gelirlerinin istenmesi için Erol Köse'ye açtığı davayı kaybetti. Mahkeme, Erhan Güleryüz'ün açtığı davanın reddine karar vererek tedbirin kaldırılmasına hükmetti. Erol Köse duruşma çıkışında, "Şarkı bizimdir, 'Ölünce Sevemezsem Seni' Erol Köse'nindir diye ispatlandı" dedi.
24.01.2023 Magazin
Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz ile mahkemelik olan Erol Köse hakim karşısına çıktı
Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz ile mahkemelik olan Erol Köse hakim karşısına çıktı Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz'ün "Ölünce Sevemezsem Seni" adlı şarkının sözlerini kendisinin yazdığını belirterek telif gelirlerinin istenmesi için açtığı davada, Erol Köse hakim karşına çıktı. Davanın reddini isteyen Köse, "Bizim Erhan Güleryüz'le kopma nedenimiz FETÖ ile iltisaklı olmasıdır. Asıl MESAM kayıtlarında şarkı benimdir. 32 senelik müzik kariyerimde ayda 20 lira için sahtecilik yapacak halim yok" dedi.
16.11.2022 Gündem
Ünlü şarkıların bestekârı Dursun Karaca vefat etti!
Ünlü şarkıların bestekârı Dursun Karaca vefat etti! Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay, Türk sanat müziğine çok sayıda eser kazandıran bestekâr Dursun Karaca’nın vefat ettiğini duyurdu.
5.11.2022 Magazin
Sertab Erener konserinde polisten organizatöre telif baskını
Sertab Erener konserinde polisten organizatöre telif baskını  Sarıyer'de Sertab Erener konserinde polis ekipleri, organizatöre telif baskını yaptı. Konsere sivil polisler eşliğinde gelen MESAM ve MSG avukatı ile gözlemci, konser organizatörü ile birlikte tespit yaptı. 
8.08.2022 Magazin
Kenan Doğulu konserini polis bastı
Kenan Doğulu konserini polis bastı Sarıyer'de Kenan Doğulu'nun konserinde polis, organizatöre telif baskını yaptı. Konsere polis eşliğinde gelen MESAM ve MSG temsilcisi, konseri düzenleyen organizatörler eşliğinde tespit yaptı.
6.08.2022 Magazin
Erhan Güleryüz ve Erol Köse davasında flaş gelişme! 'Evrakta sahtecilik' suçunun işlendiğini düşünüyoruz'
Erhan Güleryüz ve Erol Köse davasında flaş gelişme! 'Evrakta sahtecilik' suçunun işlendiğini düşünüyoruz' Ayna grubunun solisti Erhan Güleryüz, 'Ölünce Sevemezsem Seni' adlı şarkı nedeniyle yapımcı Erol Köse ile mahkemelik oldu. Erhan Güleryüz'ün Erol Köse'ye açtığı davada grup üyelerinden Bülent Akbay tanık olarak dinlendi. Akbay, 2000’li yıllarda vize işlemleri için boş kağıda imza atarak, Erol Köse’ye verdiklerini söyledi. Güleryüz’ün avukatı ise “Müvekkilden alınan boş imzalı kağıtların sonradan doldurularak, ‘evrakta sahtecilik’ ve ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçunun işlendiğini düşünüyoruz” dedi.
14.06.2022 Magazin
Mahkeme MESAM'ın 2018 yılı genel kurul kararlarını iptal etti! Arif Sağ, Sümer Ezgü, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Suat Suna...
Mahkeme MESAM'ın 2018 yılı genel kurul kararlarını iptal etti! Arif Sağ, Sümer Ezgü, Orhan Gencebay, Coşkun Sabah, Suat Suna... Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliğinin (MESAM) 2018 yılında gerçekleştirilen 9. Olağanüstü Genel Kurulu ve 15. Olağan Genel Kurulu'nda alınmış olan dayanak kararların iptaline hükmedildi.
28.09.2021 Gündem
Bilal Sonses, Yıldız Tilbe ile düet yapmıştı! Beste için 'çalıntı' davası
Bilal Sonses, Yıldız Tilbe ile düet yapmıştı! Beste için 'çalıntı' davası Besteci Belma Şahin, Bilal Sonses'in Yıldız Tilbe ile düet yaptığı ve YouTube'de 115 milyon kez izlenen 'Hasbelkader' adlı şarkının bestesinin kendisine ait olduğu iddiasıyla Sonses ve iki müzik şirketi aleyhine dava açtı.
17.04.2021 Magazin
Müzisyen destek programı sonuçları açıklandı! Müzisyen destek ödemeleri ne zaman yapılacak?
Müzisyen destek programı sonuçları açıklandı! Müzisyen destek ödemeleri ne zaman yapılacak? Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, koronavirüs sürecinde maddi sıkıntılarla karşı karşıya kalan müzisyenlere yönelik başlattığı destek programının sonuçlarını açıkladı. 24 bin 522 müzisyen üç ay boyunca ayda biner lira destek alacak. Peki, Müzisyen destek ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte Kültür Bakanlığı'nın müzisyen yardımına ilişkin açıklaması!
9.01.2021 Ekonomi
İşsiz kalanlara destek geliyor...
İşsiz kalanlara destek geliyor... Koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren müzik sektörü temsilcileriyle bir araya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Geliri olmayan müzik emekçilerine seyyanen kişi başı bin lira, toplamda 20-30 milyon lira civarında bir proje bedeli düşünüyoruz” dedi.
5.12.2020 Gündem
Bakan Ersoy: KDV'nin yüzde 1 olarak ödenmesi hazirana kadar devam edecek
Bakan Ersoy: KDV'nin yüzde 1 olarak ödenmesi hazirana kadar devam edecek Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanat galerilerine, sahne desteğinde olduğu gibi destekler sağlayacaklarına işaret ederek, "Çok kaliteli mekanları çok uygun şartlarla galerilerin kullanımına açacağız. Öyle bir destek kapsamı yapıyoruz. Genel destekte de konser olsun, tiyatro olsun KDV indirimine gidildi ve yüzde 1'e çektik KDV'sini. Bu yıl sonuna kadarki bir KDV desteği ama ben Hazine ve Maliye Bakanlığımızla konuştum, bunu da Haziran'a kadar uzatacağız. Bununla ilgili görüşmelerimiz vardı, bu da sonra açıklanacak." ifadelerini kullandı.
26.11.2020 Kültür Sanat
Ünlü şair Tekin Gönenç vefat etti
Ünlü şair Tekin Gönenç vefat etti Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, ünlü şair Tekin Gönenç'in vefat ettiğini duyurdu.
18.05.2020 Yaşam
Nazire Dedeman Çağatay hayatını kaybetti
Nazire Dedeman Çağatay hayatını kaybetti Umut Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Nazire Dedeman Çağatay yaşamını yitirdi.
5.02.2019 Gündem
'Dipsiz Kuyum' Aleyna Tilki'ye servet kazandırdı!
'Dipsiz Kuyum' Aleyna Tilki'ye servet kazandırdı! Emrah Karaduman'ın yazıp bestelediği, Aleyna Tilki'nin seslendirdiği 'Dipsiz Kuyum' şarkısı ikiliye 3 ayda 500 bin TL kazandırdı.
31.12.2018 Magazin
Orhan Gencebay, Buket Aydın ile 40 programında konuştu
Orhan Gencebay, Buket Aydın ile 40 programında konuştu Ünlü sanatçı Orhan Gencebay, CNN TÜRK'te Buket Aydın'ın sunduğu 40 programına konuk oldu. Gencebay, 'Sizin filminiz çekilsin ister miydiniz?' sorusuna verdiği yanıtla izleyenleri şaşırttı.
14.11.2018 Televizyon
Dipsiz Kuyum davası!
Dipsiz Kuyum davası! EMRAH Karaduman’ın albümünde yer alan, Aleyna Tilki’nin seslendirdiği ‘Dipsiz Kuyum’u, Bergen’in ‘Yıllar Affetmez’, Ümit Besen’in ‘Senden Öğrendim’ ve Zeki Müren’in ‘Şarkılara Sordum’ eserine benzetilmişti.
28.09.2018 Magazin
Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'a 100 bin liralık tazminat davası!
Aleyna Tilki ve Emrah Karaduman'a 100 bin liralık tazminat davası! Ses sanatçısı Onur Akay, Aleyna Tilki’nin yorumladığı ve çalıntı olduğu iddia edilen ‘Dipsiz Kuyum’ şarkısına ilişkin MESAM kararını duyurdu.
28.09.2018 Magazin
Onlar gibi ipsiz kuyu değilim
Onlar gibi ipsiz kuyu değilim Şair-şarkı sözü yazarı Ahmet Selçuk İlkan, Aleyna Tilki ile Emrah Karaduman’a dava açmaya hazırlanıyor. İ
25.09.2018 Magazin
Aleyna Tilki’nin yeni şarkısı ‘Dipsiz Kuyum’ çalıntı mı?
Aleyna Tilki’nin yeni şarkısı ‘Dipsiz Kuyum’ çalıntı mı? Aleyna Tilki, söz ve müziğinin Emrah Karaduman'a ait olduğu 'Dipsiz Kuyum' isimli şarkısıyla gündemde! Tilki'nin seslendirdiği yeni şarkının çalıntı olduğu iddia edildi.
4.09.2018 Magazin
İbrahim Tatlıses'e hakim ve avukat kızına iftiradan tazminat
İbrahim Tatlıses'e hakim ve avukat kızına iftiradan tazminat İstanbul Adliyesi’nde görev yapan hakim Habibe Aslan ve avukat kızı Aslı Aslan’a iftira attığı iddiasıyla 4 yıla kadar hapis cezasıyla yargılandığı davadan beraat eden türkücü İbrahim Tatlıses, hukukçu anne-kıza 5'er bin TL'den 10 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum oldu.
17.07.2018 Magazin
Mahmut Tuncer'e 5 yıl hapis istemi
Mahmut Tuncer'e 5 yıl hapis istemi İzmir'de yaşayan bir müzisyenin, eserinin melodisini rızası olmaksızın kendi eserinde kullandığı ve dağıtımını yaptığı iddiasıyla şikayetçi olduğu şarkıcı Mahmut Tuncer ve çalıştığı plak yetkilisi hakkında "Manevi veya mali haklara tecavüz" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
20.06.2018 Magazin
Bu yaşta kavga mı edeyim?
Bu yaşta kavga mı edeyim? Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM)’da Olağanüstü Genel Kurul dün tartışmalı başladı. Üyelikten ihraç edilen Arif Sağ, “Bizi içeri almıyorlar, ne yapayım? Bu yaşta kavga mı edeyim? Şu an ismim yazılı değil” dedi
31.05.2018 Magazin
Arif Sağ, Cahit Berkay dahil 30'a yakın isim MESAM'dan ihraç edildi
Arif Sağ, Cahit Berkay dahil 30'a yakın isim MESAM'dan ihraç edildi MESAM yönetimi yaptığı toplantıda aralarında Arif Sağ, Cahit Berkay, Ali Rıza Binboğa gibi ünlü isimlerin bulunduğu 30'a yakın sanatçıyı ihraç etti. İhraç edilen isimler yaptığı açıklamada kararın hukuksuz olduğunu dile getirdi.
30.05.2018 Gündem
Ünlü halk ozanı Dertli Şinasi vefat etti
Ünlü halk ozanı Dertli Şinasi vefat etti Bursa'da uzun süredir tedavi gören Halk Ozanı Şinasi Erdoğan hayatını kaybetti. "Dertli Şinasi" mahlâsıyla ün yapan Erdoğan’ın cenazesi Ataevler'deki Cemevi'nde yapılacak törenin ardından defnedilecek.
30.05.2018 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Mesam ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mesam haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.