Memuriyet

Memuriyet

Son dakika memuriyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan memuriyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını memuriyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Memuriyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan memuriyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 427 memuriyet haberi bulunmuştur. Tüm memuriyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
6 kişinin yaralandığı doğal gaz patlamasında, 14 daire hasar gördü
6 kişinin yaralandığı doğal gaz patlamasında, 14 daire hasar gördü Kars'ta 5 katlı apartmanın 3'üncü katındaki dairede doğal gaz sıkışmasından kaynaklanan patlamada yaralanan 6 kişiden 5'i taburcu edildi. Kars Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, 14 dairede hasar oluştuğunu tespit etti.
21.12.2023 Gündem
Memur ve memur emeklisi milyonlara 3600 ek gösterge ve ikramiye müjdesi! Hesaba yansıyacak
Memur ve memur emeklisi milyonlara 3600 ek gösterge ve ikramiye müjdesi! Hesaba yansıyacak Memur milyonlarca vatandaşı ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Memura 3600 ek gösterge ve ikramiye müjdesi geldi. Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanması hedefleniyor. Düzenleme ile ilgili çalışmalar sürüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Başuzmanı İsa Karakaş, 3600 ek gösterge düzenlemesiyle ilgili, “1’inci dereceye yükselen memurların 30 yıllık hizmet süresini doldurdukları takdirde emeklilik maaşlarına en az 4 bin 500 lira, emeklilik ikramiyelerine ise en az 150 bin liralık bir yansıma olacağını söyleyebiliriz” dedi. Peki kimler birinci derece memur, memuriyet derecelerinde ne etkili oluyor?
19.08.2023 Memur
3600 ek gösterge müjdesi! Memurları kapsıyor, emeklilik ve maaşlara yansıyacak
3600 ek gösterge müjdesi! Memurları kapsıyor, emeklilik ve maaşlara yansıyacak 3600 ek gösterge son durum 2023, vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Birinci derece memurlara 3600 ek gösterge geliyor. Birinci derecedeki memurların tamamının 3600 ek göstergeden yararlanması hedefleniyor. Düzenleme ile ilgili çalışmalar sürüyor. Peki kimler birinci derece memur, memuriyet derecelerinde ne etkili oluyor? İşte haberin detayları...
8.08.2023 Memur
Emeklilerle ilgili dikkat çeken hizmet birleştirme ayrıntısı! Emekli ikramiyesi alamıyorlar
Emeklilerle ilgili dikkat çeken hizmet birleştirme ayrıntısı! Emekli ikramiyesi alamıyorlar Emekli olmak için gün sayan milyonları ilgilendiren son dakika gelişmesi! EYT, dul aylığı, askerlik borçlanması ile ilgili dikkat çeken uyarı geldi. Emekli ikramiyesi ve geriye dönük prim ödemede binleri ilgilendiren detay ortaya çıktı. SSK emeklisi eşi vefat ettiğinde eşinden ölüm aylığı (dul aylığı) bağlatabiliyor. Ancak, memur olduğu için ise eşinden yüzde 50 oranında dul aylığı bağlanıyor. Memuriyet görevinden ihraç edilip, özelde çalışanların ikramiyeleri ile ilgili de kimsenin bilmediği ayrıntı açıklandı. İşte emeklilik için gün sayan herkesin merak ettiği soruların cevapları...
20.07.2023 Emekli
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar
Kira ve ev fiyatlarında büyük artış! Memurlardan flaş karar Ev fiyatları ve kira fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması! Rusya-Ukrayna savaşının ardından Antalya'ya iki ülkeden yaşanan göç, kentte birçok etkiye yol açtı. Son 11 ayda kiralarda yüzde 172, konut fiyatlarında yüzde 140 artış oldu. Yükselen kiralar nedeniyle kira tahliye davaları günde 60'a kadar yükseldi. Kamu görevlilerinin tayin kararı ise sektörün durumunu gözler önüne seriyor.
22.01.2023 Ekonomi
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? (Din görevlisi,ücretli öğretmen, geçici işçi) Sözleşmeliye kadro Resmi Gazete'de yayınlandı mı?
Sözleşmeliye kadro kimleri kapsıyor? (Din görevlisi,ücretli öğretmen, geçici işçi) Sözleşmeliye kadro Resmi Gazete'de yayınlandı mı? Sözleşmeliye kadro Meclis'ten geçti. Teklifin yasalaşmasıyla birlikte 458 bin 615 sözleşmeli personel kadro hakkını kullanilir duruma geldi. Sözleşmeli öğretmen, memur, din görevlisi, sağlık görevlisi gibi personel kadroya geçebilecek. Peki sözleşmelilere kadro kimleri kapsıyor, şartları neler? Sözleşmeliye kadro ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar...
20.01.2023 Çalışan Hakları
Sözleşmeliye kadro kanun teklifi yasalaştı
Sözleşmeliye kadro kanun teklifi yasalaştı TBMM Genel Kurulunda kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edilerek yasalaştı.
19.01.2023 Ekonomi
Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir?
Sözleşmeliye kadro yasallaştı mı, Meclis’ten geçti mi? Kimler kadroya geçti, sözleşmeli personeli kadro şartları nelerdir? Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi, yasallaştı mı? TBMM Genel Kurulu’nda kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye kadro verilmesini içeren “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” kabul edilerek yasalaştı.
16.01.2023 Çalışma Hayatı
Belediye şirket işçilerine kadro var mı? Belediye şirket işçilerine kadro son dakika 2023 haberleri! Sözleşmeliye kadro kapsamında belediye işçilerine kadro gelecek mi?
Belediye şirket işçilerine kadro var mı? Belediye şirket işçilerine kadro son dakika 2023 haberleri! Sözleşmeliye kadro kapsamında belediye işçilerine kadro gelecek mi? Belediye şirket işçilerine kadro son dakika 2023 haberleri merakla takip ediliyor. Sözleşmeli çalışanlara kadronun Meclis’e sunulmasının ardından belediyelerde çalışan şirket işçileri de arama motorlarına yönelerek belediye şirket işçilerinin kapsam içi olup olmadığını araştırmaya başladı. Peki, 2023 belediye şirket işçilerine kadro var mı, belediye işçilerine kadro gelecek mi?
14.01.2023 Çalışan Hakları
Sözleşmeli personele kadro ne zaman yasallaşacak, Meclis’ten geçti mi? 2023 sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, 28 Kasım şartı nedir?
Sözleşmeli personele kadro ne zaman yasallaşacak, Meclis’ten geçti mi? 2023 sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, 28 Kasım şartı nedir? Sözleşmeliye kadro açıklaması AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş’ın yaptığı açıklamaya göre sözleşmeliye kadro Meclis'e sunuldu. Teklifin yasallaşması durumunda 500 bine yakın sözleşmeli personel kadroya alınacak. Peki, Sözleşmeli personele kadro kimleri kapsıyor, Meclis’ten geçip yasallaştı mı?
14.01.2023 Çalışan Hakları
Kimler kadroya geçecek, sözleşmeli personele kadro kimleri kapsayacak? Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi?
Kimler kadroya geçecek, sözleşmeli personele kadro kimleri kapsayacak? Sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi?  Kimler kadroya geçecek, sözleşmeliye kadro Meclis’ten geçti mi? AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş sözleşmelilere kadro düzenlemesi hakkında açıklamalarda bulundu. Elitaş yaptığı açıklamada, kimlerin kadroya alınacağını aktardı. İşte sözleşmeliye kadro düzenlemesinde son durum…
13.01.2023 Memur
2023 maaş katsayıları! Maaş katsayısı ne oldu, nasıl hesaplanır? Memur maaş katsayıları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?
2023 maaş katsayıları! Maaş katsayısı ne oldu, nasıl hesaplanır? Memur maaş katsayıları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 05 Ocak 2023 tarihi itibariyle yayımlanan genelgesi ile aylık katsayı, memuriyet taban aylığı gibi pek çok alanlarda yeni düzenlemeye gidildi. Peki, Maaş katsayısı nasıl hesaplanır, memur maaş katsayıları ne oldu? 2023 memur maaş katsayısı kaç? İşte 2023 maaş katsayıları…
13.01.2023 Memur
Sözleşmeliye kadro müjdesi! EYT detayı ve 3 yıl şartı belli oldu
Sözleşmeliye kadro müjdesi! EYT detayı ve 3 yıl şartı belli oldu Sözleşmeliye kadro müjdesi. Sözleşmeli kamu personellerinin kadroya girişiyle ilgili düzenlemede kritik gün geldi. Yaklaşık 500 bin sözleşmeli kamu personelin kadroya girişinin yolunu açacak düzenlemenin detayları belli oldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş canlı yayında işe başlama tarihini açıkladı. Öte yandan Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili son dakika gelişmesi belli oldu. İşte haberin detayları...
13.01.2023 Çalışan Hakları
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem
Gaziemir Belediye Başkanına ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 1 yıl 15 gün hapis
Gaziemir Belediye Başkanına ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ten 1 yıl 15 gün hapis Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren sosyal medya paylaşımları yaptığı suçlamasıyla yargılanan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Halil Arda’nın, iyi hali ve sabıkasız oluşu nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.
5.01.2023 Gündem
Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar ortaya çıktı! Harcırah, tazminat ve yükselme...
Sözleşmeliye kadro müjdesinde detaylar ortaya çıktı! Harcırah, tazminat ve yükselme... Binlerce sözleşmeli personele, kadro müjdesi. 500 bin sözleşmeliye kadrolu memuriyette detaylar ortaya çıkmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir şölende ayrıntılar açıklanacak. Kademe, derece ilerleme ve kurumlar arası yer değişikliği hakkına sahip olunacak. İşte kadroya geçen sözleşmeli personellerin yeni hakları...
3.01.2023 Çalışma Hayatı
EYT için geri sayım başladı! Dikkat çeken e-devlet uyarısı
EYT için geri sayım başladı! Dikkat çeken e-devlet uyarısı Emeklilik için gün sayan milyonları kapsayan son dakika gelişmesi! Sayılı günler kaldı, tüm işlemler e-devlet üzerinden yapılabiliyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı hizmetlerinin hizmet birleştirilmesi ile ilgili kritik uyarı geldi. EYT ile ilgili gelişmeler devam ederken, askerlik ve doğum dışında işe girişi geriye çeken borçlanmalar olup olmadığı merak konusu oldu. İşte dikkat çeken vefat durumu detayı...
28.12.2022 Çalışma Hayatı
Kamu çalışanları ve adayları dikkat! Memuriyeti yakan 5 gün farkı
Kamu çalışanları ve adayları dikkat! Memuriyeti yakan 5 gün farkı Kamu çalışanlarını ve memur olmak isteyenleri ilgilendiren önemli bir detay ortaya çıktı. 5 gün fark ile tüm hayatınız değişebilir. 1 yıllık ceza tüm kariyeri altüst ederken, bu durum 12 ay hapis cezası alanlar için geçerli olmuyor. İşte çok az kişinin bildiği 5 günlük fark ile ilgili ayrıntılar...
10.11.2022 Çalışan Hakları
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İstifa sonrası yeniden atama kurası ilanı yayınlandı! İşte alım yapılacak branşlar ve e-Devlet PBS başvuru ekranı!
Sağlık Bakanlığı duyurdu! İstifa sonrası yeniden atama kurası ilanı yayınlandı! İşte alım yapılacak branşlar ve e-Devlet PBS başvuru ekranı! Sağlık Bakanlığı 2022 yılı 2. dönem istifa sonrası yeniden (açıktan) atama kurası ilanı yayınlandı. İlana göre, sağlık memuru ve sağlık teknikeri kadrolarına alım yapılacak. Alım yapılacak kadrolara alınacak personelin branş dağılımı da ilanda açıklandı. Peki, Sağlık Bakanlığı açıktan atama 2022 başvurusu nasıl yapılır? Sağlık Bakanlığı personel alımı PBS başvuru ekranı ve atama kurası takvimi!
6.11.2022 Personel Alımı
Sözleşmeliden memuriyete geçişte emeklilik statüsü nasıl olur? Son 7 yıl memurun emeklilik statüsünü değiştirir mi? Hizmet birleştiren memurların emeklilik şartları ne olur?
Sözleşmeliden memuriyete geçişte emeklilik statüsü nasıl olur? Son 7 yıl memurun emeklilik statüsünü değiştirir mi? Hizmet birleştiren memurların emeklilik şartları ne olur? Memurların emeklilik şartları, diğer çalışanların emeklilik şartlarından farklı uygulanıyor. Memurların emeklilik şartlarını 23 Mayıs 2002 tarihi itibarıyla olan prim ödeme gün sayısı yani hizmet süresi belirliyor. Kamu kurumlarında sözleşmeli olacak çalışma hayatına başlayıp, daha sonra memur kadrosuna geçirilenlerin emeklilikleri ile hizmet birleştirmesi yapan memurun emeklilik şartları ile ilgili konular da kafa karışıklığına neden oluyor. Peki, Sözleşmeliden memuriyete geçişte emeklilik statüsü nasıl olur? Son 7 yıl memurun emeklilik statüsünü değiştirir mi? Hizmet birleştiren memurların emeklilik şartları ne olur? Sözleşmeliden memuriyete geçişte hangi statüden emekli olunur? İşte detaylar…
12.10.2022 Memur
EGM promosyon anlaşması! Polislere promosyon ne zaman verilecek, emniyet promosyonu ne kadar, polise promosyon ne zaman yatacak?
EGM promosyon anlaşması! Polislere promosyon ne zaman verilecek, emniyet promosyonu ne kadar, polise promosyon ne zaman yatacak? Polislere promosyon konusu gündemdeki yerini koruyor. Vakıfbank tarafından verilen 18 bin TL’lik promosyon polisler tarafından ret edilince, yeni rakamın ne olacağı merak konusu oldu. EGM promosyon anlaşması sürüyor. Peki, Polislere promosyon ne zaman verilecek, emniyet promosyonu ne kadar, polise promosyon ne zaman yatacak?
30.08.2022 Çalışan Hakları
Son dakika... Kamu çalışanı milyonları ilgilendiriyor! Memuriyetten ayrılanlar yeniden memur olabilir mi?
Son dakika... Kamu çalışanı milyonları ilgilendiriyor! Memuriyetten ayrılanlar yeniden memur olabilir mi? Milyonlarca kişi memur olmanın hayalini kuruyor. Kamuda çalışma imkanı bulanların ise bu hayali bazen yarım kalabiliyor. Çeşitli nedenlerme memuriyetten ayrılan ya da memurken emekli olanlar yeniden kamuda çalışıp çalışamayacaklarını merak ediyor. Memuriyetten ayrılanlar için yeniden kamuda çalışma imkanı bulunuyor.
22.08.2022 Çalışma Hayatı
Kiralık ev arayanlara güzel haber! Ev sahibine ceza kesiliyor! Kiralık evlerle ilgili son dakika gelişmesi
Kiralık ev arayanlara güzel haber! Ev sahibine ceza kesiliyor! Kiralık evlerle ilgili son dakika gelişmesi Kiralık evlerle ilgili son dakika kararı! Ev sahiplerine ceza kesiliyor. Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiriyor. Bekara ev vermem, çocuklu aile istemem, yabancılar aramasın, memuriyet şartım var, dul kadınlara ev kiralamıyorum. Bazı ev sahiplerinin kiracı seçimleri istediği özellikler nedeniyle ayrımcılık seviyesine ulaşıyor. Kimi bu taleplerini açık açık yaparken kimi ise türlü bahanelerle evi kiralamaktan vazgeçiyor. Özellikle son dönemde kiralık ev sıkıntısı nedeniyle ‘ayrımcı ilanlar’ arttı. Ancak ayrımcılık yapan ev sahipleri, emlakçılar ve site yönetimleri şikâyet edilmesi durumunda para cezalarıyla karşılaşabilir. İşte ev sahibi ve kiralık ev arayan milyonları ilgilendiren detaylar...
29.07.2022 Ekonomi
Emeklilik dilekçesini verdi! Tapu müdürlüğüne vekaleten atandığı gün...
Emeklilik dilekçesini verdi! Tapu müdürlüğüne vekaleten atandığı gün... Ardahan'ın Posof ilçesinde Tapu Müdürlüğü'ne vekaleten müdür atandığı gün, bankadan aradığını söyleyen telefon dolandırıcısı kadın tarafından 220 bin lira dolandırılan Ensar Kamacı (63), borcunu ödeyebilmek için 35 yıllık meslek hayatını noktalamaya karar verdi. Adına çekilen krediyi ödemek için çalıştığı kuruma emeklilik dilekçesi veren Kamacı, "Alacağım toplu para ile dolandırıcıya kaptırdığım parayı bankaya yatıracağım. Yoksa bu borcu ödeyemem, icralık olur, 5 yıl önce 10 yıllık kredi ile aldığım evden de olmayalım" dedi.
27.07.2022 Yaşam
İhraç edilen memur ikramiyesini alabilir mi? Hizmet birleştirmesinde emeklilik ikramiyesi nasıl alınır?
İhraç edilen memur ikramiyesini alabilir mi? Hizmet birleştirmesinde emeklilik ikramiyesi nasıl alınır? Birden fazla sosyal güvenlik kurumunda geçen sürelerin nasıl birleştirileceği ve ihraç edilen memurların sonraki sigortalılıkları için emekli ikramiyesi alıp almayacağı merak ediliyor. Bilindiği üzere memurların emekli ikramiyelerine nasıl hak kazanacakları 5434 sayılı Emekli Sandığı Kanunu’nda belirtilmiştir. Peki, İhraç edilen memur ikramiyesini alabilir mi? Hizmet birleştirmesinde emeklilik ikramiyesi nasıl alınır? İşte detaylar…
22.07.2022 Memur

Benzer Haber Etiketleri

Memuriyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki memuriyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.