Medula

Medula

Son dakika medula haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan medula ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını medula haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Medula

haberleri sayfasında son dakika yaşanan medula gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 medula haberi bulunmuştur. Tüm medula haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK duyurdu: 263 TL banka hesaplarına yatırılıyor! Online başvuru yapılıyor
SGK duyurdu: 263 TL banka hesaplarına yatırılıyor! Online başvuru yapılıyor SGK son dakika açıkladı. Paralar banka hesaplarına yatırılıyor. İnternet üzerinden başvuru yapılıyor. Adana Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Bilal Canbolat, 1 Temmuzda yapılan değişikle yetişkin ve çocuk hasta alt bezi ücretlerinin bizzat hasta ya da hasta yakınının hesabına yatırıldığını belirterek, Eski sistem hakkında bazı yakınmalar vardı. Bazı reçetelerin eksik karşılandığı ya da sahte rapor kullanıldığı iddia ediliyordu. Kurumun yaptığı değişiklikle bu iddialar ortadan kalktı dedi.
30.08.2022 Ekonomi
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı!
Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu kararı! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığının Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu Kararı, 1 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı.
1.06.2022 Sağlık
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği,  sigortalılık ve emeklilik işlemleri...
SGK resmen duyurdu! Flaş karar, iş göremezlik ödeneği, sigortalılık ve emeklilik işlemleri... Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından açıklama yapıldı. Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiriyor. e-Devlet sistemine entegre SMS sistemi üzerinden ücretsiz olarak yapılabiliyor. Tedavi ve ilaç ödemeleri vatandaşlar tarafından takip edilebiliyor. SGK tarafından e-reçete numarası, iş göremezlik ödeneği, sigortalı işe giriş-çıkış, muhasebe ödemeleri, sigortalılık ve emeklilik işlemleri ile ilgili vatandaşa bilgi veriliyor. Böylece eczanelerin farklı ilaç vermesi, sağlık kuruluşlarının uygulamadığı sağlık hizmetlerinin ücretini talep etmesi gibi durumların önüne geçilmiş oluyor. Vatandaşların, SMS'teki bilgilerin kendilerine ait olmadığını fark ettiğinde "ALO 170" çağrı merkezini arayarak şikayette bulunması gerekiyor.
10.04.2022 Çalışma Hayatı
SGK resmen duyurdu! 1 Mart'tan itibaren geçerli
SGK resmen duyurdu! 1 Mart'tan itibaren geçerli Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) sosyal medya hesabından duyurdu. Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. 01 Mart 2022 tarihinden geçerli olmak üzere yabancı ülkelerle yapılan sosyal güvenlik sözleşmeleri kapsamında kurum sağlık yardımlarından yararlandırılan kişilere sunulan sağlık hizmetleri MEDULA sistemi üzerinden provizyon alınarak gerçekleştirilecek.
2.03.2022 Gündem
SGK duyurdu! Flaş e-Devlet açıklaması...
SGK duyurdu! Flaş e-Devlet açıklaması... SGK'dan e- devlet açıklaması geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan(SGK) "31 Ekim Dünya Tasarruf Günü" nedeniyle yapılan açıklamada "e-Devlet'te en çok kullanılan uygulamaların başında SGK'nin hizmetleri yer alıyor. Kağıt israfını en aza indirerek milyonlarca ağacın doğada kalmasına katkı sağlıyoruz" denildi.
30.10.2021 Çalışma Hayatı
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, SMS ile bildiriliyor
SGK'dan son dakika kararı! Resmen duyuruldu, SMS ile bildiriliyor SGK harekete geçti. Çok sayıda çalışanı ilgilendiriyor. Tek tek tespit edilip SMS ile bildiriliyor. Birçok çalışan farkında değil. İşverenler tarafından yapılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kayıt dışı ile mücadele kapsamında, işverenin kuruma bildirdiği kazançlarda yüzde 20 ve üzerinde azalma olan çalışanların telefonlarına mesaj gönderiyor. SGK bu yılın sadece ilk altı aylık döneminde 150 bin çalışana bu amaçla SMS göndererek kazançlarında azalma olduğu uyarısında bulundu.
20.10.2021 Çalışma Hayatı
Hatalı okunan reçete hastanelik etti!
Hatalı okunan reçete hastanelik etti! Doktor ve eczacı arasındaki reçete anlaşmazlığı genç kadını iyileştirmek yerine, acillik etti. Doktorun elle yazdığı reçete eczane de farklı okununca, hastaya yanlış ilaç verildi.
27.03.2021 Yaşam
Vitamin-mineral kullanımı ile ilgili kritik uyarı! Ölümcül sonuçları...
Vitamin-mineral kullanımı ile ilgili kritik uyarı! Ölümcül sonuçları... Pandemi döneminde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen, takviye gıda ve vitaminlere bel bağladı. Bu ürünler benzincilerde bile satılmaya başladı. Ancak uzmanlar uyarıyor: “Takviye edici gıdalar, vitaminler, mineraller açısından ülkemiz adeta bir çöplüğe döndü. Bu ürünlerin fazlası ölümcül hasarlara neden olabilir. Her vücudun ihtiyacı farklıdır. Doktora danışmadan sakın almayın!”
21.02.2021 Sağlık
Pandemi bakım ücreti nedir? SUT - Pandemi bakım hizmeti ücreti ne kadar? Kimler, nasıl alacak?
Pandemi bakım ücreti nedir? SUT - Pandemi bakım hizmeti ücreti ne kadar? Kimler, nasıl alacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un son dakika açıklamasında, PCR test sonucuna bakılmaksızın, COVİD-19 tedavisi gören hastaların SUT kapsamındaki sağlık giderlerinin karşılandığı ve pandemi bakım ücretinin ödendiği belirtildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un “Pandemi bakım ücreti” açıklamasından sonra “Pandemi bakım ücreti nedir, nasıl alınır ve ne kadar? sorularına yanıt aranamaya başlandı. İşte Zehra Zümrüt Selçuk’un pandemi bakım ücreti açıklamasının detayları..
9.12.2020 Gündem
SGK tarafından ödeme yapılıyor!
SGK tarafından ödeme yapılıyor! Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanıyor. Sonuç önem taşımıyor, tümünü SGK ödüyor. Bakan Selçuk konu ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Pandemi bakım ücretinin ödendiğini kaydetti. Selçuk; “PCR test sonucuna bakılmaksızın, COVİD-19 tedavisi gören hastalarımızın SUT kapsamındaki sağlık giderlerini karşılıyor, pandemi bakım ücreti ödüyoruz”
9.12.2020 Ekonomi
Bakan Selçuk duyurdu: Geri ödeme listesine alındı
Bakan Selçuk duyurdu: Geri ödeme listesine alındı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Sağlık Uygulama Tebliğinde (SUT) yapılan düzenlemeyle karşılanan yoğun bakım tedavi ücretlerini iki katına çıkarttık. Yine yoğun bakımdaki Covid-19 hastalarının tedavisinde kullanılan ilaçları geri ödeme listemize aldık." dedi.
25.09.2020 Gündem
Kronik hastalarla ilgili önemli karar: Rapor süreleri uzatıldı
Kronik hastalarla ilgili önemli karar: Rapor süreleri uzatıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kronik hastaların 1 Ocak 2020 itibarıyla sona eren raporlarının, ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağını bildirdi.
7.09.2020 Gündem
Kızılay Başkanı Kınık: Parayla plazma bağışının yaptırımı var
Kızılay Başkanı Kınık: Parayla plazma bağışının yaptırımı var Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık, sosyal medyada plazma bağışı için ödül mesajlarına dikkat çekerek, "Kızılay, donör olabilecek bütün vatandaşlarımızla doğrudan iletişim kuruyor zaten. Hiçbir özel hastane ya da hasta yakını, plazma bağışında bulunacak kişiler için para ya da ödül vaadiyle çağrı yapmamalı. Bu hem etik değil, hem de müeyyidesi var." dedi.
17.04.2020 Gündem
SGK prim borcu olan sağlıktan yararlanabilir mi? 31 Aralık'a dikkat!
SGK prim borcu olan sağlıktan yararlanabilir mi? 31 Aralık'a dikkat! SGK prim borcu olanlar sağlıktan yıl sonuna kadar yararlanabilir. Genel Sağlık Sigortası (GSS) borcu olanlar, 2019 yılının sonuna kadar ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek. İşte SGK prim borcu olan sağlıktan yararlanabilir mi? sorusunun detayları…
Sağlık Bakanı Koca: 2 Eylül'de başlıyor...
Sağlık Bakanı Koca: 2 Eylül'de başlıyor... Sağlık Bakanı Koca, "Sağlık turizmini Türkiye'de markalaştırmak istiyoruz, süreç başladı. Önümüzdeki 1-2 ay içinde büyük bir lansman yapılacak." dedi. Bakan Koca, emar (MR) ve tomografide yeni dönemin 2 Eylül'de hayata geçeceğini vurguladı.
8.08.2019 Gündem
MR ve tomografi tekrarına sınırlama
MR ve tomografi tekrarına sınırlama MR ve tomografinin devlete maliyeti 1.7 milyar liraya ulaştı. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Hastaların tüm tetkiklerine e-Nabız üzerinden hem hastaların hem de hekimlerin erişimi sağlandı. Yayımlanan yeni genelgeyle, artık acil durumlar hariç hastanın mevcut tetkikleri sorgulanmadan yeni tetkik istenemeyecek. Mükerrer tetkik sorgulanmadan istenen tetkiklerin geri ödemesi yapılmayacak.
30.07.2019 Sağlık
Bakan Selçuk: Reçetelerin yüzde 87’si e-reçete olarak düzenlendi
Bakan Selçuk: Reçetelerin yüzde 87’si e-reçete olarak düzenlendi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle E-reçete oranının yüzde 87’ye ulaştığını belirterek, E-reçetelerin yüzde 99 oranında güvenli elektronik imza ile düzenlendiğini açıkladı.
29.01.2019 Ekonomi
SGK'dan e-rapor uyarısı: 1 Şubat'tan itibaren...
SGK'dan e-rapor uyarısı: 1 Şubat'tan itibaren... Sosyal Güvenlik Kurumu, milyonları ilgilendiren duyuru yayımladı. 1 Şubat 2019 tarihinden itibaren kağıt raporlar geçerli sayılmayacak.
21.01.2019 Ekonomi
Kıdem tazminatında yeni dönem
Kıdem tazminatında yeni dönem Cumhurbaşkanlığı'nın 2019'a yönelik yıllık programında, sosyal tarafların mutabakatıyla kıdem tazminat reformunun gerçekleştirileceği, tüm işçiler açısından erişilebilirliğin sağlanacağı, bireysel hesaba dayanan bir kıdem tazminatı sisteminin oluşturulacağı bildirildi.
28.10.2018 Ekonomi
Son dakika: "Hekime giden hasta yanında film taşımayacak"
Son dakika: "Hekime giden hasta yanında film taşımayacak" Hekimlere elektronik ortamda radyolojik görüntü ve raporlara erişim imkanı tanıyan "Teletıp", kişisel sağlık sistemi "e-Nabız" aracılığıyla vatandaşların kullanımına açıldı. Sağlık Bakanı Yardımcısı Şuayip Birinci, "Vatandaşlar, e-Nabız aracılığıyla görüntülerine her yerden erişebiliyorlar. Onların müsaade ettiği her hekim erişebiliyor ve artık film taşımaya son diyoruz" açıklamasını yaptı.
23.10.2018 Gündem
GSS prim borcularıyla ilgili düzenleme
GSS prim borcularıyla ilgili düzenleme Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borcu olması nedeniyle Medula tarafından provizyon verilmeyen vatandaşlar, bu yılın sonuna kadar sağlık hizmetlerinden faydalanmayı sürdürecek.
23.06.2018 Gündem
E-Devlet'e bir çok yeni uygulama eklendi
E-Devlet'e bir çok yeni uygulama eklendi E-devlet sistemi gelişmeye devam ediyor. Vatandaşlar, artık bir çok yeni hizmetten daha yararlanabilme imkanı elde edebilecek.
27.03.2018 Gündem
İlaçta stokçular işbaşında
İlaçta stokçular işbaşında İlaca zam açıklaması stokçuları harekete geçirdi. İlaçları eczanelere vermeyip stok yapan depo ve firmalar hastayı mağdur ediyor.
5.12.2017 Ekonomi
SGK, grip aşısı ödemelerine açıklık getirdi!
SGK, grip aşısı ödemelerine açıklık getirdi! Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), grip aşısı ödemelerine kaynak olan 'Yılda bir defa' ifadesine açıklık getirdi. Grip aşısı ödemelerinde, 365 gün geçmeden yeni bir aşı için ödeme yapmama uygulamasının yanlış yorumlandığına dikkat çeken kurum, konuyla alakalı bir açıklama yaptı.
14.10.2017 Sağlık
Eczanelerden alınan medikal ürün sayısı 186'ya çıktı!
Eczanelerden alınan medikal ürün sayısı 186'ya çıktı! Vatandaşların eczanelerden temin edebileceği medikal ürünlerin sayısı 36'dan 186'ya çıkartıldı.
10.05.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Medula ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki medula haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.