Mazeret İzni

Mazeret İzni

Son dakika mazeret izni haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mazeret izni ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mazeret izni haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mazeret İzni

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mazeret izni gelişmeleri de dahil olmak üzere 146 mazeret izni haberi bulunmuştur. Tüm mazeret izni haberleri aşağıda listelenmiştir.
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
MSB sözleşmeli er alımı başvurularında son günler! Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ne sözleşmeli er alınacak! İşte başvuru şartları
MSB sözleşmeli er alımı başvurularında son günler! Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri’ne sözleşmeli er alınacak! İşte başvuru şartları Milli Savunma Bakanlığı Kara, Deniz Ve Hava Kuvvetleri Komutanlıklarına sözleşmeli er alacak. Sözleşmeli er alımı başvurularında son günlere girildi. Başvurular, 25 Eylül 2022’de sona erecek. Başvurular online olarak alınacak. Peki, MSB sözleşmeli er alımı başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli er alımı başvuru şartları ne? Sözleşmeli er maaşı ne kadar? 2022 Sözleşmeli er alımı başvuru ekranı!
13.09.2022 Personel Alımı
Yıllık izin ile son dakika kararı! Çalışan milyonları ilgilendiriyor
Yıllık izin ile son dakika kararı! Çalışan milyonları ilgilendiriyor Yıllık izin ile ilgili son dakika gelişmesi geldi. Çalışan milyonları ilgilendiren kararı Yargıtay verdi. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, işçinin devamsızlık tutanaklarında görünen işe gelmediği günlerin yıllık izinden düşülmesinin İş Kanunu'na aykırı olduğuna hükmetti.
10.09.2022 Çalışan Hakları
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor
Tazminat kararı! İşçi-işveren milyonları ilgilendiriyor İşe iade davası ile ilgili flaş karar! İşveren halı bulundu. İşçi işe iade edilmedi. Birçok çalışan farkında olmadan yapıyor. Ancak çalışanın işten tazminatsız olarak çıkarılması ile sonuçlanabiliyor. İzin alarak iş görüşmesine gittiği tespit edilen çalışan tazminatsız olrak işten çıkarıldı.
4.08.2022 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik fırsatı! SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı fark etmiyor, 2 yıl...
Erken emeklilik fırsatı! SSK'lı, Bağ-Kur'lu, kamu çalışanı fark etmiyor, 2 yıl... Erken emekli olmak isteyenlere güzel haber! Tarih iki yıl öne çekiliyor. SSK'lı, Bağ-Kur'lu ve kamuda çalışanları kapsıyor. Başvuru şartı bunuyor. Tarih detayı dikkat çekiyor. İş hayatında kadınların daha fazla yer edinebilmesi için pek çok avantaj sağlanıyor. Ancak erkek çalışanların da birçok hakkı bulunuyor. Doğum izni ve süt parası erkek çlaışanlara da tanınan haklar arasında. Bu haklardan evlat edinen kişiler de yararlanıyor. Ayrıca erkek çalışanlar askerlik borçlanlası yaparak emeklilik tarihlerini iki yıl öne çekebiliyor.
19.06.2022 Emekli
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor…
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! 1 yıl şartı var ücreti peşin ödeniyor… Çalışan herkes merak ediyordu. Havaların ısınması ile birlikte planlar yapılmaya başlandı. İşçi işveren milyonlar çalışanların izin haklarını soruyor. Herkesin yıllık izin, taşınma izni, süt izni, doğum izni, evlilik izni gibi izin hakları bulunuyor. 1 yıl şartı var 14 gün ile başlıyor.  Anneler doğum yapar babalar izin kullanır… İşte tüm izinler…
19.04.2022 Çalışan Hakları
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sözleşmeli er alınacak! Sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır? İşte Sözleşmeli er başvuru kılavuzu 2022!
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sözleşmeli er alınacak! Sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır? İşte Sözleşmeli er başvuru kılavuzu 2022! MSB duyurdu! Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er alınacak! MSB, sözleşmeli er başvuru kılavuzunu yayımladı. Adaylar başvurularını MSB’nin Personel Temin Başkanlığı başvuru sistemi üzerinden gerçekleştirebilecek. Peki, Sözleşmeli er başvuru nasıl yapılır? Sözleşmeli er maaşı ne kadar? İşte sözleşmeli er başvuru kılavuzu 2022!
23.03.2022 Personel Alımı
MSB duyurdu! Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er alınacak! Başvurular başladı! İşte başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı!
MSB duyurdu! Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na en az ilköğretim mezunu sözleşmeli er alınacak! Başvurular başladı! İşte başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) duyurdu! Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na sözleşmeli er alınacak. Başvuru kılavuzu yayınlandı. Başvuru yapacak adaylar MSB’nin Personel Temin Başkanlığı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Başvurular 27 Mart’ta sona eriyor. Peki, MSB Kara Kuvvetleri sözleşmeli er başvurusu nasıl yapılır? Sözleşmeli er başvuru şartları ne? İşte MSB Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2021-2 dönemi yılı sözleşmeli er temini başvuru kılavuzu!
22.03.2022 Personel Alımı
İzinlerle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! SGK tarafından ödeniyor
İzinlerle ilgili flaş detay! Milyonlarca çalışanı kapsıyor! SGK tarafından ödeniyor İzinlerle ilgili flaş ayrıntı. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren izin detayı açıklandı. Yargıtay, kanunda tanımlanan şekilde bir mazeret olmasa da dürüstlük kuralı gereği mazeret sayılabilecek durumlarda işçinin yaptığı devamsızlığın mazeretsiz devamsızlık sayılamayacağını, buna bağlı derhal fesih uygulanamayacağını karara bağladı. İşte ücretli ve ücretsiz izinlerle ilgili bilinmeyen tüm detaylar...
Hafta tatili kaç saat? Hafta tatili bölünerek kullandırılabilir mi?
Hafta tatili kaç saat? Hafta tatili bölünerek kullandırılabilir mi? İşçilerin haftalık tatil hakkı anayasal güvenceyle korunuyor. Ancak kimi zaman işveren kaynaklı farlı uygulamalar söz konusu olabiliyor. Uygulamada çalışanın haftalık tatili konusunda pek çok anlaşmazlık olabiliyor ve farklı uygulamalar ortaya çıkabiliyor. Peki, Hafta tatili kaç saat? Hafta tatili bölünerek kullandırılabilir mi? Haftalık iznin ne zaman kullanılacağı nasıl hesaplanır? Haftalık izninin pazar günü dışında kullandırılması kanuna uygun mu? İşte haftalık izin konusunda bilmeniz gerekenler...
6.12.2021 Çalışma Hayatı
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yapan yanar, metrobüs, metro, otobüs...
İşçi işveren milyonları ilgilendiriyor! Yapan yanar, metrobüs, metro, otobüs... Çalışan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Mazeret sayılmıyor. Yapan yanar. İşinizde olabilirsiniz. Mahkeme kararları var… ‘Köprüde trafik vardı’ diyerek geç kalma mazeret olarak kabul edilmiyor. Metro arızası da metrobüs hatları gibi ikamesi olmayan ulaşım araçlarıdır. Bir metro arızasından kaynaklanan gecikmenin telafisini ne yazık ki yaya olarak yerine getiremeyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda iş akdi fesih gerçekleşmez, gerçekleşmesi halinde işe iade davasını kazanabilirsiniz. Ancak bir duraklık kullanıyorsanız ve yürüyerek de gidebileceğiniz bir mesafede metrobüsün yapılmasını bekliyorsanız dolaylı yoldan işinizi aksatıyorsunuz anlamına gelmektedir ve ihtar sebebi.
Zamlı ödeniyor! Talep eden alıyor, yüzde 50 fazla...
Zamlı ödeniyor! Talep eden alıyor, yüzde 50 fazla... Milyonlarca çalışan için geçerli. Yüzde 50 zamlı olarak ödeniyor. Ancak pek çok çalışan haberdar olmadığı için talepte bulunmuyor. Doğum yapan kadın işçilerin günde 1.5 saat süt izni hakkı bulunuyor. İşçi talep ettiği halde işverenin süt iznini kullandırmaması halinde, istifa ederek kıdem tazminatını alır. İşveren süt iznini kullanmayan işçiye, bu sürelere karşılık yüzde 50 zamlı ücret ödemek zorunda.
11.10.2021 Ekonomi
Yüzde 50 zamlı ücret ve 1.5 saat ekstra izin hakkı! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor
Yüzde 50 zamlı ücret ve 1.5 saat ekstra izin hakkı! Yüz binlerce çalışanı kapsıyor Yüz binlerce çalışanı kapsıyor. Yüzde 50 zamlı ücret ve 1.5 saat ekstra izin hakkı. Doğum yapan kadın işçilerin günde 1.5 saat süt izni hakkı bulunuyor. İşçi talep ettiği halde işverenin süt iznini kullandırmaması halinde, istifa ederek kıdem tazminatını alır. İşveren süt iznini kullanmayan işçiye, bu sürelere karşılık yüzde 50 zamlı ücret ödemek zorunda.
Son dakika uzaktan eğitim kararı! Resmen duyuruldu, öğrenciler...
Son dakika uzaktan eğitim kararı! Resmen duyuruldu, öğrenciler... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu! Son dakika uzaktan eğitim kararı geldi. Yüz binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Eğitime uzaktan devam edecekler. Yüz yüze eğitim döneminde kronik rahatsızlığı olan öğrencilerin gerekli belgeleri okullarına iletmeleri halinde eğitime uzaktan devam etmeleri sağlanacak. Korona olan ya da temaslısı olduğu için tedavi ya da karantina sürecinde olan öğrenciler ile kronik rahatsızlığını belgelendirenler okula devam edemedikleri günlerde devamsız sayılmayacak.
8.09.2021 Eğitim
Mazeret izni nedir, yılda kaç gün mazeret izni kullanılır? Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?
Mazeret izni nedir, yılda kaç gün mazeret izni kullanılır? Mazeret izni hangi durumlarda kullanılır? Herhangi bir acil durumda birkaç gün izne ihtiyaç duyduğunuz zaman yıllık izninizden kullanmak istemeyebilirsiniz. Bu gibi acil ihtiyaçlar için İş Kanunu çerçevesinde mazeret izni hakkını düzenlenir. Yıllık izin dışında kullanılan mazeret izni, işçilerin kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan idari izinle karıştırılmaması gerekir.
16.02.2022 Çalışan Hakları
Babalık izni kaç gün? Babalık doğum izni ne zaman başlar, ne kadar sürer?
Babalık izni kaç gün? Babalık doğum izni ne zaman başlar, ne kadar sürer? Eşi doğum yapan erkeğin hem devlette hem de özel sektörde babalık izni yapmasına hakkı vardır. Bu hak, devlette çalışanlar için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında, Özel sektör çalışanları için de 4857 sayılı İş Kanunu kapsamındadır. Peki, Babalık izni kaç gün? Babalık doğum izni ne zaman başlar, ne kadar sürer? İşte babalık izni ile ilgili merak edilenler…
16.02.2022 Çalışan Hakları
Çalışanlara kötü haber! 6 hafta detayı...
Çalışanlara kötü haber! 6 hafta detayı... Tüm çalışanlar için geçerli. İşverenin yasal hakkı bulunuyor. İşveren gerekli görülmesi halinde fesih hakkını kullanabiliyor. Raporlu çalışanlara çalışmadıkları sürenin ücreti ödeniyor. Ancak sürekli rapor alanlar dikkat etmeli, yoksa başı yanabilir. Yasalar işverenleri bu konuda koruyan düzenlemeler içeriyor. İşveren, sağlık gerekçesiyle işçinin iş akdini feshedebilir. Bunun için bazı koşulların oluşması gerekir. Sağlık gerekçesiyle iş akdi feshedilen işçi ihbar tazminatı alamaz ama kıdem tazminatı alabilir. Peki, işveren sık rapor kullanan işçinin iş akdini hangi durumda feshedebilir? İşte detaylar...
MSB duyurdu! 2021 sözleşmeli er başvuru kılavuzu yayınlandı!
MSB duyurdu! 2021 sözleşmeli er başvuru kılavuzu yayınlandı! Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetleri 2021 sözleşmeli er başvurularının 5 Nisan 2021 tarihinde erişime açıldı. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2021 Yılı (2021/2 Dönem) Sözleşmeli Er Başvuru Kılavuzu yayınlandı. Başvuru yapacak adaylar MSB'nin duyurusunun ardından, 2021 sözleşmeli er başvuru sürecini merak ediyor. Peki, MSB sözleşmeli er başvuruları nasıl yapılır? 2021 Sözleşmeli er başvuru şartları neler? İşte MSB Kara Kuvvetleri Sözleşmeli er başvurusu detayları...
6.04.2021 Personel Alımı
Milyonlarca çalışan için geçerli! Sınırlandırıldı, ücretler...
Milyonlarca çalışan için geçerli! Sınırlandırıldı, ücretler... Milyonlarca çalışanı çok yakından ilgilendiriyor. Fazla mesai, hafta tatili ve genel tatil ücreti alacaklarına ilişkin önemli karar çıktı. Sınır getirildi. En fazla 3'te 1 oranına kadar indirim yapılabilecek. İşçi ve işveren arasındaki en fazla yaşanan sorunlar arasında fazla mesai ve tatil ücretleri yer alıyor. Alacak davalarında çalışanlar mesai ve tatil ücretlerinin ödenmediğini yazılı olarak kanıtlayamadıklarında tanık gösteriyorlar. Mahkeme ise bu durumda kesinti yapıyor. İşte Yargıtay'ın takdir indirimine sınır kararı...
17.03.2021 Çalışan Hakları
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var...
Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı!İki değişiklik var... Milyonlarca memur bekliyordu. Memurların zam ve tazminat kararnamesi yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararda 2006 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Karar ve eki cetvellerin uygulanacağı belirtildi. Kararda zam ve tazminatların ödenmesine esas olmak üzere;karar ve eki cetvellerin uygulanmasından doğacak her türlü sorunu çözüme bağlamaya, uygulamayı yönlendirmeye ve uygulama birliğini sağlamaya; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığının görüşü üzerine, Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkilidir. Karar 1 Ocak 2020'den itibaren geçerli.
Kamuda esnek çalışma ne zaman başlıyor? Meclis personeli uzaktan veya dönüşümlü çalışabilecek!
Kamuda esnek çalışma ne zaman başlıyor? Meclis personeli uzaktan veya dönüşümlü çalışabilecek! TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, yeni tip corona virüsü salgını nedeniyle Meclis'te dönüşümlü ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek. Daha önce Kovid-19 salgını kapsamında idari izinli sayılanlar, yeni bir karar verilinceye kadar idari izinli sayılmaya devam edilecek. Peki, Kamuda esnek çalışma ne zaman başlıyor?
23.03.2020 Çalışan Hakları
TBMM'de corona virüse 'dönüşümlü çalışma' tedbiri
TBMM'de corona virüse 'dönüşümlü çalışma' tedbiri Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) corona virüs tedbirleri kapsamında, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması şartıyla, yeterli sayıda yönetici ve personel dönüşümlü olarak çalışacak.
23.03.2020 Siyaset
Milyonları ilgilendiriyor! Memurlara yeni mesai düzeni...
Milyonları ilgilendiriyor! Memurlara yeni mesai düzeni... Milyonlarca çalışanı ilgilendiren karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemlerinin uygulanması için genelge yayımlandı.
23.03.2020 Çalışma Hayatı
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Çalışan anneye esnek mesai!
Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Çalışan anneye esnek mesai! Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan çalışan anneleri ilgilendiren çok önemli açıklama geldi. Selçuk, okulların tatil edilmesinin ardından kamuda ve özel sektörde çalışan annelere izin verilebileceğini söyledi.
14.03.2020 Çalışma Hayatı
Uzman erbaş özlük hakları | Uzman erbaş özlük haklarında iyileşme olacak mı?
Uzman erbaş özlük hakları | Uzman erbaş özlük haklarında iyileşme olacak mı? Uzman erbaş özlük haklarında iyileşme olacak mı? sorusu bugünlerde uzman erbaşların gündeminden düşmüyor. Konuyla ilgili Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği Genel Başkanı Ömer Doğan da uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesini isteyerek, sağlık, ekonomik ve özlük haklarına yönelik düzenleme yapılmasını istedi. Peki, Uzman erbaş özlük haklarında iyileşme olacak? İşte uzman erbaş özlük hakları hakkında merak edilenler…
18.12.2019 Çalışan Hakları

Benzer Haber Etiketleri

Mazeret İzni ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mazeret izni haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.