Madencilik

Madencilik

Son dakika madencilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan madencilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını madencilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Madencilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan madencilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.852 madencilik haberi bulunmuştur. Tüm madencilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma
İhracat verileri açıklandı: Dış ticarette azalma Mart ayında genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 4,1, ithalat yüzde 6,3 azaldı.
30.04.2024 Ekonomi
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı
Kot kumlama yapan işçilerde tespit etti! Avrupa'ya anlattı 2000'li yılların başında kot kumlama sektöründe çalışan işçilerde tespit ettiği silikoz hastalığına ilişkin Avrupa Solunum Derneği'nin (ERS) canlı yayında sunum yapan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Metin Akgün, birçok kişinin ölümüne neden olan hastalığı Avrupa'ya anlattı.
8.04.2024 Gündem
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var
Kriptonun karnesi belli oldu! Dikkat çeken gelişmeler var Yılın ilk çeyreğinin geride kalmasıyla geleneksel ve dijital varlıkların ilk çeyrek karnesi de belli oldu. Bitcoin'in yılın başından 28 Mart'a kadar yüzde 65 değer kazandığını gösterdi. İlk çeyrek performansına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Küresel Büyüme Direktörü Kafkas Sönmez,"Kripto para biriminin bu yılki karnesinin oldukça iyi" dedi.
5.04.2024 Ekonomi
Enflasyon rakamları belli oldu
Enflasyon rakamları belli oldu TÜİK Mart ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Tükettici fiyatları aylık 3.16 artış gösterirken yıllık 68,50 olarak açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon, öngörümüz doğrultusunda mart ayında geriledi. Birincil önceliğimiz olan fiyat istikrarı hedefimize ulaşana kadar ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.
3.04.2024 Ekonomi
Elazığ'da maden işçilerinin üzerine taş düştü! 1’i ağır, 2 işçi yaralandı
Elazığ'da maden işçilerinin üzerine taş düştü! 1’i ağır, 2 işçi yaralandı Elazığ’ın Palu ilçesinde krom madeni ocağında üzerlerine taş düşen 1’i ağır, 2 işçi yaralandı.
25.03.2024 Gündem
Bitcoin halving 2024: Bekleyiş sürüyor, Bitcoin halving ne zaman olacak? Geçmiş halving ödülleri ne kadar oldu?
Bitcoin halving 2024: Bekleyiş sürüyor, Bitcoin halving ne zaman olacak? Geçmiş halving ödülleri ne kadar oldu? Bitcoin halving için bekleyiş sürüyor. Kripto para dünyasının yatırımcılarının merakla beklediği ve her 4 yılda bir gerçekleşen BTC halving döneminde madencilik ödülleri yarıya indiriliyor. Birkaç dakika içerisinde tamamlanan halving 2024'ün etkileri nasıl olacak? Yeniden yükseliş dönemini yaşayan Bitcoin halving 2024 ne zaman olacak?
22.03.2024 Ekonomi
Yurt dışı üretici enflasyonunda dikkat çeken artış
Yurt dışı üretici enflasyonunda dikkat çeken artış Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), şubatta aylık bazda yüzde 2,38, yıllık bazda yüzde 62,38 artış gösterdi.
20.03.2024 Ekonomi
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi
Son 5 yılda en fazla yabancı yatırım Hollanda'dan geldi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre; yurt dışında yerleşik kişilerin Türkiye'ye doğrudan yatırım tutarı, 2019-2023 döneminde 31 milyar 332 milyon dolara ulaştı. Hollandalı yatırımcılar, 4 milyar 438 milyon dolarla ilk sırada yer aldı.
19.03.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız
Bakan Bayraktar: Maden şirketlerine denetimlerimizi sıklaştıracağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden işletmecilerine uyarıda bulunarak, "İş sağlığı ve güvenliğinden asla taviz vermeden asla riske etmeden işletmelerimizi işleteceğiz. Çünkü çok yakın bir zamanda bir kaza yaşadık biliyorsunuz, Erzincan İliç'te. Dolayısıyla asla bunları istemiyoruz. Bu anlamda denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız" dedi.
16.03.2024 Ekonomi
Borsa  İstanbul günün ilk yarısında yükseldi
Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,07 değer kazanarak 9.138,05 puana çıktı.
12.03.2024 Ekonomi
Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme: 2 kişi daha tutuklandı
Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme: 2 kişi daha tutuklandı Erzincan'ın İliç ilçesinde 9 işçinin toprak altında kaldığı maden faciasına ilişkin soruşturmada 2 kişi, daha tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı, 8'e yükseldi.
3.03.2024 Gündem
Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Erzincan'daki maden bölgesi ile ilgili son durumu açıkladı
Bakanlar Yerlikaya ve Bayraktar Erzincan'daki maden bölgesi ile ilgili son durumu açıkladı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’da maden sahasında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili son durumu paylaştı.
18.02.2024 Gündem
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Erzincan'daki maden faciası! Şirketin Türkiye müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturmada, şirketin Türkiye'deki müdürü C.D. gözaltına alındı. Türkiye'deki müdürü C.D. bilirkişi raporunun tamamlanmaması nedeniyle savcılık tarafından yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18.02.2024 Gündem
Kızıl Deli Kahin kimdir? Erzincan'daki maden faciasını 5 gün önceden bilen Milenyum Kızıl Deli Kahin merak konusu oldu!
Kızıl Deli Kahin kimdir? Erzincan'daki maden faciasını 5 gün önceden bilen Milenyum Kızıl Deli Kahin merak konusu oldu! Erzincan'da yaşanan maden faciasını 5 gün önce öngören "Kızıl Deli Kahin' gündem oldu. Kahinin öngörüsü, facianın ardından şaşırttı, ardından Kızıl Deli Kahin'in kim olduğu ve nasıl tahminde bulunduğu merak konusu oldu. Peki, Kızıl Deli Kahin kimdir?
14.02.2024 Gündem
Erzincan toprak kaymasında kaç kişi öldü, ölen yaralanan var mı? Erzincan maden göçüğü nerede, Erzincan altın madeninde kaç kişi çalışıyor? İliç altın madeni toprak kayması!
Erzincan toprak kaymasında kaç kişi öldü, ölen yaralanan var mı? Erzincan maden göçüğü nerede, Erzincan altın madeninde kaç kişi çalışıyor? İliç altın madeni toprak kayması! Erzincan’ın İliç ilçesindeki Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Aralık 2010’dan bu yana altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni’nde toprak kayması meydana geldi. Toprak altında kalan 9 işçi için arama çalışmaları sürerken, bölgeden yeni bilgiler de geliyor. Erzincan maden göçüğü nerede, hangi ilçede? sorusu da konuyla ilgili gelişmeleri takip eden vatandaşlar tarafından merak edilirken resmi makamlardan açıklamalar gelmeye başladı. Vali Hamza Aydoğdu bölgeye gitmek için yola çıktı. Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Çöpler Madeni'nde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Ali Yerlikaya, " İlk belirlemelere göre maalesef 9 işçimiz kayan kütlenin altında kaldı ve işçilerimizi arama- kurtarma çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." dedi. Peki, Erzincan toprak kaymasında kaç kişi öldü? Erzincan İliç altın madeni toprak kaymasında son durum…
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor
Erzincan'da altın madeninde toprak kayması! Bakan Yerlikaya: 9 kişiye ulaşılamıyor Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde, istiflenen tonlarca siyanürlü toprak sel olup aktı. İlk tespitlere göre 9 kişi toprak altında kaldı. 400 kişiyle arama kurtarma çalışması başlatılırken bölgede çevre felaketi yaşanmasından endişesi ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu’dan toprak kaymasıyla ilgili bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, devam eden arama kurtarma çalışmaları için tüm imkanların seferber edilmesini istedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 400 personelle arama kurtarma çalışmasının sürdüğünü belirtirken, '9 kişiye ulaşılamıyor.' ifadelerini kullandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı da “Toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri’ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi’nin Fırat Nehri’ne ulaştığı menfezin kapaklarını kapattırdık” açıklamasını yaptı. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu CNN TÜRK'te son durumu aktarırken, 'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var.' dedi. Bakanı Yılmaz Tunç ise olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da gerekli incelemeleri yapmak üzere 3 başmüfettiş ile 1 müfettişin görevlendirildiğini söyledi.
14.02.2024 Gündem
Erzincan'da altın madeninde toprak kaymasının görüntüleri ortaya çıktı
Erzincan'da altın madeninde toprak kaymasının görüntüleri ortaya çıktı Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik şirketi tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni'ndeki heyelan, işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Görüntülerde, yüksek bölgelerden kayan tonlarca toprağın, aşağıya doğru aktığı görüldü.
13.02.2024 Vatan TV
AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse kimdir?
AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse kimdir? 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine katılacak AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyuruldu. Peki, AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Celal Köse kimdir?
18.01.2024 Gündem
AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı kim oldu? Karabük AK Parti Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı kim oldu? Karabük AK Parti Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu? AK Parti Karabük Belediye Başkan adayı kim oldu, 2024 Karabük AK Parti Belediye Başkan adayı Özkan Çetinkaya kimdir? AK Parti Karabük Belediye Başkanı adayı belli oldu. ATO Kongre Salonu'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Peki AK Parti Karabük Belediye Başkanı adayı Özkan Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde bulundu?
18.01.2024 Gündem
Tunceli AK Parti belediye başkan adayı kim oldu? Erkan Eroğlu kimdir, AK Parti Tunceli belediye adayı Erkan Eroğlu mu oldu?
Tunceli AK Parti belediye başkan adayı kim oldu? Erkan Eroğlu kimdir, AK Parti Tunceli belediye adayı Erkan Eroğlu mu oldu? Erkan Eroğlu kimdir, kaç yaşında, nereli? Siyasi partilerde yaklaşan 31 Mart 2024 yerel seçim öncesi aday belirleme süreci devam ediyor. Bu çerçevede AK Parti Tunceli Belediye Başkan Adayı Erkan Eroğlu oldu.
18.01.2024 Gündem
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık 2.93 artış gösterdi. Yıllıkta ise 64.77 oldu.
3.01.2024 Ekonomi
Madeni su basmasında 'Benim oğlum yüzme bilmez ki' sözleriyle tanınan anne yaşamını yitirdi
Madeni su basmasında 'Benim oğlum yüzme bilmez ki' sözleriyle tanınan anne yaşamını yitirdi Karaman'ın Ermenek ilçesinde 9 yıl önce su basan maden ocağında hayatını kaybeden oğlu Tezcan Gökçe'nin arama çalışmalarında "Benim oğlum suda yüzme bilmez ki" sözleriyle tanınan ve o dönem herkesi duygulandıran Ayşe Gökçe (82) hayatını kaybetti. Oğlunun cenaze törenine yırtık lastik ayakkabıyla katılan baba Recep Gökçe de 3 yıl önce koronavirüse yenik düşmüştü.
25.12.2023 Gündem
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir?
Tematik Harita Nedir, Ne İşe Yarar? Tematik Haritalar Hangileridir? Söz konusu haritaları olduğu zaman tematik harita özellikle günümüzde önemli bir yer taşımaktadır. Çünkü bu haritalar aynı zamanda belli bir konum üzerinden yine belli bir konu dahilinde farklı renklendirme eşliğinde belirleme olanağı tanır. Böylece mekana ait olan bilgiler değişik konu üzerinden ilişkilendirilerek belli bir kalıba sokulur. Bu durum genelde renklendirme ya da sembol kullanımı ile birlikte harita üzerinde gerçekleşmektedir. Günümüzde ise farklı harita türleri üzerinden hazırlanan bu tematik yapı birçok değişik alanda yaygın kullanılmaktadır.
21.12.2023 Eğitim
Ekonomik Faaliyetler Nelerdir? Ekonomik Faaliyetler Neye Göre Gruplandırılır?
Ekonomik Faaliyetler Nelerdir? Ekonomik Faaliyetler Neye Göre Gruplandırılır? Bireylerin, işletmelerin, hükümetlerin ve ülkelerin kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini motive etmek için kaynakları tahsis etme konusunda nasıl seçimler yaptıkları ekonomik faaliyet kapsamında incelenmektedir. Bu kategorilerin maksimum çıktıya ulaşma çabalarını nasıl bir araya getirip ilişkilendirmeleri gerektiği son derece önemlidir. Ekonomik faaliyet, insanların günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mal veya hizmet sağlama, yapma, satın alma veya satma faaliyetidir.
16.12.2023 Eğitim
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur?
Doğal Afet Nedir, Çeşitleri Nelerdir? Doğal Afetler Neden Olur? Doğal Afetler, Dünya'nın herhangi bir doğal fenomeninden kaynaklanan felaket olaylarıdır. Bunlar sel ve kasırgalardan tsunami ve depremlere kadar değişebilir. Örneğin Türkiye'de meydana gelen ve pek çok can kaybına yol açan deprem doğal bir felaketti. Doğal tehlike, aktif fay hatlarının altında yaşıyor. Antropojenik nedenler bazı doğal tehlikelere neden olabilir veya bunları etkileyebilir.
16.12.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Madencilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki madencilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.