Maden İşçisi

Maden İşçisi

Son dakika MADEN İŞÇİSİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan MADEN İŞÇİSİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını MADEN İŞÇİSİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Maden İşçisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan maden işçisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 363 maden işçisi haberi bulunmuştur. Tüm maden işçisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Maden işçisi son yolculuğuna uğurlandı
Maden işçisi son yolculuğuna uğurlandı Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında 13 Şubat günü meydana gelen toprak kayması olayının ardından dün toprak altında kalan işçilerden 66 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Adnan Keklik, iki bakanın katıldığı cenaze töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
20.04.2024 Gündem
Trafikte gören "robot" sanıyor! Tüm ilde ilgi odağı oldu
Trafikte gören "robot" sanıyor! Tüm ilde ilgi odağı oldu Fekeli maden işçisi Harun Karaca İstanbul'da engelli bir arkadaşından ilham alarak öğrendiği elektrikli tek teker ulaşım aracı ile Adana ve çevresini geziyor. Trafikte kendisini robot zannettiklerini söyleyen Karaca, tek teker üzerinde hem ulaşımını sağlıyor, hem de yolların keyfini çıkarıyor.
18.04.2024 Adana
Tek vaadi "Dürüstlük" olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı! Kız kardeşleri yardım etti
Tek vaadi "Dürüstlük" olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı! Kız kardeşleri yardım etti Çanakkale'den 4 yıl önce maden işçisi eşi ile birlikte köylerine geri dönen ve mahallesindeki eksiklikleri görerek muhtar adayı olmaya karar veren Hatice Akkaya, bir ilki başardı. Adana'nın Kozan ilçesinde tek vaadi 'dürüstlük' olan kadın muhtar adayı seçimi kazandı.
2.04.2024 Adana
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi
Zonguldak’ta Madenciler Anıtı'nda anma etkinliği düzenlendi  Zonguldak’ta 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Demokrasi Platformu ile deprem bölgesindeki çalışmalarıyla akıllara kazınan maden işçileri anma programı düzenledi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Yeşil, depremin yıkıma yol açtığı bölgelerde 4 bin madencinin bölgede görev yaptığını belirterek, "Türkiye bir deprem bölgesi. Tekrar bu acılar yaşanabilir, bunlara da hazırlıklı olmak lazım. 2 bin maden işçisiyle beraber arama kurtarma çalışmalarına katılacak tam teçhizatlı projenin bir an önce hayata geçmesini istiyoruz." dedi.
6.02.2024 Gündem
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız
Bakan Bayraktar: Doğal gazda dışa bağımlılığımızı yüzde 30 oranında azaltmış olacağız Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Sisteme verdiğimiz günlük 4 milyon metreküplük gazla yaklaşık 1,5 milyon hanenin günlük ihtiyacını karşılayabiliyoruz. İlk aşamada bu üretim günlük 10 milyon metreküpe, birkaç yılda ise 40 milyon metreküpe çıkacak. Böylece doğal gazda dışa bağımlılığımızı yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmış olacağız" dedi.
13.10.2023 Gündem
Ankara'da maden ocağında göçük: 15 yaralı
Ankara'da maden ocağında göçük: 15 yaralı Ankara'nın Beypazarı ilçesinde kömür madeninde göçük meydana geldi. Göçükte 15 maden işçisi yaralandı.
5.10.2023 Gündem
Geleneği o başlatmıştı; kıyafetlerini yırtıp yağa buladılar
Geleneği o başlatmıştı; kıyafetlerini yırtıp yağa buladılar Zonguldak’ta özel bir maden ocağında 20 yıl çalışan Erol Toprak (44) 14 yıl önce başlattığı gelenekle uğurlanıp emekli oldu. Arkadaşları tarafından iş kıyafetleri yırtılıp, çamur ile yağa bulanan Toprak, “Bu geleneği ben başlatmıştım. 14 senedir devam ediyoruz. Sıra bana geldi. Arkadaşlarım ‘sen başlattın sıra sana geldi’ diyerek yırtmaya başladı” dedi.
4.08.2023 Yaşam
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı. Bolu’da esrarengiz kazı olarak adlandırılan, kaza çalışması ile ilgili detaylar merak ediliyor. Alana ev sahibi çiftin dahi yaklaştırılmadığı iddia edilirken, büyük bir gizlilikle devam eden kazıda son durum sorgulanıyor. Peki, Bolu Mudurnu esrarengiz kazı nedir, Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor?
29.07.2023 Gündem
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy’a ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aydır yürütülen kazı çalışmasıyla ilgili bölgede çobanlık yapan vatandaş İHA’ya konuştu. İşte detaylar...
29.07.2023 Gündem
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde, yaşlı bir çifte ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla 3 aydır kazı yapılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden getirilen 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor.
28.07.2023 Gündem
Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağında iş kazasında öldü
Depremde gönüllü olan madenci, maden ocağında iş kazasında öldü Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi'ne bağlı maden ocağında, üstüne taş ve kömür parçalarının düşmesiyle yaralanan madenci Hüseyin Eroğlu (27), hastanede hayatını kaybetti. Eroğlu'nun, depremlerde Hatay'da gönüllü olarak kurtarma çalışmalarına katıldığı öğrenildi.
21.06.2023 Yaşam
Elazığ'da maden ocağında göçük; 1 ölü, 1 yaralı
Elazığ'da maden ocağında göçük; 1 ölü, 1 yaralı Elazığ'ın Palu ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı.
4.06.2023 Gündem
'Kesik baş’ cinayetinin tek tutuklu sanığı tahliye edildi
'Kesik baş’ cinayetinin tek tutuklu sanığı tahliye edildi Zonguldak'ta Mustafa Keleş’in (70) başı baltayla kesilerek öldürülmesine ilişkin 9 sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, mahkeme heyeti, tutuklu tek sanık olan kardeşi İbrahim Keleş’in (64) somut delil bulunmaması ve sağlık durumu nedeniyle tahliyesine, diğerlerinin ise adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına karar verdi.
18.05.2023 Yaşam
Kızına cinsel istismar sanığı babaya 47 yıl hapis istemi
Kızına cinsel istismar sanığı babaya 47 yıl hapis istemi Zonguldak'ta kızı G.V.’ye (11) cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan maden işçisi Murat V. (41), önceki 3 farklı ifadesinde suçunu itiraf etmesine karşın mahkemedeki ilk savunmasında tüm suçlamaları reddetti. Mütalaasını veren savcı, sanığın kızına karşı defalarca nitelikli cinsel istismar suçunu işlediğini belirterek 47 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
3.05.2023 Yaşam
2 bin madenci alımı başvuruları başlıyor! 2 bin maden işçisi alımı ne zaman? 2023 TTK madenci alımı şartları nedir?
2 bin madenci alımı başvuruları başlıyor! 2 bin maden işçisi alımı ne zaman? 2023 TTK madenci alımı şartları nedir? 2 bin maden işçisi alımı başlıyor. Türkiye Taş Kömürü bünyesinde çalışacak 2 bin madenci alımı müjdesini Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi. Enerji Bakanı Fatih Dönmez önce bin madenci alımı yapılacağını açıklamıştı. Bu sayıyı Erdoğan, Karadeniz müjdesinde 2 bine çıkarıldığını açıkladı. Peki 2 bin madenci alımı şartları nedir? Madenci alımı başvuruları ne zaman başlıyor?
20.04.2023 Gündem
'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen enkaz altında kalıp gelin ve kaynanayı kurtardılar
'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen enkaz altında kalıp gelin ve kaynanayı kurtardılar Kahramanmaraş'ta peş peşe meydana gelen depremlerden sonra Zonguldak'tan Hatay'ın Antakya ilçesine giden maden işçileri, enkaz altında kalan kadını kurtardıktan sonra kayınvalidesini çıkarmaya çalıştığı sırada artçı deprem oldu. Enkaz üstünde bulunan amirlerinin, 'Boşaltın artçı sarsıntı oluyor' uyarılarına rağmen 5 maden işçisi, yaptıkları tahkimata güvenerek içeride kalıp, kayınvalideyi de kurtardı.
22.02.2023 Gündem
İşe gitmek için yola çıkan maden işçisi aracında ölü bulundu
İşe gitmek için yola çıkan maden işçisi aracında ölü bulundu Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde, işe gitmek için aracıya evinden ayrılan bakır madeni işçisi, aracında ölü bulundu.
29.12.2022 Yaşam
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Bartın'daki maden ocağı patlaması ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez duyurdu
Bartın'daki maden ocağı patlaması ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez duyurdu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşanan maden patlamasıyla ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bakan Dönmez yangının devam ettiğini ve bu nedenle alanı kapatma kararı aldıklarını, üretime ara verileceğini duyurdu.
16.10.2022 Siyaset
Maden faciasından kurtulanlar anlattı: Dünya karardı, can yoldaşlarımız gitti
Maden faciasından kurtulanlar anlattı: Dünya karardı, can yoldaşlarımız gitti Bartın’ın Amasra ilçesindeki maden faciası tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Taşkömürü Kurumu’na ait maden ocağında önceki akşam meydana gelen grizu patlamasında 41 madenci hayatını kaybetti. Çok yönlü başlatılan soruşturmada ocağın teknik müdürü görevden alındı.Faciadan kurtulan madenciler o anları anlattı. Patlama sırasında ocakta bulunan maden işçisi Aydın Kalaycı, “İlk çıkanlardanım. Biz bir aileydik, akrabaydık. Ailemizi kaybettik. Öyle bir toz duman hayatımda görmedim” dedi
16.10.2022 Gündem
Askere gitmeye hazırlanırken kurada adı çıkınca madenci oldu, patlamada şehit düştü
Askere gitmeye hazırlanırken kurada adı çıkınca madenci oldu, patlamada şehit düştü Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait maden ocağında meydana gelen patlamada şehit düşen 23 yaşındaki maden işçisi Rahman Özçelik toprağa verildi. Babaannesi askere gitmeye hazırlanırken kurada adı çıkınca madenci olan torununu anlattı.
15.10.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan maden bölgesinde! Can kaybı 41'e yükseldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan maden bölgesinde! Can kaybı 41'e yükseldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'nın Amasra ilçesinde maden faciasının yaşandığı bölgede incelemelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Şu anki önceliğimiz işçilerimize ulaşmaktı. 41'inci işçimize ulaştık. O da rahmetli olmuş. Merhumlarımızın sayısı böylece 41 oldu. Hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz" dedi. Erdoğan, "Elbette bu patlamanın nasıl yaşandığı, varsa sorumluların kimler olduğu yürütülecek idari ve adli soruşturmayla ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı. Daha sonra Makaracı Köyü'nde Rahman Özçelik'in cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Devlet olarak ailelere sahip çıkacağız” dedi.
15.10.2022 Siyaset
Bartın'daki maden kazası sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama!
Bartın'daki maden kazası sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bartın'daki maden kazası sonrası sosyal medya hesabında açıklamada bulunarak, "Kaybettiğimiz madenci kardeşlerimizin aileleri, evlatları emanetlerimizdir. Can kayıplarını telafi edemesek de, vefat eden kardeşlerimizi geri getiremesek de en küçük mağduriyete dahi izin vermeyecek, ailelerimize sahip çıkacağız." ifadelerini kullandı.
15.10.2022 Siyaset
Bartın'daki maden faciasında mucize! 2 dakikayla ölümden kurtuldu
Bartın'daki maden faciasında mucize! 2 dakikayla ölümden kurtuldu Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamadan iki dakikayla kurtulan 14 yıllık maden işçisi Aydın Kalaycı, dehşet anlarını gazetecilere anlattı. Kalaycı, "Eksi 300 kotunda 14 kişi falandık. Oradan tek ben çıkabildim. 14 yıldan beri hep akrabayız" diye konuştu.
15.10.2022 Gündem
Bartın'da acı bekleyiş devam ediyor! 'Gaz, genizleri yakıyordu'
Bartın'da acı bekleyiş devam ediyor! 'Gaz, genizleri yakıyordu' Bartın’ın Amasra ilçesinde meydana gelen patlamada mesaisi biten maden işçileri, olaydan hemen sonra yer altında mahsur kalan arkadaşlarını kurtarmak için seferber oldu. Yer altında kurtarma çalışmalarına katılan işçiler, o anları anlattı.
15.10.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Maden İşçisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki maden işçisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.