Normalleşmede hangi iş yerleri kapalı olacak? 1 Haziran'a kadar kapalı olacak iş yerleri hangileri? 17 Mayıs - 1 Haziran Genelgesi!
Normalleşmede hangi iş yerleri kapalı olacak? 1 Haziran'a kadar kapalı olacak iş yerleri hangileri? 17 Mayıs - 1 Haziran Genelgesi! Kontrollü normalleşme dönemi başlıyor. Milyonların merakla beklediği normalleşme ile ilgili İçişleri Bakanlığı Genelge yayınladı. 81 İl Valiliğine gönderilen genelgede, sokağa çıkma yasaklarının kapsamı belirlendi ve açık ve kapalı tutlacak iş yerleri de tek tek açıklandı. 17 Mayıs - 1 Haziran 2021 tarhileri arasında uygulamada olacak Kademeli Normalleşme Genelgesi ile ilgili ana hatlar da belli oldu. Koronavirüsle mücadele kapsamında uyulması gereken kurallar genelgede açıkça belirtilirken kapalı kalacak iş yerleri ile ilgili detaylara da yer verildi. Peki, Normalleşmede hangi iş yerleri kapalı olacak? 1 Haziran'a kadar kapalı olacak iş yerleri hangileri? İşte İçişleri Bakanlığı'nın 17 Mayıs - 1 Haziran Genelgesi!
16.05.2021 Gündem
Parklar açık mı? Lunaparklar ve tematik parklar açılacak mı? İşte normalleşme genelgesi!
Parklar açık mı? Lunaparklar ve tematik parklar açılacak mı? İşte normalleşme genelgesi! Türkiye'de yeni dönem başlıyor. Hükümet koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla 'Kademeli Normalleşme Dönemi'ni devreye aldı. Yasaklar, kısıtlamalar, açılacak iş yerleri ve mesai saatleri yeniden düzenlendi. Tam kapanma döneminin ardından başlayacak olan normalleşme dönemi 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05.00’ten 1 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’e kadar uygulanacak. Bu süreçte açılacak iş yerleri ve saatleri ile ilgili detaylar netlik kazanırken kapalı olacak iş yerleri de tek tek açıklandı. Peki, Normalleşme sürecinde parklar açık mı? Lunaparklar ve tematik parklar açılacak mı? İşte İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve açılacak ve kapalı kalacak iş yerleri...
16.05.2021 Gündem
Borcu olan binlerce kişiye güzel haber! Meclis'te kabul edildi ve...
Borcu olan binlerce kişiye güzel haber! Meclis'te kabul edildi ve... Borcu olan binlerce kişi için flaş karar! Kredi ve SGK prim borçları yapılandırılacak. Borçlarını yapılandıranlar iş yerleri sigorta prim desteğinden yararlanacak. Düzenlemeye göre; Buna göre, yiyecek ve içecek sektöründe faaliyet gösteren iş yerlerinin yanı sıra internet kafe, spor, eğlence, eğitim kursları, yüzme kulüpleri, form tutma ve vücut geliştirme salonları, bilardo salonları, eğlence parkları, lunaparklar, düğün, balo ve kokteyl salonları, oyun makinelerinin işletilmesi, güzellik merkezleri, hamam, sauna, kaplıca sektörlerinde faaliyet gösteren iş yerlerinde, 2021 yılı Mart ayında hizmet akdi bulunan ve ücretsiz izne ayrılan çalışanlardan halihazırda uygulanmakta olan nakdi ücret desteğinden faydalanmayanlara, 2021 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin olarak, ücretsiz izne ayrıldıkları dönem için, günlük 50 lira ödeme yapılacak. Ayrıca halihazırda nakdi ücret desteği alan kişiler için de destek tutarı 50 liraya çıkarılıyor. Aynı sektörlerde faaliyet gösteren iş yerlerinde 2021 Mart ayına ait muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde bildirilen sigortalılar için 2021 yılı Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin belirlenen prime esas kazanç alt sınırı üzerinden hesaplanan sigortalı ve işveren hissesi primlerinin tamamı, bu işverenlerin Sosyal Güvenlik Kurumuna ödeyecekleri tüm primlerden mahsup edilmek suretiyle İşsizlik Fonundan karşılanacak.
16.04.2021 Ekonomi
Marketler kapanacak mı? Kuaförler kapanacak mı? İşte akşam saat 10'da kapanacak yerler
Marketler kapanacak mı? Kuaförler kapanacak mı? İşte akşam saat 10'da kapanacak yerler İçişleri Bakanlığı koronavirüs ek tedbirlerine ilişkin yeni bir genelge yayımladı. İçişleri Bakanlığı genelgesi 81 il Valiliğine gönderildi. İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nde "Koranavirüs (Covid­19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanının talimatları doğrultusunda birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçirilmiştir." denildi. Buna göre, genelgede belirtilen iş yerlerinin akşam saat 22.00'den sonra kapatılması istendi. Peki, İşyerleri 22'de kapanacak mı? , Marketler kapanacak mı? Kuaförler kapanacak mı? İşte akşam saat 10'da kapanacak yerler...
4.11.2020 Gündem