Libya Ordusu

Libya Ordusu

Son dakika Libya ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Libya ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Libya ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Libya Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan libya ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 361 libya ordusu haberi bulunmuştur. Tüm libya ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Libya ordusu harekete geçti! Hafter güçleri konvoylarla yola çıktı
Libya ordusu harekete geçti! Hafter güçleri konvoylarla yola çıktı Libya Başkanlık Konseyi, ülkede konseyin onayı dışındaki tüm askeri hareketliliğin yasaklandığını duyurdu.
19.06.2021 Dünya
Darbeci Hafter'in paralı askerler market alışverişinde görüntülendi! Ellerinde silahlarla...
Darbeci Hafter'in paralı askerler market alışverişinde görüntülendi! Ellerinde silahlarla... Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e paralı askerlerin ülkeden çıkartma çağrısına bir kez daha uymadı. Darbeci Hafter'in saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagnere bağlı paralı askerler Sirte kentindeki markette alışverişte görüntülendi.
30.01.2021 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin, Sirte, Cufra ve güney bölgesine askeri yığınak yaptığının gözlemlendiğini açıkladı.
12.12.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler
Libya'da sıcak gelişme! Harekete geçtiler Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin, Sirte ile Cufra bölgesine silah ve paralı asker sevkiyatı yaptığını açıkladı.
9.12.2020 Dünya
Libya'dan son dakika Türkiye açıklaması
Libya'dan son dakika Türkiye açıklaması Libya Savunma Bakanlığı ve Libya Devlet Yüksek Konseyi (DYK), ayrı ayrı yayımladıkları açıklamalarda, Cenevre'deki 5 5 Ortak Askeri görüşmelerinde varılan ateşkes anlaşmasının, Türkiye ve Libya arasındaki askeri anlaşmaları olumsuz etkilemeyeceğini ve Türkiye ile işbirliğinin devam edeceğini duyurdu.
25.10.2020 Dünya
Libya ordusu Sirte yakınlarında Hafter milislerine ait helikopteri ele  geçirdi
Libya ordusu Sirte yakınlarında Hafter milislerine ait helikopteri ele geçirdi Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislere ait Rus yapımı Mil Mi-17 tipi bir askeri helikopteri Sirte yakınlarında ele geçirdi.
19.08.2020 Dünya
Türkiye her türlü desteği sağlayacak! Libya'ya Azerbaycan modeli
Türkiye her türlü desteği sağlayacak! Libya'ya Azerbaycan modeli Libya’da darbeci Hafter’in işgalindeki birçok bölgeyi kurtaran TSK ikinci adımı atıyor. Türkiye’de eğitim gören 192 Kara Harp Okulu öğrencisi ile Libya ordusunun temeli atılırken askerlerin silah, mühimmat ve diğer tüm teçhizatları da karşılanacak. Genelkurmay 1993’teki Azerbaycan tecrübesini Libya’ya aktaracak. Yürütülecek faaliyetler kapsamında Libya’nın kendi kendine yetebilecek bir askeri güce ve düzenli orduya sahip olması için gereken tesis, sistem, teçhizat, eğitim ve danışmanlık başta olmak üzere her türlü destek sağlanacak.
19.08.2020 Dünya
Libya'dan flaş açıklama: Harekete geçtiler
Libya'dan flaş açıklama: Harekete geçtiler Libya Ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter saflarında savaşan Rus güvenlik şirketi Wagner'e bağlı paralı askerlerin Cufra'dan Sirte'ye doğru hareketini gözlemlediğini açıkladı.
5.08.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı
Libya'da sıcak gelişme! Yeni sevkıyatlar yapıldı Libya Ordusu, Rus Ulyişin kargo uçaklarıyla ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerine yeni sevkıyatlar yapıldığını duyurdu.
2.08.2020 Dünya
ABD'den flaş Libya hamlesi! Son şans
ABD'den flaş Libya hamlesi! Son şans ABD'den bir askeri heyetin Libya'da, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'le gizli görüşme yaparak yeni bir ateşkes önerdiği bildirildi.
16.07.2020 Dünya
Libya'dan sert açıklama: Karşılık verilecek
Libya'dan sert açıklama: Karşılık verilecek Libya Savunma Bakan Yardımcısı Selahaddin Nemruş, Vatiyye Askeri Hava Üssüne gece düzenlenen saldırıya uygun zaman ve mekanda karşılık verileceğini belirtti.
5.07.2020 Dünya
Milli Savunma Bakanı Akar: Gereken ne varsa yapacağız
Milli Savunma Bakanı Akar: Gereken ne varsa yapacağız Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası kapsamında yapılan faaliyetleri yerinde incelemek üzere Libya'nın başkenti Trablus'a geldi. Akar, "Yanınızda olduğumuzu, Cumhurbaşkanımızın talimatları kapsamında Libyalı kardeşlerimiz için gereken ne varsa yapacağımızı bilmenizi istiyorum. Haklısınız, kazanacaksınız, biz buna inanıyoruz. Diğerleri haksızlıklarının karşılığını muhakkak alacaklar. Onlar ve onları destekleyenler de kaybedecek, hezimete uğrayacaklar." dedi.
3.07.2020 Dünya
Yunanistan'dan skandal Libya kararı
Yunanistan'dan skandal Libya kararı Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Libya'ya gerçekleştirdiği ziyarette ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlısı Tobruk Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih ve doğudaki sözde hükümet yetkilileriyle bir araya geldi. Dendias, Atina'nın Bingazi kentinde ticareti ilerletmek için bir konsolosluk açmak niyetinde olduğuna işaret ederek, "Libya'nın Türk mallarını, Avrupa hatta Yunan mallarıyla değiştirmek istediğini" öne sürdü.
2.07.2020 Dünya
Libya'da toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı
Libya'da toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı Libya ordusunun 5 Haziran'da ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter’e bağlı milislerden kurtardığı Terhune şehrinde bulunan toplu mezarlardan 5 ceset daha çıkarıldı.
30.06.2020 Dünya
Libya ordusu: Sirte ve Cufra'yı paralı askerlerden temizlemek  zorunluluk oldu
Libya ordusu: Sirte ve Cufra'yı paralı askerlerden temizlemek zorunluluk oldu Kununu, Libya ordusu tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu basın birimi tarafından yayımlanan yazılı açıklamasında, "Başkent Trablus'tan ve Terhune'den çıkarılan suç unsurları ve Rus paralı askerlerinin odak noktası haline gelen Sirte, ülkemizde barış ve güvenlik bakımından en tehlikeli yer haline geldi." ifadesini kullandı.
27.06.2020 Dünya
Korkunç açıklama: Libya'da 11 toplu mezar bulundu
Korkunç açıklama: Libya'da 11 toplu mezar bulundu Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı Fatou Bensouda, Libya’da bulunan toplu mezarların, "savaş suçu" veya "insanlığa karşı suç"lara delil teşkil edebileceğini belirtti.
22.06.2020 Dünya
Libya ve ABD arasında kritik görüşme
Libya ve ABD arasında kritik görüşme Libya Başbakanı Fayiz es-Serrac, ABD'nin Trablus Büyükelçisi Richard B. Norland ve ABD Afrika Kuvvetleri Komutanı (AFRICOM) Orgeneral Stephen Townsend ile ülkenin batısındaki Zuvara kentinde bir araya geldi.
22.06.2020 Dünya
AB'den kritik Libya çağrısı!
AB'den kritik Libya çağrısı! Avrupa Birliği (AB), Trablus’un güneydoğusundaki Terhune kentinde bulunan toplu mezarlarla ilgili acilen bağımsız bir soruşturma başlatılması gerektiğini belirtti.
16.06.2020 Dünya
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste...
Reuters dünyaya duyurdu! Türkiye iki askeri üste... Türkiye ve Libya Kuzey Afrika ülkesindeki iki askeri üssün Türk ordusunun kullanımına açılması için görüşmeler yapıyor. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk kaynak, tarafların Vatiyye Hava Üssü ile Misrata'daki deniz üssünü masaya yatırdığını bildiriyor.
15.06.2020 Dünya
Hafter'in sağ kolu Tümgeneral Omar Tantush yakalandı!
Hafter'in sağ kolu Tümgeneral Omar Tantush yakalandı! Libya'nın doğusundaki gayri meşru silahlı güçlerin lideri Hafter'e bir darbe daha geldi. Hafter'in Batı Bölgesi Komutanı Tümgeneral Omar Tantush yakalandı.
13.06.2020 Dünya
Rusya'dan kritik ziyaret
Rusya'dan kritik ziyaret Libya'daki gelişmelerle ilgili kritik bir son dakika haberi geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Rusya Savunma Bakanı Şoygu yarın İstanbul'da olacak. Bakanlar düzeyinde gerçekleştirilecek Libya toplantısının ana gündem maddesi Libya'daki son durum ve ateşkese yönelik olacak...
13.06.2020 Dünya
Libya ordusu: Sirte'nin kurtarılması an meselesi
Libya ordusu: Sirte'nin kurtarılması an meselesi Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki sahil kenti Sirte'nin kurtarılmasının "an meselesi" olduğunu duyurdu.
8.06.2020 Dünya
Libya'da sıcak gelişme! Kritik bölgeler ele geçirildi
Libya'da sıcak gelişme! Kritik bölgeler ele geçirildi Libya ordusu, Sirte kentinin güneyindeki Carif ve El-Kıbeybe bölgelerinin, ülkenin doğusundaki gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarıldığını duyurdu.
7.06.2020 Dünya
Libya'dan flaş açıklama! Savaş ancak bu şartla biter
Libya'dan flaş açıklama! Savaş ancak bu şartla biter Libya İçişleri Bakanı Fethi Başağa, ülkenin doğusu, gayrimeşru güçlerin lideri Halife Hafter milislerinden kurtarılmadan Libya'nın tam olmayacağını ve savaşın bitmeyeceğini söyledi.
7.06.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Libya Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki libya ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.