Le Monde

Le Monde

Son dakika le monde haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan le monde ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını le monde haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Le Monde

haberleri sayfasında son dakika yaşanan le monde gelişmeleri de dahil olmak üzere 540 le monde haberi bulunmuştur. Tüm le monde haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yerel seçimler dünya basınında
Yerel seçimler dünya basınında Dünya dün akşam Türkiye’deki yerel seçimlere odaklanırken, birçok uluslararası basın kuruluşu sandıktan çıkan sonuçlara geniş yer ayırdı.
1.04.2024 Gündem
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu...
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu... Gloria Ramirez isimli kadın, bir gece fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tüm doktorlar ve hemşireler iki çocuk annesi Ramirez’in hayatını kurtarmak için seferber olurken sağlık ekiplerin tek tek bayılması şok etkisi yarattı. Tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybeden Ramirez’e ne olduğunu anlamak için 3 kez otopsi yapan ekipler, aylar sonra kan donduran detaylara ulaştı.
4.07.2023 Dünya
Le Monde'den Hakan Fidan analizi: Türkiye'nin kara kutusu
Le Monde'den Hakan Fidan analizi: Türkiye'nin kara kutusu Fransız basını Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a ait geniş çaplı bir analiz yayınladı. Söz konusu analizi hemen alıntılayan Yunan basını o yazıyı manşetten verdi.
4.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferi dünya gündeminde! İngiltere'den çarpıcı muhalefet iddiası
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim zaferi dünya gündeminde! İngiltere'den çarpıcı muhalefet iddiası 28 Mayıs seçimlerini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan dünya basınının bir numaralı gündemi olmaya devam ederken CNN International 'Erdoğan en büyük sınavını atlattı' dedi. Yunan basını 'Erdoğan diz çökmedi' yorumunda bulunurken İngiltere'den çarpıcı bir muhalefet iddiası geldi.
30.05.2023 Dünya
Dünya medyasından ikinci tur analizi: Erdoğan'ın kazanma şansı yüzde 80
Dünya medyasından ikinci tur analizi: Erdoğan'ın kazanma şansı yüzde 80 El Arabiya muhalefet adayı Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi bir tona büründüğünü yazdı, Fransız Le Monde 'tehlikeli değişiklik' yorumunu yaptı. AFP ise, 'Erdoğan tarihi ikinci turda üçüncü on yıllık iktidarı gözlüyor' diyor.
21.05.2023 Gündem
Dünyada manşet! Türkiye seçimleri ile ilgili İngiliz dergiden itiraf gibi sözler
Dünyada manşet! Türkiye seçimleri ile ilgili İngiliz dergiden itiraf gibi sözler Türkiye seçimlerini bu haftaki sayısına taşıyan İngiliz Guardian Weekly dergisi, bu haftaki kapaklarını 'Erdoğan'ın siyasi kariyerinin sonu olur mu' merakı içinde yaptıklarını ancak yanıldıklarını belirterek "Göstergeler Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını uzatacağını gösteriyor" ifadesini kullandı.
18.05.2023 Dünya
Dünya nefesini tuttu! Dış basın seçimleri anlık takip ediyor: 'Tarihi seçim'
Dünya nefesini tuttu! Dış basın seçimleri anlık takip ediyor: 'Tarihi seçim' Türkiye’de bugün yapılan cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri uluslararası alanda dakika dakika takip ediliyor. Ajanslar Türkiye'deki gelişmeleri 'son dakika' bilgisi olarak geçerken gazeteler açtıkları canlı bloklar üzerinden gelişmeleri okuyucuları ile paylaşıyor. Bugün dünya basınındaki haberlerde Türkiye seçimleri için 'Bir dönüm noktası', 'Son yılların en büyük mücadelesi', '100 yılın en önemli seçimi' ifadeleri dikkat çekti.
14.05.2023 Dünya
Batı medyasında skandal kapaklar! Aynı anda harekete geçtiler
Batı medyasında skandal kapaklar! Aynı anda harekete geçtiler BBC'den The Economist'te, Foreign Policy'den Le Monde'a, Washington Post'tan Financial Times'a neredeyse tüm medya Erdoğan karşıtı bir kampanyaya girişti.
5.05.2023 Dünya
Dünya diken üstünde! Rusya ile ABD arasında kriz çıkartacak olay görüntüler geldi
Dünya diken üstünde! Rusya ile ABD arasında kriz çıkartacak olay görüntüler geldi Kırım açıklarındaki çarpışmanın ardından bir yarış başladı, Putin'in 'kara kutusu' Moskova'nın adımını doğruladı. CNN International'ın haberi gündemi tepetaklak ederken, ilk görüntüyü resmi internet sitesi paylaştı.
16.03.2023 Dünya
Dünyanın gözü Türkiye'de: Ekrem İmamoğlu'na tercih edildi
Dünyanın gözü Türkiye'de: Ekrem İmamoğlu'na tercih edildi Fransız Le Monde muhalif bloğun Kılıçdaroğlu'nu bir 'psikodrama'nın ardından aday gösterdiğini yazdı, Meral Akşener için 'ilham perisi' dedi. Amerikan Politico, 'Türk muhalefeti Erdoğan'a karşı aday olarak Kılıçdaroğlu'nun arkasında birleşti' başlığını seçti. Haaretz "Erdoğan'a muhalefet Türk lokumu değil: Zirve hızına ulaşırken dağılan muhalefet, bir İsrail klişesi oldu. Ancak İsrail görünüşe göre yalnız değil" derken, Jerusalem Post anketlerde belediye başkanlarının önde olduğunu belirtti. Al Jazeera ise, anket sonuçlarına göre muhalif ittifakın HDP'nin desteğine ihtiyaç duyduğunu gösterdiğini kaydetti.
8.03.2023 Dünya
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler
Paris'teki cenazede terör örgütü PKK skandalı! Avrupa'nın dört bir yanından geldiler Fransız vatandaşı aşırı sağcı bir saldırganın Paris'te öldürdüğü üç kişinin cenaze töreni terör paçavraları ve elebaşının posteri önünde gerçekleşti. Avrupa'nın dört bir yanından kiralık otobüslerle taşınan dışarıdaki kalabalığın elinde de paçavralar ve fotoğraflar vardı.
4.01.2023 Dünya
PKK sempatizanları Paris'i savaş alanına çevirdi Fransızlar Türkiye'yi hedef aldı
PKK sempatizanları Paris'i savaş alanına çevirdi Fransızlar Türkiye'yi hedef aldı Cuma günü meydana gelen saldırı sonrası Paris sokaklarının savaş alanına çeviren PKK sempatizanlarına Fransız medyası sahip çıktı. Fransızlar PKK sempatizanları yerine Türkiye'yi hedef almayı seçti. Ülkenin en büyük gazetelerinin yaptığı akılalmaz suçlamalar 'pes' dedirtti.
26.12.2022 Dünya
Fransız Le Monde gazetesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Büyük arabulucu
Fransız Le Monde gazetesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a övgü: Büyük arabulucu Fransız Le Monde gazetesinde Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan hakkında yayımlanan yazıda, Erdoğan'ın Ukrayna ve Rusya ile iyi ilişkiler kuran büyük bir arabulucu olduğu dile getirildi.
9.09.2022 Dünya
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan'
Lviv'de tarihi üçlü zirve dünya basının gündeminde! 'Ara bulucu rolü oynayabilecek tek lider Erdoğan' Ukrayna'nın Lviv kentinde gerçekleşen kritik üçlü zirve dünya basınında geniş yer buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres üçlü zirvede bir araya geldi. Zelenski’yle ikili görüşme de yapan Erdoğan 'Zirvenin ana noktası savaşın nasıl biteceği oldu' dedi. Zirve dünya basınında birinci manşet olurken pek çok gazete Erdoğan'ın hem Putin hem de Zelenski ile görüşebildiğinin altını çizerek barış çabalarına dikkat çekti.
19.08.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye NATO'dan daha fazlasını yaptı: Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik...
Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye NATO'dan daha fazlasını yaptı: Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik... Ukrayna ile Rusya arasındakiler çatışmalar ülkenin doğusundaki Donbass bölgesinde yoğunlaştı. Mariupol, Odessa ve Mıkolayiv kentleri kilit yerler durumunda. Fransız Le Monde gazetesi, Rusya-Ukrayna arasında arabulucu olan Türkiye’nin, Ukrayna için de diğer NATO ülkelerinden daha fazlasını yaptığını yazdı. Haberde görüşlerine yer verilen Ukraynalı bir diplomat, Boğazların savaş gemilerine kapatıldığını hatırlatarak, “Ankara sayesinde Odessa’yı kurtarabildik” dedi.
20.04.2022 Dünya
Putin'in kararı dünyada ses getirdi! Peş peşe açıklamalar geldi
Putin'in kararı dünyada ses getirdi! Peş peşe açıklamalar geldi Rusya-Ukrayna arasında aylardır devam eden ve son günlerde tansiyonu giderek artan krizin topyekûn bir savaşa dönüşmesi artık an meselesi haline geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk ve Lugansk Halk Cumhuriyetlerini resmen tanıma kararı dünyayı alarma geçirdi. Karara dünya devletlerinden tepki yağarken tüm dünya basınının da manşetlerinde bu kararın yankıları yer aldı.
22.02.2022 Dünya
Macron hükümetinden tepki çeken karar! Fransa Müslüman kadınları hedef aldı...
Macron hükümetinden tepki çeken karar! Fransa Müslüman kadınları hedef aldı... Macron hükümeti bir ev kiralama şirketinden erkekler olmadan havuzlu villa tutan Müslüman kadınların raporlanarak ifşa edilmesini istedi.
11.01.2022 Dünya
'Macron, gerçek ile yanılsamayı birbirinden ayırt edemiyor'
'Macron, gerçek ile yanılsamayı birbirinden ayırt edemiyor' Cezayir ordusu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un "artık gerçek ile yanılsama, doğru ile yalan arasında ayrım yapamadığını" belirtti.
6.11.2021 Dünya
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’
Afrika’ya SİHA satışı Fransa’yı panikletti: ‘Savaşlarda hayal edilen silah’ Fransız basını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika ziyaretini yakından takip ediyor. Le Figaro gazetesi haberinde "SİHA'lar dünyadaki savaşlarda hayal edilen silahtır” ifadelerine yer verirken, Fransız devlet radyosu RFI, SİHA’ların Batılı emsallerinden daha ucuz ve Çinlilerinkinden daha kaliteli olduğunu belirtti. Le Monde gazetesi de Türkiye'nin 20 yılda Afrika'daki büyükelçilik sayısının 9'dan 43'e çıkardığını ve ticaret hacmini 4 milyar dolardan 26 milyar dolara yükseltildiğini yazdı.
19.10.2021 Gündem
Macron'un Erdoğan takıntısı yaktı! Fransa'nın Mağrip'te Türkiye korkusu...
Macron'un Erdoğan takıntısı yaktı! Fransa'nın Mağrip'te Türkiye korkusu... Orta Doğu uzmanı Fransız tarihçi Jean-Pierre Filiu, Le Monde gazetesinde "Fransa'nın Mağrip'te Türkiye'ye yönelik garip takıntısı" başlıklı blog yazısı yayımladı.
18.10.2021 Dünya
Macron'un skandal sözleri sonrası Cezayir'den 500 şirket hamlesi
Macron'un skandal sözleri sonrası Cezayir'den 500 şirket hamlesi Son dakika haberine göre; Emmanuel Macron'un skandal sözleri sonrası Cezayir'de yerel şirketler grubu 500 Fransız firmasıyla ithalat ve ihracata dayalı ticari ilişkileri kesme girişimi başlattı.
11.10.2021 Dünya
Kriz patladı! Macron’un sözleri başına bela oldu: Cezayir’den Fransa'ya yaptırım
Kriz patladı! Macron’un sözleri başına bela oldu: Cezayir’den Fransa'ya yaptırım Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un Cezayir'in geçmişi ve Osmanlı İmparatorluğu'yla ilgili açıklamaları Kuzey Afrika-Paris hattında depreme yol açtı. Vize sayısının azaltılmasıyla başlayan gerilimde bugün hava sahalarının askeri uçuşlara kapatılması adımı atıldı.
3.10.2021 Dünya
İsrail kökenli casus yazılım 'Pegasus' Türkiye’ye de sızmış
İsrail kökenli casus yazılım 'Pegasus' Türkiye’ye de sızmış Son dakika haberine göre; İsrailli teknoloji şirketi NSO Group’un geliştirdiği “Pegasus” adlı casus yazılımının hükümetler tarafından aktivistler, gazeteciler, iş insanları ve siyasetçileri izlemek için kullanıldığı öne sürüldü.
20.07.2021 Dünya
Avrupa basını: Zafer Azerbaycan'ın Türkiye ve  Rusya da kazandı
Avrupa basını: Zafer Azerbaycan'ın Türkiye ve Rusya da kazandı Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki anlaşmaya ilişkin Avrupa basınında öne çıkan haber ve analizlerde, Dağlık Karabağ'da Azerbaycan'ın zafer elde ettiği, Türkiye ve Rusya'nın da kazananlar arasında olduğu belirtildi. Ayrıca iki liderin yeni dünyayı şekillendirmede başrol oynadığının altı çizildi.
11.11.2020 Dünya
GAP'tan flaş karar! Avrupa'daki mağazalarını kapatıyor
GAP'tan flaş karar! Avrupa'daki mağazalarını kapatıyor Amerikan giyim şirketi GAP, Avrupa'daki mağazalarını kapatma kararı aldı.
21.10.2020 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Le Monde ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki le monde haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.