Kuşkonmaz

Kuşkonmaz

Son dakika kuşkonmaz haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kuşkonmaz ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kuşkonmaz haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kuşkonmaz

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kuşkonmaz gelişmeleri de dahil olmak üzere 219 kuşkonmaz haberi bulunmuştur. Tüm kuşkonmaz haberleri aşağıda listelenmiştir.
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi...
Glutatyon İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Glutatyon Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudumuzun aşırı serbest radikallerle savaşmak, hücrelerinizi ve dokularınızı hasara karşı korumak ve yaşlanmayı yavaşlatmak için antioksidanlar ürettiğini biliyor muydunuz? Glutatyon da vücuttaki hücreler tarafından üretilen güçlü bir antioksidandır.
1.02.2024 Yaşam
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi...
Östrojen İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Östrojen Barındıran Gıdalar Listesi... Östrojen vücutta bulunan bir hormon olarak bilinmektedir. Temel cinsiyet hormonlarından birisi olarak bilinen östrojen aynı zamanda kadınlık hormonu olarak da bilinmektedir. Ancak hem erkek vücudunda hem de kadın vücudunda östrojen üretimi bulunmaktadır. Ancak kadın vücudunda erkek vücudunda olduğundan daha yüksek oranda östrojen üretildiği ifade edilebilir. 
30.01.2024 Sağlık
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
K Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok K Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... K vitamini vücut için en önemli vitaminlerden biridir. Çünkü K vitamini sağlıklı kemikler oluşturmak, kalbi güçlü tutmak ve kanın pıhtılaşması için yardımcı olmak gibi görevlere sahiptir. 
30.01.2024 Yaşam
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi...
Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folik Asit Barındıran Gıdalar Listesi... Bitkisel ve hayvansal birçok besinin içinde folik asit bulunur. Bağışıklık sistemini güçlendirdiği ve hücre bölünmesini desteklediği için önemli bir vitamindir. 
25.01.2024 Sağlık
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Potasyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Potasyum Barındıran Gıdalar Listesi... Potasyum, vücut için birçok olumlu katkıları olan önemli bir elementtir. Genellikle hücre içi sıvılarda kendini gösteren potasyumun, vücut dengesinin sağlanması ve iskelet kas sistemine olan desteği nedeniyle insan sağlığına faydası bulunmaktadır. En önemli potasyum kaynağı, besinler yoluyla alınmaktadır. Bu sebeple uzmanlar tarafından potasyum içeren besinlerin düzenli olarak tüketilmesi önerilmektedir.
25.01.2024 Sağlık
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Melatonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Melatonin Barındıran Gıdalar Listesi... Melatonin, biyoritim düzenleyici bir hormon olarak bilinmektedir. Genel olarak ise geceleri epifiz bezi tarafından salgılanmakta olan bir hormondur. Melatonin insan vücudunda doğal olarak bulunan bir hormondur. Vücutta uyku ve uyanıklık döngüsünü düzenleyici bir etkiye sahiptir. Melatonin, beynin hemen alt kısmında bulunan epifiz bezi tarafından salgılanan bir hormondur. 
13.01.2024 Sağlık
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi...
Serotonin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Serotonin Barındıran Gıdalar Listesi... Serotonin, mutluluk hormonu olarak da bilinen ve vücutta doğal olarak üretilen bir kimyasaldır. Serotoninin %90'a bağırsaklarda %10'u ise beyinde bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar...
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar... Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir. İşte, erkeklerde cinsel gücü isteği arttıran yiyecekler hakkında ayrıntıları derledik.
16.05.2023 Sağlık
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi Bahar aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kurubaklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.
28.04.2023 Sağlık
Demans ve Alzheimer için şifa! Kan şekerini kontrol ederek diyabete iyi geliyor...
Demans ve Alzheimer için şifa! Kan şekerini kontrol ederek diyabete iyi geliyor... Demans ve Alzheimer için şifa! Suyunu bal ile karıştırıp içmek kalbi güçlendiriyor. Doğal idrar söktürücü, sinirlilik, yorgunluk ve depresyon tedavisine yardımcı oluyor. Artirit ve romatizma gibi şişkinliklerin tedavisinde kullanılıyor, hamileler ve çocuk yapmayı düşünenlere şiddetle tavsiye ediliyor. Doğum kusurlarına azaltmaya yardımcı oluyor, lif açısından zengin olduğu için, bağırsak hareketliliğini artırıyor. İyi bir antioksidandır ve kanser, katarakt ve diğer göz sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor. Kan şekeri düzeylerini kontrol etmeye yardımcı oluyor bu nedenle diyabet hastaları için oldukça yararlı olduğu biliniyor. Kemoterapinin başarı oranını artırıyor, idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı oluyor.
16.03.2022 Sağlık
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu
Bağışıklılığı güçlendiriyor! Sinire iyi geliyor! Şifa deposu Ege’de yüzyıllardır süre gelen ot toplama ve yemeklerini yapma geleneği, günümüzde sıradan bir bahar etkinliği olmaktan çıkarak festivallere dönüştü. 300’e varan çeşidiyle doğanın Ege Bölgesine sunduğu en büyük armağanlarından olan otların sayısız faydasına dikkat çeken Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Eylem Ezgi Fadıloğlu, otların nasıl tüketilmesi gerektiğini anlattı.
14.03.2022 Sağlık
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı
Belirtiler çok benzer, 4 kat daha fazla bulaşıyor! 'Çocuğunuzu okula göndermeyin' uyarısı Koronavirus ve İnfluenza’nın RNA virüsü ailesinden olması nedeniyle benzer ve ortak yanlarının olduğunu belirten Uzm. Dr. Musa Bostancıoğlu, “Her ikisinde de ateş, öksürük, kas ağrıları, yorgunluk, burun tıkanıklığı veya akıntısı, bazen kusma ve ishal gözlenebiliyor. Bu nedenle her iki viral enfeksiyonda da korunma, mesafe ve hijyene dikkat etmek, hastalığın ne olduğu belli olana kadar en az 2 gün, tanı konulunca İnfluenza’da 7 gün, Kovid-19’da ise 10 gün çocukları okula göndermemek gerekiyor” dedi.
4.02.2022 Sağlık
Metabolizmayı hızlandırıyor! Önemli etki
Metabolizmayı hızlandırıyor! Önemli etki Metabolizmanın vücudun yürüttüğü faaliyetlerin tümü olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Pınar Çoban Çinko, Metabolizma hızı, vücudunuzun çalışırken ne kadar enerji harcadığının göstergesidir. Yaşınız ne kadar genç olursa metabolizmanız da o kadar hızlı çalışır. Metabolizmanın daha hızlı çalışması, daha çok enerji harcanması demektir. Yaş aldıkça metabolizmanız da yaşlanır ve yavaşlar dedi.
2.12.2021 Sağlık
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat!
Çocuklarda kemik iliği nakli sonrası 15 kurala dikkat! Çocuk Hematoloji Bölümü ve Kemik İliği Nakli Merkezi’nden Prof. Dr. Bülent Barış Kuşkonmaz, kemik iliği nakli ve sonraki süreçte dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
6.11.2021 Sağlık
Kışın kahvaltıyı atlamak kilo artışını tetikleyebilir
Kışın kahvaltıyı atlamak kilo artışını tetikleyebilir Kışın artan grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak için her besin grubundan yeterli ve dengeli şekilde beslenmenin şart olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Selin Nur Ünal, “Kahvaltı kışın en sık atlanan öğünlerdendir. Gece boyu açlık sonrası vücudumuzun yakıtı olan besinlerle sıkı bir kahvaltı ile güne başlamak hem vücut direncimizi artırır hem de metabolizmanın daha iyi çalışmasını sağlar. Kahvaltının eksikliğini sonraki saatlerde ek öğünlerle kapatmaya çalışmak kilo artışını tetikleyebilir” dedi.
2.11.2021 Sağlık
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği Zinde kalmak, beden ve ruh sağlığını korumak için vitamin ve mineral dengemiz önemli. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral yorgun düşüren vitamin-mineral eksikliklerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası!
Cildiniz için bu besinlere dikkat! Yazın cildi yenilemenin 10 püf noktası! Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yıkıcı etkisi devam eden yüzyılın salgın hastalığı Covid-19 pandemisinde maske şüphesiz kritik önem taşıyor. Buna karşın yakıcı yaz sıcakları ve aşırı nemin de etkisiyle maske takmak çoğu zaman bunaltıcı olurken, ciltte de bazı sorunlara yol açabiliyor. Ancak pandeminin gölgesinde geçen yaz mevsiminde maskenin cildi yıpratmasını engellemek mümkün! Dermatoloji Uzmanı Dr. Belma Bayraktar, yazın dikkat edilmesi gereken basit ama etkili önlemleri ve cildi yenilemeye yardımcı 10 besini anlattı.
23.08.2021 Sağlık
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin
Kronik yorgunluk sendromuna karşı bunları tüketin Vücuttaki en önemli antioksidan olan glutatyonun yaşla birlikte azaldığını belirten Doç. Dr. Didem Sezgin Özcan, “Sağlıklı kalmak, yaşlanmayı yavaşlatmak, hasarlı hücreleri onarmak, bağışıklığı güçlendirmek için glutatyon yeterli düzeyde tutulmalı. Glutatyon uygulamalarının kronik yorgunluk sendromu, depresyon, fibromiyalji, iltihaplı romatizmal hastalıklar gibi yaygın bir kullanım alanı mevcut” dedi. Özcan, et, yumurta, balık, sarımsak, soğan, brokoli, lahana, su teresi, maydonoz, karnabahar gibi sebzelerin beslenmede yer alması önerisinde bulundu.
24.07.2021 Sağlık
“Sivilcelerinizden kurtulmanın yolu bitkilerde saklı”
“Sivilcelerinizden kurtulmanın yolu bitkilerde saklı” Akne tedavisinde son yıllarda fitoterapinin popüler hale geldiğini belirten Doç. Dr. Filiz Topaloğlu Demir, “Akne tedavisinde, tıbbi tedavilere ek olarak, çay ağacı yağı, aloe vera, yeşil çay ve resveratrol başta olmak üzere çeşitli bitkilerden faydalanılabilir. Bu bitkiler akne tedavisinde olduğu kadar, hastalığın önlenmesinde ve kullanılan tıbbi tedavilerin yan etkilerinin giderilmesinde de yaygın olarak kullanılıyor” dedi.
10.05.2021 Sağlık
'Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için bunları yapın'
'Ramazan ayını sağlıklı geçirmek için bunları yapın' Ramazan ayında öğünlerde oluşturulacak düzen ve öğünlerde alınacak besinlere dikkat edilmesi sayesinde zinde ve sağlıklı bir ramazan geçirilebileceğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dyt. Cem Nevşioğulları, “Ramazan ayını sağlıklı ve zinde geçirmek için beslenme kalkanı oluşturun. Bu ayda uzun süre aç kalmak, beslenme şeklinin ve saatlerinin değişmesi, hareketin azalması, yemeklerden hemen sonra yatılması gibi nedenlerle beslenme problemleri ortaya çıkmaktadır” dedi.
9.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kuşkonmaz ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kuşkonmaz haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.