Kurultay

Kurultay

Son dakika kurultay haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kurultay ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kurultay haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kurultay

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kurultay gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.189 kurultay haberi bulunmuştur. Tüm kurultay haberleri aşağıda listelenmiştir.
İYİ Parti'de 'ağabey formülü' tartışması... Yeni isimler aday olacak mı?
İYİ Parti'de 'ağabey formülü' tartışması... Yeni isimler aday olacak mı? İYİ Parti, 27 Nisan'da olağanüstü kongreye gidiyor. Kongreye 11 gün kala partide başkanlık için 'ağabey formülü' gündeme geldi. Başkanlık yarışında yeni isimler aday olacak mı, kimlerin isimleri ön planda? İYİ Parti'deki son kulis bilgilerini CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova paylaştı.
16.04.2024 Gündem
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım
CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Tüm siyasi partilerin liderlerini arayacağım CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ramazan Bayramı namazını memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii'nde kıldı.
10.04.2024 Gündem
İYİ Parti lideri Meral Akşener, kongrede aday olmayacak!  Peş peşe adaylık açıklamaları
İYİ Parti lideri Meral Akşener, kongrede aday olmayacak! Peş peşe adaylık açıklamaları İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Seçim sonuçları kapsamında ödediğim bedele razıyım" diyerek kurultayda genel başkanlığa aday olmayacağını duyurdu. Akşener'in kararı sonrası İYİ Parti'de art arda adaylık açıklamaları geldi.
8.04.2024 Gündem
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları Adıyaman seçim sonuçları ile birlikte Adıyaman Belediyesi hangi partide, Adıyaman Belediye başkanı kim oldu? Sorularına aranan yanıt dışında Adıyaman ilçe belediyelerini hangi partilerin aldığı da merak konusu oldu. Peki, Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? İşte Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler…
2.04.2024 Gündem
CHP için ilklerin seçimi! 7 ilde Cumhuriyet tarihinde ilk kez kazandı...
CHP için ilklerin seçimi! 7 ilde Cumhuriyet tarihinde ilk kez kazandı... CHP, genel seçimlerinde yaşadığı hayal kırıklığının tesellisini yerel seçimlerde buldu. Dünkü seçimlerde büyükşehir ve il belediye başkanlığı sayısını artıran CHP, Ankara’da Mansur Yavaş ile “rekor” oy farkına ulaşırken, aday tespiti konusunda en büyük sancıyı yaşadığı Hatay’da AK Parti ile nefes kesen bir yarış yaşadı. Sandıkların yüzde 96’sının açıldığı saat 02.00 itibarıyla, CHP 11 olan mevcut büyükşehir belediye sayısını 14’e yükseltirken, il belediyesi sayısı da 21’e ulaştı. Böylece toplam il belediye sayısı 35’e çıktı. Hatay’ın durumu ise son ana kadar belirsizliğini korudu.
1.04.2024 Gündem
Bilge Yılmaz, Meral Akşener’i istifaya çağırdı
Bilge Yılmaz, Meral Akşener’i istifaya çağırdı Seçimlere 81 ilde “hür ve müstakil” giren İYİ Parti’nin 2023 Genel Seçimleri’ne göre oy oranları düştü. İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, partinin genel başkanı Meral Akşener’i istifaya çağırdı.
31.03.2024 Gündem
Çukurova Belediye Başkanı: CHP Genel Başkanı pusu kurdu!
Çukurova Belediye Başkanı: CHP Genel Başkanı pusu kurdu! CHP Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, partisinde seçim sürecinde yaşananları anlattı. "CHP'de pusu kültürü oluştu. Bizlere resmen pusu kurdular. Kurultay ve sonrasında Genel Başkan şeref namus sözü veriyorum ki ön seçim yapacağım dedi. Söz verdikten sonra ön seçim yapmamak nedir? Kurdukları pusuya kendileri düştüler." ifadelerini kullandı.
25.03.2024 Vatan TV
Çukurova Belediye Başkanı CNN TÜRK'te anlattı: CHP'de pusu kültürü oluştu, Genel Başkan pusu kurdu
Çukurova Belediye Başkanı CNN TÜRK'te anlattı: CHP'de pusu kültürü oluştu, Genel Başkan pusu kurdu CHP'den istifa ederek İYİ Parti'den aday olan Çukurova Belediye başkanı Soner Çetin, istifa sürecini CNN TÜRK'te anlattı. Çetin, CHP yönetimi tarafından kendisine pusu kurulduğunu iddia ederek "CHP'de bir pusu kültürü oluşmaya başladı. bizlere resmen pusu kurdular. Kurultay ve sonrasında genel başkan şeref namus sözü veriyorum ki ön seçim yapacağım dedi. Söz verdikten sonra ön seçim yapmamak nedir? Kurdukları pusuya kendileri düştüler." dedi.
25.03.2024 Gündem
Devlet Bahçeli 11. kez MHP Genel Başkanı seçildi
Devlet Bahçeli 11. kez MHP Genel Başkanı seçildi MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultay'ında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'son seçimim' sözleriyle ilgili konuşan Devlet Bahçeli, "Buradan Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a diyorum ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Cumhur ittifakı olarak yanındayız 'Yeni Yüzyıl'ın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Kurultayda bin 295 delegenin oyunun tamamını alan Devlet Bahçeli, 11. kez MHP Genel Başkanlığına seçildi.
17.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi kurultayına mesaj gönderdi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi kurultayına mesaj gönderdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 14. Olağan Büyük Kurultayı'na yazılı mesaj gönderdi.
17.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan müttefikimiz ve dostumuz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bulgaristan müttefikimiz ve dostumuz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Kurultayı’na gönderdiği video mesajda, "Çok boyutlu meydan okumalarla karşılaştığımız bir dönemde Türkiye Bulgaristan ilişkilerinin ilerletilmesine ayrı bir ihtimam gösteriyoruz. Bulgaristan’la münasebetlerimizi her alanda geliştirmenin çabasındayız" dedi.
24.02.2024 Gündem
AK Parti 48 başkan adayları açıklandı! Erdoğan: 30 Ocak'ta seçim beyannamemizi sunacağız
AK Parti 48 başkan adayları açıklandı! Erdoğan: 30 Ocak'ta seçim beyannamemizi sunacağız AK Parti'de aralarında Ankara ve İzmir'in de olduğu 17'si büyükşehir 48 ildeki belediye başkanları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Ankara adayı Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, İzmir adayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İzmir Milletvekili Hamza Dağ oldu. Erdoğan, "1994'te İstanbul'da başladığımız belediyeler vasıtasıyla halkımıza hizmet yolculuğumuzu 'Türkiye Yüzyılı'na adım attığımız 2024'te zirveye çıkarmak istiyoruz" dedi.
18.01.2024 Gündem
Özay Şendir kaleme aldı: Sahi değişim neydi? Değiştirecek kimdi?
Özay Şendir kaleme aldı: Sahi değişim neydi? Değiştirecek kimdi? CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, Milli Piyango’nun yılbaşı ikramiyesinin Kolombiya’ya çıktığını iddia etmiş ve bu gerçek dışı açıklama Sisal Şans tarafından yalanlanmıştı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir bugünkü yazısında konuyla ilgili olarak "Milli Piyango’nun büyük ikramiyesi Kolombiya’ya çıktı yalanının yayıcısı, talihlinin İstanbul’da yaşadığı ortaya çıkınca pardon demek yerine, yalanın değişik versiyonunu piyasaya süren kişi. “Değişim” denilen şey, isimler ya da yüzleri değil, siyaset yapma anlayışını değiştirmekle olabilirdi ancak" ifadelerini kullandı.
5.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret ve enflasyonla mücadele mesajı: Sözümüze bir kez daha sadık kaldık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda Muhtarlar Toplantısı'nda açıklamalarda bulunarak, "Buradan İçişleri Bakanımıza talimat veriyorum; muhtarlıklarımızın günümüz şartlarına göre yeniden yapılandırılası çalışmalarını gündeme alın. Vatandaşlarımızın, muhtarlarımızın, belediye başkanlarımızın, kaymakamlarımızın, valililerimizin görüşlerini alarak çalışmayı süratle hayata geçirelim. Meclis tatile girmeden, yetişmezse önümüzdeki yasama yılında çözüme kavuşturalım." dedi. Asgari ücret ile ilgili de konuşan Erdoğan, "Yeni asgari ücretle çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldık. Yeni asgari ücretin işverenlere, çalışanlara ve ailelerine hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye bildiri tepkisi: Terörü kınamamak korkaklıktır Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günleri etkinliğinde açıklamalarda bulundu. TBMM'den terörü kınayan bildiriye imza atmayan CHP ve DEM'e tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Teröristle aynı dili konuşan, terörist gibi muamele görmekten kaçamaz." dedi.
25.12.2023 Gündem
CHP ve İYİ Parti cephesinde neler oluyor? Dicle Canova son kulis bilgilerini aktardı
CHP ve İYİ Parti cephesinde neler oluyor? Dicle Canova son kulis bilgilerini aktardı CHP ve İYİ Parti Cephesinde sular durulmuyor. CHP ve İYİ Parti'de içinde süreç nasıl değerlendiriliyor. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova, kulis bilgilerini aktardı. Canova, CHP'de "Meral Akşener'in savaş ilanı karşısında 'Sonuna kadar sabırla yürütmek gerekir' görüşünde olanlar var. 'Sükûnetimizi korumamız lazım. Ekrem Bey'in bazen Karadeniz damarı tutuyor' deniyor ama 'Meral Akşener'in açtığı yola giremeyiz' yaklaşımı var bu kesimde de" ifadelerini kullandı.
20.12.2023 Gündem
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır
Bahçeli: CHP ya HEDEP'i içlerine almalı ya da HEDEP'e katılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''CHP Genel Başkanı'na tavsiyem, uydur gaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP'i içlerine almaları ya da derhal HEDEP'e katılmalarıdır. Bölücülük parkurunda CHP ile HEDEP'in yarışmasında öne çıkan olmaz. Çünkü HEDEP demek CHP demektir. Artık CHP'yle PKK arasındaki teğet noktaları sayılamayacak kadar fazlalaşmıştır'' dedi.
28.11.2023 Gündem
CHP’de devir teslim töreni
CHP’de devir teslim töreni CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Genel Başkanlık koltuğunu Özgür Özel’e devretti.
8.11.2023 Gündem
Bahçeli'den grup toplantısında CHP'ye sert tepki
Bahçeli'den grup toplantısında CHP'ye sert tepki MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayında sarf ettiği "Sırtımdaki hançerlerle seçime girdim" sözleri hakkında konuşan Bahçeli, "Gecikmiş bir itiraf beyhude bir sızlanmadır" dedi. Kurultay'da Selahattin Demirtaş'a selam gönderilmesine tepki gösteren Bahçeli, "Üzücü olan, Atatürk'ün kurduğu partinin kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Terörist Demirtaş'a selam gönderilmesi PKK'ya selam göndermektir, bölücülüğü selamlamaktır. İlk tuğla yanlış konulmuş ilk düğme yanlış iliklenmiştir." ifadelerini kullandı.
7.11.2023 Gündem
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri…
CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu? CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu? Yeni CHP Parti Meclisi Üyeleri… CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belli oldu mu? CHP Parti Meclisi listesi ve Yüksek Disiplik Kurulu üyeleri merak ediliyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde 38. Olağan Kurultay süreci ardından CHP Parti Meclisi adayları netlik kazanmaya başladı. Hafta sonu genel başkanlık seçimlerini tamamlandı. CHP’te yeni genel başkan Özgür Özel oldu. CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlığa seçildiği kurultayda, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) seçiminde oy kullanma işlemi de sabaha karşı bitti. Peki, CHP Parti Meclisi listesi belli oldu mu, CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri kim oldu?
6.11.2023 Gündem
Kılıdaroğlu'nun 'hançer' sözlerine İYİ Parti'den ilk tepki geldi
Kılıdaroğlu'nun 'hançer' sözlerine İYİ Parti'den ilk tepki geldi CHP'de 38. Olağan Kurultay ile parti yönetimi değişti. Şimdi dikkatler Özgür Özel'in atacağı adımlarda ve yerel seçimler öncesi İYİ Parti ile ilişkileri yeniden ele alıp almayacağına çevrildi. Kurultay sonucu ve salondan verilen mesajlara İYİ Parti cephesinin ilk yorumları da dikkat çekici oldu. CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova detayları anlattı.
6.11.2023 Gündem
Kılıçdaroğlu değişime de yenildi! Selvi Hanım'dan Özgür Özel'e tepki
Kılıçdaroğlu değişime de yenildi! Selvi Hanım'dan Özgür Özel'e tepki CHP’nin 8. Genel Başkanı, Özgür Özel oldu. İsmet İnönü tarafından siyasete sokulan Bülent Ecevit gibi, ekibinde önemli görevler üstlendiği Kılıçdaroğlu’na bayrak açan Özel, Ecevit’in ölüm yıl dönümünde koltuğa oturmayı başardı. Kurultayın ilk gününde Özgür Özel'in konuşmasına Selvi Kılıçdaroğlu'nun tepki gösterdiği anların görüntüsü ortaya çıktı.
6.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'li Özgür Özel yorumu: Al birini vur ötekine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ana muhalefetin dün kongresi vardı. Bay Bay Kemal, Edirne'deki terörist başı Demirtaş'a, Kavala’ya ‘bay bay’ dedi. Peki kongreyi kazanan zat, o kime selam verdi. O da aynen Demirtaş'a, Kavala'ya selam verdi. Al birini vur diğerine. Bunların birbirinden farkı var mı, yok. Bunlar terör örgütleriyle beraber omuza omuza yürüdüler. Zannettiler ki terör örgütlerini yanımıza alırsak biz bu ülkede seçim kazanırız. 12-13 seçim kaybettin. Hep onlarla beraberdin” dedi.
5.11.2023 Gündem
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti
Genel Başkanlık yarışı nefes kesti CHP’de Genel Başkanlık yarışı inanılmaz bir çekişmeye sahne oldu. İlk turda Özgür Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Özel, 2 oy fark ile salt çoğunluğu kaçırınca seçim ikinci tura kaldı. Kıran kırana geçen oylama geç saatlere kadar sürerken kazananı ikinci tur sonuçları belirledi.
5.11.2023 Gündem
CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu
CHP'nin 8. Genel Başkanı Özgür Özel oldu CHP'nin 38. Olağan Kurultayı "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganı ile Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kurultayda genel başkanlık seçimi için yeterli imzayı toplayan Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel aday oldu. Kurultayda "Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım" açıklamasını yapan Kemal Kılıçdaroğlu'na, Özgür Özel "CHP'de hançer yok hançerleyecek de kimse yok" yanıtını verdi. Genel başkanlık seçimi ikinci turda tamamlandı. İlk turda Özel 682, Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. İkinci turun sonunda ise Özgür Özel 812, Kılıçdaroğlu 536 oy aldı. Böylece Özgür Özel CHP'nin yeni genel başkanı seçildi. Oy sayımının ardından kurultay salonunda bir açıklama yapan Özgür Özel, "Hayatımın en büyük gururunu ve onurunu yaşıyorum. Örgüte verdiğim bütün sözleri tutacağım" ifadelerini kullandı. İşte CHP kurultayında dakika dakika yaşananlar...
5.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kurultay ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kurultay haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.