Küresel Ekonomi

Küresel Ekonomi

Son dakika küresel ekonomi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan küresel ekonomi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını küresel ekonomi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Küresel Ekonomi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan küresel ekonomi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.059 küresel ekonomi haberi bulunmuştur. Tüm küresel ekonomi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye bayram müjdesi! İkramiye tutarı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye bayram müjdesi! İkramiye tutarı belli oldu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Ordu mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Ordu'daki sonuçlara dikkat çeken Erdoğan, "Ordu safını bir kez daha şüpheye yer vermeyecek netlikte gösterdi. Ordu'nun bu sevgisine layık olmak için çalışacağız. Ordu ile aramıza kimseyi sokmadık, sokmayacağız. İstismar politikası yapanlar, aramıza girmeye çalışanlara yer vermeyin." dedi. Emeklilere müjde veren Erdoğan, bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya çıkarılacağını açıkladı.
16.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dubai’de düzenlenen Dünya Hükümetler Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, 'İsrail, bağımsız bir Filistin devletinin varlığını kabul etmelidir. Filistinli kardeşlerimizi asla sahipsiz, çaresiz ve yalnız bırakmayacağız. Barış için garantörlüğe hazırız.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz
Bakan Şimşek: Ekonomi programımızın sonuçlarını alıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon programının çerçevesi basittir. Tekerleği yeniden keşfetme çabası yoktur. Uluslararası normlar nasılsa odur. Fed ve AB enflasyonu nasıl indirdiyse biz de öyle yapıyoruz. Enflasyonun yerçekim gücüne karşı mücadele edeceğine inanmıyorum, düşecektir. Bu program sabırla ve kararlılıkla uygulanacaktır. Siyasi sahipliği olan bir programdır, geçici bir heves değildir” diye konuştu.
31.01.2024 Ekonomi
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu
Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden flaş 'TL' ve 'Enflasyon' yorumu Fitch ve S&P'nin dünyaca ünlü ekonomistlerinden çarpıcı Türkiye ekonomisi yorumları geldi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Erich Arispe Morales, "Politika değişikliğinin, yakın vadeli makrofinansal istikrar risklerini ve ödemeler dengesi baskılarını azalttığını düşünüyoruz" derken, S&P Global Market Intelligence Küresel Ekonomi Başkan Yardımcısı Ken Wattret, "Para politikasındaki bu yön değişikliği bizi daha istikrarlı bir ortama götürüyor gibi görünüyor. Para birimini desteklemek ve enflasyonu istikrara kavuşturmak için gerekli mekanizmalar şu anda mevcut görünüyor, ancak bu biraz zaman alacak" dedi.
22.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon vurgusu: Yeniden tek haneye çekilecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi kapsamında Meclis'te konuşuyor. Yılmaz "Dezenflasyon politikalarımızın devamlılığı sağlanarak 2025 yılında istikrar dönemine geçilecek; enflasyondaki gerileme hız kazanacak, öngörülebilirlik artacak ve 2026 yılında enflasyon yeniden tek haneye çekilecektir" dedi.
11.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tek haneli enflasyon
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hedefimiz tek haneli enflasyon Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En büyük başarımız şimdiye kadar ülkemizi sıcak çatışmaların tarafı yapmamak ve istikrarsızlık ateşinin ülkemize sirayet etmesine izin vermemek olmuştur. Tam tersine uyguladığımız dengeli, ilkeli ve soğukkanlı politikalarla Türkiye’yi krizlerin çözümünde anahtar ülke konumuna getirdik" dedi.
4.11.2023 Gündem
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz
Merkez Bankası Başkanı Erkan: Enflasyonla kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, enflasyon tahmininde güncellemeye gittiklerini belirterek, "Yıl sonu tahmin orta noktalarını 2023 için yüzde 65, 2024 için yüzde 36 ve 2025 için yüzde 14 olarak güncelledik" dedi.
2.11.2023 Ekonomi
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın!
ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı: Karantinaya alın! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın New York'taki diplomatik temasları hız kesmeden devam ederken ABD'li dergiden skandal Türkiye çağrısı geldi. Dünya bu zirveden gelecek haberleri merakla beklerken daha önce pek çok provokasyona imza atan Michael Rubin imzalı yazıda 'Türkiye'yi karantinaya alın' çağrısına yer verildi.
19.09.2023 Dünya
Petrol fiyatları için korkutan tahmin!
Petrol fiyatları için korkutan tahmin! Petrol fiyatlarıyla ilgili açıklama geldi. Chevron'un CEO'u Mike Wirth, petrol fiyatlarının 100 dolara ulaşmasını beklediğini söyledi.
19.09.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek: Yüzde 4,5 civarında büyüme öngörüyoruz
Bakan Şimşek: Yüzde 4,5 civarında büyüme öngörüyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Türkiye Bankalar Birliği toplantısında özel bankalara seslendi. Bakan Şimşek, "Bu dönem artık geride kalmalı" dedi.
17.08.2023 Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak
Mehmet Şimşek'ten vergi düzenlemesi açıklaması: Bir daha tekrarlanmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bugün Türkiye’ye karşı esen rüzgârların 2024’ün ikinci yarısından itibaren destekleyici bir nitelik kazanacağını belirterek, "Türkiye’nin hala önünde çok uzun süre bir programın olduğu yapısal reformun olduğu gündeminin canlandırıldığı bir dönemde olacağız" dedi.
10.08.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı
Ticaret Bakanlığı ihracat rakamlarını açıkladı Ticaret Bakanlığı Haziran ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Buna göre haziran ayında ihracat 20,9 milyar dolar oldu.
3.07.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü
Merkez Bankası Başkanı Erkan banka yöneticileriyle görüştü Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul Finans Merkezi’nde banka yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Erkan, "Fiyat istikrarı, finansal istikrar için çok önemli" dedi. TBB Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Çakar ise "Hep beraber daha iyi sonuçlar alacağız" ifadelerini kullandı.
23.06.2023 Ekonomi
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı...
Fitch'ten ABD'ye 'negatif' uyarı! Borç krizinde son tarih yaklaştı... Fitch, ABD'ye sert bir uyarıda bulunarak ülkenin temerrüde düşmenin eşiğine geldiğini söyledi. Çıkmaza girmiş bir Kongre'nin ABD'nin mükemmel kredi notunu tehlikeye atabileceğini belirten derecelendirme kuruluşu, dünyanın en büyük ekonomisini 'negatif' izlemeye aldığını açıkladı.
25.05.2023 Ekonomi
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız
Bakan Nebati'den enflasyon mesajı: Tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Uludağ Ekonomi Zirvesi 2023" programına katılıyor. Bakan Nebati "ihracatımız Mart 2023 itibarıyla yıllık 255,7 milyar dolara ulaşmış, her geçen gün yeni rekorlar kırmaya devam etmiştir" dedi. Nebati ayrıca "Artan enflasyon ve hayat pahalılığına karşı aldığımız tedbirlerle ve küresel normalleşmenin de katkısıyla enflasyonu düşürmeye başladık; tedrici olarak tek haneli seviyelere inmesini sağlayacağız" ifadesini kullandı.
28.04.2023 Ekonomi
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, ''Önümüzdeki dönemde, liralaşma stratejisi kapsamında uyguladığımız politika bileşimi sağlıklı kredi büyümesi kanalıyla finansal istikrarı ve finansman maliyeti kanalıyla potansiyel üretimi desteklemeye devam edecek ve arz-talep dengesine olumlu katkı verecektir. Bu doğrultuda fiyatlama davranışlarında ve enflasyon beklentilerinde iyileşme ile enflasyonda kalıcı olarak düşüş sağlanacaktır" dedi.
28.03.2023 Ekonomi
Tüm zamanların ocak ayı ihracat rekoru kırıldı
Tüm zamanların ocak ayı ihracat rekoru kırıldı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, ihracatın geçtiğimiz yıl yakaladığı ivmeyi bu yılın ilk ayında da devam ettirerek en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaştığını ifade ederek, "Ocak ayında ihracatımız geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 10,4 artışla 19,4 milyar dolara ulaşmıştır" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Bakan Nebati: İhracat rekor kırmayı Ocak ayında da sürdürdü
Bakan Nebati: İhracat rekor kırmayı Ocak ayında da sürdürdü Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Cumhuriyet tarihinin en yüksek gelen Ocak ayı ihracatını değerlendirdi. Bakan Nebati "2022 yılının her ayında rekor kıran ihracatımız, bu eğilimini 2023 yılı Ocak ayında da sürdürdü" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Bakan Muş: Ocak ayında ihracat 19,4 milyar dolara ulaştı
Bakan Muş: Ocak ayında ihracat 19,4 milyar dolara ulaştı Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ocak ayı dış ticaret rakamları ile ilgili basın toplantısında konuştu. Bakan Muş, "Türkiye önemli bir üretim üssüdür, 2023 yılında da başarılar elde edeceğinden en ufak bir şüphemiz yoktur. Ocak ayında ihracat yüzde 10,4 artarak 19,4 milyar dolara ulaştı" dedi.
2.02.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den enflasyon mesajı Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Kocaeli İş Dünyası Buluşması toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
20.01.2023 Ekonomi
Enflasyon ne zaman açıklanacak? Son 5 aylık enflasyon oranı ne olur? 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri bekleniyor!
Enflasyon ne zaman açıklanacak? Son 5 aylık enflasyon oranı ne olur? 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri bekleniyor! Aralık ayının gelmesiyle birlikte gözler TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon oranlarına çevrildi. Yıl sonuna yaklaşılırken 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri bekleniyor. Memur ve memur emeklileri ile çalışanların maaş artışlarında etkili olacak enflasyon oranı, asgari ücret görüşmelerinde de etkili olacak. Peki, Enflasyon ne zaman açıklanacak? Son 5 aylık enflasyon oranı ne olur? 2022 TÜİK kasım ayı enflasyon verileri saat kaçta açıklanır? Enflasyon oranı tahminleri ne? İşte Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım enflasyon oranları ve beklentiler…
4.12.2022 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan enflasyon mesajı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “Merkez Bankası olarak fiyat istikrarını sağlamak ve sürdürmek temel amacımız doğrultusunda, enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü göstergeler oluşana ve orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaşıncaya kadar elimizdeki tüm araçları liralaşma stratejisi çerçevesinde kararlılıkla kullanmaya devam edeceğiz” dedi. 
2.12.2022 Ekonomi
G20 zirvesi nedir? G20 ülkeleri hangileri? G20 liderler zirvesinde hangi konular ele alacak?
G20 zirvesi nedir? G20 ülkeleri hangileri? G20 liderler zirvesinde hangi konular ele alacak? Endonezya’nın Bali Adası’nda toplanan G20 Liderler Zirvesi ile birlikte G20 kuruluş amacı, kararları ve G20 ülkeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, G20 zirvesi nedir? G20 ülkeleri hangileri? Türkiye G20’ye ne zaman girdi? G20’de kimler var? G20 açılımı ne? G20 ülkeleri ne yapar? G20 liderler zirvesinde hangi konular ele alacak? İşte detaylar…
15.11.2022 Ekonomi
Moody's Türkiye için büyüme tahminini yükseltti
Moody's Türkiye için büyüme tahminini yükseltti Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin 2022 yılı büyüme rakamlarında yukarı yönlü revizeye gitti. Kuruluş, Türkiye'nin 2022'de yüzde 5,3 oranında büyüyeceğini tahmin etti.
11.11.2022 Ekonomi
Bakan Nebati, 'Revize ediyoruz' dedi ve duyurdu
Bakan Nebati, 'Revize ediyoruz' dedi ve duyurdu Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamada, "Turizm tahminlerimizi yukarı yönlü revize ediyoruz. 2022'de turizmde 44 milyar dolar gelir hedefliyoruz" diye konuştu.
2.11.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Küresel Ekonomi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki küresel ekonomi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.